Аз и тук да питам - ако някой знае рецепта за хайвер от грис, моля да я сподели.
хайвер от гристочни пропорции нямам ,но го праяв по следния начин -сварява се  гриса в подсолена вода  до сгъстяване-става ммного бързо , след като се поохлади се добадя  майонеза -може и само олио  ,но не е толкова вкусно ; слагам и счукан чесън ,оцет/лимон ;още сол и подправки на вкус-черен/бял пипер ,копърче понася най-много  и май това е.Може всичко  да се добави-сварени яйца ,сирене и т.н.
Нещо ми се  върти  да съм чувала  вариант - с вместо майонеза  -с добавка  на олио и яйце докато е топло-но това  не е за препоръчване -сурово яйце 

.
п.п заедно с  dgina   сме писали