0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mimili

  • **
  • 67
  • чакаме ви бебчета
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #300 -: Януари 27, 2010, 15:49:57 pm »
Здравейте момичета,да се намеся и аз,въпреки,че бебенцата,които очаквам са две-всеки на когото кажа,че чакам близнаци/изключвам най-близките/само цъка и казва"еми сега-какво да се прави",а аз толкова много се радвам-много ми става мъчно,а моят мъж казва,че просто ми завиждат.Затова,мислете по този начин-те завиждат,защото нас господ ни е погледнал с повече любов-успех на всички.
Baby Gaga <team@baby-gaga.com>
*

    elist

  • **
  • 57
  • Ерфурт,Германия/Варна
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #301 -: Януари 27, 2010, 15:55:11 pm »
E и аз да кажа на бременелките да не мислят толкова и да не се притесняват  :D :D Като дойде време му се намира колая. На мен майка ми много ми помогна.Направихме я немска баба за три месеца  :D Другата седмица си заминава.Мъчно ми е че ми е мн. приятна компанията и ,ама няма как.
 Аз да ви посъветвам,ако ви предлагат помощ не я отказвайте.Гледайте си децата,ама мама може да простне или да изглади или да ви донесе нещо готвено за ядене.Такава помощ не отказвам,че имам повече време за децата.
  За свекърва ми и тя живее наблизо,ама със съвети ми лази по нервите та я каня само на гости да си гушне за малко внуците или да направи едно кръгче с количката.Помощ не съм я молила за сега,че после може и да ми го натяква знам ли?
 Лисе да те питам ти сама ли си ги къпеш?Че аз като къпя едната другата се съдира да реве,особено първо изкъпаната,че глад я мори. Айде чакам деня в който ще си държат шишетата сами  :D
  Вече гукаме и се смеем.Като ми направят по една беззъба усмивка и сърцето ми се разтапя и човек всички трудни моменти забравя.
 Толкова време сме ги чакали и толкова любов имаме да им дарим....
 Та като  ви питат как се справяте.Аз казвам като Лисето с много любов.
 Лисе дай някоя снимчица на малките буболечки
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #302 -: Януари 27, 2010, 16:55:39 pm »
Лисе да те питам ти сама ли си ги къпеш?Че аз като къпя едната другата се съдира да реве,особено първо изкъпаната,че глад я мори. Айде чакам деня в който ще си държат шишетата сами  :D
Да Елист:) Чакам Алекс да се събуди и ще го къпя. После Никол и после Дани. Дани току що се нахрани и сега се чуди да плаче ли или да спи:)))))Когато така се подердят е ок и ги изкъпвам спокойно та и спокойно се наяждат. Но има случаи в които поне двамата реват. Много се дерат понякога но...по бързо от това немога:)
Майка ми като е тук е добре:) Тя къпе аз храня:)))
Ако и тримата са будни Никол е първа за къпане защото за разлика от Алекс и Дани, тя не иска биберон и немога с нищо да я залъжа за да я успокоя. пищи ужасно силно:) А те с бибероните се унасят временно и има спокойствие:)
Снимки по-късно в темата със снимките, че да не спамим тук:)
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #303 -: Януари 27, 2010, 22:35:17 pm »
мале много сме станали тризнаците, да са ви живи и здрави всичките, от мен майка на 8 месечни 3 марули купона е голям найстина и ние си ги гледаме самички от време на време се явява някоя баба ама само за да всее смут в ораганизацията :)))) лиско пращам ти снимка как ние ги хранехме сами едновременно много е удобно,и де да можеше така с лажичката :))) http://www.bebealbum.bg/picture.php?id=169782 http://www.bebealbum.bg/picture.php?id=169783 на едната снимка сме на 2 месеца, а на другата на четири повярвай ми много е удобно ако си самичка моите си ядат по едно и също време и тримата, та си дойдохме от болницата и така си е до сега, малко зор като сме на 3 твърди хранения но се изчакват един след друг.
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #304 -: Януари 28, 2010, 11:01:53 am »
Гледам че сте писали момичета,че е трудно.Ами на мен ми стана трудно сега като щъкат напред-назад и пипат забранени неща,като бебенца не помня да ми е било чак пък толкова трудно,макар че го има и момента със забравянето.
Та в този ред намисли,може да е трудно,но пък като те гушнат и те целунат,цялото трудно се изпарява,това е най-чистата любов,незаменимо е!
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #305 -: Януари 28, 2010, 17:31:47 pm »
На мен първите 6 месеца не ми беше особено трудно. Спяха повече, лежаха си по креватите, не искаха постоянно внимание, бяха само на кърма. От 6ия месец нататък обаче ми става все по-трудно да ги гледам сама.

В момента вече са подвижни и пипат навсякъде, всичко се пъха в устата, падат и се удрят, скубят се, бутат се. Отделно са залепени за мен като марки за пощенски плик - спим заедно, реват ако изляза от стаята, искат да ги държа, да се гушкаме, да ги занимавам, защото им е скучно. До тоалетна се ходи планово и на бегом.  :lol: Ям на крак каквото сваря, защото не ме оставят да изляза от стаята, а в столчетата си за хранене повече от 10 минути не се задържат. Открадвам си минутки за да успея да им приготвя и на тях ядене, през това време те се дерат неистово. Или едната допълзява при мен в кухнята, а другата, която не е толкова подвижна, крещи и се тръшка сама в стаята. Вече дори и вечер не успявам да спечеля свободно време - покрай зъбоникненето са много криви и искат да спим заедно, приспиваме се на спалнята заедно. Напоследък всеки опит да бъдат сложени в кошарите се проваля. Отделно и аз не мога да стана, защото веднага усещат, че ме няма. Не искат у баща си, искат у мен. Нощем спят от двете ми страни на спалнята, а аз на една кълка, защото е тесничко. Чат-пат едната девойка решава, че върху корема на мама е доста по-удобно и се настанява там... тежи 9 кг.
Да, зъбите не успявам да си измия понякога, не успявам да се изкъпя, да се среша. Къщата е с краката нагоре, защото не смогвам и това да свърша. Разчитам на уикенда, когато ги занимава баща им. Но дори и тогава търсят мен и всичко се прави на пресекулки.
И да, трудно ми е. Умората се натрупва. Първите месеци не я усещах, но сега чак на депресивни състояния ме избива, защото съм адски изморена и недоспала.
Децата обаче са различни. Това, че моите са такива, не значи, че и вашите ще са.  :wink: Но пък няма по-голямо щастие от това да те прегърнат, да се усмихнат, да те нацелуват неумело.
  09.11.2007
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #306 -: Януари 28, 2010, 22:01:21 pm »
Жаби и ние сме так, само дето още не сме пропълзяли, но и това идва, търкаляме се скубим се който каквото хване, пъхат в устата биберон кой какъвто намери понякога и по два :)), едната мома е по агресивна и взема биберона направо от устат на дебеличкото ми момче и така, но си права че до тоалетна е направо изкуство да отидех а храната се подготвя когато спят иначе е дранеееееееееееееее, поздрави от нас
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #307 -: Януари 28, 2010, 22:27:06 pm »
Лиско ми таткото не помага ли? При нас от ден първи татито ги къпе.
Иначе момичета имайте търпение ще става все по-хубаво и по-лесно. При нас най-тежко беше между 10 месец и година и половина, като прохождаха и откриваха света.
Сега вече са 2 невероятни сладурки, които си играят и занимават взаимно та и на мен да ми остане малко време за къща и прочие. Даже всеки ден си готвим заедно. Стоявам ги двете на плота в кухнята и едната ми дава моркови, другата държи обелките от картофи и така успявам да сготвя. При нас важното е всичко да се обръща на игра и да им се говори със спокоен тон.
Не че няма от време на време бой за някоя играчка или за мама ама и на това му намираме цаката.
"http://lilypie.com/"><img src="http://lb4m.lilypie.com/UB2up3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers"
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #308 -: Януари 28, 2010, 22:36:52 pm »
:))))))))))Затова и давам "лесни съвети" сега, че после няма да имам време да видя къде събира прах компютъра:))))))))))
Лиско ми таткото не помага ли?
Таурус, помага 2 дни като се прибрахме от София и после замина на път. Моряк е и го няма по 3-4 месеца. После си е тук месец, месец и половина и пак наново. Инъче, има желание и докато още бяха в неонатология ги хранеше по двама наведнъж:)))))
Нямаме търпение да се прибира:) Засега само със снимки гледа как растът.

Спокойна вечер момичета и да са ви здрави дечицата:)
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #309 -: Януари 29, 2010, 19:59:37 pm »
От време на време си хвърлям по едно око в тази темичка - една от любимите ми е  :wink: и си чета и да си кажа че ми е приятно става ми някак си хубаво  :D

Възхищавам се на всяка една от вас ! Прегръщам ви всички и да са ви живи здрави и засмяни дечицата  !  :bighug:

Vali_n страхотни снимки  :D 100 % съм те засичала в Горна мила ,но не се познаваме сега надникнах в темата и като видях снимките се сетих
сори за спама
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #310 -: Януари 29, 2010, 22:00:41 pm »
 :wink: нямя начин ние сме атракция особедно с тройната количка
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #311 -: Януари 30, 2010, 09:47:06 am »
:wink: нямя начин ние сме атракция особедно с тройната количка
:D няма да забравя единия път бях с мъжо ми и той каза -"еха че готина количка"  :D и аз му викам че по готин е пълнежа и дали си представя той да тика такава а той вика че кво пък само да са здрави ако ще и 5 да са представи си какъв купон е !  :D
Ако те засека ще ми бъде приятно да се запознаем а може и да излизаме заедно !
много оспамих темата за което се извинявам!
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #312 -: Януари 30, 2010, 11:02:52 am »
Здравейте отново от мен, настоящи и бъдещи близнашки мами.  :D
Какъв по-добър старт на деня от преглеждането на тази темичка, особено албумчетата на двете принцеси на Елист и тризнаците на Вали! Невероятно е. В такива моменти си представям и неродените ми още муцунки при раждането, после когато станат на 2 месеца, на 4 мес. и т.н.
Честно... май вече нямам търпение да дойде и този момент.
Да си се отчета с хубави новини и аз: Снощи се прибрах от Сф, бях на преглед в клиниката. При предишния преглед на 07.01.2010г. Док видя една кистичка, пълна с мозъчна течност на момченцето, която вече категорично и стопроцентово е изчезнала. Отдъхнах си! Бях се притеснила и вкарала в едни мрачни сериали известно време, макар да не преставах да вярвам, че ще се размине това усложнение. Сега всичко е ок - малкия, когото поради факта, че се е разположил по най-добрия начин в мен - хоризонтално в долната част на утробата ми, наричам от вчера "Бохемчо", има достатъчно пространство да маха с ръчички и крачета, а и е на стратегически важно място - в близост до артериите, които захранват кръвоносно. Той даже вече е изпреварил двете си сестрички по размери и тегло. Маймунките са станали съответно 398гр, 386гр. и 360гр., като са около 19-20см/според ехо-то/.
Извинете за дългия пост, исках да споделя с Вас радостта си.
Желая топли и спокойни дни на всички.
Прегръщам Ви.
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #313 -: Януари 30, 2010, 13:55:52 pm »
Цвети, с нетърпение чаках новини от теб. Много се радвам за хубавите новини. Твоите мъници са истински борци, и най-вече момченцето...
Знаех си, че всичко ще е наред.
Наистина много се радвам. :D

Прегръдки.
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*

    elist

  • **
  • 57
  • Ерфурт,Германия/Варна
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #314 -: Февруари 07, 2010, 13:10:12 pm »
Вали страхотни са ти малките човечета!Много здраве ви пожелавам и радостни усмивки  :P А за атракцията....  :D Представям си.То след нас всички се обръщат,а представям си след вас  8O. Ама все пак е приятно.Тук поне хората не коментират как се оправяш,ами просто ти пожелават късмет и щастие!!!
  Цвети радвам се,че са се оправили нещата.Представям си как си се чувствала.Аз също преживях много през бременноста.Наложи ми се да правя амниоцинтеза в 26 г.с. и до последно(родих в 39 г.с.) бях в напрежение.Изплаках си очите,но слава богу напразно. Само дето сегаСофия,заради която плаках не спира да реве  !:D. Благодаря за милите думи за децата
  Жабче плашиш ме  :wink: :wink:
  Аз да се похваля,че най после имам някакви социални контакти.... Ходя на гимнастика за раждали жени с още 8 мами.Бебоците идват с нас и те се търкалят по земятаоколо мама  :) Добре се забавляваме
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #315 -: Февруари 07, 2010, 13:15:18 pm »
Аз да се похваля,че най после имам някакви социални контакти.... Ходя на гимнастика за раждали жени с още 8 мами.Бебоците идват с нас и те се търкалят по земятаоколо мама  :) Добре се забавляваме

:jump12: :jump12:

Това е невероятна гледка предполагам:))))))))))))))))Ей Елист, много ме развесели:)
Само твоите дечица ли идват или има и други търкалящи се около майките си деца:)))))))))))
Страхотно:)
*

    elist

  • **
  • 57
  • Ерфурт,Германия/Варна
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #316 -: Февруари 07, 2010, 14:38:54 pm »
Лисе всички са с бебетата  :D Найстина е весело и шумноооо 8O :wink:,но аз съм с превилегии защото съм с две  :lol:
После сле 7 седмици като периключим съм решила да се запиша на курс *Лазещо бебе* Надявам се че ще е изпълнен с емоции....Тука си се забавляват хората.Добра им е организацията.Мамите също имат нужда от социални контакти.Радвам се че в момента живея в ДЕ.Във Варна незнам как щях да се придвижвам по тесните тротоари с паркирали коли с моята 80 см. широка количка.
Лиско като си дойдем наесен на почивка във Варна може един път да се видим.Ти като не показваш снимки поне на живо да видя буболечетата  :D
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #317 -: Февруари 07, 2010, 16:57:29 pm »
Страхотно е, че имате подобни школи или както там се нарича:)
Ето снимки на лисковците:)
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=38753.msg678514#msg678514

Поздрави от нас и много ще се радван да се видим и запознаем на живо:)
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #318 -: Февруари 07, 2010, 20:36:07 pm »
Лиско, не помня вече за кой път ме просълзяваш...
Дечицата са прекрасни! А и колко много са порасналииии...Пу-пу. Да са живи и здрави.
Никол е станала финна красавица, особено на снимката с оранжевото облекло някак си аристократично разглежда ръчичките си.
Алекс и Дани имат май различни прически, много са сладки мъжкарите.
Благодаря за порцията "щастие", с което ме зареди преди лягане.
Прегръщам Ви.
*
Re: Близнашка тема - 6 част
« Отговор #319 -: Февруари 09, 2010, 11:24:27 am »
Лиско, прекрасни са дечицата.
Нека имат много късмет в живота и бъдат много, много щастливи....
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>