0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ама какъв болничен, то графика за биопсии е запълнен за 19ти Април. Казаха, че ще ми се обадят допълнително, ако/като пренаредят графика и имат по-голяма яснота за процедурите в понеделник.
Не е истина...тъкмо спрях да се притеснявам дали ще се пукне този голям фоликул (25мм на 12ти ден), сега пък трябва да мисля дали въобще ще ме включат. Ако трябва предишния или следващия ден да ме наредят, но цял месец нямам желание да пропускам.

Ох, обадиха се и на 19ти съм на биопсия. Д-р Шефкетова каза, че дори е по-добре резултата да не е мн добър, и дай боже това само да е проблема, защото има начин той да се оправи.

Исках да попитам три неща: 1. смятате ли, че може на обяд, преди биопсията да се даде кръв за двата хормона, на фона на които се дискутират резултатите?
2. освен аулин, какво друго може да се вземе за болка преди процедурата?
3. трябва ли да се пие или поставя нещо противовъзпалително за предпазване от евентуална инфекция след биопсията?

Благодаря ви, момичета!
Rina74, отговарям ти поред на питанията :D
1. Може по всяко време преди и след биопсията стига да е преди 16.00 ч.
2. Може свещичка Тилкотил и Но Шпа
3. Нищо не трябва да пиеш, те ти правят дезинфекция.
Няма нищо страшно, малко болка която бързо отминава но се търпи :D
Успех!
Последния път забравих за кръвните изследвания, часа за биопсията ми беше в 19.30, взеха ми кръв към 20.00часа и я оставиха в хладилника за следващия ден, когато лабораторията работи, така че кръвните са най-малкия проблем, дори да забравиш за тях, както се случи при мен в клиниката има сестри по всяко време, които ще ти вземат кръв.
От обезболяващите съм взимала нимизил и аулин, първият действа сякаш по бързо, но задължително трябва да имаш рецепта и за двете.
Правила съм биопсия с обезболяващо и без и определено болката без си е силничка, издържа се, но пък защо да си го причиняваш, като има начин да те боли значително по-малко.
*
Felindra, Ponima благодаря.
Преди биопсията дадох кръв, а после си изпих аулина. Мина час до биопсията, наложи се два или три пъти да направят процедурата защото нещо нямало вакуум, но се търпи - точно такова е усещането при цикъл, преживява се. Около час след това продължи неприятно усещане, но не е болка за умиране.
Другия понеделник чакам резултати, а сряда си взимам заповедта от фонда. Ура!
*
Чета, че при повечето момичета след биопсията цикълът подранява, а при мен точно обратното - закъсня ми с 3 дни.  osi_15 Обикновено ми е на 33 дни, а сега тръгна едва на 36тия. Заради лош резултат след биопсията ми назначиха 3 бр. промивки. Дали ще е късно да ги направя на 12, 13 и 14ти ден (овулацията ми обикновено е на 16-18ден)?

Т.к. същинското кървене започна след 17 ч вчера, ако броя като първи ден на цикъла днес, ще излезе че промивките ще са на 11, 12 и 13ти ден
*
Относно цикъла след биопсия, д-р Стаменов потвърди, че може да подрани.
Нищо не мога да кажа за промивките след лош резултат на биопсията. Тепърва ще знам дали и аз ще мина през тази част от пътя към заветната цел.
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
На мен ми дойде навреме след биопсията. Имам 3 промивки за този цикъл (започват четвъртък, но не знам как ще вървят после) и пак биопсия на следващия цикъл. Дано одисеята приключи без 3-4-5 биопсия  :)
*
Аз имах 2 промивки преди овулацията след това ме викаха след овулация на 2-ри ден за лекарство и после пак биопсия. Сега чакам резултата от втората биопсия.Цикълът ми дойде този месец по рано.Пожелавам ви успех!
Да се запиша и аз.Предварително се извинявам ако не съм за тази тема.След направена хистероскопия доктора ме вика за промивка след 6-7 дни.Каза че нямам полип,но имам възпаление доколкото успях да разбера и ще имаме доста работа,но не е оперативна.Незнам какво означава това,а и не попитах.


Огромно благодаря на доктор Стаменов!
Чета, че при повечето момичета след биопсията цикълът подранява, а при мен точно обратното - закъсня ми с 3 дни.  osi_15 Обикновено ми е на 33 дни, а сега тръгна едва на 36тия. Заради лош резултат след биопсията ми назначиха 3 бр. промивки. Дали ще е късно да ги направя на 12, 13 и 14ти ден (овулацията ми обикновено е на 16-18ден)?





Промивките се правят от 8-ми до 12-ти ден от цикъла в три последователни дни по избор, така ми обясни д-р Персенска, но щом цикъла ти е по-дълъг, трябва задължително да попиташ.
*
ponimа, аз питах после д-р Шефкетова по телефона - каза ми, че като се има впредвид по-дългия ми цикъл, няма проблем да направя промивките на 11, 12 и 13ти ден. Забравих да питам само те от кога точно смятат първия ден на цикъла, но се надявам да не съм сгрешила при броенето. :oops:
Много странно - не стига че ми закъсня цикъла след биопсията, но беше и доста оскъден  :? Да видим все пак какво ще покаже следващата биопсия!
Първи ден от цикъла се определя по първата капка кръв, ако е преди 14.00часа, същият ден е първи ден, ако е след 14.00часа за първи ден се счита следващият ден. На теб ти е дошло в 17.00часа, така че за първи ден се брои следващия ден. Оф май стана много объркано, дано съм ти била полезна. Успокой се според мен е по важно да се засече точно овулацията след промивките и времето за биопсията.
« Последна редакция: Април 22, 2010, 16:58:13 pm от ponima »
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Мина ми първата промивка, втората ще е в неделя.
При мен нещата се объркаха, преди последната промивка на 10-ти ден д-р Персенска видя, че фоликула ми е спукан, лигавицата ми е малка и ми назначи естрофем за пет дни,....и ..след това на преглед, не знам дали в този случай ще ми правят биопсия.
Бях се нагласила да започвам процедура, ама какво стана, никога до сега не съм имала проблем с овулацията, тия промивки ми разказаха играта.
Не знам при вас как е при мен болката при промивките е същата, като при биопсията.
« Последна редакция: Април 22, 2010, 17:13:56 pm от ponima »
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
При мен нямаше болка.
*
При промивките ми нямаше болка за разлика от втората ми биопсия толкова много ме боля,че нямам думи....,но се преживява
Може би всичко зависи от лекарствата, които поставят при промивките.
Дали е един вид или са различни?
По принцип прага ми на болка е висок, издържам доста, но определено имаше болка, като при биопсия.
Много зависи кой прави биопсията, вече мога да кажа, че при тримата доктори степента на болка е различна. Д-р Шефкедова има много лека ръка.
« Последна редакция: Април 23, 2010, 09:16:29 am от ponima »
Порових се назад в темата и намерих отговор на въпросите си от "мечката", ще пействам, за да информирам и вас.
"Промивките са с преднизолон,антибиотици,имуновенин!В зависимост от резулта на биопсията се назначава и лечението - дали ще има промивки и съответно колко и с какво или ще се слага Помпа/Лекарство 2 дни след овулация"
Момичета, включвам се отново при вас на прага на първата ми биопсия. Снощи в 21 ч (да, точно така, тогава успяха да вляза на преглед, въпреки че часа ми беше за 18.40) доктор Стаменов видя фоликул 22 мм. Утре в 15.30 съм пак на преглед, сигурно ще се е спукал. Надявам се утре вече да знам кога ще е биопсията. Обичайно е на 5-6ти ден след овулацията, нали така? Малко ме е страх.... и от болката, и от резултата. Макар че ако и тук резултатът е добър, вече няма какво да изследваме..... Стискайте ми палци, моля.
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Зази, не се притеснявай за болката, вземи за всеки случай 3 нош-па и си сложи профенид, за за да си по-спокойна. Зази, както казаха д-р Персенска и д-р Шевкетова, при теб е по-добре да се открие нещо и да го оправим, отколкото и тук всичко да е в норма. Все пак трябва да има причина при толкова трансфери да няма имплантация. Стискам ти палци!