0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Заключена Тема
« -: Януари 11, 2009, 11:03:43 am »

Уважаемо Зачатие,
Преди всичко искам да отбележа, че този сайт е мястото, където се чувствам отлично, намирам подкрепа и приятели, както и подробна информация за трудния път, по който вървят доста от нас.

Единственото нещо, което ме притесни през всичките тези точно 10 месеца, откакто съм тук, се случи преди два дни.

Още с регистрацията си реших, че ще е добре да потърся момичета, които се лекуват при лекаря, при който ходя и аз - така е по-изчерпателна информацията по всички въпроси, които ни вълнуват и за всички процедури, които ни предстоят. Така 20 дни по-късно публикувах нова тема - Д-р Бойчев-Тутракан. Не очаквах, че толкова много момичета ще откликнат и ще се включат. Радвах се на всеки нов отговор, на всяка нова история.

През Новата година се създаде Д-р Бойчев-Тутракан - 2 и няколко дни по-късно беше заключена. Помолих Ledena_luna, като модератор на форума, за съдействие. Молбата ми към нея беше да се обясни в самата тема причината, за да знаем ако сме нарушили Правилата на Зачатие и изобщо да сме наясно каква е причината. Благодаря й за бързата реакция и за обяснението!

Въпреки това обаче, не ми стана ясно какъв точно е проблема. Не се споменаха Правилата на форума - значи не сме ги нарушили. Не бяхме обвинени в нищо - значи не сме засегнали никого. Тогава защо???

Обяснението "... това се превърна в чат тип седмична тема, поради което я заключвам..." - В Зачатие има и други подобни теми, които си вървят без проблем. Едната, на която попаднах беше за Инвитро в АГ-Варна - дори в момента върви втората й част, както беше и при нас. Вероятно има и други подобни.

Обяснението "...Има достатъчно седмични теми за споделяне на преживяванията ви в момента..." го разбирам като причина, че мястото на темата не е в този форум. Тогава може да се премести на подходящо място.

Обяснението "...също така към форума има и чат, в който можете да влизате и да си говорите..." - Пишейки в тази тема, информацията остава и може да бъде полезна на други момичета.

Обяснението "...Колкото до тази и старата тема, тя отдавна си смени предназначението и престана да бъде информативна..." - Ние не пишем много общи неща, а споделяме конкретни факти, обсъждаме конкретни процедури. Т.е. би трябвало да е информативна.

Обяснението "...Голяма част и от пишещите вече си смениха и лекаря, като минаха на етап ин витро." - аз съм една от тях, но бих продължила да чета темата и винаги бих помогнала със съвет и с преживян опит на някой, който има нужда от това. Още повече, че д-р Бойчев работи съвместно с д-р Стаменов, който ще води инвитро процедурата ми и съответно доста момичета ще минат точно по този път и аргумента "смяна на лекар" в този аспект не е съвсем точен.

Не искам да ме разбирате погрешно - нямам за цел да се карам или да обвинявам някого. Уважавам Вас, Вашето мнение и решение. Мисълта ми е, че много потребители имат нужда от тази тема и желанието ми е да намерим компромисен вариант.

Моля за Вашето мнение и съдействие! Считам, че всички ще се съобразят с взетото от Вас решение и няма да продължим обсъждането на този въпрос до безкрай.
 
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Заключена Тема
« Отговор #1 -: Януари 11, 2009, 11:18:16 am »
cream,

аз прочетох заключената тема и честно казано, не видях в нея особено много информативна част. действително темата се превърна в просто чат на хора със сходни интереси. никому не е полезна като източник на информация една безкрайна тема, в която трябва да се рови с часове, за да се извлече едно зрънце информация. ако сме пропуснали някоя друга тема с подобно развитие, можете да ни я посочите, за да реагираме и там.

да, има и други седмични теми - на големи групи потребители със сходни интереси. това е нашият компромис по въпроса с чатенето. но всичко си има граници. помисли на какво ще заприлича форумът, ако всеки пожелае чат по темата, която го вълнува.

можете да пуснете нова тема за д-р Бойчев, но ако отново се изроди в чат от тип "споделете", съдбата й ще е същата.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Заключена Тема
« Отговор #2 -: Януари 11, 2009, 11:23:15 am »
 Спрях да пиша в Ин витро в Щерев по същата причина. Все пак темата е в АРТ, но на последните страници няма полезна информация.
 Нямам нищо против момичетата, аз също съм минала по този път, но има обща тема за ин витрото, там могат да споделят и да си стискат палци.
 А въпросната да се ползва само за полезна информация.
*
Re: Заключена Тема
« Отговор #3 -: Януари 11, 2009, 11:27:11 am »
Аз също си мисля, че в такъв случай е добре да има информативна тема, където като влезе човек веднага да се ориентира, а няма проблем да има тема за споделяне, като в първото й мнение сложите линк към наистина информативната тема :)
Между другото това важи за всички теми на центрове.
Много е хубаво и полезно момичетата, посещаващи при един екип да си споделят, но да има и една изчистена тема, където да е наистина тяхното мнение и информация за този център - така че като влезе едно ново момиче да прочете директно отзивите на момичетата за центъра, преди да прочете няколко страници с пожелания :)

Мисля, че може да се оргнизира това без проблем :)

П.П. Сега ми хрумна. Не знам какво ще кажете за идеята за отчетен форум (подфорум на АРТ) - общи теми по периоди, по периоди и центрове и т.н. - за текущи дискусии, споделяния и разговор. А в главния асистиран да останат темите само с конкрети мнения, впечатления и съвети.
« Последна редакция: Януари 11, 2009, 11:33:39 am от cygnus »
*
Re: Заключена Тема
« Отговор #4 -: Януари 11, 2009, 11:33:17 am »
Много е хубаво и полезно момичетата, посещаващи при един екип да си споделят,
Точно това имам предвид. Прекрасно ще е, ако може да се организира.
*
Re: Заключена Тема
« Отговор #5 -: Януари 11, 2009, 11:34:12 am »
Оки - давайте идеи как да стане най-добре и най-прегледно :)
*
Re: Заключена Тема
« Отговор #6 -: Януари 11, 2009, 14:04:39 pm »
Възможно ли е да се направи подфорум "Пациенти на..."?

Или форумът "Адреси на клиники, лаборатории, лекари" да се организира с теми по клиники и лекари. След което във всяка тема да има 2 подтеми - обща за клиниката, заедно с информация за конкретни мнения и впечатления и още една за ежедневните емоции.
Мисълта ми е да не се пълни "Адреси на клиники, лаборатории, лекари" с всевъзможни теми, които понякога се повтарят, а да са толкова, колкото са клиниките и лекарите, като съответно се обогатява с появата на нови :)

cygnus, много ти благодаря, че откликна на молбата ми!
« Последна редакция: Януари 11, 2009, 14:12:33 pm от cream »
*
Re: Заключена Тема
« Отговор #7 -: Януари 11, 2009, 15:09:36 pm »
cream, тъкмо това умуваме сега с другите.
дали да е подфорум на АРТ с теми за споделяне и разговори. Абсолютно съм за, че когато сме в процедура имаме нужда да си поговорим, да си пожелаем успех и да се оплачем от моментно неразположеие. В същото време за един посетител , който търси информация за клиника или специалист е хубаво да може да прочете на едно или повече места мненията на момичетата за него, как протича процедурата и други подробности в теми, предназначени и пуснати за това. След няколко страници общ разговор, пожелания и поздравления отнема много време да отсее информативната част на темата. Разбира се, те са задължителни, много полезни и много въздействат, но така ще може да се отделят от есенцията на темата.
Може примерно да се направи подфорум "Споделено" (примерно само ) към подфорума за ин витрото и там да бъдат всички теми, в които си приказваме и споделяме текуща информация. Там може да са темите ИКСИ/ин витро октомври, ноември, декември и Ин витро в център X споделено или текуща тема -1, -2, -3
А когато темата е наистина с конкретни въпроси и мнения за Ин витро в център X - тя да си е в главния форум на АРТ. Ясно е, че когато човек се спре на даден център - ще изчете всички споделяния , но докато се ориентира кой център или доктор да избере ще му е много трудно да изчете целия форум за да се ориентира.
Тъй като форума не е както беше преди от 50-100 човека, които си знаехме всичко един за друг - нормално е да има нужда от повече такива теми, съответно повече кръгове от приятелства и мини общества - няма начин. Не възможно да познаваш, харесваш и да си имаш приказка с всички 15 000 от форума а и не е нужно (независимо, че сигурно по-активно пишещите от тях едва ли са повече от 2-3 000,  Важното е информацията да е максимално достъпна, да се намира лесно дори и с използването на търсачката.
« Последна редакция: Януари 11, 2009, 15:15:32 pm от cygnus »
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Заключена Тема
« Отговор #8 -: Януари 11, 2009, 17:24:24 pm »
Аз като една видна спамърка, да кажа-Сигнусче :balk_63: ти свалям за труда!

Идеята за "Споделено" ми харесва, но само и единственно,
ако не се превръща в сапунка с изобилстваща с "оХ" и "аХ" възклицания.
Иначе Скайпа си е идеален за тази цел.
Че и групов чат може да си спретне всеки.
Мнението ми е, че трябва да бъде в Арт подхорума!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Заключена Тема
« Отговор #9 -: Януари 11, 2009, 17:40:12 pm »
Ако "Споделено" се направи в Арт подфорума ще бъде само за Арт процедури, а момичетата, на които например им предстои лапаро няма да могат да си пишат там.
А идеята като цяло за "Споделено" е точно това - да се споделя всичко за процеса забременяване - от началото до края, т.е. през всички етапи.
Мисля си за следното:
"Споделено" като форум в "Репродуктивно здраве"
или
"Споделено" като подфорум във всеки форум от "Репродуктивно здраве"

Извинявам се, ако се меся където не ми е работа :wink:!!!
« Последна редакция: Януари 11, 2009, 18:23:34 pm от cream »
*
Re: Заключена Тема
« Отговор #10 -: Януари 11, 2009, 18:42:38 pm »
Ами ако искате да има и в "Опитите" и в "Арт" - общо взете АРТ и Опитите са най-посещавани. А и останалите стерилитет при жената и т.н все се отнасят за опити за забременяване или АРТ - макар, че то като погледнеш всичко е опити, просто методите са различни. Пък ако се наложи да се разделят да направим и в тях. Както кажете. Общо взето това важи за форумите, където се налага повече от една такава разговорна тема за споделяне. Примерно в подфорум ендометриоза може да е само една. Тогава няма нужда от отделен подфорум за нея. Но в АРТ-а са около 3-4.
*

    marteo

  • ***
  • 156
  • ЩАСТЛИВА МАМА
Re: Заключена Тема
« Отговор #11 -: Януари 11, 2009, 19:05:27 pm »
Ами ако искате да има и в "Опитите" и в "Арт"
Може и в "Стерилитет на жената", важното е да има такъв подфорум! Много момичета намират подкрепа и надежда точно във Вашия сайт.
"Това, което не ни убива ни прави по-силни" Ницше
*

    marteo

  • ***
  • 156
  • ЩАСТЛИВА МАМА
Re: Заключена Тема
« Отговор #12 -: Януари 11, 2009, 19:06:00 pm »
Ами ако искате да има и в "Опитите" и в "Арт"
Може и в "Стерилитет на жената", важното е да има такъв подфорум! Много момичета намират подкрепа и надежда точно във Вашия сайт.
"Това, което не ни убива ни прави по-силни" Ницше
*
Re: Заключена Тема
« Отговор #13 -: Януари 11, 2009, 19:59:45 pm »
Като се замисля, май е достатъчно да има "Споделено" като подфорум само в "Стерилитет при жената", "Имунологични, генетични и неизяснени причини за стерилитет" и "Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро)" - те предполагат най-много ежедневни разговори.
Другите форуми в "Репродуктивно Здраве" са по-конкретни и се разглеждат определени проблеми.



Re: Заключена Тема
« Отговор #14 -: Януари 11, 2009, 20:35:28 pm »
Първо да благодаря на cygnus че вникна в нашия "проблем" относно темата. Аз лично физически като време немога да участвам в общите седмични теми, немога да запомня всяко момиче при кои лекар е и т.н. и затова много ми допада идеята за тема "Споделено....". Така в тези теми не задължително всеки ден да се пише, а когато имаме конкретно питане за конкретна клиника или лекар.
Обмяната на опит и всекидневните ни мисли немогат да бъдат разбрани от хората около нас... това може да стане от момичета във форума.
Според ще има полза от този бъдещ подфорум.
Re: Заключена Тема
« Отговор #15 -: Януари 11, 2009, 20:40:45 pm »
Иначе Скайпа си е идеален за тази цел.
Че и групов чат може да си спретне всеки.
mishanta като съм на работа минавам за минута-две през форума а времето в което пиша е почти винаги преди работа т.е. преди 7,30 сутринта или на бързо в обедната си почивка... или иначе казано не винаги можем да се оцелим с момичето с което искаме да си обменяме  инфо.

*
Re: Заключена Тема
« Отговор #16 -: Януари 11, 2009, 21:08:51 pm »
"+Ама аз тва "споделено" ей така набързо го измислих, дайте да измислим някое по-свястно заглавие, от което става ясно за какво се пише в темите там.
Тоест става дума за теми за разговор на хора, които са на сходен етап и имат сходни проблеми, едни и същи лекари и т. н.

П.П. Сетих се още нещо. "клуб ин витро" "клуб +++" "клуб стерилитет при жената"
« Последна редакция: Януари 11, 2009, 21:17:18 pm от cygnus »
*
Re: Заключена Тема
« Отговор #17 -: Януари 11, 2009, 21:53:29 pm »
Примерно "Клуб стерилитет при жената-Споделете" и към него "Стаменов", "Персенска", "Владимиров", "Щерев", "Бойчев" и т.н., нещо такова ли?
« Последна редакция: Януари 11, 2009, 22:12:19 pm от cream »
Re: Заключена Тема
« Отговор #18 -: Януари 12, 2009, 07:02:39 am »
Ами според мен за Стаменов, Владимиров може да се направи отделен "Клуб-инвитро Стаменов.Споделете...", "Клуб-инсеминации клиника Малинов", но другите специалисти при които не е основния поток от хора може да бъде един "Клуб пациенти на д-р Бойчев. Споделете..." Така могат и други хора да пуснат тема за някои друг лекар.
Защото даречем Бойчев се занимава със стерилитет до етап инсеминации, лапароскопии,изследвания..но засега не и инвитро и тази тема ще бъде полезна за по-широк кръг  от пациенти.
(Лично за мен съм минала през лапароскопия но в момента рядко влизам в тази тема от форума :oops: вече чета за други неща които ми предстоят, но ако някое момиче ме попита в тази бъдеща тема...бих и отговорила, или така мисля че ползата ще бъде по-голяма)
*
Re: Заключена Тема
« Отговор #19 -: Януари 12, 2009, 07:36:14 am »
Защо отделни клубове за всеки? Не е ли по-добре в клуб ин витро например да са всички разговорни теми по тема АРТ, те не са все пак чак толкова много. Примерно там да са темите Ин витро при д-р Стаменов - 1, -2, Ин витро във АГ-Варна -1, -2, , Ин - витро - ИКСИ - януари февруари март и т.н. Иначе ще станат много подфоруми с по три теми в тях и много кликания с мишката докато стигнеш до темата.