0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #140 -: Декември 08, 2008, 21:15:00 pm »
Записвам се да следя темата. Не мога да намеря думи, с които да изразя омерзението си.
Ети, прекланям се пред вярата и енергията с които всички вие се борите за тази кауза.
*

    Eti76

  • ***
  • 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #141 -: Декември 08, 2008, 21:27:29 pm »
Момичета, благодаря ви от все сърце за подкрепата! Мислим го и ще го измислим! Особено, когато сме толкова единни, няма начин да не постигнем резултат!
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
*
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #142 -: Декември 08, 2008, 21:48:33 pm »
Моми4ета ,ако сами не си помогнем няма кой да го направи вместо нас! Да действаме!НЯМАМ ДУМИ С КОЙТО ДА СЕ ИЗРАЗЯ СПРЯМО ТОВА БЕЗОБРАЗНО ИЗКАЗВАНЕ!
:)
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #143 -: Декември 08, 2008, 22:45:00 pm »
... Но за мен той има скрити мотиви.
Какви, според теб?


Известна част от нещата ще излезе на "светло", ще има прозрачност. Казвам известна, не съм наивна. Ще има и критерии, според които ще се избират клиниките, а Щерев все пак е само Щерев, ако и да е дупетат. За щастие дупетатите не са Господ. А клиниките имат статистика, екипи и т.н.

Не знам дали ще ме разберещ, но не е толкова важно.
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #144 -: Декември 08, 2008, 23:25:02 pm »
сега не ми идват точните думи, но утре със съгурност ще пиша до комисията и ще им изпратя лчно писмо на адрес health committee@parliament.bg
чудно ми е дали ще получа отговор на въпросите си, но ще ви уведомя.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #145 -: Декември 09, 2008, 08:32:57 am »
Тъй като аз не съм компютърен специалист и не разбирам от тези неща, да питам някоя от вас може ли да направи подобна петиция (това получих преди няколко дни във връзка с искането за 12 месеца майчинство)  http://www.bgpetition.com/miachinstvo/index.html

Според мен, това би била удачна първа стъпка. Ако някой може да създаде подобна електронна петиция, мисля че ще съберем доста подкрепа, въпроса е че трябва и да се формулира добре идеята.
*
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #146 -: Декември 09, 2008, 08:35:15 am »
Момичета, време е да започнем нещо.
Това което направих е че изпратих писмо до комисията на E-mail: health_committee@parliament.bg с копие до zdravei_bulgaria@ntv.bg, na4ochi@ntv.bg, otechestven_front@teleman.us, gospodari@gospodari.com, 4asat@ntv.bg.
Ето и съдържанието на писмото:

Здравейте  Многоуважаема Комисия,
Искам да изкажа възмущението си от безхаберието и ужасното отношение на комисията към проблемите на двойките с репродуктивни проблеми. Постоянно се говори за демографски срив, за намаляване на раждаемостта и т.н., а се оставят нещата на произвола на съдбата! Оказва се, че никой не го е грижа за проблема стерилитет. Не казвам, че раковите заболявания или болните деца са за пренебрегване, но проблема за поколението също е много важен и наболял. Не може да се сравняват нещата, или да се правят изказвания от типа "in-vivo"! Все гледаме примера на Запада, ами нека го погледнем и сега  - В една Германия се плащат три опита ин-витро, а и не само там! Или в България се взима пример от другите страни, само за това от което има изгода временно управляващото правителство !?
Абсолютно недопустимо и нечовешко е такова отношение. Противоречи на всички хуманни правила и норми, да се забавляваш и да си правиш майтап на гърба на толкова много хора с проблеми.
Другото което прави впечатление е че от стенограмата на заседанието на комисията, липсват много неща и не всичко е отразено. Изказванията за „ин виво” оплождане на един от членовете на комисията изобщо не е отбелязано.
Естествено всичко ще се покрие и внимание на това няма да бъде обърнато. Само един вестник „Стандарт” си позволи да отрази въпросното отношение, при това малко лаконично.
Призовавам всички членове на комисията да вземат правилното решение и да не превръщат съдбата на четвърт милион българи в игра на думи и лошо отношение, защото Вие Уважаеми Господа и Дами сте на постове дадени от Нас – избирателите.
Надявам се най-после да обърнете внимание наистина на проблемите ни и да се вслушате както в думите на Г-жа Антония Първанова, така и в думите на всички двойки, борещи се със стерилитета.

П.П. Изпращам копие от това писмо на някой предавания от Нова Телевизия. Г-жа Цветанка Ризова направи специално предаване с Г-жа Антония Първанова за Фонда, който се споменава в това писмо. От там нататък медиите просто престанаха да следят развитието на нещата.
Сега ги призовавам да поискат обяснение за „Ин-Виво” оплождането и смеха на наш гръб.
Ето и линкове към форуми, където това се обсъжда:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=354364.45
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=32142.0;all
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=32087.0

Подпис:


Призовавам всички съпричастни да направят същото. Момичета, изпратете писма до комисията и медиите, поне с това можем да започнем.

*

    sunnynevi

  • ***
  • 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #147 -: Декември 09, 2008, 09:29:33 am »
БРАВО Hri  :balk_602: :balk_602: :balk_602:
И аз започвам , давайте момичета !!!

Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #148 -: Декември 09, 2008, 09:31:27 am »
Аз също подготвих едно писмо. Публикувам го тук.
Допълвайте и коригирайте !
Какъв е начина да го подпишем повече хора и да го изпратим , в "Петициите" , ли да го качим?
Не знам , разчитам да помагате!
Вижте , дали одобрявате!

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА КОМИСИЯТА ПО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

КОПИЕ
ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПАРЛАМЕНТА
ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА КОМИСИЯТА ПО ПАРЛАМЕНТАРНА ЕТИКА
ДО...........


ПИСМО-ЗАПИТВАНЕ
ГОСПОДА,
На проведеното заседание на Комисията по здравеопазване от 4 декември 2008г., на която е обсъждано създаването на фонд за ин витро оплождане, касаещ лица с репродуктивни проблеми, в присъствието на пациентски организации и журналисти, както  и представители на гореспомената комисия, е демонстрирано потресаващо, цинично отношение към заинтересованите лица.
Този факт, в доста елегантен  вид, бе отразен във вестник Стандарта брой 5715 от 6 декември 2008 г. от журналистката Мария Чипилева:

"Депутати разплакаха бъдеща майка

Дайте да ви направя едно in vivo (на живо), като не можете ин витро. С тези думи депутат успя да разплаче една млада жена на заседанието на здравната комисия в четвъртък вечер. Само преди седмица тя е загубила детето си при поредния опит ин витро.
На заседанието се разискваха преимуществата и недостатъците на новия фонд, който трябва да подпомага финансово бездетните двойки у нас. Младата жена е председател на една от трите пациентски организации, които защитават правата на жените с репродуктивни проблеми. Тя заедно с другите две председателки бе седнала на масата на депутатите, за да изкаже становището на потърпевшите.
Вместо да се чуе думата им обаче и трите жени станаха жертви на неприлични подмятания. Ама ние можем да ви направим бебета, след като имате проблеми, беше друга от репликите към тях. Тези словесни изблици накараха председателя на здравната комисия доц. Борислав Китов да каже: "Стига най-накрaя с това ин виво.""

Според разказа на представител на една от организациите, които защитават каузата на близо четвърт милион българи, цитирам:

„По време на дискусията беше ясно, че не може да говорим, но към края не издържах и станах, отидох до Председателя на Здравната комисия и го попитах, дали ще ни даде думата! Супер грубо ми беше отговорено, че не може!!! Каква съм била аз, та съм искала думата. Отговорих му, че съм пациент и той ми каза, че то имало хиляди пациенти, не можело да се дава думата на всеки!”
и още:
„Не мога да не ви кажа, че този човек, който е Председател на тази комисия, лекар и Народен представител, през цялото време дъвчеше дъвка, докато течеше заседанието и той го ръководеше! Да не говоря за явното му негативно отношение към нашите болки...”

„Тя (председателката на пациентска организация) се опита да им обясни по човешки, колко много съдби касае този закон, колко е важен той и колко страдаме и как се борим, че от поне 5 години ни лъжат, а той я прекъсна с думите: "Не ни занимавайте тука с вашите емоционални изказвания! Говорете по същество!!!"

И накрая в епогея на потресаващата липса на морал:

„Дайте да ви направя едно ин виво , като не можете ин витро!”

„ Не мога да не ви споделя, че толкова ги отегчи нашата тема, че мъже, и дори и жени, лекари, започнаха да се шегуват с думите: "Стига с това инвитро оплождане, искаме ИНВИВО!"

Тук думите не стигат и буца засяда в гърлото на тези, с чиито съдби вие се гаврите , на тези , чиито данъци покриват вашите заплати , на тези които пуснаха бюлетина с вашите имена.
Вашето колективно поведение , унизи и омерзи хиляди мъже и жени , чийто проблем вие просто трябваше да обсъдите!
Не сме очаквали съчувствие , но и липса на елементарен морал , също!

Защо?!

Кои , са въпросните депутати , г-н Председател?

Назовете тези мъже и жени , лекари , народни избранници с истинските им имена!

Как ще оправдаете тяхното присъствие в българския парламент?

Дължите отговор и ние ще го търсим на всички възможни нива(в страната и извън нея)!




Вижте и за грешки , в бързината не е изключено ...
« Последна редакция: Декември 09, 2008, 10:55:28 am от Eфирче »
*
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #149 -: Декември 09, 2008, 09:41:08 am »
Ефирче, писмото ти е много добро, без прекалени емоции. Мисля че вариантът да бъде подписано от повече хора е да бъде направено като петиция, която да бъде изпратена по пощата и в електронен формат на съответните организации. Копие може да бъде преведено на английски и да бъде изпратено до Европейската комисия.
Всичко това обаче изисква време и организация. Докато всичко бъде уточнено с петициите и начина на изпращане, дайте да изпратим масово писма до комисията и медиите. Нека им задръстим пощите и им покажем, че не сме безразлични. Трябва да започнем от някъде.
*

    sunnynevi

  • ***
  • 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #150 -: Декември 09, 2008, 09:52:05 am »
Ето и моето писъмце !!! :wink:
Кратко е, но точно и ясно!!!Сега се чувствам малко по-добре!!! :lol:


Добър да е денят Ви!
Дано са добри всичките Ви дни занапред, дано успеете да заспивате спокойно след циничното си и аморално поведение!!!Добрият тон отдавна е показал неефективността си в подобни дебати с депутати и висшестоящи особи.
Дами и Господа, нека Ви напомня, че преди всичко сте обикновени хорица- родители, баби и дядовци !!!Мислете, и помнете, че няма на тоя свят БЕЗПЛАТЕН ОБЯД!!! Просто няма такъв филм!!! Един ден, рано или късно всеки си плаща за безумното и подигравателно поведение - особенно когато става въпрос за нечовешко отношение спрямо проблемите на хора нуждаещи се не от вашата ПОМОЩ, а от ПОДКРЕПА!!!
Е, журналисти призоваваме ви да избягате за малко от клишетата и еднообразните новини!
Подаряваме ви една нова тема - дерзайте!!!Силно се надявам да има все още репортери, които ще проявят човещината да отразят реално простащината на хората, които ни управляват!!!И дано, дано тези, които са си позволили да подмятат обиди имат доблестта и мъжеството най-малко публично да се извинят!!!

П.С.
Това писмо ще бъде изпратено до :
zdravei_bulgaria@ntv.bg, na4ochi@ntv.bg, otechestven_front@teleman.us, gospodari@gospodari.com, 4asat@ntv.bg.
......и други!!!
Успешна седмица, живи и здрави бъдете!!!

Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #151 -: Декември 09, 2008, 09:54:39 am »
Тъй като аз не съм компютърен специалист и не разбирам от тези неща, да питам някоя от вас може ли да направи подобна петиция (това получих преди няколко дни във връзка с искането за 12 месеца майчинство)  http://www.bgpetition.com/miachinstvo/index.html
................

СЪЗДАВАНЕ НА НОВА ПЕТИЦИЯ - http://www.bgpetition.com/new-petition.html

Аз също подготвих едно писмо. Публикувам го тук.
Допълвайте и коригирайте !
Какъв е начина да го подпишем повече хора и да го изпратим , в "Петициите" , ли да го качим?
Не знам , разчитам да помагате!
Вижте , дали одобрявате!
.................
Вижте и за грешки , в бързината не е изключено ...

:balk_103: Ефирче, подкрепям писмото ти (правописни грешки не видях, но има неправилно поставени интервали).
Обещах на Ganka:)
*

    sunnynevi

  • ***
  • 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #152 -: Декември 09, 2008, 09:55:50 am »
Аз го изпратих директно на health_committee@parliament.bg
Мисля си, че е по-добре да ги затрупаме с писма  :wink:

Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #153 -: Декември 09, 2008, 13:04:25 pm »
Във форума на бг мама , към писмото на едно момиче по темата , е проявен интерес
от Здравей България.
Надявам се , да се включи тук и да ни каже подробности!
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #154 -: Декември 09, 2008, 13:04:40 pm »
и аз изпратих своя протест. да четат и да имат теми за размисли, ако имат с какво? :?
никога не отстъпвай на принципите си!
*

    HopeHope

Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #155 -: Декември 09, 2008, 13:08:11 pm »
Момичета, разпратих писмото на Ефирче и вече получих отговор от NTV.
С мен се свърза г-жа Весела Тотева. Желае да се свържем с нея, за да се уточнят подробности по темата. Имам телефонен номер. Нека някой се свърже с мен на petia_delcheva@abv.bg , за да му дам координати.
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #156 -: Декември 09, 2008, 13:12:11 pm »
Браво , момичета! :balk_103:
Хайде сега , време е за действие!
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #157 -: Декември 09, 2008, 13:14:37 pm »
Ефирче
От Здравей България ми пуснаха отговор на e meil
Весела Тотева изяви желание да се свържем с нея за да направи предаване по темата
Ако Еti иска може да и разкаже
*
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #158 -: Декември 09, 2008, 13:36:16 pm »
Аз нямам отговор от нова телевизия все още.
i.elena, ти свърза ли се с Весела Тотева?
Момичета, време е за действия.
Ако членовете на сдружението се съгласят да разкажат пред нея какво се  е случило, ще бъде страхотно. Ети, ще се свържеш ли с журналистката?
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #159 -: Декември 09, 2008, 13:45:13 pm »
Мислех да й се обадя , но все пак правилно е Еti да го направи
Аз няма да мога в подробности да и разкажа всичко