0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Аз не съм "в час" с биопсиите. От всичко прочетено в темата - разбрах само, че има два вида биопсия. Едната била посочена и в ценоразписа на клиника "Малинов" и била 50 лв., а другата за имплантационни неуспехи от вас зная, че е 250 лв.
За съжаление, точно аз нищичко не зная (дано и не стигам до там, но се мъча да се информирам)  :?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Момичета, писах в темата за хистеро, но никой не отговори  :wink:, та за туй да си задам и тук въпроса. На 10-ти ден от МЦ лигавицата ми е 6мм /пия естрофем, витамин Е и т.н/ Дали може да се стимулира лигавицата и с нещо друго, което е по ефикасно от стандартните неща или е по-добре да се направи тази интервенция? На ЦС не се видя нищо обезпокояващо - тръбите са проходими, не се виждат сраствания и т.н.

*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
В клиника Малинов изписват глобули виагра за тънка лигавица.
Пусни търсачка и ще видиш  :wink: .
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Именно за там става въпрос. Мисълта ми е дали веднага да пристъпвам към хистеро, както Персенска ме съветва или да се пробваме да третираме лигавицата с още нещо...

*
От клиниката ми казаха, че има няколко вида биопсии.На мен ми предстои биопсия на матката за определяне на НК клетки дали има вътре в матката или са по периферията.Някой правил ли е тази манипулация?
Всички, които пишем в тази тема сме правили такива биопсии  :)
*
И аз ще правя биопсия на 18 ден от цикъла-преди това д-р Персенска ми назначи прием на утрогестан(нямам представа защо :oops:)При мен нк клетките в периферията са доста завишени и докторката иска да проверим какво се случва в матката.Ако там всичко е ок стартираме с инвитрото.Много се притеснявам, дали боли тази биопсия?Назначиха ми и изследване на естрадиол и прогестерон-тях в деня преди биопсията ли трябва да ги направя и вярно ли е,че те не се заплащат защото влизат в цената на биопсията?
Момичета аз правих биопсия на шийката на матката тъй като имам много голяма раничка, за боленето мен си ме боля но се изтърпява, цената на тази биопсия в клиника Малинов 250 лв също така ми взеха кръв но не знам какво са изследвали тъй като резултата го дадоха директно на доктора.
Така че явно биопсиите са доста видове
*
  :)Правили са ти точно същата биопсия на която сме се подложили всички тук, а кръвта е за иследване на Е2 и прогестерон.При Пипита също няма разлика-18-ти ден е приблизително пети след овулация за изследване на НК и други клетки в маточната лигавица. Явно многото видове биопсии си ги измисляме ние самите  :) Виноват е малко и доктор Стаменов с неговата мистериозност около тези биопсии, за която нямам обяснение...А вие??
« Последна редакция: Март 26, 2010, 18:11:13 pm от dadja »
*
Виноват е малко и доктор Стаменов с неговата мистериозност около тези биопсии, за която нямам обяснение...А вие??
Ами аз попитах защо е толкова тайно и мистериозно всичко, защо не ни дават резултатите и не дават много обяснения по тях. Отговора беше че единствено те правят тези изследвания и лечения и затова си ги пазят от разпространение.
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Виноват е малко и доктор Стаменов с неговата мистериозност около тези биопсии, за която нямам обяснение...А вие??
Ами аз попитах защо е толкова тайно и мистериозно всичко, защо не ни дават резултатите и не дават много обяснения по тях. Отговора беше че единствено те правят тези изследвания и лечения и затова си ги пазят от разпространение.
Е, да но човек иска да знае какво му правят  :? С какво го промиват и т.н.  :?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Мдаа наистина..Всички ни вълнува естествено този въпрос, още повече, че досега никоя не се е похвалила с положителен резултат, а се правят отдавна и на много момичета. Аз съм на крачка от това да се откажа от тези "тайнствени" манипулации...Ми то не може така!!!!
Мдаа наистина..Всички ни вълнува естествено този въпрос, още повече, че досега никоя не се е похвалила с положителен резултат, а се правят отдавна и на много момичета.

Това не е така - Фауна е бременна след биопсии и лечение, има и други - просто прочети по-задълбочено темата.

Не губи надежда, горе главата и напред  :hug2:
*
Мила, dadja! Не се отказвай!!!По време на един преглед д-р Персенска каза, че има няколко случая на забременели по естествен път момичета, след лечение /промивки/ на лоши биопсии. Никой не знае как и по какъв начин ще се случи и нашето чудо. За това - смело напред и да правим това което ни казват, за да се случи това което искаме. Успех на всички! :D
*
Момичета,преди да си зададете въпросите,прочетохте ли темата изобщо?

Биопсията,която се прави на 5 ден след овулация е свързана с имплантационен неуспех или загуба на плода.Тя изследва Нк-клетки,Б-клетки,Т-клетки,имплантационни показатели и още други някакви си показатели,които са важни за имунолозите и лекарите.

Промивките са с преднизолон,антибиотици,имуновенин!В зависимост от резулта на биопсията се назначава и лечението - дали ще има промивки и съответно колко и с какво или ще се слага Помпа/Лекарство 2 дни след овулация.След промивките или помпата се прави контролна биопсия,за да се види как сме се повлияли от лечението.
В деня на биопсията се пускат изледвания за Е2 и Прогестерон!И да цената е 250 лв.на тези 2 хормона са включени към нея!

Не е задължително биопсията да се прави на 18 ден,тя се прави на 5-ти ден след овулация!



« Последна редакция: Март 27, 2010, 08:17:11 am от me4kata »
*
Вчера мина моята първа биопсия.Много ме боля и се надявам да не правя втора такава.Казаха ми да запиша час за коментар след биопсия.Та въпроса ми е какво точно ще коментираме, че нещо не ми е ясно?
Ще коментирате резултатите и какво ще правите след това :)

Успех!
*
При броенето на дните след овулация, брои ли се деня на самата овулация?
Правя фоликулуметрията в Русе, и имам чувството че току що ми се спука фоликула  :? Довечера чак ще се видя пак се лекаря си тук.
*
Liteto деня на самата О. не се брои.
*
Благодаря, tanj74  :hug2:
Имам си вече записан час за вторник, 6ти април - предстои ми 1ва биопсия.
За съжаление фоликула ми така и не се спука и този месец - започвам Утрогестан 2 х 2т. за 5 дни.