0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #960 -: Декември 30, 2012, 12:29:11 pm »
Благодаря ти, Дани, и аз така си мислех и пробвах, ама моята е развалена и до като не си свърши програмата не спира, т.е. колкото и пъти да я спирам, когато я пусна на ново, си тръгва от там, където е спряла... :( Знам, че имам нужда от нова, но няма да е скоро, а и без друго имаме нужда известно време да не ядем хляб...

*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #961 -: Декември 30, 2012, 20:15:19 pm »
Душе, ако изключваш от захранването, пак ли от където е спряла тръгва?
     
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #962 -: Декември 30, 2012, 21:10:05 pm »
Душе, ако изключваш от захранването, пак ли от където е спряла тръгва?
Да, и така пробвах...:(
Нищо, включи се другата ми хлебопекарна - съпругът! :)

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #963 -: Декември 31, 2012, 03:37:45 am »
Душе, натискаш стопа и в същото време изключваш захранването!
Пробвай, при мен само така става...Аз правя така когато Изаура меси козунаците.
Спирам на 15 минути и пускам от начало!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #964 -: Декември 31, 2012, 09:58:16 am »
Душе, натискаш стопа и в същото време изключваш захранването!
Пробвай, при мен само така става...Аз правя така когато Изаура меси козунаците.
Спирам на 15 минути и пускам от начало!

Мерси, Мише! Ще пробвам и така, ако все пак днес реша да омеся нещо!Ввесели празници!

*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #965 -: Януари 01, 2013, 10:26:33 am »

Милата ми Изаура, моята любима помощничка,
е причината да започна да правя питки!........
Последователността при продуктите е
важна когато се меси в машина за хляб:
* 3 яйца/ 2 + белтък
* 1 жълтък се оставя за намазване
* 250 мл. прясно мляко
/може смес прясно с кисело, може също и само с кисело/
* 125 мл. олио
* 1 ч.л. захар
* 2 ч.л. сол
* 760 гр. брашно/ пресято/
* 10.5 гр. суха мая / 1 и 1/2 пакетче мая д.р Йоткер/
...

Мише, огромно благодаря за тази рецепта!!!  :)
Вчера я изпробвах и стана прекрасна питка!  :D Снимки ще кача довечера  :wink:
И една новост от мен  :wink: : преди да се навие на руло тестото - се поръсва и със сиренце - ето Ви и месеницата е готова  :wink:
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #966 -: Януари 01, 2013, 22:32:32 pm »
Ето така изглеждаше и моята първа питка :)
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #967 -: Януари 02, 2013, 05:53:29 am »
Страхотна е Петя, а започнеш ли няма спиране!
Уханието в дома е неповторимо, а вкуса божествен!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #968 -: Януари 02, 2013, 08:36:46 am »
Ето и моята питка,в тая форма за пръв път правя,можеше и по-добре,но все пак се получи де.По рецепта на Мишето,много сполучлива.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #969 -: Март 26, 2013, 13:30:52 pm »
Здравейте,
влизам във Вашата тема с един въпрос. Развали ми се кошницата на хлебопекарната  :(/ а каква чудесна работа ми вършеше само/. Знае ли някой от къде мога да си купя нова кошница? Хлебопекарната е Clatronic-2785.
Благодаря Предварително!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #970 -: Март 26, 2013, 13:51:37 pm »
akvamarin , потърси вносител, сервиз и питай.

Така открихме бъркалка за една приятелка, но марката и вносителя са други.
« Последна редакция: Март 26, 2013, 13:54:25 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #971 -: Март 26, 2013, 14:16:48 pm »
mishanta, оказа се че сервиза е отдавна закрит , телефоните номера също....ни вест ни кост от тях. Затова тръгнах да търся други начини за намиране на кошницата. Звънях в друг голям сервиз в България, но там изобщо не бяха чували за тази марка. Не могат да ми помогнат.

п.п. Намерих един немски сайт, където май продават такава кошница /за близо 20 евро/, ама като нищо не разбирам от немски. Не мога да разбира как се плаща.
« Последна редакция: Септември 22, 2015, 23:11:23 pm от mishanta »
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #972 -: Март 26, 2013, 14:31:47 pm »
На мен ми се струва рисковано да поръчаш от чужбина и да не отговаря съвсем точно, после да връщаш, знам ли?

Ще ти изпратя на лични този център, те доставяха разни резервни части,
които не бяха за модела и марката които търсехме, но съвпадаха точно...
Намират се в София, може да се обадиш и да провериш!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #973 -: Май 05, 2013, 22:42:41 pm »
Ето ги и моите първи козунаци замесени в хлебопекарната


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #974 -: Май 05, 2013, 23:19:27 pm »
Ето ги и моите първи козунаци замесени в хлебопекарната

:balk_47: ra4ko75, изглеждат невероятно апетитно!
Как бяха на вкус, коя рецепта ползва?
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #975 -: Май 05, 2013, 23:19:55 pm »
akvamarin, ако мога да ти помогна с немския и поръчката, пиши ми на лс! В тази тема случайно отворих, иначе не чета, че нямам такава машинка.

Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #976 -: Май 06, 2013, 08:39:15 am »
Здравейте и честит празник на всички!
Аз съм толкова пристрастена към хлебопекарната,че не знам как съм живяла преди нея,а и покрай мен(а вярвам и заради мен) всички приятели и роднини се за имаха с хлебопекарна.
Николай е на 2г.4м.5д.
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #977 -: Май 06, 2013, 16:23:26 pm »
Ето ги и моите първи козунаци замесени в хлебопекарната

:balk_47: ra4ko75, изглеждат невероятно апетитно!
Как бяха на вкус, коя рецепта ползва?


mishanta, и на вкус бяха много хубави. Използвах рецептата на mini. В своя блог е поместила точно такива малки кексчета.


Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #978 -: Октомври 31, 2013, 18:58:08 pm »
Не знам дали въпросната тема е жива, като гледам откога датира последния пост, но ще се пробвам...От около 3 месеца имаме хлебопекарна Silvercrest, с която се занимавам само аз, понеже жена ми е/или се прави /на технически неграмотна, понеже така и изнася...което не и пречи с удоволствие да хапва хлябовете, които машината пече...много сме доволни от машината-обаче...само когато печем с готови смеси за хляб, независимо откъде са купени и кой ги е произвел...колкото пъти се пробвам да правя хляб по рецепта, без да ползвам готови смеси, толкова пъти резултатът е незадоволителен...трябва да кажа, че вече натрупах опит, не мисля, че правя грешки, спазвам стриктно указанията на рецептите и последователността на продуктите, меря съставките с електронна везна, но не се получава...според базата данни, която понатрупах междувременно-поизчетох доста през последно време-подозрението ми е, че основната причина е несъответствие в стандарта на типовете брашна, които са указани в рецептите към машината, с тези у нас, а и-много е вероятно-отделно от това с качествата на брашната, поне що се отнася до съдържание на глутен....в рецептурника фигурира брашно тип 550, нашето е 500, а като питам в магазините за брашна тип 405 или 812 ме гледат като паднал от детска количка...според книжката брашно като нашето тип 700 няма, а при пълнозърнестите и черните е такава мешавица с разликата в типовете, че ме заболява глава...подозирам, че поради разлики в състава и характеристики и състава на брашната нещата не се получават перфектно...готовите смеси, които си съдържат всичко, вкл. суха мая, с каквато и аз работя, стават перфектно-ерго? Някакви идеи?
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #979 -: Ноември 03, 2013, 09:01:55 am »
Добре дошли  John Mirror, темата е жива щом има интерес! :)

Не корете така съпругата си тя има късмет с Вас, щом ви е поверила тази така ценна дейност хлебоправенето.
А то виждам вече сте усетили е удоволствие, както и за всички списващи тук.
От моя личен опит, споделените мнения на другите и прочетеното стигнах до извода,
че модела и марката хлебопекарна няма голямо значение, всички работят на един и същи принцип,
а използваните програми са не повече от 3. Аз ползвам само 2, основна за хляб и тази за месене.
Относно брашната, аз ползвам различни и като тип ... , и като вид, предпочитам София Мел за бяло,
но купувам всякакви. Само смес не съм, просто така се е случило, нищо конкретно. Ползвам само суха мая.
Рецепти за хляб в темата назад има много, аз ползвам две като в първата правя експерименти
и заменям една част от бялото с друго/ пълнозърнесто, типово или царевично.
Втората е с кисело мляко и яйце, изделието което се получава сме нарекли семейно Хляб Питка.
Независимо, че сме ги писали нееднократно, ще ви ги напиша отново с две бонус за теста ,
защото кулинарките в този форум сме възпитани и отзивчиви :)

Универсална рецепта за хляб -
/пшеничен, ръжен, пълнозърнест, царевичен/


вода 245мл
олио 1с.л.
сол 1 ч.л.
захар 1 ч.л.
брашно 455 г./ 2 и 1/2 мерителна чаша от комплекта
/ тук за да стане хляба царевичен, типов, пълнозърнест
заменям една чаша бяло брашно с някое от горните/
мая 1ч.л.

това за 750 гр

*************************************************
Хляб с кисело мляко и яйце на linko5

200мл кис.мляко+ 100мл вода
 1 яйце - разбито
 2-3 с.л олио
 1 ч.л сол
 4 ч.л захар
 550 гр. брашно
 1,5 ч.л мая

Програма за 700 или 900 грама хляб.
/пробвала съм и двете опции, няма разлика/

*********************************************

Тесто за питки

Последователността при продуктите е
важна когато се меси в машина за хляб:
* 3 яйца/ 2 + белтък
* 1 жълтък се оставя за намазване
* 250 мл. прясно мляко
/може смес прясно с кисело, може също и само с кисело/
* 125 мл. олио
* 1 ч.л. захар
* 2 ч.л. сол
* 760 гр. брашно/ пресято/
* 10.5 гр. суха мая / 1 и 1/2 пакетче мая д.р Йоткер/

*********************************************

Тесто за пици и мекици

300 мл вода
4 супени лъжици олио или зехтин
1 и 1/2 чаени лъжички сол
1 чаена лъжичка захар
600 грама брашно или 3 мерителни чашки
1 чаена лъжичка суха мая

Важно и изпитано от мен е тестото да отлежи в хладилник,
удвоява обема, става много пухкато и лесно за работа.
Обикновено го пускам предната вечер, прибирам в хладилника
и на сутринта правя мекици и пирожки или за обяд пица!


Приятно творене!






« Последна редакция: Май 26, 2014, 14:17:03 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)