0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте,мина и моята първа биопсия при док.Стаменов.Много ме боля,доктора няколко минути се пробва да вземе проба,но нещо не се получи и се наложи да използва защипващ инструмент(тогава беше най-голямата болка)Само се моля да не ми се налага втора биопсия.Искам да питам това защипване при крив канал ли се налага или просто шийката ми е по-еластична(да си кажа честно аз толкова се страхувах,че бях цялата скована),може ли биопсията да се прави с някаква местна упойка и поставянето на лепило или лекарство пак ли е толкова болезнено?Благодаря :D
*
Здравейте,
Записвам се в темичката, защото ми предтои и на мен биопсия при Д-р Стаменов. Мислех си, че само ЦС е болезнена и другото всичко е с упойка, но май съм се излъгала.
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
 Момичета, тези биопсии само при завишени НК клетки ли ви се назначават ? Има ли случаи с НК в норма и назначена биопсия ?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Има ли момичета с подобрение  и бременост след лечение на  лоша биопсия?
crow, не винаги при завишени НК клетки, когато нямаш имплантаци след трансфер най-вече тогава се правят. При мен уж всичко е наред, правя бързо много хубава лигавица, но след втората биопсия естрадиола ми беше нисък. Сега след трета дано всичко е наред.
pipita, спокойно не е толкова страшно, не плаши другите след първата се свиква и бързо се забравя :D
Може да се слагат свещички Тилкотил сетих се за тях ама късно, последния път пих само 3 Но Шпа преди манипулацията, то пък за куцуз с триста зора ми взеха пробата.
Няма да разказвам да не се плашат излишно тези на които им предстоят биопсии :D
Всичко се изтърпява само крайният резултат да е налице.
*
поставянето на лепило или лекарство пак ли е толкова болезнено?Благодаря :D
Пипита, аз имам поставяно лекарство веднъж. Нито ме боля, нито усетих нещо.
*
 Момичета, благодаря за бързите отговори :D
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Мина и моята биопсия  :), не е болка за умиране  :)Сега да видим резултата какъв ще. Явно дали ще има болка е много относително, момичета, не се шашкайте, мое да сте от късметлийките  :)
*
Момичета, моите имунологични изследвания бяха в граници,но аз съм с два неуспешни опита икси за това ми назначиха биопсия.Резултата съшо не е кой знае колко лош така ми казаха днес,освен единия показател. Днес ми беше първата промивка, ще направя още две мисля.Но сега имам някаква болка в корема и се мисля възможно ли е да от промивката.Ако някой от вас е правила такива промивки нека сподели ще съм благодарна.
Момичета, тези биопсии само при завишени НК клетки ли ви се назначават ? Има ли случаи с НК в норма и назначена биопсия ?
При мен НК клетките в периферната кръв влязоха в норма след премахване на хидросалпингса (както се вижда от съседната тема). Въпреки това, д-р Стаменов искаше да се презастрахова и ме прати на биопсия - 5-те неуспешни опита преди това си казаха думата и според мен това беше причината за изследването.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
И при мен NK клетките бяха ок при кръвните изследвания, но първата биопсия не беше добра - наложи се да ми правят 2 вида промивки - преди и след овулация. Лично аз имах болки след лекарството, което се поставя на втория ден от овулация. И то доста силни, а също така цикълът ми дойде доста по-рано. След това пък като започнахме да следим овулация за поредната биопсия - фоликулът ми лутеинизира и въобще при мен се получи доста объркано положение, тъй като не следя овулацията си в Малинов. Сега чакам резултат от третата биопсия и много се надавям вече да е добър.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Здравейте, резултатите от четвъртата по ред биопсия отново не са ми добри, д-р Персенска иска да правим промивки на 8, 9, и 10-ти ден от цикъла и отново биопсия -5-та.
Има ли момичета с подобен на моя случай?
Доста съм притеснена, чудя се дали показателите ще се подобрят изобщо, четирите пъти преди биопсиите ми слагаха различни по вид лекарства на 2-ри ден от овулацията, които явно не ми действат.
Много уморена и изнервена съм вече, на всичкото отгоре на 15-ти Април ми изтича и Заповедта от фонда, подадох молба за удължаване, но се чудя дали няма да имам лошия късмет да не ми удобрят удължаването. Моля ви ако има момичета с подобен на моя проблем нека пишат!
Благодаря ви!
*
А случвало си е е на някой резултата от биопсията да не е готов докрай?При мен така се получи.Стаменов ми обясни, че едната част от изследванята са готови, а другата не.Каза ми, че показателите са добри,
 и че няма да правя втора биопсия.И друго ми е интересно, какво ще рече  прогестерона (този който се пуска в деня на биопсията) е нисък.И евентуално какво се предприема по въпроса?
ponima, вчера се върнах от София и на мен ми правиха три такива промивки, в сряда ще слагат лекарство, в събота 4 биопсия. Най-рано в четвъртък другата седмица ще пиша какъв е резултата, дано всичко е наред.
Кураж момичета трябва да се преборим! :D
*
Момичета и всички биопсии, които правите дали втора, трета и т.н. се плаща по 250 лв. или е еднократно сумата от 250 лв.
« Последна редакция: Април 12, 2010, 12:30:17 pm от fabiq »
*
fabiq, всяка биопсия струва по 250 лв.
ponima, вчера се върнах от София и на мен ми правиха три такива промивки, в сряда ще слагат лекарство, в събота 4 биопсия. Най-рано в четвъртък другата седмица ще пиша какъв е резултата, дано всичко е наред.
Кураж момичета трябва да се преборим! :D


Фелиндра, благодаря за отговора, дано промивките ни решат проблема и най-накрая преминем към процедурите.
Още две момичета са бременни след многократно повторени биопсии, сигурна съм, че има още много други, които не пишат тук.
Надявам се и нашите надежди за успех най-накрая се сбъднат! Пожелавам добри резултати на всички, които правят биопсии.
*
Моята трета биопсия вече е наред. Другата седмица стартирам процедура (инвитро със замразени ембриони в съчетание с инвитро на ЕЦ). Стискайте палци! Дано това лечение даде нужните резултати за всички нас!!!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Браво! Разбирасе, че ще стискаме  :)
*
Момичета , аз само да се оплача. След биобсията док каза че резултата не е лош , но ще трябва да се направи една промивка. Съответо следих О си в Бургас( защото съм от тук да не се разхождам до Сф) В събота писах на док и че О ми е била в  петък и той ми каза че трябва да отида неделя или понеделник....всичко ок , нооооо така и не можах да се свържа с клиниката , есетвено сигурно няма часове и т.н. Та работата се прецака и няма да има промивка този месец , само дето ми изгоряха и 80лв за фоликуметрия.
Според вас ако направя другия месец промивка и после котролна биобсия и резултата нее променен дали док би се наел да правим следващ опит? (притесявам се да не пропусна фонда , защото ми излезе заповедта , а мога да направя опита или началото на юни или септември -октомври ,а клиниката не работи мисля че половината юли и целият август...)