0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #80 -: Май 16, 2009, 12:26:40 pm »
Сия, това го бях забравила вече, но и Дани беше като твоята красавица - като растат зъби, се приемаше само АМ и нищо друго. Но при нас това траеше 1-2 дни на зъб, та не е било проблем. Ако по-дълго отказва друга храна, може да я пробваш с нещо мекичко - бисквитки Закуска в киселото мляко, попара с намачкано сирене, кремче (нишестени избягвам, но правя едно доста хранително за такива случаи - разбърквам и варя 2 ч.ч. мляко + 2 жълтъка + 2 с.л. брашно + малко кафява захар), може би настърган или пасиран плод в киселото мляко. Това с нощното будене - съчувствам ти, явно не спиш много, може да й даваш АМ преди лягане, ако пожелае и после да й дадеш биба за през нощта. Димана не тачи много бибите, но сега растат зъби и явно й е важно да си чеше венците, иска си я на лягане, после я плюе, но като я заболи, се буди и пак си я взема и така...
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #81 -: Май 16, 2009, 13:21:58 pm »
sia, и при нас се случи на два пъти с дни да отказва категорично да яде, макар че пробвах какво ли не, дори мляко не винаги искаше да пие. Единия път докато пробият два дъвкателни зъба, а втория, когато имаше лека хрема. Не че през другото време лапа охотно, но поне отваря устата. Всички казват, че това преминава, но като ти се случи си е доста притеснително. Просто продължаваш да предлагаш редовно храна и да стискаш зъби, докато започне отново да яде.(Много ми беше съвестно всеки ден да приготвям и изхвърлям храна, но пък кучето на майка ми и баща ми нямаше нищо против :))

Мира, и нашата 4-та доза Пентаксим е предвидена за 1,9г. Така или иначе е записано реимунизацията да се направи през втората година, няма причина на 1,9г да е късно.

За махането на памперса - Тодор понякога ми казва, че има каки и преди да е свършил работата в памперса, но отказва да седне на гърнето или тоалетната чиния дори и облечен, така че това казване още не ми върши работа. В интерес на истината не си давам никакъв зор, но ми е гадно, че когато сме навън и е много топло, както последните дни, кожата в памперса, особено тестисите, буквално се запарва.   

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #82 -: Май 16, 2009, 15:08:40 pm »
Момичета помагайте! Продължаваме да имаме проблем с акането, вече се събират три денонощия да не се е изхождало детето и почвам да се притеснявам, ако не броим вчерашното, което беше доста минималистично, даже не го и броя за акане! Педиатърката ни каза да й варя овесени ядки и с тази вода да й правя адаптираното мляко / на НАН 1 НА сме, дохранвам я ,но ми се събира най-много едно хранене на ден с АМ, иначе сме на кърма/, дали от него се запича, незнам :( Особено вечер като започне едно напъване, едно пъшкане, рев..цялото се зачервява горкото. Това от мен - отивам да преварявам вода, да серилизирам и т.н...

при кърмачетата може да не акат и до 1 седмица даже. 3 дни не е много, още повече, че вчера е акало нещо. а педиатърката ти е за бой - овесената вода съдържа глутен и не се дава на толкова малки бебета!!!

nunu,  и двете ми деца бяха така. Акаха на по 4-5 по веднъж, имаме и по-големи рекорди и нямаше памперс, който да устои. Смята се, че причината е незрялост на храносмилателната система и отминава към 4-5 месец. Това важи обаче ако акото е с нормална консистенция. (имам в предвид, че децата понякога се запичат от АМ, но тогава акото е твърдо и сухо). А напъванто и пъшкането вечер ми прилича на колики.


*
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #83 -: Май 16, 2009, 15:28:24 pm »
Принцеска, при нас беше същата ситуация. Сучеше по няколко пъти нощем. Понякога само няколко секунди. Смятах, че глад го гони и давах, без да протестирам.
На 1г. и 10 дни започнахме да се отбиваме. Първо гушках, без да давам да суче. Отпадна едното ядене, после и другите. За 2 седмици се отбихме без проблем. Явно човечето просто е имало нужда от гушкането. :D После започна да спи много по-спокойно. Сега става по 1-2 пъти за минутка-две и само като го гушна, веднага заспива. Не е пил капка АМ през нощта.
За кърлежите - миналата година купих едно лосионче Цанцарин от аптеката. това единствено става за под 2г. Аутанът е за над 2. Не съм ползвала още, въпреки че нося в бебешката чанта. Явно вече е време да го мажа. Има същото и за комари. Доста гадно миришат, но много ми ги похвалиха.
« Последна редакция: Май 16, 2009, 15:30:20 pm от White »


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #84 -: Май 16, 2009, 16:14:18 pm »
Благодаря за съветите, момичета.
Мармотче, ще го пробвам това кремче. Тя сладки неща ако са меки ги яде, но аз рядко давам. Попара отказва отдавна, Киселото мляко го яде само чисто или със чаени бистквити, но отделно.
А пък залъгалката и кученцето за сън са двете неща без които не може нито нощем, нито на следобедния сън. Ако едно от двете липсва ще прокопае дупка в матрака, само и само да го открие. И това ще го мисля, ама по-натам.
Плодовете напоследък не ги яде, защото явно много я дразнят пробиващите кучешки. Според мен тук е ключа от бараката. Защото тя преди тях повече неща ядеше. Верно пак като врабче, ама поне не подбираше.
Така де, оплаках се. И ми олекна. :bighug:
*

    minim

  • ***
  • 460
  • Сбъдната мечта !
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #85 -: Май 16, 2009, 19:59:38 pm »
Здравейте мами,
пиша тук, за да не пускам отделна тема .... надявам се да ми помогнете.
За една приятелка /на мен ми е още рано  :wink:/... та:
как се почиства стерилизаторът за шишета? В смисъл - постява ли се някакъв препарат...или пък нещо друго? ако има значение - стерилизаторът е на Авент.
Много благодаря предварително!
*
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #86 -: Май 16, 2009, 20:39:28 pm »
Благодаря ви момичета, много мнения чух, че акането веднъж седмично ако детето е предимно на кърма е нормално, така че вече съм по-спокойна :D
Миним,  за някакво по-специално почистване на стерилизатор не съм чувала, според мен е достатъчно да се измие с вода и някакъв препарат за съдове, пък и той сам по себе си не виждам с какво да се изцапа, като се пълни само с вода? Не разбрах стерилизаторът какъв е - за микровълнова, или?
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #87 -: Май 16, 2009, 22:23:56 pm »
Ми то ясно вече с това АМ, ама ние докато се чудехме как да й го пробутаме, сега няма отърване - постоянно си търси "Му-то".особено преди сън и след нощният сън. Та даже понякога и към 5-6 сутринта. Не отказвам - давам й. С храната покрай зъбите също сме много проблемни - ядем предимно нещо сухо - кора, геврех, солети. За гърнето - слагам от време на време - знае за какво служи, обаче го ползва повече като столче пред тв-то.
Между другото, да не звучи като всяване на паника (Джам!) - да кажа, че вчера изписаха Еврото с Мими, уж добре и вечерта детето пак е вдигнало 38,5 температура. Без нищо друго. Кръв и урина - ОК. Съмняват се за пионефрит (не съм сигурна как се пише). Та това е от мен! Ако някой нещо иска по последното да ме посъветва ок - критиките си ги запазете за себе си защото нервите ни са достатъчно опънати!
« Последна редакция: Май 16, 2009, 22:25:37 pm от Марито »
*
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #88 -: Май 16, 2009, 23:12:03 pm »
Оф, милото детенце, пилионефрита не е толкова загадъчно откриваем егати :x
пускат стерилна урина на детето, ПКК за да се види дали има възпалителен процес, поглеждат бъбреците на ехограф и ето ти ясна картина. моят съвет е ако наистина се съмняват за пилионефрит да дойдат до София в Детска университестка болница (т.нар. педиатрия) доц. Анадолийска, която е завеждащ интензивното и пулмологичното отделение и един от най-добрите детски нефролози и според мен наистина си разбира от работата.
*

    minim

  • ***
  • 460
  • Сбъдната мечта !
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #89 -: Май 17, 2009, 00:24:09 am »
Миним,  за някакво по-специално почистване на стерилизатор не съм чувала, според мен е достатъчно да се измие с вода и някакъв препарат за съдове, пък и той сам по себе си не виждам с какво да се изцапа, като се пълни само с вода? Не разбрах стерилизаторът какъв е - за микровълнова, или?
електрически е, ако това е от значение?
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #90 -: Май 17, 2009, 09:43:18 am »
Бързо възстановяване на Евро и адашка.
И ако това неразположение продължи нека послушат Стеф
и да направят една консултация в София.

Миним от значение е разбира се, нашия е за микровълнова
и го почиствах на части и в миалната с малко препарат.
Електрическия предполагам има упътване и там е отбелязано.

Принцеска, радвам се да те засека тук,
още малко и ще дойдем да ви нацелуваме усмихнатите бузи!


Аз да се оплача, че още ми държи влага, вчера на зелен сфетофар за малко да ни отнесе автобус...
:?Мина на една ръка разстояние от количката.
Аз съм толкова страхлива, че винаги броя 1-2 оглеждам се отдясно за завиващи и тогава тръгвам.
А тоя идиот кат се засвяткал отгоре изобщо не предположих, че няма да спре.
И точно след 3 м спря на спирката, хората се развикаха!
Ей ако не бях бременна, настигах го и му лепвах 2 шамара.
После 5 мин треперех, по-голям ужас не съм изживявала, честно!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #91 -: Май 17, 2009, 10:48:57 am »
Оф, милото детенце, пилионефрита не е толкова загадъчно откриваем егати :x
пускат стерилна урина на детето, ПКК за да се види дали има възпалителен процес, поглеждат бъбреците на ехограф и ето ти ясна картина. моят съвет е ако наистина се съмняват за пилионефрит да дойдат до София в Детска университестка болница (т.нар. педиатрия) доц. Анадолийска, която е завеждащ интензивното и пулмологичното отделение и един от най-добрите детски нефролози и според мен наистина си разбира от работата.
Стеф, еврото каза, че преди да ги изпишат са пускали всички изследвания и всичко е било ОК. На ехо също са ги гледали! Незнам защо имат тогава такова предположение! Вече ми иде да ги изтребя до крат тези "доктори".
Мише, кво да ти кажа, аз всеки ден се изумявам колко невъзпитани и арогантни са шофьорите... Нямаме никаква култура на пътя (а и не само). Това е положението. Как може в другите държави като те видят на тротоара, че си да спират на 10 м от теб, а тук....
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #92 -: Май 17, 2009, 11:17:20 am »
White, благодаря ти много за съвета.  Опитах снощи, един път проработи, един - не, но надежда има :)

Мише, хайде, чакаме ви, че ни е нещо постна дружината и си иска малко характер, весел и ведър като вашия!
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #93 -: Май 17, 2009, 13:34:24 pm »
Мишанта, направо е страшно това, което разказваш. Добре, че сте имали късмет и не се е случило най-лошото!

Ние пък вчера бяхме на детски рожден ден и можете ли да си представите, един приятел от компанията изпусна Тодор под масата. Бяхме на дървени маси с пейки и той го държи прав до себе си на пейката, в един момент го пусна и се обърна, за да вземе и да му даде солета. Мъжът ми само успя да извика - хвани го, но Тошко вече беше стъпил в нищото, удари си главата в масата и падна отдолу, почти до краката ми. Не знам като е паднал на пода дали се е ударил, друг приятел на масата е травматолог, веднага скочи да провери дали има нещо в устата и как е, за щастие се оказа само уплашен от самото падане. Изнесох го навън и се успокои сравнително бързо, но след това аз само като се сетя какво е можело да се случи ме полазват топли вълни и ми иде да го смачкам тоя нашия човек.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #94 -: Май 17, 2009, 14:26:53 pm »
Чели ли сте тази статия? - http://www.biberonbg.com/info/chetiri_pravila.htm
по-скоро в тази й част - ".....Не слагайте бебето си на гърне
От време на време срещам майки, които са се опитвали да слагат бебето си на гърне още през първата му година. Това е рядка, но монументална грешка. ....."

Фиа, мерси за линка.
Купих си книжката на Додсън и много ми хареса. Беше ми интересна и доста полезна. Споделете ако сте чели и други такива, да си взема.

Мише, изтръпнах само като си представих ситуацията, добре че се е разминала белята. Ама трябва и тук да наслагат камери навсякъде по пътищата и да има солени глоби иначе май няма да се оправим. Съгласна съм със Стефи, че нямаме култура на пътя.

Марипоса, радвам се че Тошко е добре, че си е опасно такова падане.

На Евро и Мими бързо оздравяване!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #95 -: Май 17, 2009, 16:28:20 pm »
Имахме късмет!И Митака, и аз, и бабата му и другите на пътеката!
Изобщо не искам да си представям какво можеше да се случи... :?

Марипоса, много неприятно, добре е че на Тошката нищо му няма!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #96 -: Май 17, 2009, 16:51:39 pm »
Мишанта, нямам думи. Дано не си се уплашила много. Идиоти има всякакви, но по идиотизъм в шофирането, тези в автобусите май заемат първо място, даже таксиджиите и шофьорите на маршрутки не са такива дебили.

Марипоза, радвам се, че на малкия нищо му няма. Не обвинявай хората. Чуждия човек никога не може да изпита инстинкт към твоето дете, пък ако и няма деца на вашата възраст - абсурд.

И аз да внеса малко негативна нотка. В четвъртък следобед моята красавица се покатери на едно като прозорец и хвръкна с преградната "решетка" надолу. Горе долу 3 метра й беше презимяването. "Разминахме се" само с леко счупена долна челюст, леки охлузвания на ръката и крачето и уплах за днете ни. Особено за мен. Полежахме една вечер в болницата, защото имаше мнение да й се прави операция за слагане на пластина на челюстта под пълна упойка, но се размина. А да не ви разправям за премеждията в болницата. 4 часа обикаляне през кабинети и спешно докато разберем през какви лекари трябва да минем и къде се намират. На следващия ден ни пращаха на педиатър в болницата, който се оказа че отсътства от страната за 6 месеца. От там да ходим до друга болница да търсим педиатър за да прецени може ли да бъде подложено детето на обща анестезия и това всичкото, защото сестрата не разбрала, че няма да има операция. За капак и думите на една от лекарките "Булка, защо не си гледаш детето". И накрая ни изписаха без никакъв документ, отказаха да ми дадат дори епикриза.
« Последна редакция: Май 17, 2009, 16:54:11 pm от wassilena »
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #97 -: Май 17, 2009, 17:24:26 pm »
Васи, една голяма прегръдка от нас!
Представям си как се чувстваш след всичко преживяно!
Бързо възстановяване на Андреа!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #98 -: Май 17, 2009, 17:37:37 pm »
Ей ако не бях бременна, настигах го и му лепвах 2 шамара.


Мимчо, кви два шамара бе, калашник трябва за такива и без обяснения osi_7


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Re: Слънчева майска седмица 11-17.05.2009г.
« Отговор #99 -: Май 17, 2009, 18:39:41 pm »
Ние сме със страхотен обрив, по цялото тяло + лицето, сутринта дори й се беше затворило окото, ходихме до болницата -  Алергична реакция било. Нищо ново не съм давала, или сменяла. Ама знае ли човек нали сме векът на алергиите.

Наскоро и нас щеше да ни отнесе един, който се излетя като изтребител, как успяхме да отскочим незнам още.