www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) => Фонд "Асистирана репродукция" => Темата е започната от: Eti76 в Декември 05, 2008, 17:49:05 pm

Титла: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 05, 2008, 17:49:05 pm
Здравейте на всички, които тръпнат в очакване!
Направо не знам от къде да започна... Вчера, заредена с много енергия, воля и ентусиазъм, се грабнах от роден Пловдив и отидох в София да присъствам и евентуално да се изкажа (което така и не се случи) на заседанието на Здравната комисия. Обсъждаше се приемането на Проектозакона за промяна на закона за здравето, с който да се учреди Фонд "Асистирана репродукция". Както вече знаете, идеята е да се регламентират въпросите и неуредиците относно проблемите на хората, нуждаещи се от асистирани технологии, за да станат родители!!! И понеже вече са гласувани 10 милиона лева от тазгодишния излишък, да се организират така нещата, че да не ги загубим! Защото по принцип, парите от излишъка, трябва да се изхарчат до края на календарната година. А това в нашия случай, няма как да стане. Единствения ни шанс е учредяването на такъв Фонд, в който парите ще се заделят и по този начин да се считат за усвоени. А Фонда ще ги разпределя от догодина на хората, които имат нужда от инвитро, като плаща до 3 опита на пациент, до по 5000лв на опит...

Ох, много се вълнувам, защото за нас е огромен напредък в Парламента да се дискутира по нашия проблем! Това е голямо постижение, дано само да успеем да се преборим до края и най-сетне държавата да ни забележи и да се погрижи и за нас!
Искам най-напред да ви кажа, че д-р Антония Първанова е невероятен човек и тя, почти сама, се бори със зъби и нокти, да защити нашата кауза! Тя е основния ни съмишленик в Парламента и вчера в Здравната комисия отново тя убеждаваше всички, защо този закон е важен, как ще работи, колко много хора чакат тази промяна, колко ни е трудно сами да се борим за нашите деца, как си залагаме колите и апартаментите, за да плащаме за процедурите си и т.н. и т.н.
Но направо бях втрещена, как някои други депутати от комисията, хора, които са лекари, се отнасят към проблема безплодие! Не мога да ви кажа за какво отношение става дума!!!
Първо, много от тях въобще не бяха чели проектозакона! Задаваха на г-жа Първанова въпроси, които изрично са изяснени в текста и други, които са в компетенцията по-скоро на Министър-председателя или на Министъра на Здравеопазването!!! Разпъваха я на кръст, все едно за тях тя е враг номер 1! Според тях този закон бил твърде голям като текст; не бил прозрачен; не можело за едно заболяване да има Фонд, а за другите да няма; нямало пари за раково болните, защо за този проблем да се харчели толкова много пари; НЗОК имали толкова много по-сериозно проблеми за решаване, защо точно този да се решавал сега; имало болни деца, които не се лекуват, защо да се давали пари за нашето инвитро; каква била тази бройка 270 000, от къде се била взела, та то така излизало, че всички млади семейства били "безплодни"; защо нямало регистър на нуждаещите се хора; и какво щяло да стане, ако се направи инвитро на 2000 семейства догодина, това нямало да реши демографския проблем в България и т.н. и т.н.
Второ, имаше доста негативни изказвания, дори от хора, които се очаква да ни подкрепят! Така останалите, които не са наясно с проблематиката, останаха с впечатлението, че този закон не е добър и трябва да гласуват против! Аз имах такова очакване още от срещата в Пловдив, където бях предупредена, че ако закона стигне в Парламента, въпросните лица ще се изказват против, но все се надявах, съвестта им да проговори!
Трето, не ни дадоха думата! В залата бяхме - Ани Зашева - Председател на Зачатие; Радина Велчева - Председател на УС на Фондация Искам бебе; аз - Координатор на Искам бебе за Пловдив, д-р Владимиров - като Секретар на Българската асоциация по стерилитет и д-р Стаменов. По време на дискусията беше ясно, че не може да говорим, но към края не издържах и станах, отидох до Председателя на Здравната комисия и го попитах, дали ще ни даде думата! Супер грубо ми беше отговорено, че не може!!! Каква съм била аз, та съм искала думата. Отговорих му, че съм пациент и той ми каза, че то имало хиляди пациенти, не можело да се дава думата на всеки! Не мога да не ви кажа, че този човек, който е Председател на тази комисия, лекар и Народен представител, през цялото време дъвчеше дъвка, докато течеше заседанието и той го ръководеше! Да не говоря за явното му негативно отношение към нашите болки...
По едно време, понеже ние много се възмутихме, как така не може да се изкажем, дадоха думата само на Ани, като я прекъсваха 100 пъти и я контрираха на всяка нейна дума! Тя се опита да им обясни по човешки, колко много съдби касае този закон, колко е важен той и колко страдаме и как се борим, че от поне 5 години ни лъжат, а той я прекъсна с думите: "Не ни занимавайте тука с вашите емоционални изказвания! Говорете по същество!!!" Не мога да ви кажа как съм треперела от възмущение! Направо нямам думи за какъв фарс става въпрос!
Имаше изказвания и в тон, че по принцип този закон е необходим и по принцип го подкрепят, НО не била правилна формата, нямало тази година време, защо точно сега се бързало и защо така заради тези приети 10 милиона, те трябвало да го подкрепят (едва ли не се чувстват изнудени да свършат нещо, което цялото Народно събрание е подкрепило вече, а те не искат!!!). А всички знаем, че в България пари за здравеопазване няма почти никога и почти хич! Но тези хора, които са от Здравната комисия и се предполага, че милеят и защитават интересите на пациентите, са склонни да ги загубят, само и само да не отидат за нас!
Изказа се една дама от НЗОК, че те имали ТОЛКОВА МНОГО ПО-НАБОЛЕЛИ ПРОБЛЕМИ от този, защо точно за това да се дадели тези пари! Да отидели в касата, пък щели да се изхарчат по-ефикасно! Нали вече имало Програма към касата, която работела добре!:( Та да ни дадат по няма и 1000лв лекарства, пък ние да се чудим от къде да си намерим по още 4-5000лв. А да не говорим, че който веднъж е получил, втори път няма право да кандидатства, и да не говорим за възрастовото ограничение и въобще от тромавата процедура, която отпуска лекарства на кандидата, когато прецени, а не когато има нужда! Ето затова трябва да не допускаме парите да отиват в касата, защото пак ще ни сравняват с "други болни"!!! Аз да ви кажа вече се обърках - ние болни ли сме или не?!? Защото до сега всички ни обясняваха, че ние НЕ СМЕ БОЛНИ, а бездетни, а сега изведнъж ни сравняват с другите заболявания. Защо да отделяли Фонд за едно заболяване, то тогава трябвало да отделят фонд за всички заболявания!!!
Г-жа Първанова им обясни търпеливо, че този проблем е изключително значим, социален и наболял. Че не става въпрос просто за поредното заболяване, а за пиоритет на правителството, който е залегнал като такъв в борбата на държавата с демографската криза. Гракнаха другите срещу нея, че това нямало да реши демографската криза! И като било приоритет на държавата, Правителството да се оправяло! Не знам те какво правят там, след като не искат да помогнат за усвояването на едни пари, които ВЕЧЕ СА гласувани за тази дейност от Парламента!?! Само търсиха технически причини да го саботират, а не технически варианти да го осъществят! А иначе,ДА, много били ЗА, че трябва да се направи нещо, ама не сега, не така и т.н.!!!
И накрая, не мога да не ви споделя, че толкова ги отегчи нашата тема, че мъже, и дори и жени, лекари, започнаха да се шегуват с думите: "Стига с това инвитро оплождане, искаме ИНВИВО!" Не мога да ви кажа, колко бях и съм възмутена от такова отношение!!! Та то ако ставаше инвиво, щяхме ли да сме така притиснати до стената и така отчаяни!?!
Ох, май ще е по-добре да приключа все пак положително - гласуването мина, Законопроекта се прие на Първо четене с 10 гласа "ЗА" и 7 гласа "Въздържали се".
Това е новината засега, борбата продължава! Моля ви, от все сърце, дайте да направим нещо!!! Помислете всички какво, моля ви! За нашето добро е! Трябва да намерим начин да вдигнем шум около този въпрос, замълчим ли си, отново ще ни пренебрегнат! Аз сега ще видя по какъв начин да публикувам изказването си, което бях приготвила за пред Здравната комисия и което така и не ми беше разрешено да представя! Ако ви интересува, прочетете го!
Засега това е от мен, ще пиша веднага, когато имам новини! Надявам се да са добри!
Прегръщам ви всички! Дано да успеем!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Мели в Декември 05, 2008, 17:58:14 pm
В красивия български език няма подходящи думи, с които да изразя възмущението си ...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ази в Декември 05, 2008, 18:02:34 pm
Моля публикувайте имената не тези членове на комисията, та да ги помним и да гласуваме отново за тях на следващите избори.
И съм убедена, че няма нито един от тях, чието дете или самият той се бори със стерилитета.
Ще замълча...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: cygnus в Декември 05, 2008, 18:02:54 pm
Не живеем в европейска държава, а в клоака. Нямам думи. Как стигат тези хора до там, кой ги е възпитавал, какви сърца имат. Нямам думи от няколко часа от както се чух с Ани съм бясна и не мога да си намеря място!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Meggy в Декември 05, 2008, 18:07:06 pm
Това май е поредната подигравка с нас, защо ли се чудим, че е така. Просто нямам думи.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: eganeva в Декември 05, 2008, 18:29:22 pm
Eti76, благодаря ти за разказа.
За пореден път се убедих, че ти си един много
стойностен и борбен човек.
Възхищавам ти се!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Pesheck в Декември 05, 2008, 18:40:32 pm
В красивия български език няма подходящи думи, с които да изразя възмущението си ...

Абе може и да намеря аз, ама .... ще ме баннете до живот.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Vali :) в Декември 05, 2008, 19:06:06 pm
Някъде четох тез  дни  за депутат Щерев.Но дали е Щерев -доктора?
Хайде казвайте!

На парламентарен контрол ,който гледах преди около месец  лично той не беше зад каузата и не можах да разбера защо.Нали клиника за стерилитет има?
А също и председателя режеше постоянно д-р Първанова и г-жа Капон.
Може и да бъркам ,извинете ме !
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: jam в Декември 05, 2008, 19:18:18 pm
Някъде четох тез  дни  за депутат Щерев.Но дали е Щерев -доктора?

да, депутатът Щерев е и Щерев - докторът. не мога да си обясня саботажа му.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Vali :) в Декември 05, 2008, 19:22:23 pm
Е какъв му е проблема ?
Нали като се отпуснат средства клиниката му е лицензирана и ще си има приходи
по програмата?
Бе да си кажа не разбирам много от тез неща ,но като доктор занимаващ се с проблеми на стерилитета би трябвало да застане зад каузата.
Що така тоз човек :balk_149:

И ХАЙДЕ ГОВОРЕТЕ С ИМЕНА!СТИГА ДОГАДКИ!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: anelka в Декември 05, 2008, 19:33:50 pm
За пореден път съм много възмутена от тези "хора" в парламента!
Огромно Благодаря на всички, които работят по нашия проблем и специално на Eti76 за всичко, което прави и за това, че ни държи в течение.
 Еti,а сега какво следва като последователност във времето?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Zlatulka в Декември 05, 2008, 19:57:42 pm
Ети, докато те чветох плаках от безсилие. Да, не само ние имаме нужда от подобна подкрепа, но все някога трябва да дойде и нашия ред. Все си мисля, че ако децата ми имат нужда от нови зимни якета примерно няма да се чудя защо е така и кое има по-голяма нужда, нали? А иначе съм сигурна, че и около тези хора има семейства, които се борят с проблема стерилитет, но ония от късогледстство едвеа ли ще ги видят. Всъщност и аз не предполагах за мащабите на проблема преди да разбера, че съм пряко засегната.. Не знам. Може пък и да е нормално..
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: manual в Декември 05, 2008, 20:06:33 pm
Оле, ужас! Чак не мога да го побера в главата си, а какво да говорим за смилане! Не ми се вярва чак, толкова абсурдно ми звучи!
Мисля, че ако Европа чуе и тя няма да повярва. С риск да ме възприемат като антипатриот, бих казала, че започвам да се замислям дали това е моята родина.
Тези хора са крайно безчувствени, вероятно живеят само за пари и власт, без да се интересуват от другите, а камо ли да им подадат ръка за помощ.
Според мен докато не влезе външна намеса в нашата държава няма да се оправим. Нищо няма да се промени, дори мисля, че може да стане и по-лошо. Трябва явно да съдим собствената си държава пред Европейският съд по правата на човека в Страсбург например, за да започнат по-разумно да мислят нашите управници! :balk_149:
Много съм възмутена, предполагам и всички вие  :balk_150:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Counterfeit в Декември 05, 2008, 21:07:47 pm
Влязох в тази тема,надявайки се,че тази държава най-после нещо се кани да предприеме относно проблемите ни - а сега не мога да се побера в кожата си от яд,съжалих,че влязох въобще да прочета.. :? Какви са тези хора в този наш парламент и как е възможно да разсъждават така,не знам! :x  Явно си важи приказката - "сития на гладния не вярва"...Докато не им дойде до главата,явно не могат да разберат сериозността на проблема...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: *слонче* в Декември 05, 2008, 21:21:41 pm
Тази комисия я оставам без коментар.
Думите са излишни, ясно е и личи от километри.
Понеже имам поглед върху бюджета се питам дали всичко не се прави нарочно, за да може неусвоените 10 млн. лева за инвитро да ги набутат за нещо друго.
Това е безсрамие и незнам до кога ще продължава.
Ще спра до тук с коментара си, но се моля нещо да се промени в правилната посока.
Изказвам възхощението си от Ети , нейната борбеност и сила. Четейки прикачения файл роня сълзи, но няма кой да ги види и изпита от гореспоменатите членове на комисията.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: теди. в Декември 05, 2008, 21:37:02 pm
Ами да, ето това е нашата "родина"!
Кога и след колко години ще дойде подходящото време да се решат нашите проблеми? И колко ли средства ще са достатъчни според тях, щом мислят, че програмата на НЗОК е съвсем достатъчна...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: eloiz в Декември 05, 2008, 21:38:32 pm
Не мога да намеря думи да изразя възмущението си.Имахме някаква макар и малка надежда,но господата депутати явно са решили и нея да попарят.
Ети,от сърце благодаря за това което правите!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: mishanta в Декември 05, 2008, 22:26:21 pm
:BangHead:Толкова обида не бях събирала отдавна! :?
А само прочетох разказа ти Ети.
Благодаря на присъствалите и отстоявали правата ни, и изживяли тази подигравка на живо.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 05, 2008, 22:52:25 pm
Никак даже не съм възмутена , нито обидена от поведението на плиткоумните властимащи.
От друго обаче съм дълбоко огорчена!
Защо никой не откликна на ето това?!?! :
Моля ви, от все сърце, дайте да направим нещо!!! Помислете всички какво, моля ви! За нашето добро е! Трябва да намерим начин да вдигнем шум около този въпрос, замълчим ли си, отново ще ни пренебрегнат! Аз сега ще видя по какъв начин да публикувам изказването си, което бях приготвила за пред Здравната комисия и което така и не ми беше разрешено да представя! Ако ви интересува, прочетете го!
Засега това е от мен, ще пиша веднага, когато имам новини! Надявам се да са добри!
Прегръщам ви всички! Дано да успеем!

Хора , разберете , докато си мънкаме по форумите само , нямаме право да търсим разбиране !
Нас ни няма , казах го веднъж , повтарям се , но никой не вярва на "невидим " проблем!
Съжалявам ,че ще го кажа , но това заслужаваме!

Хиляди сме , а чакаме шепа хора да защитават каузата ни...
..........................

Ети , попих всеки ред от твоята епопея!
Желая ти скоро да стигнеш до щастливия й край!
.................................

Е какъв му е проблема ?
Нали като се отпуснат средства клиниката му е лицензирана и ще си има приходи
по програмата?
Е , да де , амаааааааа ......не само той...
Що да не му е зле на Вуте , а? :?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: severina в Декември 05, 2008, 23:04:49 pm
И аз нямам думи да изразя възмущението си, но някак си не съм изненадана от поведението на поредните ни управници (с малки изключения, разбира се).

А ето и членовете на комисията:
http://www.parliament.bg/?page=ns&lng=bg&nsid=5&action=show&gid=164
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: zvezda03 в Декември 05, 2008, 23:48:27 pm
Ясно е  че всички сме възмутени, то и няма как след като сме пряко засегнати.Как ще ни обърнат внимание ???Ами предлагам да ходим пред парламента....1/3 от нас да присъства повярвайте ще ни обърнат и още как.Така мисля аз-надявам се да не ме баннете :wink:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: *слонче* в Декември 06, 2008, 00:06:57 am
от всички членове на комисията само г-жа Първанова е наясно защо е в нея. д-р Щерев от части, същото важи и за Гайдарски...............останалите са само да взимат заплатки и хонорари от извънредни заседаня. как ще ни рещат проблемите, като те нямат представа за какво говорим, т.е. с част от тях не можем и да говорим, но това е друга тема. :x
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 06, 2008, 01:15:32 am
от всички членове на комисията само г-жа Първанова е наясно защо е в нея. д-р Щерев от части, същото важи и за Гайдарски...............останалите са само да взимат заплатки и хонорари от извънредни заседаня. как ще ни рещат проблемите, като те нямат представа за какво говорим, т.е. с част от тях не можем и да говорим, но това е друга тема. :x
Джоли, не искам да те разочаровам лично, но голяма част от нашите беди всъщност идват и от д-р Щерев. Много се чудех дали да го напиша конкретно, не не можах да се стърпя. Защото сигурно има и негови пациентки във форума. Не мога да си обясня позицията на този човек и как е възможно подобно отношение на единствения представител на тази гилдия в Парламента. И то вече втори мандат е там. Не мога да проумея...
Другите, да речем, не разбират за какво става въпрос - не са се сблъскали хората, как да им се сърдим... Та то на родната ми майка (която е родила 3 деца и сама ги е изгледала, но е ходила на гинеколог само, когато да ражда) и отне 4-5 години, докато проумее, че проблема на дъщеря и е реален, сериозен и трудноразрешим. И че не идва от главата, а има здравословен характер. Та така, за другите НЯКАК си да приемем, че не са наясно, но за д-р Щерев, дето от това си вади хляба????!!!!
Нямам думи, аз още в темата за Кръглата маса в Пловдив съм написала с какво отношение от негова страна се сблъсках. Още тогава той ми обеща пред всички, че ако закона стигне до Парламента, ще се изказва против и ще направи всичко, което зависи от него ДА НЕ СЕ ПРИЕМЕ!!! Ако искате ми се сърдете, ако искате ме наругайте, но аз съм възпитана на честност и това е голата и горчива истина! За съжаление!
Искам да ви кажа, че вчера имаше още един човек, който ни подкрепи, освен д-р А.Първанова. Това е Борислав Великов. Този човек лятото присъства на Обществения симпозиум, когато Луиз Браун беше в София. Тогава се изказа с разбиране, остана до края и след като чу всички други изказвания (включително и моето), дойде да си поговори с нас - пациентите и да чуе и нашата гледна точка. Още тогава, въпреки, че беше малко резервиран, демонстрира разбиране към нашата болка. А вчера, взе думата и се опита да обясни на всички, че тези пари трябва да се дадат за инвитро. И като "гракнаха" срещу него, че това било и технически невъзможно, че Орешарски нямало да позволи пари от таз годишния излишък да се задепят за догодина, той им отговори следното (в общи линии): "Нали ние - Народните представители, сме тук в Парламента за това, да направим законите и правилата да работят за хората! Ако ние искаме тези пари да се заделят за инвитро, ще кажем на Орешарски, да НАМЕРИ НАЧИН това да стане, а не да се подчиняване на неговото - няма да стане!" Та в този дух говори човека, евала и на него! За разлика от другите, дето казваха няколко пъти, че били пристрасни и уж имали интерес този закон да се гласува, но според тях, не трябвало... Имало толкова по-важни и наболели проблеми в здравеопазването. Та те тези 10 милиона нямало да разрешат проблема на бездетните семейства! И т.н.....
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: blue_sky в Декември 06, 2008, 01:24:46 am
Просто нямам думи да изразя възмущението си.  :bonk: 
Както е казала Counterfeit, ситият на гладния не вярва.  :( 

Вчера гледах един господин от въпросната комисия, Адемов, в "Тази сутрин" по БТВ и направо ми идваше да почна да стрелям.  :x  Ще ми обяснява той, че развитите страни имали ниска раждаемост, като дава за пример Швеция, Дания и не помня кои още. Дори една статистика не е прочел. Най-висока раждаемост в Европа имат Франция и Ирландия, а те не са никак изостанали. А с най-ниската сме ние. Да не коментирам детските в Западна Европа, че вече съвсем ще "яхна метлата"!  :x

Дано има повече разумни политици като г-жа Първанова!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: daniela_hristova в Декември 06, 2008, 09:28:11 am
моми4ета имам идея.нека вси4ки да запо4нем да си пращаме документите и молба до министерството или до президента,като описваме кой какво са му правили и цената.и молба да ни отпуснат сумата за инвитро.така хем ще разберат колко сме и 4е проблема е много сериозен това трябва да по4не преди коледа и да оведомим пресата,защото ако само си приказваме пак нищо няма да стане.нека ве4е да спрем да ни правят да глупави.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Nadejda_za_dete в Декември 06, 2008, 10:30:27 am
Здрасти мила Ети. Благодарим ти, че си толкова борбена не само за себе си, но и за всички нас. Това значи много за нас. Ти знаеш колко много те обичам, но да ти го кажа и тук
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ognyana в Декември 06, 2008, 10:30:54 am
Ох, и мен ме хванаха дяволите преди да изчета всичко още!

Но направо бях втрещена, как някои други депутати от комисията, хора, които са лекари, се отнасят към проблема безплодие! Не мога да ви кажа за какво отношение става дума!!!
Да, има го. Не ми се иска да го коментирам, че...

А по отношение на това какво правят господата народни представители - за мен е повече от ясно, че те са там само да уреждат собствените си сделки! Обърнали са го на бит пазар и ни чувство за мярка имат, ни срам, и със сигурност глави нямат, за да решават държавните въпроси и проблемите на населението...
И няма какво да се оправдават, затова че парите не стигали за онкоболните, децата и прочее, не стигат заради тях, да започнат да работят, да харчат по-малко, да не присвояват и отклоняват парични потоци,  може да стане да има повече средства. Плюс това НЗОК е абсолютно тромава, неадекватна и неефективна структура, където също потъват много средства. Ама че хора! Македония вече има безплатни инвитро, ние ... Ама скоро май ще дишаме прахта не само на Румъния, ами и на държави като Македония.
Колкото до господин Щерев, и моите впечатления се покриват с вашите - ще саботира, що да не саботира, човекът се смята за родоначалника на инвитрото у нас, а в настоящето повечето младоци, които е обучавал един вид постигат по-високи успехи, по-отдадени са и по-почитани! И колко години този човек е в народната власт и какво направи за хората със стерилитет?!

Важното е, че гласуването е минало засега! Така ще е стъпка  по стъпка...

Цитат
Моля ви, от все сърце, дайте да направим нещо!!! Помислете всички какво, моля ви! За нашето добро е! Трябва да намерим начин да вдигнем шум около този въпрос, замълчим ли си, отново ще ни пренебрегнат!

Да, трябва да се прави нещо! Но си нямам понятие какво! Да е обществена организация - има я. Да се следи работа на Здравната комисия и други по засягаща ни проблематика и веднага да се показва отношение в публичното пространство. Да се потърят примери за подобно отстояване на права в Европейските държави... То си е работа на повече от пълен работен ден! Да се привличат още хора към идеята. Неща, които са ви ясно и правите. Наистина си нямам предства как може да стане. Но съм ЗА и ми се иска да стане...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 06, 2008, 10:51:18 am
моми4ета имам идея.нека вси4ки да запо4нем да си пращаме документите и молба до министерството или до президента,като описваме кой какво са му правили и цената.и молба да ни отпуснат сумата за инвитро.така хем ще разберат колко сме и 4е проблема е много сериозен това трябва да по4не преди коледа и да оведомим пресата,защото ако само си приказваме пак нищо няма да стане.нека ве4е да спрем да ни правят да глупави.

Браво , Даниела!
Най-после предложение за общо действие.
Ако позволиш да допълня и ако намери отзвук може пък да стане нещо...

Може да се помисли върху написването на някакъв вид декларация , унифицирана с едни и същи данни за всички , които ще я подпишат и изпратят.
За да се обърне внимание е нужно да не се набляга  много на емоциите , политиката не вярва на сълзи.

Нещо от рода на

Ние........................................имена , ЕГН-та , адреси , професии ,дрън-дрън...
Желаем да създадем и отгледаме български гражданини и бъдещи данъкоплатци!
Диагноза-стерилитет
Прогноза-добра ,след ин витро оплождане
Самофинансирано лечение до тук на стойност......
(прилагаме копия на всички изследвания които сме правили-остойностени)
изплащане на кредити месечно по.....лв.
Дължими кредити за.....години.
Помощ от държавата....лв

Настояваме .........изброяваме си исканията....
вмъкваме примери от близки по развитие държави

Подписваме се!


Нещо такова , запечатано в плик , изпратено някъде , където да се съберат хиляди такива пликове , а в последствие шумно връчени на ....когото си решим.

Това е начин и то добър , хем да си запазим изключително важната анонимност , хем всеки да даде принос в каузата.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Kremkaramel в Декември 06, 2008, 11:10:25 am
Ясно е  че всички сме възмутени, то и няма как след като сме пряко засегнати.Как ще ни обърнат внимание ???Ами предлагам да ходим пред парламента....1/3 от нас да присъства повярвайте ще ни обърнат и още как.Така мисля аз-надявам се да не ме баннете :wink:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ВиЛиЛи в Декември 06, 2008, 11:16:39 am
Ако се пращат писма или нещо подобно може да помолим някоя голяма медия(БТВ имам впредвид) да посредничат като независим наблюдател и обективен неутрален посредник.
Например пращаме писма-декларации до БТВ,те ги събират и после ги предават на когото трябва.Така от една страна ще има постоянен шум и новини около събитието,а от друга ще узнаят и много хора,които нямат достъп  до интернет ,а са засегнати от проблема.
Тънкият момент е,че БТВ(например)трябва да се съгласят да ни сътрудничат.Но с оглед на това,че каузата е благородна и си заслужава,а и защото ще им осигури доста материал за новини и предавания ,си мисля че има надежда да се ангажират.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: cygnus в Декември 06, 2008, 11:19:17 am
А дали да не им изпратим картички с коледните желания, които участват в конкурса. Макар, че ме съмнява да им подействат, след всичко това оставам с впечатление, че тези хора нямат чуства,
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Kremkaramel в Декември 06, 2008, 11:21:19 am
И аз мисля, че е най-добре всички са се вдигнем и пред Парламента! Сигурна съм, че много хора ще се съберат. Всички имаме достатъчно близки и приятели, които ни подкрепят.Толкова съм възмутена от поведението на депутатите, че ми идва да изредя всички обидни думи, които знам! :x
Ети,благодаря на теб и останалите,които се борите за успеха на всички ни!
 
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: daniela_hristova в Декември 06, 2008, 11:21:27 am
още в понеделник пускам пакета по пощата.само да уто4ним до кого.ще използваме за образец твойта публикация.след като пусна писмото звьня на пресата.амбицирайте се моми4ета.помогни си сам за да ти помогне и господ
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: fermina_dassa в Декември 06, 2008, 11:25:30 am
Момичета, за първи път пиша тук, но пуснах това в БГМАМА (прочетох го в Стандарт, днешния брой):
Депутати разплакаха бъдеща майка
Дайте да ви направя едно in vivo (на живо), като не можете ин витро. С тези думи депутат успя да разплаче една млада жена на заседанието на здравната комисия в четвъртък вечер. Само преди седмица тя е загубила детето си при поредния опит ин витро.
На заседанието се разискваха преимуществата и недостатъците на новия фонд, който трябва да подпомага финансово бездетните двойки у нас. Младата жена е председател на една от трите пациентски организации, които защитават правата на жените с репродуктивни проблеми. Тя заедно с другите две председателки бе седнала на масата на депутатите, за да изкаже становището на потърпевшите.
Вместо да се чуе думата им обаче и трите жени станаха жертви на неприлични подмятания. Ама ние можем да ви направим бебета, след като имате проблеми, беше друга от репликите към тях. Тези словесни изблици накараха председателя на здравната комисия доц. Борислав Китов да каже: "Стига най-накрaя с това ин виво."
Този вестник според мен би подхванал темата, вижте статията колко е критична!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: jam в Декември 06, 2008, 11:33:35 am
Момичета, за първи път пиша тук, но пуснах това в БГМАМА (прочетох го в Стандарт, днешния брой):
Депутати разплакаха бъдеща майка
Дайте да ви направя едно in vivo (на живо), като не можете ин витро. С тези думи депутат успя да разплаче една млада жена на заседанието на здравната комисия в четвъртък вечер. Само преди седмица тя е загубила детето си при поредния опит ин витро.
На заседанието се разискваха преимуществата и недостатъците на новия фонд, който трябва да подпомага финансово бездетните двойки у нас. Младата жена е председател на една от трите пациентски организации, които защитават правата на жените с репродуктивни проблеми. Тя заедно с другите две председателки бе седнала на масата на депутатите, за да изкаже становището на потърпевшите.
Вместо да се чуе думата им обаче и трите жени станаха жертви на неприлични подмятания. Ама ние можем да ви направим бебета, след като имате проблеми, беше друга от репликите към тях. Тези словесни изблици накараха председателя на здравната комисия доц. Борислав Китов да каже: "Стига най-накрaя с това ин виво."
Този вестник според мен би подхванал темата, вижте статията колко е критична!

да. поздравления за журналистката от Стандарт, че се осмели да пусне това нещо. нашата председателка ни разказа за този умопомрачителен момент, когато един от депутатите предложил да оплоди представителката на пациентската организация, щом имала репродуктивни проблеми. ultra каза, че не е могла да реагира от огромния шок, получен при чуването на това изказване. такова нещо човек би очаквал да прочете в нецензурен анонимен форум или в кръчмата на циганската махала, а не да чуе от устата на депутат!

помислете си дали не искате да станете едни много ядосани млади жени, след като разберете какво е истинското отношение на управляващите към вашия проблем. помислете си как бихте искали да изразите своя гняв.  
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: *слонче* в Декември 06, 2008, 11:36:12 am
А по отношение на това какво правят господата народни представители - за мен е повече от ясно, че те са там само да уреждат собствените си сделки! Обърнали са го на бит пазар и ни чувство за мярка имат, ни срам, и със сигурност глави нямат, за да решават държавните въпроси и проблемите на населението...
това е голата истина за съжаление.......... :(


момичета и да пишем до министерство на здравеопазването и за НЗОК все тая. работя в министерство и такива молби за съжаление се премятат от бюро на бюро и така. през мен минават всички проекти на закони за съгласуване относно бюжетната рамка и съм се начела на какви ли не прости и безрасъдни становища от "компететни лица". но спирам до тук. бих се присъединила към инициатива под каквато и да е форма.

днес повече няма да си развалям настроението. честит празник на всички именници и рожденници.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: cygnus в Декември 06, 2008, 11:40:08 am
Много жени разплака вчера тази реплика... Поздравление на журналистката за смелостта!
Ети, ти със сигурност ще станеш майка скоро! Благодаря ви и на теб, и на Ани и на Радина и на всички, които трябваше да понесете този фарс вчера!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 06, 2008, 11:44:49 am
Депутати разплакаха бъдеща майка
Дайте да ви направя едно in vivo (на живо), като не можете ин витро. С тези думи депутат успя да разплаче една млада жена на заседанието на здравната комисия вчетвъртък вечер. Само преди седмица тя е загубила детето си при поредния опит ин витро.
 
Кой е този депутат , някой може ли да каже?


днес повече няма да си развалям настроението. честит празник на всички именници и рожденници.
Да , не си го разваляй , какво че някой който пое общият ни кръст бе унизен и оскърбен безгранично...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: madam_Stasita в Декември 06, 2008, 12:00:01 pm
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=354364.15;topicseen
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Angy_baby в Декември 06, 2008, 12:07:05 pm
Единственото ,което мога да кажа е ,че за  стотен път се убеждавам,че за съжаление по-голяма част от нашите депутати са корумпирани и безсърдечни хора!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 06, 2008, 12:20:28 pm
Ох, Ефирче, честно да ви кажа добре, че сме силни и търпеливи. Че иначе нямаше да можем да изтърпим в съзнание това унижение! Не съм предполагала, че може така да се подиграват с нас, пред очите ни!!! Да не говоря колко сили ми бяха необходими да не плача, да си подготвя словото за пред Комисията и да съм готова да се изправя пред тях след седмица и нещо от загубата на ЕДИНСТВЕНАТА си бременност...
Ооооох, нищо, ние знаем какво и защо го правим!
За изпращането на писма до някоя голяма медия, която да ни посредничи, ми звучи логично!
Сетих се, искате ли да използваме Господари на ефира? Те обикновено са доста нетърпими към подобни простотии. Даже ние с Ани съжалихме, че не сме ги записали тези "слова", на които станахме свидетелки.
Ще мислим всички заедно, все ще се роди някаква добра идея!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Елфи в Декември 06, 2008, 12:25:05 pm
По принцип медиите не обръщат внимание на проблем, ако няма скандал.
Например позитивни инициативи като ежегодно организираният от "Зачатие" ДРЗ /Ден на репродуктивното здраве/, се подминават точно заради това.
Но този път поне се сдобихме със скандала "Депутат предлага ин виво оплождане на пациентка със стерилитет"/прощавайте за грубия израз/, та вече може и да ни обърнат внимание.
Сега е моментът да се вдигне шум. Сещам се за случая с Даниел Вълчев и "седянката".Доста време го дъвкаха.
Нека  се възползваме от ситуацията.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: jam в Декември 06, 2008, 12:31:13 pm
а знае ли се кой точно е бил кандидат-оплодителят?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ВиЛиЛи в Декември 06, 2008, 12:35:19 pm
Сетих се,че Боряна Гидикова може да се съгласи да съдейства.Нали веднъж вече е правила предаване по въпроса,поне е запозната с проблема и ако не друго ще ни свърже с журналист,който да се заеме по сериозно с този скандал.Защото за мен това освен всичко друго,което е безкрайно гадно, си е и жив политически скандал!!! :x
И,да,наистина как му е името на тоя плодовит депутат? :x
Момичета,слагайте картите и имената на масата,тия не заслужават вашата тактичност и трябва да бъдат публично изобличени,показани и наругани(най-малко)!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: daniela_hristova в Декември 06, 2008, 12:54:43 pm
ако искате още в понеделник да запо4нем да звьним в предаването на милин цветков за6тото то е ефирно и ще ни 4уят много хора.колкото пове4е се обадим толкова пове4е гласност ще се даде.и ще дадем предложение вси4ки да по4нат да изпращат молби и изследванията си до министерския сьвет.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 06, 2008, 12:58:18 pm
Аз лично не съм сигурна, че искам да си общувам с Милен Цветков на тази тема... Ходих в един Лайф на Биг Брадър и вместо да ми дадат думата, стоях в публиката - ако се сещате дадоха думата само на Радина (а трябваше и на двете)само за 2 минути и то така я настъпа Миленчо, че милата не и завиждам и бях доволна, че не съм на нейно място!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: daniela_hristova в Декември 06, 2008, 13:06:29 pm
aз сам малко непокис и ще се опитам да обясня вси4ко.само да мога да се сваржа.о4аквам да ме подкрепите.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 06, 2008, 13:42:06 pm
Даниела, гласност е необходима, ама да не станем пак маша в нечии ръце, т.е. да се изопачат нещата. Не знам до колко имаш доверие на точно този журналист, че ще представи нашата болка по правилния начин. Това не ти пречи да опиташ, все пак всеки може да направи каквото сметне за добре. И аз го мисля, дано скоро да стане нещо, че часовника цъка...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Vali :) в Декември 06, 2008, 14:03:25 pm
Между друго сме чудесна предизборна кауза!
Я да видим сега кой  ще застане зад нас като наближат избори?
Все ще се намери някой,гарантирам.
Кой бяга от едни близо 300 000 гласа?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: fauna в Декември 06, 2008, 14:04:09 pm
Не разбирам как е възможно дупутати да се държат по този начин без да се замислят.
Цитат
Вместо да се чуе думата им обаче и трите жени станаха жертви на неприлични подмятания.

Просто нямам думи! Трябва да се даде гласност на това безобразие. Подкрепям продложението за предаване, в което да се разкаже за случая и да се посочат депутатите. Това за пореден път показва, че тези хора са толкова далече от проблемите  на обществото, сякаш гледат отстрани за нечии проблеми които не ги касаят и не ги интересува и нямат и намерение да ги рашават. Но трябва да им е ясно, че подигравките им няма да се търпят.
Съгласна съм и с предложението да се попълва някакъв вид декларация и да се изпраща някъде където се реши.
Eti76, прочетох изказването ти. Жалко, че не си могла да се изкажеш макар, че доколкото разбирам комисията нямаше да се трогне особено. В част от него е и нашата история, нашите чувства и емоции.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: dani_ j в Декември 06, 2008, 14:43:13 pm
Ети, знаеш ли дали има стенограма от заседанието? Присъстваха ли журналисти? Дали обидните реплики са записани някъде? Защо колективно не заведем дело за обида?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 06, 2008, 15:02:30 pm
И като сме почнали със скандала...
Бих искала публично да му връча на този примитив стотина лева , публично да си направи спермограма ,публично да огласи резултата , щото може и за TESE да не става.

Странно защо и журналистката не е упоменала името му?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ole в Декември 06, 2008, 15:05:51 pm
И като сме почнали със скандала...
Бих искала публично да му връча на този примитив стотина лева , публично да си направи спермограма ,публично да огласи резултата , щото може и за TESE да не става.

Странно защо и журналистката не е упоменала името му?
А напълно подкрепям!

Момичета,четох,четох и думи не мога да намеря...
Благодаря ви че се изправяте смело и достойно срещу тези "хора"
Дали е удачно да се направи петиция?
Ети,пожелавам ти скорошно сбъдване на мечтата!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: kdimitrina в Декември 06, 2008, 15:14:27 pm
Момичета и аз съм потесена от това, което е станало на тази комисия. Смятам, че всички с общи усилия тябва да решим, как по най-добрия начин да се даде гласност на това, което се е случило. Предстоят избори и такива безскруполни и дебилни хора нямат място там.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Lisko в Декември 06, 2008, 16:37:00 pm
помислете си дали не искате да станете едни много ядосани млади жени, след като разберете какво е истинското отношение на управляващите към вашия проблем. помислете си как бихте искали да изразите своя гняв.  

Искам, искам.И гнева си знам как да изразя. И от Варна ще се вдигна и ще застана с лицето си срещу безграничната простотия.
По принцип медиите не обръщат внимание на проблем, ако няма скандал.
Но този път поне се сдобихме със скандала "Депутат предлага ин виво оплождане на пациентка със стерилитет"/прощавайте за грубия израз/, та вече може и да ни обърнат внимание.
Сега е моментът да се вдигне шум. Сещам се за случая с Даниел Вълчев и "седянката".Доста време го дъвкаха.
Нека  се възползваме от ситуацията.

Напълно съм съгласна.Нека действаме.

И като сме почнали със скандала...
Бих искала публично да му връча на този примитив стотина лева , публично да си направи спермограма ,публично да огласи резултата , щото може и за TESE да не става.

Странно защо и журналистката не е упоменала името му?
И аз "ще даря" за неговата спермограма.
Боже пази България от такива влечуги.

Искам да ви кажа нещо.Не е вярно, че сам човек неможе да направи нищо, защото сам човек със запалена свещ в тъмното се вижда отдалече.И нека наистина не ни мине след 2 дни писане във форума а да бъдем САМИ НО ДА НИ ВИДЯТ.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 06, 2008, 16:43:10 pm
коментари из мрежата:
Скрити зад имунитета си, депутати се държат като каруцари, или О темпора, о морес, о ин виво

By admin | декември 6, 2008

Старите софиянци казват, че навремето дори каруцарите знаели къде могат да се държат „като каруцари” и псували само на гарата. А като пренасяли нещо в центъра на града, не си позволявали грубости – демек, траели си, затваряли си устата, не се намесвали много-много в разговора.

Но днешният български депутат няма този елементарен усет за това къде и какво може, и къде и какво не може. Когато с приятели на маса след четвъртата мастика се правиш на „маж” е едно, а когато на заседание на здравната комисия си позволяваш да подсвиркваш и да викаш: „Ей, чшш, маце, Ела да те сцепя!”, това е недопустимо и подсъдно. (Подробности по гнусната случка – в текста на Стандарт” по-долу, който не мога да преразкажа поради факта, че повръщам след прочитането му.)

Само заради тази случка въпросните герои трябва да бъдат „раз-депутатени”!

Освободени, разпълтени, изгубили пусулата, завинаги. Това са нашите „избраници” в края на мандата си.

Ще кажете – дребен щрих от днешния ден на родината. Хм, наистина, защо да ни учудва простотията по градския транспорт, силикономанията, бабаитлъкът и другите характеристики на простака, я научил буквите, я не, след като политическият „елит” е на нивото на „пияни каруцари отпълзяват към копторите си от кръчмата на женския пазар”. Да, хероите наистина са еманация на днешния български дух.

И как, господа, се чувствате като еманация?*

Алоооу, като си толкоз мъж, що не се репчиш на някой, голям поне колкото теб? Много е лесно да си бабаит пред жени и деца, а?

Както казваше баба ми: Да го биеш, додека ти се посе.е У ръце.

източник:
http://wp.flgr.bg/2008/12/

........................................................

Всички народни представители подкрепят идеята за създаване на Фонд „Асистирана репродукция”, но не и начина, по който това се предлага в момента. Така председателят на парламентарната здравна комисия Борислав Китов обобщи мненията на колегите си по предлаганите промени в Закона за здравето. Те бяха внесени от депутатите Антония Първанова и Ива Станкова, за да уредят създаването на фонд, който да разпределя 10-те милиона лева за ин-витро процедури, които бяха отпуснати от бюджетния излишък тази година. В противен случай парите ще трябва да се върнат в бюджета след края на 2008 г., посочиха вносителите.

източник:
http://www.zdrave.net/Portal/News/Default.aspx?evntid=na8ER2%2FR2mM%3D
п.п. обърнете внимание на коментарите
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Калинкаа в Декември 06, 2008, 16:55:16 pm
Здравейте,
много се трогнах от случилото се...много се ядосах....и докато вие се чудите какво да направите...аз уведомих...Календар по НОВА тв....изпратих им статията от вестника като сложих заглавие "Депутат предлага ин виво оплождане на пациентка със стерилитет"
Писах също и до Господари на Ефира....пратих Е-маил със статията...заглавието и мненията на потребителите от Зачатие и Бгмама.....
искам да призова всички,които се чувстват лично засегнати направете нещо подобно

ето ви линк към Календар на Нова тв http://kalendar.novatv.bg/ ....може да ползвате Вашият репортаж
 Господари на Ефира http://www.gospodari.com/?go=report&p=agreement&file=reportage
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: mishanta в Декември 06, 2008, 17:02:24 pm
БТВ е по-добрия избор!
Ани Цолова би била идеалния партньор, информирана е по темата, но е в майчинство.
Да направим връзка с Петя Стефанова, новата водеща на сутрешния блок!
Милен Цветков вече един път ме вбеси в ефир с просташки коментари.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Калинкаа в Декември 06, 2008, 17:19:46 pm
пуснах и тук коментар....
http://www.zdrave.net/Portal/News/Default.aspx?evntid=na8ER2%2fR2mM%3d
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 06, 2008, 17:28:03 pm
Ей, момичета, страхотни сте! Единственият проблем в момента е, че нямаме техническо време да реагираме. Всъщност нещата се случват не с дни, а с часове... Има една статия в сайта на Фондация Искам бебе, която е добре да погледнете, ако ви интересува. Доста въпроси са засегнати, има информация как се развиват нещата в почледните часове след Заседанието.
http://www.iskambebe.bg/article_details.php?id=164&c=3&sc=2&show=false
А за кофтито поведение на членовете на комисията, моля ви, аз в момента нямам желание за лични саморазправи. Трябва по-едро да гледаме на нещата. Не бива да падаме на тяхното ниво. Дори не съм толкова обидена от думите, а по-скоро от цялостното късогледство на политиците (или от желанието им за лични облаги и интереси, не знам всъщност какво ги кара да са против...)
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Калинкаа в Декември 06, 2008, 17:52:22 pm
Милчка искам да ти кажа че много хора те подкрепят...форумите в нета са гръмнали и в почти всеки подфорум се коментира случилото се...сега ще ви пусна още един цитат от форум...не този а друг.....и ще ви попитам всички...Докога ще ги търпим?

Като заговорихте за минали изцепки, да си припомним онази, култовата - на депутата от НДСВ Алеко Кюркчиев. Годината е 2004.


Ето и част от статията:

- Г-н Кюркчиев, защо възразявате срещу решението на здравната каса да отпусне клинична пътека за бебета ин витро?
- Това е абсолютен прецедент. Отпускат се 5 млн. лв. за ин витро оплождане по болнична пътека. А всички знаят, че това е лайфстайл, или иначе казано, безплодието не е заболяване. Трябва да си зададем въпроса дали тези средства е редно да отидат за 100 бебета или пък за стотиците хиляди нуждаещи се, които имат животозастрашаващи заболявания.
- Лечението на кои заболявания е ощетено?
- Като пример ще дам съдовите болни, които са над 300 000 в страната. Това са от хората с разширени вени на краката, които са застрашени от белодробни тромбемболии до аневризмите на аортата. Техният живот е в постоянна опасност, а за тях здравната каса отпуска 4 200 000 лв. Тези пациенти са обречени, ако не им се направи операция. А една подобна операция струва 6000-7000 лв. Годишно в клиниката "Св. Екатерина" се оперират около 40 аневризми на коремната аорта. От друга страна, ин витро бебетата са нещо много хубаво, но държавата не може да си позволи лукса да разпредели 5 млн. лв. между петима доктори.
- Защо между петима?
- Защото толкова са лекарите, които се занимават с ин витро у нас?
- Сред тях не е ли и Атанас Щерев?
- Да. А също и бившият министър и председател на касата Никола Василев и депутатът Козовски. Тази сума ще се разпредели между тези 5-6 човека.
- Но това е и стимул за повишаване на раждаемостта?
- Безплодието е вследствие на предишни заболявания, които е трябвало своевременно да бъдат лекувани. Освен това безплодните двойки могат да си осиновят дете. Проблемът е социално решим. Бебето в епруветка е лайфстайл не само в България, но и в цяла Европа. Това е все едно здравната каса да започне да осигурява безплатно виагра, защото някой е сметнал, че е хубаво да стане по-активен сексуално. Или ако някоя дама не си харесва бюста, да си направи безплатна пластична операция. Това вероятно ще подобри нейната детеродна способност, защото кандидатите да й направят дете ще се увеличат.

Какво да кажа сега, освен, че вече претръпнах. Подобни  изказвания, от страна на........не намирам думи дори, не са новост, за жалост - няма да са и последни. Ще подкрепя всяка инициатива, пък дано нещо се промени.
Но не разчитам на държавата, не мога да чакам още години, да вярвам на обещания и да си затварям очите. 
Сития, на гладния не вярва. Само дето с тези темпове, скоро всички ще сме от една страна на бариерата.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: jazzybaby в Декември 06, 2008, 19:28:01 pm
Няма да коментирам поведението на членовете на здравната комисия ... излишно е.

Ей, момичета, страхотни сте! Единственият проблем в момента е, че нямаме техническо време да реагираме. Всъщност нещата се случват не с дни, а с часове...

Ще предложа да се събереме пред парламента, в ден когато господата заседават. По възможност със торба коледни картички, на всяка картичка да има по едно пожелано бебе. Или пък с декларации (това което Ефирче предложи).
Малко ме е страх, че за пореден път ще присъстват 30-тина от нас, а това няма да е достатъчно.
Помислете, и ако съберете смелост да излезете на светло, ще видиме и светлина в тунела.


Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Pesheck в Декември 06, 2008, 20:11:34 pm
Момичета, толкова съм бясна и толкова ме боли. За пръв път от 19 години се замислям какво търся в тая държава в която хората на които плащам заплатата си позволяват да ми държат такъв език.
Измислете друг текст за това
(http://media.snimka.bg/1365/008984753-big.jpg)
че аз блокирах напълно.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: du6ka в Декември 06, 2008, 20:24:06 pm
Току-що прочетох цялата информацията... Много съм ядосана и огорчена от отношението на нашите народни избраници, та нали те са лицето на народа ни?! А, това са и лекари, което е още по-жалко.... Името на дъвчещия дъвка е вече ясно, а дали ще ни кажете и името на мераклията?
Ети, Радина, Ани, д-р Първанова - прекланям ви се за това, което правите!
Момичета, мисля, че не е необходимо да излагаме Ети на нови мъчения и подигравки...
Но, да трябва да се направи нещо!
Аз лично, предлагам, а и смятам утре да се захвана със следното. Ще напиша писма с коледни пожелания на всички членове на комисията! Надявам се всеки един от нас да изпрати на всички членове на комисията! Всъщност, прочетох, че резултата от гласуването е 10 към 7. Ще ми се да знам имената на точно тези 7, за да знам какъв да е стилът и тонът ми на техните писма! Ако искате да измислим еднотипен текст и всяка една от нас да го размножи и разпрати на колкото места е необходимо!
Много сме!!! Силни сме!!! (Това е девизът на предишната стачка, в която участвах!)
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: jazzybaby в Декември 06, 2008, 20:45:51 pm
Така и не казахте кой е оплодителя.
Както си се ядосвам, ми дойде и друга идея. Може да му направиме специална картичка. "Аз съм обиден!" или "Вие се подиграхте с мен!"
Както и да направиме подписка и да му поискаме отвод. Това е по-осъществимо. Какво ще кажете?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Danny S в Декември 06, 2008, 20:52:23 pm
Тоя оплодител ако ми падне..... няма да има с какво да опложда след това....
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: kiara в Декември 06, 2008, 20:58:54 pm
 Съгласна съм с Джази и с Дани, най-вече!!! Цял ден я чета тази тема и така съм афектирана, че не мога и да мисля адекватно!!! Приемам всякакви идеи, а междувременно ако ми се размине яда и започна да мисля, ще се включа!!!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: du6ka в Декември 06, 2008, 21:02:34 pm
И аз си мислех, дали има начин да му поискаме освобождаване от комисията или отстраняване или там, каквото и да е, само да изчезне от полезрението ни...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: elma_gb в Декември 06, 2008, 21:33:24 pm
Много сме!!! Силни сме!!! (Това е девизът на предишната стачка, в която участвах!)

du6ka, и аз скандирах тези думи и аз бях пред Парламента, но ти и сама знаеш какъв беше резултата от всичко това :( и тогава ни унижиха, но и стоенето пред Парламента не ни помогна особено, а според мен задълбочи "простотиите" в нашия отрасъл. Незнам, дали подобен е начина да излязат на светло тези 270 000 семейства, така безотговорно унижени (макар и не персонално) от депутатите в комисията, но съм ЗА това да се потърси начин тези "мераклии" :x да са ВЪН от комисията, че ако можеше и от Парламента. От няколко часа стоя изумена пред компа и не намирах думите  с които да изразя възмущението си от случилото се в четвъртък. :?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 06, 2008, 22:57:27 pm
Днес вече няколко пъти гледам списъка със снимките на членовете на комисията. Но да ви кажа, мисля, че там, около тази огромна маса на заседанието, имаше и други хора. Не бяха само членовете на комисията. Затова не мога да ви кажа кой какво е казал точно или поне не за всичко. Видяхте първия ми пост колко е дълъг, опитала съм се да запомня много неща, без да пиша, за да ви разказвам. Освен това те не се представят, като говорят, особено като ти подмятат нещо. Затова не мога също да ви кажа кой е гласувал ЗА и кой се е въздържал.
А иначе те самите себе си не уважават и докато един говори, другите си шушукат и подхилкват и Китов сегиз-тогиз, като падарин, се налага да ги укротява. Не се изслушват, ами един си говори на микрофона, сругите помежду си! Ей това е, иначе сградата, обстановката и реда са впечатляващи. Всичко е грамадно, едни мрамори, направо щяхме да се загубим...
Сигурна съм, че ще измислим ПОДХОДЯЩ начин да обърнем общественото внимание към себе си! Щом толкова много хора го искат, ще се намери решение!:)
Ох, аз отивам да лягам, че вчера писах до 4 сутринта и сега май е по-добре да поспя повечко. Че то емоции, емоции, ама батериите трябва да се зареждат:) Особено напоследък доста ми се събра, а Док ми е заръчал да си "проветря" главата, че да се изпълня с нови сили:) И такаа, лека от мен, мили мои събратя:)
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: cygnus в Декември 06, 2008, 23:36:53 pm
Малко измодерирах недоразуменията получили се в последните мнения, но така се е получило като се чете по диагонал и под силна емоция ... Надявам се да няма сърдити.
Честно казано така не бях кипвала отдавна. Ако бях там не знам дали щях да се овладея да не му зашия един, честно!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: 10 цент'с в Декември 06, 2008, 23:40:14 pm
Още веднъж се извинявам, сега ще си помета:-)))
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: cygnus в Декември 06, 2008, 23:42:24 pm
Още веднъж се извинявам, сега ще си помета:-)))

Няма проблем :)
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: rossy * в Декември 07, 2008, 01:18:08 am
записвам се да следя темичката! :D
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ognyana в Декември 07, 2008, 01:20:36 am
Ети, лека нощ, мила! Хубаво да си починеш!

cygnus, щом трябва..., важното е нещата да не се обърнат срещу нас...

Ох, цял ден умувах, умувах, не я докарах до никъде... Въртят ми се само едни, че може да се търси наказателна отговорност на следните основания:

-обида - справки Наказателния кодекс, Особена част, Глава втора, Раздел VІІ

Цитат
Раздел VII
Обида и клевета

Чл. 146. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 21 от 2000 г.) Който каже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на другиго в негово присъствие, се наказва за обида с глоба от хиляда до три хиляди лева. В този случай съдът може да наложи и наказание обществено порицание.
(2) Ако обиденият е отвърнал веднага с обида, съдът може да освободи и двамата от наказание.

Чл. 147. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 21 от 2000 г.) Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание.

(2) Деецът не се наказва, ако се докаже истинността на разгласените обстоятелства или на приписаните престъпления.

Чл. 148. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 21 от 2000 г.) За обида:

1. нанесена публично;

2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин;

3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му и
4. от длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му,
наказанието е глоба от три хиляди до десет хиляди лева и обществено порицание.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 21 от 2000 г.) За клевета, извършена при условията на предходната алинея, както и за клевета, от която са настъпили тежки последици, наказанието е глоба от пет хиляди лева до петнадесет хиляди лева и обществено порицание.

(3) В случаите на ал. 1, точка 1 може да намери приложение ал. 2 на чл. 146 .

- сексуален тормоз и дискриминация – за справки: Закон за защита срещу дискриминация (само някои извадки)

Цитат
Чл. 3. (1) Този закон защитава от дискриминация всички физически лица на територията на Република България.
(2) Сдружения на физически лица, както и юридически лица, се ползват от правата по този закон, когато са дискриминирани на основата на признаците по чл. 4, ал. 1, по отношение на техния членски състав или на заетите в тях лица.
Чл. 4. (1) (Изм. ДВ бр. 70/2004 г.) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на
пол, раса, народност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.
(2) Пряка дискриминация е всяко по-неблагоприятно третиране на лице на основата на признаците по ал. 1, отколкото се третира, било е третирано или би било третирано друго лице при сравними сходни обстоятелства.
Чл. 5. Тормозът на основа на признаците по чл. 4, ал. 1, сексуалният тормоз, подбуждането към дискриминация, преследването и расовата сегрегация, както и изграждането и поддържането на архитектурна среда, която затруднява достъпа на лица с увреждания до публични места, се смятат за дискриминация.

- според мен също на дискриминация на основание ползване на права на определена част от гражданите в държавата (тук ровенето ми не даде особен резултат, освен чл.6 от Конституцията, глава първа, Основни начала, "Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.", а и не съм много веща, някой с юридическо образование ще се справи много по-добре)
Тези двете могат направо да се отправят към Страстбург.

За действия от този характер, обаче е необходимо да се конкретизира лицето/лицата, което/които има/имат това поведение. Необходимо е да има доказателства, предполагам все пак (за това адвокат би могъл да се произнесе категорично, имайки предвид, че непристойното поведение е демонстрирано пред доста свидетели).  Би трябвало да се води стенограма или друг запис на заседанието, по принцип.

По отношение на медиите – дребните и частните предавания няма да са от полза. бТв, БНТ и Нова телевизия са подходящите. Предавания и хора, някой каза, че трябва да е по-нахакан журналист, еми колкото и да не долюбвам Бареков (Честит му имен ден!) е за предпочитане пред  Милен Цветков, който вятърът го вее на бяла кобила от доста време, Карбовски е много индивидуалистичен (бяга ми точната дума), Петя Стефанова не е човекът, Боряна Гидикова – може да се потърси.  Предавания – Тази сутрин, Новините, бТВ репортерите. Новинарските продукции в Националната (там добро впечатление ми прави Добринка Чешмеджиева, работи!, но там след този земетръс със досиетата на техни колеги журналисти, не знам дали ще могат да водят още едно полесражение); от Нова телевизия – новинарската продукция, Здравей, България!; журналисти Лора Крумова, Николай Дойнов (Честит му празник и на него!)
Пресата също – Стандарт е добро начало...

Добре е да се привлече вниманието на журналистите  със сензацията. Тъй като смятам, че упражняващите журналистичаската професия, заради ежедневния стрес на който са подложени, са засегнати от стерилитета, та на никой от тях няма да му приятно да го разглеждат като  (ако не лично, то жена му) потенциален обект „ин виво”! Тук записът и говоренето с имена ще са от полза – спомена се вече ефектът при  „седянката”... На заседанието трябва да е имало журналисти, все някой трябва да има запис... и друг път си носете диктофони :).

НО всичко това трябва да е добре обмислено, защото е нож с две остриета... да не се обърнат нещата в наш ущърб. Предтавителите и членовете – вие решавате.

ПОСЛЕ трябва да се излезе с ясна ПОЗИЦИЯ за мерките, които ще се вземат за отстояване на правата на двойките със стерилитет (как мразя тази дума!) и срещу непристойно поведение срещу тази група български граждани с репродуктивни проблеми, което трябва да се каже от представителите на трите организации.   Дори само заявяването на позицията, че такова поведение като на това заседение е непристойно и в бъдеще както и сега няма да бъде пропуснато и ще взимате отношение, е нещо!

Абе, то лесно се дава ъкъл... Предполагам, че вече обмисляте нещо подобно... Успех, кураж и много сила ви пожелавам! И бъдете зли!

Съгласна съм и подкрепям всякакви други инициативи – за писма, молби, протести... Но тук масата/множеството е важна, защото ако се напишат 10 писма, и там е моето – на някаква си там с вторичен стерилитет и дете, познайте къде ще отиде, директно в кошчето.

А хубава е идеята тези писма, картички да се предадат първо на представител на медиите, който да ги връчи публично на представител на властта, и да му каже, че се изисква работа по въпроса и ще следи нещата, иначе както каза момичето  отиват в коша.

Към модераторите - съгласна съм, ако смятате за уместно и в интерес на Зачатие да ми изтеглите поста...


Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Melissa в Декември 07, 2008, 08:12:15 am
Направо съм отвратена от поведението на този ''плодовит'' идиот и от БГ политиците като цяло :fighting:. Думи нямам за Щерев! Има собствена клиника за стерилитет и вместо да се бори за правата на пациентите си, той е срещу тях! Колкото и да са малко добрите репродуктивни специалисти в БГ, аз не бих отишла при 4овек, който се бори срещу най - съкровенната ми ме4та. Нека да бойкотираме клиниката на ''великия'' политик д-р Щерев! Той не ни заслужава!
Благодарности на д-р Първанова, както и на вси4ки моми4ета и мом4ета, които мислят за нас!  :bighug:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: du6ka в Декември 07, 2008, 09:14:05 am
Момичета, толкова съм бясна и толкова ме боли. За пръв път от 19 години се замислям какво търся в тая държава в която хората на които плащам заплатата си позволяват да ми държат такъв език.
Измислете друг текст за това
(http://media.snimka.bg/1365/008984753-big.jpg)
че аз блокирах напълно.
Нещо от  рода на: "Това е моята количка! Тя все още е празна!(Или тя е празна от ...години) Помогнете в нея да спи поне едно желано и искано бебенце!"
П.П. Нашият всеобщ любимец пак се изявява като медийна звезда - сега пък е против тютюнопушенето на обществени неща! Този човек май просто си е крив - винаги трябва да е против нещо, няма значение какво, май си търси слава...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ketti в Декември 07, 2008, 10:29:10 am
Нямам думи, т.е имам, но не мога да ги напиша.
Как не ги е срам, да си предлагат пенсии колкото половин ин витро и както си го предлагат, така и ще си го приемат, но нали е за тях.За хората, там долу,може и да не се мисли, те са свикнали.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Hri в Декември 07, 2008, 10:49:56 am
Записвам се за да следя темата и да подкрепя всякакви действия от наша страна.
Аз отдавна спрях да се възмущавам на хорската простотия и глупави коментари и съм убедена, че те няма да спрат. Хора, които нямат нашите проблеми едва ли биха ни разбрали.
Но мисля че гласност на проблемите ни трябва да продължи да се дава, за да не си помислят уважаемите управляващи, че ни замазаха очите с 10 млн. и че решиха всичките ни проблеми по този начин.
Според мен идеята с изпращането на коледни картички до някоя медия, която да бъде нещо като буфер и просто да отразява това събитие, е много добра. С протести пред парламента съм сигурна, че няма да се получи, защото не всички биха излязли на показ, ако мога така да се изкажа. Винаги ще има хора, които се срамуват да признаят толкова открито, че имат проблем. Но ако започнем някаква инициатива сега по Коледа и не се откажем от нея, а продължим да я подкрепяме, мисля че рано или късно, молбите и апелите ни ще бъдат чути. Ако не от това скапано правителство, то поне да се надяваме от следващото. Вали е права, че сме стабилен предизборен електорат и трябва да помислим и върху това.
Аз ще подкрепя всяко действие, защото ми омръзна някой друг да ми решава проблемите, искам сама да си помогна вече.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 07, 2008, 11:18:48 am
Да обобщим идеите до момента:
1.протест пред парламента
2.изпращане на картички с посредничество на медии
3.изпращане на декларации с посредничество на медии
4.съдебен иск


Бих искала да помоля да се отвори нова тема с анкета-кой в какво мероприятие би участвал. Да коментираме плюсовете и минусите на всяко едно от тях , и да придобием реална представа колко от нас се чувстват готови за реални действия.

Момичета , обвиниха ни , че нямаме деца , защото правим аборти.
Сочат ни с пръст на новото поколение и казват - Не правете като тях!
Ние мълчахме!
Днес вече ни подхвърлят цинични и вулгарни подмятания публично!
Пак ли ще мълчим?
Личности ли сме или обекти на нечистоплътни мераци?
Ако сме достатъчно единни , това може да бъде най-големият ни коз!
От нас зависи , от всяка една от нас!
Нека превърнем болката от обидата в шанс за успех!



Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: dechko в Декември 07, 2008, 11:34:27 am
Момичета , обвиниха ни , че нямаме деца , защото правим аборти.
Сочат ни с пръст на новото поколение и казват - Не правете като тях!
Ние мълчахме!
Днес вече ни подхвърлят цинични и вулгарни подмятания публично!
Пак ли ще мълчим?
Личности ли сме или обекти на нечистоплътни мераци?
Ако сме достатъчно единни , това може да бъде най-големият ни коз!
От нас зависи , от всяка една от нас!
Нека превърнем болката от обидата в шанс за успех!

Абсолютно подкрепям!!!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Ваня:) в Декември 07, 2008, 12:39:04 pm
уффф,
Първо съжелявам,че една смела жена като Ети беше принудена да поглъща такава обида публично и и се възхищавам :flower:.аз лично не бих могла да понася такава обида :oops:...
Спрямо парламентарския спор във връзка с усвояването на 10-те милиона за ин витро програмата от някоя друга организация освен Здравната Каса...,надушвам че още от началото се знаеше от някои особи,че това няма да стане и затова са измислили срок до края на годината :?....за да им се връщат скапаните пари наново в скапаната и крадливата здравна каса и така да ни се хвърли прах в очите,как държавната всъщност ни помага :x...и да има реклама,все пак :x
А колкото до фактът,че точно имена пред които седи незаслужено сричката Д-Р.,лично аз мисля,че това са 90%от тяхната гилдия и затова са в Парламента,а не в Кабинета :?....те са просто биснесмени и единствения им цел е да си пълнят гушите и отдавна забравили да се държат човешко :?....истина е ,че парите променят хората  :(...
Също тъка мисля,че няма да стане с публичното наругане от наша страна по разни жълти предавания и ще е необходимо едно по"на едро"мислене,което едва ли може да стане от страна на обикновения пациент,а ще трябва някой вътешен ,на първо място ЧОВЕК,който да е запознат с тънкостите на проблема и да знае точно къде е слабото им място,че после да е способен да ги притиска докато 10-те милиона ще се усвояват във правилната посока....за съжеление аз съм песимист и не вярвам ,че между нас ще се намери такъв човек :oops:Колкото до писма и писменца с картички пратени на такива хиени :x...едва ли ще ги накара да се замислят за нашият проблем освен иронично и цинично :(....защото тук става въпрос за промяна в менталитета на българина,а това не е лесна задача :?
Пожелавам успех и сбъднати мечти на всички нас! yahoo_17
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: soni4ka в Декември 07, 2008, 15:11:02 pm
моми4ета имам идея.нека вси4ки да запо4нем да си пращаме документите и молба до министерството или до президента,като описваме кой какво са му правили и цената.и молба да ни отпуснат сумата за инвитро.така хем ще разберат колко сме и 4е проблема е много сериозен това трябва да по4не преди коледа и да оведомим пресата,защото ако само си приказваме пак нищо няма да стане.нека ве4е да спрем да ни правят да глупави.

Браво , Даниела!
Най-после предложение за общо действие.
Ако позволиш да допълня и ако намери отзвук може пък да стане нещо...

Може да се помисли върху написването на някакъв вид декларация , унифицирана с едни и същи данни за всички , които ще я подпишат и изпратят.
За да се обърне внимание е нужно да не се набляга  много на емоциите , политиката не вярва на сълзи.

Нещо от рода на

Ние........................................имена , ЕГН-та , адреси , професии ,дрън-дрън...
Желаем да създадем и отгледаме български гражданини и бъдещи данъкоплатци!
Диагноза-стерилитет
Прогноза-добра ,след ин витро оплождане
Самофинансирано лечение до тук на стойност......
(прилагаме копия на всички изследвания които сме правили-остойностени)
изплащане на кредити месечно по.....лв.
Дължими кредити за.....години.
Помощ от държавата....лв

Настояваме .........изброяваме си исканията....
вмъкваме примери от близки по развитие държави

Подписваме се!


Нещо такова , запечатано в плик , изпратено някъде , където да се съберат хиляди такива пликове , а в последствие шумно връчени на ....когото си решим.

Това е начин и то добър , хем да си запазим изключително важната анонимност , хем всеки да даде принос в каузата.

Здравейте, напълно ви подкрепям и споделям мнението ви за тези бездушни хора.Допада ми идеята за такава декларация.Ще следя темата и ще се включа в каквато и да е инициатива по въпроса.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Сдружение Зачатие в Декември 07, 2008, 15:12:21 pm
Можете да гласувате в анкетата http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=32142.0
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: galia25 в Декември 07, 2008, 17:33:10 pm
Здравейте,
вчера прочетох статията във в-к Стандарт и унемях, след което влязох тук и това което прочетох ме довърши.Почуствах се страшно унизена .Явно в нашата "МИЛА"родина няма нужда да се раждат деца.Немога да разбера само защо се говори за демографски срив и за отрицателен прираст.
Успех момичета
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Randevous в Декември 07, 2008, 18:46:42 pm
Цитат
Момичета , обвиниха ни , че нямаме деца , защото правим аборти.
Сочат ни с пръст на новото поколение и казват - Не правете като тях!
Ние мълчахме!
Днес вече ни подхвърлят цинични и вулгарни подмятания публично!
Пак ли ще мълчим?
Личности ли сме или обекти на нечистоплътни мераци?
Ако сме достатъчно единни , това може да бъде най-големият ни коз!
От нас зависи , от всяка една от нас!
Нека превърнем болката от обидата в шанс за успех!
Боже Господи ЕТИ!Що за гнусотия в този наш Парламент,тези хора са си загубили разсъдаха!Ужас!Спирам да коментирам.
Подкрепям те напълно,трябва да направим нещо!Гласувах вече.
Каквото и да решите хората от Зачатие,ние сме с вас,защото сме едно и се борим и преследваме едни и същи цели.
Добре бе хора,неможем ли да направим някаква подписка ,всички които имат репродуктивни проблеми,не само тези които са правили инвитро и икси,ами всички и по някакъв начин това да стигне до членовете на ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.След като на нашите собствени,"любящи" депутати не им пука за нас,то знаеш ли при чужди може да не е така.
Също подкрепям идеята да се вдигне шум в някоя медия,въпреки че БТВ,правят каквото могат
Но тези депутати сме ги избирали ние,и мисля че като такива можем и да поискаме обратното,т.т ОСТАВКАТА НА ПЛОДОВИТИЯ.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: zvezda03 в Декември 07, 2008, 18:53:51 pm
Цитат
.

Но тези депутати сме ги избирали ние,и мисля че като такива можем и да поискаме обратното,т.т ОСТАВКАТА НА ПЛОДОВИТИЯ.

Подкрепям! :balk_88:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ninkata1 в Декември 07, 2008, 20:08:14 pm
Момичета нямам думи с които да опиша как се чувставам,то е направо гавра с нас.Мисля че е добра идея за предаването на Милен Цветков,а също мисля че може и в Шоуто на Слави Трифонов,гледа се от доста хора.Но каквото и да решите аз съм с вас и ви подкрепям.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 07, 2008, 23:30:29 pm
отново отзвук от нета:
свинско поведение от страна на български депутат
http://girlsgonewise.wordpress.com/2008/12/07/svinsko-povedenie-ot-strana-na-bylgarski-deputati/

Уволнете ги!
http://kaknese.blogspot.com/2008/12/deputat-za-uvolnenie.html

Не мога повече
http://epistemicmurk.blogspot.com/2008/12/blog-post_07.html

Прави ми впечатление , че има критики  към журналистката.
Кого и защо крие?
Защо публикацията е съботна , а събитието от четвъртък?
Защо са отделени само няколко реда?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: krassita в Декември 08, 2008, 07:09:06 am
Още не мога да повярвам на всичко, което изчетох в тази тема. Ети, възхищавам ти се на куража!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: big_eyes в Декември 08, 2008, 08:58:28 am
току що научих, какво е станало в петък и съм потресена, нямам думи да изразя възмущението си...
просто не мога да повярвам...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: gotina_2007 в Декември 08, 2008, 09:48:15 am
И аз съм отвратена,толкова низка постъпка!Аз съм ЗА всякакви действия от наша страна.Стига с тази философия на раболепието,стига с това "преклонена главица сабя не я сече"!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Vickson в Декември 08, 2008, 09:54:27 am
Потресена съм!
Да го коментирам не искам!
Кажете какво можем да направим - ще се включа с всички сили и средства!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Maxi в Декември 08, 2008, 10:04:08 am
Направо нямам думи......защо ли го очаквах това нещо....
Винаги преди избори става така, замазват се очите на избирателите с обещания, а после нищо не се изпълнява, обикновено се правят сделки аз на теб, ти на мен и така до безкрайност...
Предлагам освен протестите все пак да вземем да се преброим.....Тъй като никой не вярва, че в България има вече над 270 000 семейства с репродуктивни проблеми, смятам че може да се направи нещо като електронен регистър. По този начин дори и хора, които не искат да излязат от анонимност или не обичат да пращат писма примерно, ще могат да се регистрират. Може да се обяви в медиите нещо от рода на : всеки който има репродуктивен проблем да се регистрира на интернет адрес www.....
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Black_rose в Декември 08, 2008, 10:16:08 am
отново отзвук от нета:
свинско поведение от страна на български депутат
http://girlsgonewise.wordpress.com/2008/12/07/svinsko-povedenie-ot-strana-na-bylgarski-deputati/

Уволнете ги!
http://kaknese.blogspot.com/2008/12/deputat-za-uvolnenie.html

Не мога повече
http://epistemicmurk.blogspot.com/2008/12/blog-post_07.html

Прави ми впечатление , че има критики  към журналистката.
Кого и защо крие?
Защо публикацията е съботна , а събитието от четвъртък?
Защо са отделени само няколко реда?

Последният блог вече го няма  :?
Цитат
Блогът бе премахнат
За съжаление блогът на адрес epistemicmurk.blogspot.com е премахнат. Този адрес не може да се използва за нови блогове.


Бързо действат !
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: cygnus в Декември 08, 2008, 10:23:39 am
Скрити зад имунитета си, депутати се държат като каруцари, или О темпора, о морес, о ин виво (http://wp.flgr.bg/2008/12/06/%d1%81%d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d0%b4-%d0%b8%d0%bc%d1%83%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b8-%d0%b4%d0%b5%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d0%b4%d1%8a/)
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: alia_alia в Декември 08, 2008, 10:35:28 am
Момичета, кой ще обърне внимание на картички със емоционален текст - тези с мисленето на "оплодителя" ли?
Я погледнете кои са в парламента и във висшата държавна администрация - коримпирани, безсърдечни, цинични индивиди, които отдавна са забравили същността на понятия като чест, достойнство, човечност, състрадание...
Свестни хора в парламента явно има, но са малко и са попаднали там по-скоро случайно. Те са прецедент. А за останалите, единственият начин да им обърнеш вниманието върху нещо или да им повлияеш е СИЛОВИЯТ
Затова, смисъл има от съдебни искове, медийно внимание върху подобни скандални изказвания и по-малко влагане на емоциоции от наша страна.
Защото, който не се е сблъскал със стерлитета, смята по презумпция, че това не е никакъв проблем.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 08, 2008, 11:35:18 am
Не мога да си влезна в стария пост , ще ме извините, но отново ще пускам линкове...

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?f=137&t=13263
http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?p=1720931



Последният блог вече го няма  :?
Цитат
Блогът бе премахнат
За съжаление блогът на адрес epistemicmurk.blogspot.com е премахнат. Този адрес не може да се използва за нови блогове.


Бързо действат !
Да , Розичке , в това са бързи....
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Vickson в Декември 08, 2008, 11:44:59 am
Това е линк към стенограмата от въпросното заседание, има имена и т.н.
Още не съм я прочела до края защото е доста дълга, но все пак, който желае да се информира: (текста който ни интересува нас е горе-долу посредата)
http://www.parliament.bg/?page=ns&lng=bg&nsid=5&action=show&Type=cmSteno&SType=show&gid=164&id=1132
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: radosttinka в Декември 08, 2008, 11:45:54 am
И аз тъкмо го видях, да видим дали го има този "оплодител"
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Ваня:) в Декември 08, 2008, 11:48:47 am
Направо нямам думи......защо ли го очаквах това нещо....
Винаги преди избори става така, замазват се очите на избирателите с обещания, а после нищо не се изпълнява, обикновено се правят сделки аз на теб, ти на мен и така до безкрайност...
Предлагам освен протестите все пак да вземем да се преброим.....Тъй като никой не вярва, че в България има вече над 270 000 семейства с репродуктивни проблеми, смятам че може да се направи нещо като електронен регистър. По този начин дори и хора, които не искат да излязат от анонимност или не обичат да пращат писма примерно, ще могат да се регистрират. Може да се обяви в медиите нещо от рода на : всеки който има репродуктивен проблем да се регистрира на интернет адрес www.....

Подкрепя тази идее, защото лично аз никога не бих излязла пред Парламента и не бих си губила времето и емоциите да напиша картички на такива простаци...като г-н.Плодовития,имам предвид.....а,гордостта ми може и да е грях,но предпочитам този грях пред другите :oops:....
Моето лично мнение е ,че трябва да се борим на по-високо ниво след като се съединим и създаваме някаква юридическа асоциация,организация или или нещо подобно...ако трябва дори със собствени средства.Всеки от нас може да прати по банкова сметка поне 1евро.

Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: jam в Декември 08, 2008, 11:53:10 am
стенограмата очевидно е силно редактирана. естествено, въпросните реплики изобщо ги няма там. даже е сбъркано името на председателката на Зачатие - написано е съвсем друго име.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: radosttinka в Декември 08, 2008, 11:57:29 am
стенограмата очевидно е силно редактирана. естествено, въпросните реплики изобщо ги няма там. даже е сбъркано името на председателката на Зачатие - написано е съвсем друго име.
Това изобщо не ме учудва  :x и аз и хврълих един поглед по диагонал и не видях нищо да е записано за тази безсрамна обида :x
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Hri в Декември 08, 2008, 12:05:51 pm
Защо въпросният ОПЛОДИТЕЛ е така анонимен. В комисията са били 10 човека, такива тежки и обидни думи не се забравят и правят впечатление. Искаме да правим петиции, да подписваме декларации, да изпращаме картички и да протестираме, а не се знае името на този смешник, дето се е направил на супер потентен. Нека разберем името му и да пуснем декларация срещу него и искане за отстраняването му.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 08, 2008, 12:57:02 pm
Мда, има си хас да не е редактирана :x Срамота, че Китов е и той доктор, ама за жалост като човек е пълен ****стак /лично го познавам/ и даже бях сигурна, че като нищо може да изтърси такава реплика. Жалко е, че няма как да се намери пълен запис на стенограмата и съответно да се докаже, че е имало такава обида :? Просто нямам думи...А Щерев... ще си замълча, чееее още ми горчи в устата онова за раково болните дето трябваше да умират...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Cvetelina в Декември 08, 2008, 13:47:18 pm
Ето още коментари

http://e-vestnik.bg/5174

обърнете внимание на коментарите :x

и още, вижте последния абзац

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=558898
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: к(Р)оки в Декември 08, 2008, 14:00:40 pm
Прочетох стенограмата до гласуването.
Не знам какво да кажа...

Единственото, което подсказва за тази гнусна реплика са думите на Борислав Великов - "Някои колеги се шегуват, споделям тези шеги"
Но изказванията преди него са на Г-жа Първанова и Г-н Гайдарски  :?

За коментарите под статията знам, но умишлено ще се въздържа  :x
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Бу в Декември 08, 2008, 14:13:34 pm
Четох внимателно, но все пак не разбрах: 1) кой отправи обидата? 2) към кого.
Дали някой може да ми каже? Благодаря :)
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 08, 2008, 14:25:20 pm
Вие май не разбирате! През цялото време, все едно ни нямаше. Написала съм ви, че ми отказаха думата! Накрая, с триста зора, дадоха Ани да се изкаже, но я прекъсваха 100 пъти и никъде не пише, че Китов и вика: "не ни занимавайте с емоционални изказвания!" Да ви кажа мен това ми е по-обидно от другото! А накрая, стана абсолютна говорилня, всеки си говореше нещо на съседчето, а масата е дълга мнооого-мнооого, като масите на графовете по филмите. Та отпред до отзад без микрофон нищо не се чува или разбира. Вярно е, че имаше обидни подмятания, но същественото е, че по принцип не са на наша страна тези хора, че по принцип ни ставняват с болните и по принцип са склонни да ни унижават. Моля ви, не се захващайте за трохите, погледнето по-мащабно на нещата. Това няма как да го докажем, не го дъвчете. Прочетете подробно стенограмата, все пак ще си изясните по-конкретно кой какво е казал, че моя разказ все пак е по спомени!...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: radosttinka в Декември 08, 2008, 14:26:43 pm
И аз четох стенограмата, тези хора там просто си говорят :x, не можело фонд, имало конфликт на интереси, кой щял да контролира изразходването на средствата...проектът бил по-дълъг от самия закон за Репродуктивното здраве и неможело дако приемат така (представете си колко добре е разроботен само този закон щом е толкова кратък), там аз не видях да има чувства, всичко е цифри и технологични процедури, нормативни уредби. Но не усетих също да има и желание това предложение да се развие, да се предложи конкретно как да се избегнат посечените пороблеми, за да може да се реализира :x, усетих само критика :x. Незнам кой е правилния начин да се противодейства на това поведение, дали емоционално или с цифри, статистики и безизразно поведение...
За коментарите след статията Е-вестинки.бг нямам думи, такава простащина, злост, нямам думи :x
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 08, 2008, 14:34:04 pm
Именно, и аз това казвам Радостинка, те по принцип само критикуват, няма дори намек да помислят как да станат нещата! Само това не е добре, онова не е добре, като за някои неща дори съвсем не са прави, защото ЯВНО не са чели самия законопроект. Съгласували сме го с кого ли не, а те не можело.... Не искат, това е истината и това е същественото... ЗАЩО?????
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Бу в Декември 08, 2008, 14:36:23 pm
Това няма как да го докажем, не го дъвчете.
Темата се обсъжда и в бг-мамма. Там някой попита: нима никой от журналистите не е записвал с камера, диктофон, нещо?

Иначе, ясно, че да се приеме този законопроект е по-важно от "трохите", както казва Eti76... но според мен тези трохи също са от значение.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 08, 2008, 14:43:15 pm
Имам предвид, че цялостното отношение на депутатите от Комисията не е подходящо и адекватно, не личи воля да ни помогнат, а напротив. Цялостното им отношение беше не добро, затова имам предвид да не чоплим само това. Не че това е троха, но рискуваме, ако се захванем само за него, да пропуснем по-сериозни неща, разбирате ли ме правилно...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: jam в Декември 08, 2008, 14:47:37 pm
Четох внимателно, но все пак не разбрах: 1) кой отправи обидата? 2) към кого.
Дали някой може да ми каже? Благодаря :)

Бу, единият "кандидат-оплодител" е отправил директното предложение, описано от журналистката. отправил го е към Eti76. това липсва от стенограмата, разбира се. председателката на Зачатие каза, че ще се опита да разбере името му с помощта на журналистката от Стандарт. по снимки от сайта на парламента не е успяла да го идентифицира и смята, че тези снимки не са актуални.

освен конкретния депутат, Ани разказа, че подмятанията за "ин-виво" оплождане са се сипели от различни страни, не е било единствено онова изказване. много им е било смешно на депутатите.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Бу в Декември 08, 2008, 14:51:06 pm
Разбирам.
Четох стенограмата, но там не намерих дори намек за станалото. Голяма редакция е паднала, което е хм...

Не вярвам никой да няма връзка сред депутатите, присъствали там - поне "анонимно" да потвърди станалото?
Записи от журналисти?
Връзка с журналистите, които да потвърдят и един вид свидетелстват?

Апропо, не вярвам, че липсващата част от стенограмата е спънка за съдебно дело.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Nina в Декември 08, 2008, 14:59:45 pm
Апропо, не вярвам, че липсващата част от стенограмата е спънка за съдебно дело.

И аз!

Нямаме ли тука юристи, които дори и съвсем бегло да се консултират с колеги, за да имаме поне малка насока, дали може да се действа по тая линия.

Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 08, 2008, 15:30:28 pm
Още виртуална подкрепа:
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=3681&Itemid=1


Тъй като цял ден съм под влияние на гнева и не мога да измисля нищо конструктивно, споделям само едно хрумване.

Да напишем и подпишем писмо -запитване да Председателя на Комисията по здравеопазване , Председателя на Парламента ,с копия до медии.
Нека те кажат кой обиди , унизи и се подигра с хилядите български жени с репродуктивни проблеми?
Нека обяснят , нелепите си шеги и изцепки.
Те, не ние , дължат обяснения на нас и хората , които са ги избрали!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: viki_vat в Декември 08, 2008, 15:44:17 pm
Аз...онемях!!!Плаках, мислих, чудих се....ама май....това е действителността!!
Подкрепям всяко едно начинание!!!Не ме е срам и не ме е страх да призная пред света, че искам дете, а имаме проблем!!!
Това с регистъра на стерилните двойки ме хареса!!!Нека да се обявят най-накрая официални данни!!!
Оплодителят трябва да го линчуваме - публично - така като публично е унижил всички нас!!!
Ще участвам във всичко, което може да ни даде дори и искрица надежда!!!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ВиЛиЛи в Декември 08, 2008, 16:05:17 pm
Ето още една публикация по въпроса.
http://www.zdrave.net/Portal/News/Default.aspx?evntid=na8ER2%2FR2mM%3D (http://www.zdrave.net/Portal/News/Default.aspx?evntid=na8ER2%2FR2mM%3D)
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: nimika в Декември 08, 2008, 16:08:39 pm
аз  тези дни  бях много заета -и само за  два дни съм пропуснала  толкова много -че днес просто онемях .
Нямам думи .
Наистина.
Абе тези хора   нормални ли са   и как разсъждават и мислят ???Незнам какво да кажа  - и се разплаках  ,и се ядосвах , и  разтреперих   ,и   пак така ...



Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Vickson в Декември 08, 2008, 16:19:44 pm
Странно е как хора които (уж) би трябвало да се застъпят и да се борят за тая идея като чели умишлено се явяват опозиция. В случая визирам най-вече Щерев, който вероятно добре си е направил сметката и смята, че подобен фонд би бил в ущърб на неговия добре работещ бизнес...
Жалко е, защото той май е единствения там който има представа реално какво всъщност е Ин-витро.  :?
Не разбирам защо привидно "всички са За идеята", но никой не иска да подкрепи реализирането и. Нима не си дават сметка че в най-добрия случай имат още 10-12 работни дни в които да направят така, че тези пари да не бъдат върнати, защото не е намерем механизъм с който да се усвоят. Всички критикуват и се заяждат, а не прочетох нито един от тях да е  предложил друга алтернатива...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Nina в Декември 08, 2008, 16:23:24 pm
Щерев единствено бих го разбрала, ако се откажеше да участва в гласуването поради конфликт на интереси. В такъв случай можеше да се изкаже като експерт, без да се подава на емоции и разсъждения.
Но не разбирам защо след като се отказва, преди това е наговорил куп глупости и дивотии, още повече, че си противоречи.
Голям мерзавец.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: twin в Декември 08, 2008, 16:32:44 pm
Я ми разяснете предните коментари на Щерев, че нещо не мога да вдяна...
Четох стенограмата от заседанието, и нищо лошо не го "видях" да казва... Дори е споменато това, че няма да гласува заради конфликт на интереси.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Nina в Декември 08, 2008, 16:35:22 pm
Я ми разяснете предни коментари на Щерев, че нещо не мога да вдяна...
Четох стенограмата от заседанието, и нищо лошо не го "видях" да казва...

Но и не каза нищо добро  :wink: Бездействието му е много цинично, освен това противопоставя онкоболни и хора с проблеми със стерилитета. И това всъщонст е и един от мотивите му да не подкрепи проекта. Но за мен той има скрити мотиви.


Цитат от стенограмата - Атанас Щерев - декември 2008:

"Не мога като човек занимаващ се със здравен мениджмънт, независимо, че съм заинтересован от това да се отпуснат средства за нови репродуктивни технологии, но това нещо не е справедливо решение на въпроса, когато няма средства за лечение на деца, когато няма средства за лечение на онкологично болни, на хронични заболявания, на сърдечно съдови и мозъчно съдови заболявания, от които е основната смъртност в България."


Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Albena13 в Декември 08, 2008, 16:35:43 pm
Това е поредната изродщина на държавата...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: twin в Декември 08, 2008, 16:55:38 pm
... Но за мен той има скрити мотиви.
Какви, според теб?

Колкото до цитата- човека няма как да не се презазстрахова, предвид скандала с предното му изказване относно средствата за онкоболни... Но и не може да се отрече, че има и доста верни неща, които казва по време на заседанието...
Както и да е, не искам да съм му защитник. Просто попитах за предните, цитирани тук по-горе случаи, когато е правел изказвания относто двойките с репродуктивни проблеми, понеже не съм запозната.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 08, 2008, 17:05:01 pm
Е, той Щерев винаги се държи така - независимо има или не изгода от това, той просто е против да се помогне и всячески се бори да не вземе този фонд и една стотинка. Което най-малкото учудва, защото знае какво е да няма пари човек за АРТ процедура.
Въпреки всичко, според мен е най-добре, независимо какво ще се реши, да се търси записа и да се види кой е човека, който го е казал, да се заведе иск в Страсбург за дескриминация и да се покаже, че в крайна сметка тези хора имат права, а не са нищожества и крави за разплод.
А толкова ме е яд на репликите им, че бих дарила пари, да им направят на всички "членове" на комисията по една спермограма, да ги видим колко мъжове са :x
Да не говорим, че ми е не обидно, а странно и недоумявам как жените в тази комисия, търпят такова нещо 8O Аз не бих мълчала, ако ще и да ми намалят заплатата... Явно и те са толкова стока като кандидат-оплодителите :?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: krisi1812 в Декември 08, 2008, 17:11:27 pm
Надявам се , на този "плодовития" някой наистина да му направи едно ин виво. Тази меко казано " свинска проява "( ще ме прощава модератора ако нарушавам някое правило) на господа депутатите е поредното доказателство, че за хората с нашите проблеми скоро не предстои да се случи нещо добро, което ние всички чакаме от толкова дълго време. Жалко е, че те не оценяват проблема, не оценяват усилията на всички момичета , които неуморно се борят за нашите права. Изводът за мене ,че за поредна година нашите " народни" представители хвърлиха прах в очите на обществото , че мислят за този наболял обществен проблем - безплодието, а в действителност това е поредния кьор фишек.



Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 08, 2008, 17:26:26 pm
Оооох, идва мо ка викам!!! Абе хора, вие не разбрахте ли, че и жените в тази комисия се изказваха ПРОТИВ нашата кауза, и жените ни подмятаха: "стига с това инвитро, искаме инвиво оплождане!" И не е сега тооолкова важно КАК се казва ЕДИН от тези, дето ни се подиграваха, още повече, че ние самите НЕ ЗНАЕМ кой е той! Сега в момента е по-важно да се приеме закона! Ще се борим, както и до сега, дори и по-сериозно. Но нека да се изясни дали все пак ще се гласува закона, или не! Ако не се приеме, тогава ще се направи една сериозна нова стратегия на действие, ще си обединим силите и ще преценим заедно какво е най-удачно да направим и на кой фронт. Може и да е добре да се стигне до съд, но според мен не е ефективно в Стразбург да отидеш да съдиш някакъв си простак! По-добре да съдим държавата за отношението и към нас, т.е. за липсата на адекватно отношение. Все пак е приета стратегия за борбата с демографската криза и ние сме в нея. А все още нищо не е предприето. От години е трябвало да има регистър на тези като нас, ама няма, въпреки, че е заложено в нормативни документи. Също не бива да позвол;яваме да ни сравняват с болните, защото до сега не бяхме болни, а сега като се отпуснаха пари, защо за нас, като имало други по-сериозни проблеми. А това, че защо за нас да има фонд, за другите да няма - това е сериозния проблем, да НЕ позволим да ни сравняват с болните деца, то няма нищо общо. Нашия проблем е социален. Защо държава-членка на ЕС няма политика по този въпрос, защо не подпомага хората с репродуктивни нарушения. Там трябва да се целим, а това, че някой си простак казал поредната простотия, това само по себе си в БГ се очаква... Аз бях там, понесох унижението, но пак ви казвам, тази реплика към края на заседанието, вече беше неофициално, не се каза на висок глас, дори от единия до другия край на масата не се чу! Разберете, не е толкова лесно. Унижението го изпитвахме ПРЕЗ ЦАЛОТО ВРЕМЕ, докато течеше заседанието... Дори и в причидно културните изказвания, дето уж били на наша страна, също има неодобрение...
А за Щерев, който не вижда проблем в неговите изказвания, много съжалявам, че не беше там. И да прочете по-добре стенограмата! Той самият каза, че не било добре тези пари да се дадат за нашата кауза, че не било добре да се направи Фонд за инвитро и т.н., все доста негативни изказвания. Иначе предупреди, че няма да гласува, но преди това настрои комисията, че закона не е добър! А аз се надявах, че ще е размислил, след като още на Кръглата маса в Пловдив ми обеща, че ще се изказва против винаги и навсякъде за този закон, особено ако стигне до Парламента
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: twin в Декември 08, 2008, 17:53:59 pm
Именно това питах - защо ти е обещал подобно нещо. Защото това ми е странно - човек, занимаващ се с репродуктивна медицина да е така настроен!

Но това е само за уточнение...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: sunnynevi в Декември 08, 2008, 17:57:52 pm
Такааааааа, да речем че знаем вече името на така наречения "оплодител" и какво правим с него - какво???Просто продължаваме да си го оплюваме тук и да си го коментираме, и какво от това???
Мисля, че с нашия проблем трябва да ангажираме известен журналист, безкористен, брутален ако щете, такъв на който не му пука!!!
Сещам се за Мартин Карбовски, въпреки, че не следя подробно предаванията му.
Истината е, че ако не си помогнем сами и Господ неможе да ни помогне!!!
Така, че нека действаме, нека ги притискаме!!!
Пишейки си тук никой освен нас самите няма да разбере за този проблем!!!
 :thankyousign:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: New Love в Декември 08, 2008, 18:32:31 pm
Ето тук е отговора защо Щерев не иска да подкрепи - цитат от стенограмата -

"Очевидно има нужда от прозрачност не само по отношение на остойностяване, но има нужда и от прозрачност по критериите, по които се лицензират клиниките, по критериите, по които държавата дава сигурност на тези семейства, че ще получат качествена помощ в клиники, които са по процедура създадена от същата тази държава."

Преди време Павлета Табакона най-цинично ми заяви в очите , че когато човек иска намира начин - ниви продава , жилище ,но прави опит за дете , докато има какво да продава .
Ние сме им в ръцете , колкото кажат - толкова , не им трябва прозрачност на тях , това брани с цинизъм Щерев - вие да не си топите носа все по - надълбоко !
Така мисля аз !

Ети76 - от реплика към война - другото е унижение ! Целувам те , аз щях да удрям , че като ми кипне македонската кръвчица ...май да го беше хванала за гушката , че да щтракат журналята и да питат защо ...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 08, 2008, 18:36:39 pm
Вили, те и така щяха за малко да ме изгонят, пък ако бях скокнала... Аз съм серт, ама там не може. В Пловдив се раздадох, та затова Щерев вече като ме види и ме заобикаля, ама в Парламента няма как, не става така. Трябва да се преценява къде и какво! То с Ани и Ради, а също и докторите - Владимиров и Стаменов, бяхме като потресени от цялото заседание, та накрая подмятанията, вече не ни правиха впечатление:)
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Pesheck в Декември 08, 2008, 18:50:31 pm
Добре де от ония ден го мисля. Много любим метод на управляващите е да противопоставят две нуждаещи се групи. Както и сега - защо да има за репродуктивни проблеми, а да няма за болните дечица. Нали се сещате към кого ще потече съчувствието, не парите, щото пари я дадат я не, но съчувствие. А аз питам не може ли да сме на едната везна на кантара. И ние и болните деца и изоставените. А на другата да сложим пенсии по 1500 евро след 55 годишна възраст, нови автомобили, които ако се провери със сигурност ще са по скъпи от 10 милиона.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Lisko в Декември 08, 2008, 19:17:27 pm
А дали неможем да изпратим статия и до чужди вестници?Аз се ангажирам с превода и ако мислите, че би помогнало?
Да сезираме наистина ЕС.Нямам представа кого точно но мисля, че можем.
Дори да не е конкретно за потентния депутат, да е като цяло за униженията, безхаберието и неадекватното отношението към проблема?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: radosttinka в Декември 08, 2008, 19:30:57 pm
Споделям мнението на Лиско, ако би имало ефект защо не, да стигне и до ЕС.
Според мен би могло да стане с петиция, тя може да бъде под формата на жалба или искане, праща се до Европейски парламент, до комисията по петициите, къде се разглежда, връща се отговор на подателя и ако е удобрена се решава какви действия да се приемат съгласно Правилника за дейността на Евро Парламента.
Ето тук има малко повече инфо.
http://www.europarl.europa.eu/parliament/public/staticDisplay.do?id=49&language=BG
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Toni_814 в Декември 08, 2008, 19:51:16 pm
НАПРАВО НЯМАМ ДУМИ!КОЛКОТО СА ПОМОГНАЛИ НА РАКОВО БОЛНИТЕ ИЛИ НА БОЛНИ ДЕЦА МАЙ ТОЛКОВА ЩЕ ПОМОГНАТ И НА НАС!Е ЯВНО СМЕ УНИКАЛНА ДЪРЖАВА,ЗАЩОТО САМО ТУКА Е ТАКА!БРАВО ЕТИ!САМО ТАКА!НЯМА ДА СЕ ПРЕДАВАМЕ!!!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: nefertiti777 в Декември 08, 2008, 19:58:24 pm
Лиско давай мила с теб сме, дайте да се организираме да дебатираме и да действаме на дела не на думи,4е ако 4акаме някои да помисли за нас........ щте надхвурлим и 45гогини!Аз сьм ЗА,да си изберем организатор!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: eterna в Декември 08, 2008, 20:31:32 pm
Я ми разяснете предни коментари на Щерев, че нещо не мога да вдяна...
Четох стенограмата от заседанието, и нищо лошо не го "видях" да казва...

Но и не каза нищо добро  :wink: Бездействието му е много цинично, освен това противопоставя онкоболни и хора с проблеми със стерилитета. И това всъщонст е и един от мотивите му да не подкрепи проекта. Но за мен той има скрити мотиви.


Цитат от стенограмата - Атанас Щерев - декември 2008:

"Не мога като човек занимаващ се със здравен мениджмънт, независимо, че съм заинтересован от това да се отпуснат средства за нови репродуктивни технологии, но това нещо не е справедливо решение на въпроса, когато няма средства за лечение на деца, когато няма средства за лечение на онкологично болни, на хронични заболявания, на сърдечно съдови и мозъчно съдови заболявания, от които е основната смъртност в България."



А има 20 милиона за предизборна кампания!!!! Цинизъм!!! Аз лично мисля, че ни трябва лоби в парламента. Освен това си мисля, дали не е възможно организациите като Зачатие или Искам Бебе например да работят по проекти към МЗ. Не съм наясно какви точно програми има и какво финансират, но знам едно - милиони са окрадени от европейските фондове, други милиони са прахосани, уж за развитие на гражданско общество е защо да не се финансират проекти свързани с инвитро.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: du6ka в Декември 08, 2008, 21:10:11 pm
Леле, тия хора са много зле. От къде я измислиха тая каква беше там за председателка на "Зачатие"??? :( 8O
Момичета, нека кажат юристите и по-компетентните от мен, каква е възможността да съдим държавата в Хага или където там трябва? Мисля, че имаме пълно основание за това
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Бубе в Декември 08, 2008, 21:15:00 pm
Записвам се да следя темата. Не мога да намеря думи, с които да изразя омерзението си.
Ети, прекланям се пред вярата и енергията с които всички вие се борите за тази кауза.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 08, 2008, 21:27:29 pm
Момичета, благодаря ви от все сърце за подкрепата! Мислим го и ще го измислим! Особено, когато сме толкова единни, няма начин да не постигнем резултат!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: nefertiti777 в Декември 08, 2008, 21:48:33 pm
Моми4ета ,ако сами не си помогнем няма кой да го направи вместо нас! Да действаме!НЯМАМ ДУМИ С КОЙТО ДА СЕ ИЗРАЗЯ СПРЯМО ТОВА БЕЗОБРАЗНО ИЗКАЗВАНЕ!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Nina в Декември 08, 2008, 22:45:00 pm
... Но за мен той има скрити мотиви.
Какви, според теб?


Известна част от нещата ще излезе на "светло", ще има прозрачност. Казвам известна, не съм наивна. Ще има и критерии, според които ще се избират клиниките, а Щерев все пак е само Щерев, ако и да е дупетат. За щастие дупетатите не са Господ. А клиниките имат статистика, екипи и т.н.

Не знам дали ще ме разберещ, но не е толкова важно.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: *слонче* в Декември 08, 2008, 23:25:02 pm
сега не ми идват точните думи, но утре със съгурност ще пиша до комисията и ще им изпратя лчно писмо на адрес health committee@parliament.bg
чудно ми е дали ще получа отговор на въпросите си, но ще ви уведомя.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Vickson в Декември 09, 2008, 08:32:57 am
Тъй като аз не съм компютърен специалист и не разбирам от тези неща, да питам някоя от вас може ли да направи подобна петиция (това получих преди няколко дни във връзка с искането за 12 месеца майчинство)  http://www.bgpetition.com/miachinstvo/index.html

Според мен, това би била удачна първа стъпка. Ако някой може да създаде подобна електронна петиция, мисля че ще съберем доста подкрепа, въпроса е че трябва и да се формулира добре идеята.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Hri в Декември 09, 2008, 08:35:15 am
Момичета, време е да започнем нещо.
Това което направих е че изпратих писмо до комисията на E-mail: health_committee@parliament.bg с копие до zdravei_bulgaria@ntv.bg, na4ochi@ntv.bg, otechestven_front@teleman.us, gospodari@gospodari.com, 4asat@ntv.bg.
Ето и съдържанието на писмото:

Здравейте  Многоуважаема Комисия,
Искам да изкажа възмущението си от безхаберието и ужасното отношение на комисията към проблемите на двойките с репродуктивни проблеми. Постоянно се говори за демографски срив, за намаляване на раждаемостта и т.н., а се оставят нещата на произвола на съдбата! Оказва се, че никой не го е грижа за проблема стерилитет. Не казвам, че раковите заболявания или болните деца са за пренебрегване, но проблема за поколението също е много важен и наболял. Не може да се сравняват нещата, или да се правят изказвания от типа "in-vivo"! Все гледаме примера на Запада, ами нека го погледнем и сега  - В една Германия се плащат три опита ин-витро, а и не само там! Или в България се взима пример от другите страни, само за това от което има изгода временно управляващото правителство !?
Абсолютно недопустимо и нечовешко е такова отношение. Противоречи на всички хуманни правила и норми, да се забавляваш и да си правиш майтап на гърба на толкова много хора с проблеми.
Другото което прави впечатление е че от стенограмата на заседанието на комисията, липсват много неща и не всичко е отразено. Изказванията за „ин виво” оплождане на един от членовете на комисията изобщо не е отбелязано.
Естествено всичко ще се покрие и внимание на това няма да бъде обърнато. Само един вестник „Стандарт” си позволи да отрази въпросното отношение, при това малко лаконично.
Призовавам всички членове на комисията да вземат правилното решение и да не превръщат съдбата на четвърт милион българи в игра на думи и лошо отношение, защото Вие Уважаеми Господа и Дами сте на постове дадени от Нас – избирателите.
Надявам се най-после да обърнете внимание наистина на проблемите ни и да се вслушате както в думите на Г-жа Антония Първанова, така и в думите на всички двойки, борещи се със стерилитета.

П.П. Изпращам копие от това писмо на някой предавания от Нова Телевизия. Г-жа Цветанка Ризова направи специално предаване с Г-жа Антония Първанова за Фонда, който се споменава в това писмо. От там нататък медиите просто престанаха да следят развитието на нещата.
Сега ги призовавам да поискат обяснение за „Ин-Виво” оплождането и смеха на наш гръб.
Ето и линкове към форуми, където това се обсъжда:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=354364.45
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=32142.0;all
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=32087.0

Подпис:

Призовавам всички съпричастни да направят същото. Момичета, изпратете писма до комисията и медиите, поне с това можем да започнем.

Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: sunnynevi в Декември 09, 2008, 09:29:33 am
БРАВО Hri  :balk_602: :balk_602: :balk_602:
И аз започвам , давайте момичета !!!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 09, 2008, 09:31:27 am
Аз също подготвих едно писмо. Публикувам го тук.
Допълвайте и коригирайте !
Какъв е начина да го подпишем повече хора и да го изпратим , в "Петициите" , ли да го качим?
Не знам , разчитам да помагате!
Вижте , дали одобрявате!

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА КОМИСИЯТА ПО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

КОПИЕ
ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПАРЛАМЕНТА
ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА КОМИСИЯТА ПО ПАРЛАМЕНТАРНА ЕТИКА
ДО...........


ПИСМО-ЗАПИТВАНЕ
ГОСПОДА,
На проведеното заседание на Комисията по здравеопазване от 4 декември 2008г., на която е обсъждано създаването на фонд за ин витро оплождане, касаещ лица с репродуктивни проблеми, в присъствието на пациентски организации и журналисти, както  и представители на гореспомената комисия, е демонстрирано потресаващо, цинично отношение към заинтересованите лица.
Този факт, в доста елегантен  вид, бе отразен във вестник Стандарта брой 5715 от 6 декември 2008 г. от журналистката Мария Чипилева:

"Депутати разплакаха бъдеща майка

Дайте да ви направя едно in vivo (на живо), като не можете ин витро. С тези думи депутат успя да разплаче една млада жена на заседанието на здравната комисия в четвъртък вечер. Само преди седмица тя е загубила детето си при поредния опит ин витро.
На заседанието се разискваха преимуществата и недостатъците на новия фонд, който трябва да подпомага финансово бездетните двойки у нас. Младата жена е председател на една от трите пациентски организации, които защитават правата на жените с репродуктивни проблеми. Тя заедно с другите две председателки бе седнала на масата на депутатите, за да изкаже становището на потърпевшите.
Вместо да се чуе думата им обаче и трите жени станаха жертви на неприлични подмятания. Ама ние можем да ви направим бебета, след като имате проблеми, беше друга от репликите към тях. Тези словесни изблици накараха председателя на здравната комисия доц. Борислав Китов да каже: "Стига най-накрaя с това ин виво.""

Според разказа на представител на една от организациите, които защитават каузата на близо четвърт милион българи, цитирам:

„По време на дискусията беше ясно, че не може да говорим, но към края не издържах и станах, отидох до Председателя на Здравната комисия и го попитах, дали ще ни даде думата! Супер грубо ми беше отговорено, че не може!!! Каква съм била аз, та съм искала думата. Отговорих му, че съм пациент и той ми каза, че то имало хиляди пациенти, не можело да се дава думата на всеки!”
и още:
„Не мога да не ви кажа, че този човек, който е Председател на тази комисия, лекар и Народен представител, през цялото време дъвчеше дъвка, докато течеше заседанието и той го ръководеше! Да не говоря за явното му негативно отношение към нашите болки...”

„Тя (председателката на пациентска организация) се опита да им обясни по човешки, колко много съдби касае този закон, колко е важен той и колко страдаме и как се борим, че от поне 5 години ни лъжат, а той я прекъсна с думите: "Не ни занимавайте тука с вашите емоционални изказвания! Говорете по същество!!!"

И накрая в епогея на потресаващата липса на морал:

„Дайте да ви направя едно ин виво , като не можете ин витро!”

„ Не мога да не ви споделя, че толкова ги отегчи нашата тема, че мъже, и дори и жени, лекари, започнаха да се шегуват с думите: "Стига с това инвитро оплождане, искаме ИНВИВО!"

Тук думите не стигат и буца засяда в гърлото на тези, с чиито съдби вие се гаврите , на тези , чиито данъци покриват вашите заплати , на тези които пуснаха бюлетина с вашите имена.
Вашето колективно поведение , унизи и омерзи хиляди мъже и жени , чийто проблем вие просто трябваше да обсъдите!
Не сме очаквали съчувствие , но и липса на елементарен морал , също!

Защо?!

Кои , са въпросните депутати , г-н Председател?

Назовете тези мъже и жени , лекари , народни избранници с истинските им имена!

Как ще оправдаете тяхното присъствие в българския парламент?

Дължите отговор и ние ще го търсим на всички възможни нива(в страната и извън нея)!




Вижте и за грешки , в бързината не е изключено ...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Hri в Декември 09, 2008, 09:41:08 am
Ефирче, писмото ти е много добро, без прекалени емоции. Мисля че вариантът да бъде подписано от повече хора е да бъде направено като петиция, която да бъде изпратена по пощата и в електронен формат на съответните организации. Копие може да бъде преведено на английски и да бъде изпратено до Европейската комисия.
Всичко това обаче изисква време и организация. Докато всичко бъде уточнено с петициите и начина на изпращане, дайте да изпратим масово писма до комисията и медиите. Нека им задръстим пощите и им покажем, че не сме безразлични. Трябва да започнем от някъде.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: sunnynevi в Декември 09, 2008, 09:52:05 am
Ето и моето писъмце !!! :wink:
Кратко е, но точно и ясно!!!Сега се чувствам малко по-добре!!! :lol:


Добър да е денят Ви!
Дано са добри всичките Ви дни занапред, дано успеете да заспивате спокойно след циничното си и аморално поведение!!!Добрият тон отдавна е показал неефективността си в подобни дебати с депутати и висшестоящи особи.
Дами и Господа, нека Ви напомня, че преди всичко сте обикновени хорица- родители, баби и дядовци !!!Мислете, и помнете, че няма на тоя свят БЕЗПЛАТЕН ОБЯД!!! Просто няма такъв филм!!! Един ден, рано или късно всеки си плаща за безумното и подигравателно поведение - особенно когато става въпрос за нечовешко отношение спрямо проблемите на хора нуждаещи се не от вашата ПОМОЩ, а от ПОДКРЕПА!!!
Е, журналисти призоваваме ви да избягате за малко от клишетата и еднообразните новини!
Подаряваме ви една нова тема - дерзайте!!!Силно се надявам да има все още репортери, които ще проявят човещината да отразят реално простащината на хората, които ни управляват!!!И дано, дано тези, които са си позволили да подмятат обиди имат доблестта и мъжеството най-малко публично да се извинят!!!

П.С.
Това писмо ще бъде изпратено до :
zdravei_bulgaria@ntv.bg, na4ochi@ntv.bg, otechestven_front@teleman.us, gospodari@gospodari.com, 4asat@ntv.bg.
......и други!!!
Успешна седмица, живи и здрави бъдете!!!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: elma_gb в Декември 09, 2008, 09:54:39 am
Тъй като аз не съм компютърен специалист и не разбирам от тези неща, да питам някоя от вас може ли да направи подобна петиция (това получих преди няколко дни във връзка с искането за 12 месеца майчинство)  http://www.bgpetition.com/miachinstvo/index.html
................

СЪЗДАВАНЕ НА НОВА ПЕТИЦИЯ - http://www.bgpetition.com/new-petition.html

Аз също подготвих едно писмо. Публикувам го тук.
Допълвайте и коригирайте !
Какъв е начина да го подпишем повече хора и да го изпратим , в "Петициите" , ли да го качим?
Не знам , разчитам да помагате!
Вижте , дали одобрявате!
.................
Вижте и за грешки , в бързината не е изключено ...

:balk_103: Ефирче, подкрепям писмото ти (правописни грешки не видях, но има неправилно поставени интервали).
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: sunnynevi в Декември 09, 2008, 09:55:50 am
Аз го изпратих директно на health_committee@parliament.bg
Мисля си, че е по-добре да ги затрупаме с писма  :wink:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 09, 2008, 13:04:25 pm
Във форума на бг мама , към писмото на едно момиче по темата , е проявен интерес
от Здравей България.
Надявам се , да се включи тук и да ни каже подробности!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: *слонче* в Декември 09, 2008, 13:04:40 pm
и аз изпратих своя протест. да четат и да имат теми за размисли, ако имат с какво? :?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: HopeHope в Декември 09, 2008, 13:08:11 pm
Момичета, разпратих писмото на Ефирче и вече получих отговор от NTV.
С мен се свърза г-жа Весела Тотева. Желае да се свържем с нея, за да се уточнят подробности по темата. Имам телефонен номер. Нека някой се свърже с мен на petia_delcheva@abv.bg , за да му дам координати.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 09, 2008, 13:12:11 pm
Браво , момичета! :balk_103:
Хайде сега , време е за действие!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: i.elena в Декември 09, 2008, 13:14:37 pm
Ефирче
От Здравей България ми пуснаха отговор на e meil
Весела Тотева изяви желание да се свържем с нея за да направи предаване по темата
Ако Еti иска може да и разкаже
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Hri в Декември 09, 2008, 13:36:16 pm
Аз нямам отговор от нова телевизия все още.
i.elena, ти свърза ли се с Весела Тотева?
Момичета, време е за действия.
Ако членовете на сдружението се съгласят да разкажат пред нея какво се  е случило, ще бъде страхотно. Ети, ще се свържеш ли с журналистката?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: i.elena в Декември 09, 2008, 13:45:13 pm
Мислех да й се обадя , но все пак правилно е Еti да го направи
Аз няма да мога в подробности да и разкажа всичко

Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 09, 2008, 13:45:35 pm
Аз се свързах. Говорихме.
Г-жа Весела Тотева е във връзка с пациентските организации , които защитават интересите ни.
Темата ще бъде обсъдена.

Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Hri в Декември 09, 2008, 13:56:20 pm
Аз се свързах. Говорихме.
Г-жа Весела Тотева е във връзка с пациентските организации , които защитават интересите ни.
Темата ще бъде обсъдена.


Супер (http://www.pic4ever.com/images/2uge4p4.gif)
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: nefertiti777 в Декември 09, 2008, 14:05:12 pm
Браво момичета,вие сте уникални! Разкажете им игрите на тези мрасоти свикнали на наш грьб да изкарват пари,но надали ако бяха на наше място биха посмяли да се произнасят вулгарно!Има Господ! Вярвам вьв Вас и Ви подкрепям !
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: sunnynevi в Декември 09, 2008, 14:14:05 pm
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: Стискам палци да се повдигне темата в ефир  :grouphug2: :balk_103:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: nefertiti777 в Декември 09, 2008, 14:22:44 pm
 
 Зачатие на св. Анна, когато тя зачена Пресвета Богородиц

Празнува се на 9 декември



Тропар, глас 4
Днес оковите на безчадието се развързват,
защото Бог, като чу Иоаким и Анна, повече от надеждата,
явно им обеща да се роди Отроковицата, от която се роди Сам Неописаният,
Който, станал Човек, повели на ангелите да й викат:
радвай се, благодатна, Господ е с тебе.

Кондак, глас 4, подобен: Явился еси
Вселената празнува днес Анниното зачатие,
дадено от Бога, защото тя роди родилата не изказано Словото.

Дълго време Йоаким и Анна нямали деца. Освен личната си мъка трябвало да понасят и обществения укор, тъй като бездетството, считано за Божие наказание, не се посрещало със съчувствие. С молитва и надежда дошла вестта за дългоочакваната рожба, която ще бъде наречена Мария.

Още от началото на VII век за него има написан специален текст и беседа от св. Андрей Критски -  автор на църковни молитви и химни. В текстовете на това богослужение четем думите, вложени в устата на Анна:

"Радвайте се заедно с мен, всички колена Израилеви! Аз нося рожба до сърцето си. Спасена съм от укора за бездетството ми. Тъй беше угодно на Бога, който чу молитвата ми, излекува болката ми и ми даде каквото сърцето ми желаеше."

Така преданието е допълнило евангелския разказ, без да му противоречи, като по един естествен и много човешки начин е запазило спомена за семейството на нашия Господ.
Това е нашият ден!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: alia_alia в Декември 09, 2008, 14:39:18 pm
 
 Освен личната си мъка трябвало да понасят и обществения укор, тъй като бездетството, считано за Божие наказание, не се посрещало със съчувствие.
Нищо ново 21 века след Рождението на Христос.
Общественото мнение не е мръднало и милиметър напред.  :x
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Counterfeit в Декември 09, 2008, 20:52:56 pm
Браво момичета,вълнувам се и следя темата всеки ден и много се радвам,че толкова бързо се предприеха действия! :balk_46:

Ефирче, :youwoman:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: joshi в Декември 09, 2008, 21:19:07 pm
Настръхвам от отношението към двойките с репродуктивни проблеми.От политиците, от председателите...

Момичета,стискам палци!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Bora82 в Декември 09, 2008, 22:52:27 pm
егати филма на ужасите  :?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: zita в Декември 10, 2008, 07:48:48 am
Мили момичета,

Въпреки, че отдавна не съм писала чета форума най-редовно, но след прочитането на тази тема просто не можех да не се включа и да ви подкрепя макар и от разстояние.
Чета и невярвам на очите си и не мога да определя дали болката е по-голяма от възмущението ми. Чета с сълзи на очите и се чудя как може да има толкова нагли и арогантни хора, заемащи такива постове и дали те се замислят и за момент, че те също имат семейства и деца...............

Радвам се на вашата единност и борбеност и ви моля от все сърце да не се предавате и да продължавате в същия дух. Мисля си че ще е добра идея ако можете да се доберете и до Мартин Карбовски- той има остър език и не се страхува да апострофира и  осмива подобни изкавания и ''изцепки''.

Ще продължа да следя темата и макар да не съм в България и нямам възможност да гледам БГ телевизия се надявам съвсем скоро някоя от националните медии да откликне на негодуванието и болката ни !!!!!!!!!!!!!!!

ДЕРЗАЙТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 10, 2008, 11:19:21 am
Ох, още малко остана и ще разберем дали ще изгрее слънце на нашата улица или за пореден път ще бъдем излъгани! Ако нещата не се развият според очакванията ни, стягаме коланите и обявяваме война на държавата и политиците!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Hri в Декември 10, 2008, 11:27:31 am
Ох, още малко остана и ще разберем дали ще изгрее слънце на нашата улица или за пореден път ще бъдем излъгани! Ако нещата не се развият според очакванията ни, стягаме коланите и обявяваме война на държавата и политиците!

ОТ "Часът на мама" са се свързали с Минди в бг мама и искат среща за да направят предаване. Тя не може да участва и пита дали има желаещи,  за предпочитане от София за да не се налага да пътуват.
Ети, има ли някой от сдружение зачатие, който да излезе в ефир и да разговаря с журналистите?
Все пак вие като членове и председатели сте по-запознати с проблема и с това, което се е случило на заседанието на комисията.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 10, 2008, 11:39:58 am
Hri , нека  изчакаме гласуването днес!
Залогът ни е много голям!
Той не е просто 10 млн лв , мечти и надежди на много от нас днес зависят от добрата воля на народните избраници!
Свържете се с предаването и им дайте координатите на председателите на сдружение "Зачатие" и "Искам бебе"!
Нека се разберат по между си , кога и как!
Благодарете им от името на всички ни , че се отзоваха!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 10, 2008, 12:37:06 pm
Подкрепям напълно думите на Ефирче! Нека всички медии да се свързват с някоя от Председателките на пациентските организации. Радина Велчева е Председател на УС на Фондация Искам бебе, телефона и е публикуван на сайта на фондацията. А Председателката на Зачатие - Ани Зашева, предполагам, че модераторите ще ви дадат координати! По-добре е да действаме единно! И още утре ще предприемем действия, на всяка цена, особено, ако нещата не са се развили както трябва.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Имам _ Вяра в Декември 10, 2008, 12:49:48 pm
Моми4ета,подкрепям Ви и ви 4ета редовно! :bighug:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: jam в Декември 10, 2008, 15:19:07 pm
координатите на сдружението и председателката са публикувани на сайта. медиите вече звънят. изчакваме днес да видим какво ще се реши. интервютата - след това.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: sunnynevi в Декември 10, 2008, 16:39:28 pm
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: viki_vat в Декември 10, 2008, 16:46:25 pm
Дано този път нещо се реши!!!
Момичета подкрепям ви!!
Прекланям се пред силата ви!!!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: fermina_dassa в Декември 10, 2008, 16:52:13 pm
Привет, момичета!
Искам само едно да кажа по темата (тъй като достатъчно силната си позиция съм заявила в БГ Мама, пускайке тема по проблема).
Не просто разбирам, а съм директно съпричастна към вашия гняв заради случилото се в парламента. Но пишайки за Щерев и обвързвайки политическите нападки с клиниката му, вие обезоръжавате, съкрушавате всички нас, които сме пациентки на тази клиника и които вярваме в нейните специалисти. Защото това е осъзнат избор, почиващ на дълъг и труден път, лутане и разочарования.
Не познавам лично Щерев, макар че съм го виждала в клиниката. Но също като вас огледах всички членове на тази прословута здравна комисия. И усещането ми подсказва точно кои са циниците в нея, видяхме ги като министри и като висши управници вече.
Това е от мен - мнение, молба, коментар, както искате го възприемайте.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: viki_vat в Декември 10, 2008, 16:53:58 pm
Искам да попитам, дали някой подготвя петиция?!
Да не стане така, че няколко човека подготвят едно и също нещо!!!
Ако никой не се е заел - аз мога да напиша текст, който да обсъдим и под който да се подпишат хората!!!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 10, 2008, 19:50:03 pm
Но пишайки за Щерев и обвързвайки политическите нападки с клиниката му, вие обезоръжавате, съкрушавате всички нас, които сме пациентки на тази клиника и които вярваме в нейните специалисти. Защото това е осъзнат избор, почиващ на дълъг и труден път, лутане и разочарования.
Не познавам лично Щерев, макар че съм го виждала в клиниката. Но също като вас огледах всички членове на тази прословута здравна комисия. И усещането ми подсказва точно кои са циниците в нея, видяхме ги като министри и като висши управници вече.
Много съжалявам, че така се получава с пациентите на този лекар. Не става въпрос за обвързване на политически нападки с клиника или екип, а става въпрос за ИСТИНАТА. Нали не искате да пиша тук лъжи, аз поне НЕ МОГА. Затова съм споделяла с всички от форума истината, без никакви пристрастия. Даже доста често съм си спестила по-острите коментари. А ако на някой не му се вярва, може да прочете изказването му от въпросната Здравна комисия. Там има част от нещата. Останалите, които в темата за Кръглата маса в Пловдив съм написала, няма как да се прочетат от другаде, защото там не се водеше протокол. Но за мен болката и изненадата не са по-малки от вашите! Дълго време и аз не проумявах подобна позиция. Това, обаче, не означава, че позицията му не е такава! Съжалявам!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: greisi в Декември 10, 2008, 21:33:06 pm
Здравейте и от мен.Възмущавам се от случилото се!
 :xСъжалявам,че ЕТИ е трябвало да изтърпи цялото това унижение.Мисля,че това е обида за всички нас,които години наред се борят за бебенце.И сега,когато сме толкова близо до заветната цел някакви си лицемери решават,че нямаме нужда от помощта на държавата защото имало по-нуждаещи се от това.Но какво по-важно има от това да станеш родител!?
Предлагам да се напише петиция и да се изпрати до някоя световна институция,която се занима с правата на човека.Подкрепям и идеята за коледни картички.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: eterna в Декември 10, 2008, 21:44:36 pm
Привет, момичета!
Но пишайки за Щерев и обвързвайки политическите нападки с клиниката му, вие обезоръжавате, съкрушавате всички нас, които сме пациентки на тази клиника и които вярваме в нейните специалисти. Защото това е осъзнат избор, почиващ на дълъг и труден път, лутане и разочарования.

Аз бих ти казала, че по-добре да се съкрушите сега преди да сте похарчили хиляди левове при този човек, отколкото да сте съкрушени (както съм аз)след 5 години изгубено време и хиляди пропиляни мечти, надежди, вяра и не на последно място пари. Огледайте се, ослушайте се и тогава вярвайте и поверявайте мечтите си на някого! А когато наистина вярвате в някого и нямате колебание - то никой и нищо не може да ви вземе вярата и да ви съкруши!!!!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: теди. в Декември 10, 2008, 21:57:22 pm
Цитат
нека  изчакаме гласуването днес!

Има ли някаква яснота за това гласуване. Нищо не открих в сайта на народното събрание.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Елфи в Декември 10, 2008, 22:09:15 pm
Много съжалявам, че така се получава с пациентите на този лекар.
Какво се получава с пациентите, че не разбрах?
Айде вече малко да се спрете, щот обърнахте пак темата да плюем конкурентните клиники.
И изобщо темата за какво е?
Не че Щерев е китка за мирисане , ама вече прекалявате!


Темата е : За 3-те безплатни ин витро опита - Новини!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Nina в Декември 10, 2008, 22:17:26 pm
Аз като безпристрастна ще поясня. Не плюем по доктора Щерев, а по човека Щерев, който има отношение като експерт и се прави на ударен.
Няма сериозни аргументи за това, което прави по въпроса с усвояването на 10-те милиона и по тази причнина НОВИНИТЕ за 3-те безплатни опита са лоши. Все пак е единственият представител, които има авторитет, а го ползва обратно на очакванията, нормалните.

Но, Жекова, съгласна съм с теб, че не е коректно да се намесва на този етап лекаят Щерев и клиниката му, колко е успешна и колко не.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 10, 2008, 22:22:35 pm
Цитат
нека  изчакаме гласуването днес!

Има ли някаква яснота за това гласуване. Нищо не открих в сайта на народното събрание.
Продължаваме да чакаме...и утре.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Елфи в Декември 10, 2008, 22:24:08 pm
Но, Жекова, съгласна съм с теб, че не е коректно да се намесва на този етап лекаят Щерев и клиниката му, колко е успешна и колко не.
Радвам се, че си ме разбрала  :wink:

С първата част на мнението ти съм съгласна, нищо, че съм пристрастна. Но не трябва да се прекалява, нали.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Nina в Декември 10, 2008, 22:27:51 pm
С първата част на мнението ти съм съгласна, нищо, че съм пристрастна. Но не трябва да се прекалява, нали.


Не, не трябва да се прекалява в никакъв случай, права си. Защото всички пациенти са от един отбор.
Сега е по-добре да са обединени.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 10, 2008, 22:40:49 pm
Ако позволите само една молба!:)
Моите уважения към Жекова и мнооогото и публикации в този форум, но много бих била благодарна, да не се държите с мен като с малко дете, което е направило голяма беля и вие идвате да го напердашите! И моля Ви, да посмегчите тона, благодаря Ви!
Просто отговорих на питането на fermina_dassa, нищо повече. С какво АЗ прекалявам не знам, може би с това да се опитвам да извадя всички ни от анонимността, в която сме доста години. Ако е така, извинете ме!
А какво да правя, като някои хора са освен лекари и политици? Да слагам хиксчета, когато имам да кажа нещо за тях ли?
Благодаря за разбирането:)
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Имам _ Вяра в Декември 10, 2008, 22:59:19 pm
Моми4ета,какво стана наистина с това гласуване?Търся новини,нищо не открих
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 10, 2008, 23:03:01 pm
Заседанието се отложи за утре:(
Агонията с чакането продължава още един ден!
Само да не ни посинеят палците от стискане:)
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: mira_mimi в Декември 10, 2008, 23:03:50 pm
Изпуснала съм началото на скандала тези дни. Няма да пиша колко съб бясва-то се разбира. Имам въпроси:
1. Ако законът бъде гласуван ние ще млъкнем ли? Ще оставим ли без последсвия стореното от комисията? Надявам се НЕ!
2. По повод медииното отразяване има ли развитие или засега само заявяват интерес?
Ети, подкрепям те!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Имам _ Вяра в Декември 10, 2008, 23:08:14 pm
Заседанието се отложи за утре:(
Агонията с чакането продължава още един ден!
Само да не ни посинеят палците от стискане:)

Оххх и аз цял ден 4акам,и утре е ден :?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 10, 2008, 23:13:47 pm
Имам въпроси:
1. Ако законът бъде гласуван ние ще млъкнем ли? Ще оставим ли без последсвия стореното от комисията? Надявам се НЕ!
2. По повод медииното отразяване има ли развитие или засега само заявяват интерес?
Ети, подкрепям те!

Предполагам, че при всяко положение ще продължим напред, просто стратегията ще е различна.
Ако се приеме закона ще действаме от позицията на хора, за които все пак е направено нещо, ще информираме обществото за нещата около нас, ще правим кампании за набиране на още средства, защото 10 милиона не са достатъчни...
Ако закона не се приеме, много жалко ще стане, защото ще излезе, че някой ни е откраднал парите, гласувани за инвитро. И ще търсим причината да стане така. Ще си търсим правата по всякакъв начин и въобще ще се постараем да се разчуят нещата около отношението на политиците към нас.
Медиите проявяват интерес, ще има предавания за нас, само да разберем дали ще гласуват закона.
И благодаря за подкрепата, имам нужда! Защото най-много боли, когато се бориш за всички, а не всички го оценяват:)
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Имам _ Вяра в Декември 10, 2008, 23:18:23 pm
Ети, и аз съм с теб  :bighug:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: mira_mimi в Декември 10, 2008, 23:23:03 pm
Може би съм под властта на емоцията още, но си мисля, че за нанесените обиди на всяка цена трябва да се търси публично извинение.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: dechko в Декември 10, 2008, 23:50:10 pm
И благодаря за подкрепата, имам нужда! Защото най-много боли, когато се бориш за всички, а не всички го оценяват:)

Ети, следя темата внимателно. Исках само да ти кажа, че не само, че те подкрепям, но и искрено ти се възхищавам за силата, енергията, духа и смелостта, които проявяваш, докато се бориш щастието на всяка една от нас да бъде по-достижимо!
Ти и останалите момичета, които сте поели да се борите вместо всички - страхотни сте! И каквото и да се случи - благодаря ви!  :balk_602:
Стискам палци за утре!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Марина75 в Декември 11, 2008, 07:28:28 am
Ети,и аз съм с теб и всички които се борите зради нас.Възхищавам ти се и на теб и на всички от сдружението,подкрепям изцяло всичко което решите да направите.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: denisa в Декември 11, 2008, 07:51:22 am
Ети и всички останали,които се борите за щастието и живота на толкова много семейства,подкрепям ви във всяко едно отношение.Просто нямам думи за силата и куража ви  :youwoman:Успех
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: daniela_hristova в Декември 11, 2008, 08:33:27 am
ети 76 не трябва само ти да се бориш.то е за вси4ки нас ,защото много е лесно само да се седи и да се 4ака .нищо не се постига без борба.а относно дали ще приказваме за щерев ще говорим,защото и той е свързан 3те безплатни опита,независимо 4е нищо не е свършил за толкова години по този въпрос.лошото е 4е ние от другите градове не можем да сме много активни ида те придружаваме ,защото и ти имаш нужда да се подпреш на някое рамо в трудни моменти.раз4итай на нас .
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Kremkaramel в Декември 11, 2008, 08:42:57 am


[/quote
И благодаря за подкрепата, имам нужда! Защото най-много боли, когато се бориш за всички, а не всички го оценяват:)
[/quote]
Всички сме с теб, смело момиче!!! И не само ние, пишещите във форума, а и нашите близки! Благодарим ти, Ети! На теб и всички които се борят!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: sunnynevi в Декември 11, 2008, 09:46:22 am
Ети, подкрепям те с цялото си сърце!!!  :bighug: :bighug: :bighug:
Няма да крия, че съм писимист от самото начало, но има една малка част от мен, която силно се надява да греша и че все още са останали ХОРА, които да не мислят само и единствено за себе си, и собственното си благополочие!!!Най-малкото, което можем да направим е да роптаем тук срещу хората, които не само че не помагат, но и пречат парите да бъдат усвоени за това, за което са заделени!!!Затова, нека всеки продължи да изказва мнението си - поне тук, след като другате не ни допускат и дават думата!!!
Пожелавам на всички хубав ден, дано чуем днес приятни новини - ДАНО!!! :goodluck: :youwoman: :balk_602:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: viki_vat в Декември 11, 2008, 10:12:29 am
Ети, знаеш че не си сама!!!
Аз самата съм пациентка на клиника Щерев, но не се засягам от коментарите и изказванията!!!Потресена съм от позицията му, но...борбата продължава и нямам право да губя време в чакане и бездействие!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: viki_vat в Декември 11, 2008, 10:14:44 am
Пак да попитам какво става с петицията?!
Някой беше пуснал линк, как се създава петиция!!!
Нека някой от модераторите погледне и да направим една!!!Мисля, че ще постигнем добри резултати!!!Много хора, които нямат такива проблеми ни подкрепят и ще дадът подписа си за нашата кауза!!!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Lisko в Декември 11, 2008, 10:22:24 am
Пак да попитам какво става с петицията?!
Някой беше пуснал линк, как се създава петиция!!!
Нека някой от модераторите погледне и да направим една!!!Мисля, че ще постигнем добри резултати!!!Много хора, които нямат такива проблеми ни подкрепят и ще дадът подписа си за нашата кауза!!!

Вики, в момента изчакваме да видим как ще мине гласуването за да знаем как да продължим напред.
Какъвто и да е резултата, ще се борим, но може би средствата ще се сменят.
Нека имаме още малко търпение.
 :bighug:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: viki_vat в Декември 11, 2008, 11:08:06 am
 :balk_602: ще изчакаме, щом трябва!!! :balk_48:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: radosttinka в Декември 11, 2008, 12:33:17 pm
Момичета възхищавам се и се прекланям пред всичко което правите - пред отдадеността ви към каузата, пред силите които полагате да се борите в името на всички двойки с репродуктивни проблеми.
Благодарна съм че има добри и благородни хора като вас!
Следя постоянно развитието по темата и ви подкрепям. :bighug:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: сашо в Декември 11, 2008, 16:09:24 pm
СРАМ, СРАМ, СРАМ! Човек ще рече, че тези хора майка не ги е раждала и затова имат такова отношение към жените!!! Може би поради същата причина оставят всяка година хиляди български жени да бъдат принуждавани да проституират - в европейската столица - Брюксел - почти всички проститутки са българки!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 11, 2008, 17:10:55 pm
Благодаря на всички за подкрепата от името на всички, борещи се за общото благо!
От утре - 12.12.2008г. започва медийната кампания, която да накара обществото ни да разбере за нашата болка и за мащаба на проблема!
В сутрешния блок на BTV утре от 8ч сутринта ще гостуват Ани Зашева като Председател на Сдружение "Зачатие" и д-р Стаменов от Център за репродуктивно здраве "Надежда"! А в Нова ТВ ще гостуват Радина Велчева от Фондация "Искам бебе", Мария Шишкова като представител на Форума на българските бизнес лидери и Борислав Китов от Здравната комисия към Парламента на Република България!
Битката започва, сега е момента да надигнем глави и да се обединим около общата кауза! Един за всички, всички за един:)
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: baracuda в Декември 11, 2008, 17:16:54 pm
СРАМ, СРАМ, СРАМ! Човек ще рече, че тези хора майка не ги е раждала и затова имат такова отношение към жените!!! Може би поради същата причина оставят всяка година хиляди български жени да бъдат принуждавани да проституират - в европейската столица - Брюксел - почти всички проститутки са българки!

Тоз пък Сашо,де го чукаш...де се пука...що за неориентирано изказване?!?

От утре - 12.12.2008г. започва медийната кампания, която да накара обществото ни да разбере за нашата болка и за мащаба на проблема!

Браво!На линия сме и в очакване за активизация!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ketti в Декември 11, 2008, 17:19:05 pm
Битката започва, сега е момента да надигнем глави и да се обединим около общата кауза! Един за всички, всички за един:)

Означава ли това, че днес това обсъждане и гласуване, не е довело до резултата, който ни се искаше и чакахме?

п.п.Утре на всяка цена съм пред телевизора
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Zlatulka в Декември 11, 2008, 17:19:43 pm
Значи утре сутрин ще съм на линия и ще превключвам между каналите. Дано се получи добро отразяване и в новините и да получим по-широка гласност.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: теди. в Декември 11, 2008, 17:22:51 pm
Браво за добрата организация.
А има ли новини по гласуването днес?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 11, 2008, 17:32:03 pm
Предвидените средства - остават.
Не е приет начина на тяхното оползотворяване, предложен от нашите пациентски организации , специалисти и депутати, за организиране на отделен фонд на асистираните технологии.
Тези пари ще отидат в Министерството на здравеопазването и те ще решават как и колко.

Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: теди. в Декември 11, 2008, 17:35:10 pm
Това май не звучи много добре.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 11, 2008, 17:35:52 pm
Това май не звучи много добре.
Никак!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: viki_vat в Декември 11, 2008, 17:36:02 pm
Значи поне не ги загубихме!!!
Сега трябва да дадем гласност на това което преживяваме!!!И за това за което се борим!!!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: zayak3 в Декември 11, 2008, 17:38:55 pm
А има ли вероятност тези пари да ги оставят в ръцете на ЗК?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ketti в Декември 11, 2008, 17:41:01 pm
Работата  е ясна  :wink:.Очакваше се нещо такова.Сега ще видим по "колко" и за "кого".  :?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Zlatulka в Декември 11, 2008, 17:41:08 pm
Вече имаме горчив опит с НЗОК. Ако пак ще ни се подиграват с по 1000 лв еднократно просто не ми се мисли. Не ми харесва този развой на нещата..
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ВиЛиЛи в Декември 11, 2008, 17:42:17 pm
Това ми прилича на някакъв набързо измислен политически пирует.Хем за момента задържат парите,ама хем и не са решили още на кой да ги дадат.
То дано да не е здравната каса,но и дано да не измислят някоя нова още по-върховна простотия.
Аман вече.Нямам думи направо.
Сега май много зависи от нас хубаво да ги натиснем в ефир и като ги захапем,да не ги пускаме докато не се решат нещата.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: radosttinka в Декември 11, 2008, 17:43:38 pm
Значи поне не ги загубихме!!!
Сега трябва да дадем гласност на това което преживяваме!!!И за това за което се борим!!!
И аз съм на това мнение. Но все пак е нещо, че не са решили да ги дадат за други цели.
Предвидените средства - остават.
Не е приет начина на тяхното оползотворяване, предложен от нашите пациентски организации , специалисти и депутати, за организиране на отделен фонд на асистираните технологии.
Тези пари ще отидат в Министерството на здравеопазването и те ще решават как и колко.
Само това как и колко да не значи нещо друго, което е в наш ущърб.
Дано медийното отразяване на нашата позиция да ги постресне малко и да вземат правилното решение.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Vali :) в Декември 11, 2008, 17:58:39 pm
Всичко приключи!
До колкото разбрах не в наша полза,но нека изчакаме още 2 дни на надежда!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 11, 2008, 18:10:34 pm
лично , ама много лично мнение

Ако имаше нарочен фонд , тези пари щяха да се харчат прозрачно и целево!
Когато потънат в касата на което и да е министерство...не чакайте нищо добро. Има много джобове за пълнене и много други належащи проблеми за прах в очите на данъкоплатеца.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 11, 2008, 18:13:38 pm
Жалка история и позната при това :? Ясно е, че пациентите няма да ги видят тези пари :?
П.С. Чисто лично мнение - отново се извъртяха хлъзгаво и прецакаха нещата, така че тези пари да идат са всичко друго, но не и за нуждаещите се...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Vali :) в Декември 11, 2008, 18:18:18 pm
лично , ама много лично мнение

Ако имаше нарочен фонд , тези пари щяха да се харчат прозрачно и целево!
Когато потънат в касата на което и да е министерство...не чакайте нищо добро. Има много джобове за пълнене и много други належащи проблеми за прах в очите на данъкоплатеца.
Това е истината!!!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Lisko в Декември 11, 2008, 19:10:01 pm
Кажи ми, кажи, бедни народе,
кой те в таз робска люлка люлее?
Тоз ли, що спасителят прободе на кръстът нявга в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее: „
Търпи, и ще си спасиш душата!"

Аз, бедни ми народе, не искам да си спасявам душата.Вече не искам.
Искам да продължавам да съм усмихната и с вдигната глава за да могат децата ми някой ден да бъдат достойни българи.Дано да са българи, че аз се обърках...това ли е МОЯТА държава.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: New Love в Декември 11, 2008, 19:22:08 pm
Моля някай , ако може да запише предаванията утре и да ги качи във Вибокс , на работа съм , а ми се ще да чуя всичко .

Прецакаха ли ни , не разбрах ....
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Vali :) в Декември 11, 2008, 19:30:29 pm
ДА
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: bubentseto в Декември 11, 2008, 20:00:44 pm
и сега на къде ?Кажете мили дами борещи се са всички мечтаещи да бъдат мами.Всяка една от нас ще се бори щом трябва.Очаквам да ми разкажете как са минали дискусийте в утрешните предавания ,защото по това време ще съм на работа
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: cygnus в Декември 11, 2008, 20:10:38 pm
Какво правим сега? Седим пред мониторите и гледаме телевизия ли?  :oops: :oops: :oops:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Имам _ Вяра в Декември 11, 2008, 20:21:10 pm
И това ако е държава  ........:balk_149:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Meggy в Декември 11, 2008, 20:23:26 pm
И това ако е държава  ........:balk_149:

Не, не е!!!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: mira_mimi в Декември 11, 2008, 20:26:04 pm
Трябва да имаме план на действие! Аз съм готова на всякакви действия!
писма
декларации
протести
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Vali :) в Декември 11, 2008, 21:33:25 pm
Стенограмата за тези ,на които им се чете!
http://www.parliament.bg/?page=ns&lng=bg&nsid=5&action=show&Type=cmSteno&SType=show&gid=164&id=1132
Въпреки всичко има още малка надежда в Парламента !
Има и за нас няколко дни да попишем до партии,организации,медии и каквото се сетим!
Дано Коледа им размекне сърчицата!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Ledena_luna в Декември 11, 2008, 21:37:37 pm
Няма ли вече да се преброим колко народ може да се съберем пред парламента с килотки на цветя.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: bubentseto в Декември 11, 2008, 22:03:40 pm
може да се съберем доста народ ,стига всеки който дава мнение тук да е готов и на подкрепа извън форума.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: silvi 35 в Декември 11, 2008, 22:14:59 pm
Ами да пишем тогава. Ама трябва всички да пишем.Трябва най-после да разберат, че нащия проблем е важен. Боже колко невежи има сред управляващите. Днеска говоря с един мъж на около 56 години и той за първи път чуваше, че има толкова хора с репродуктивни проблеми.И тогава се сети, че може би и синът му има такива проблеми, щото от три години живеел с приятелката си и още нямали деца. А той дори му подхвърлял, няма ли да помислят скоро за бебе.

bubentseto , мисля че повечето пишещи тук ще са съгласни за подкрепата и и звън форума.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: eterna в Декември 11, 2008, 22:16:49 pm
Изчетох стенограмата, но никъде не прочетох нежеланието на комисията да отдели пари за нас. Дебатът е всъщност по какъв начин да се усвоят парите. А къде можем да прочетем предложението на пациентските организации за този прословут фонд. Как всъщност предлагате да се усвоят парите. Прочетох, че сте изработили такова предложение с омбудсмана. Бих искала да го прочета, моля ви. Има ли го публикувано някъде??
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 11, 2008, 22:29:42 pm
Ето линк към законопроекта, който бяхме подготвили, но засега не среща одобрение:
http://www.parliament.bg/?page=app&lng=bg&aid=4&action=show&lid=2328
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: eterna в Декември 11, 2008, 22:39:13 pm
Ето линк към законопроекта, който бяхме подготвили, но засега не среща одобрение:
http://www.parliament.bg/?page=app&lng=bg&aid=4&action=show&lid=2328
Благодаря ти ЕТИ76 :bighug:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: bubentseto в Декември 11, 2008, 22:41:39 pm
пффф не ми го отваря  :(
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Мели в Декември 11, 2008, 22:44:21 pm
Опитай да го изтеглиш оттук http://www.parliament.bg/pub/cW/164ZID_ZZ_Purvanova25_1_%5B1%5D.11.20088.doc
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: bubentseto в Декември 11, 2008, 22:50:15 pm
Мели блаогдаря   :balk_602:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 11, 2008, 22:58:49 pm
Мели, благодаря ти и аз!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: dani_ j в Декември 12, 2008, 06:46:41 am
Аз мисля, че е време да излезем "на живо" пред парламента. Само незнам колко от нас биха го направили.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: mimozata в Декември 12, 2008, 07:45:17 am
Възмутена съм!
статия във вестник стандарт

Замразиха ин витрото

СОФИЯ. Срещу създаването на фонд за финансиране на ин витро се обявиха депутатите от бюджетната комисия. Според тях предвидените 20 млн. лв. за двойките с проблемите със зачеването трябва да се замразят, докато се намери удачен начин, по който парите да се харчат. Окончателното решение ще се вземе в зала до няколко дни. Междувременно лекари от две клиники порицаха обидните подмятания на депутати към жените, които имат проблеми със зачеването. Преди седмица на заседанието на здравната комисия парламентаристи предложиха на младите жени да им направят бебета.
Мария Чипилева
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: mini в Декември 12, 2008, 08:03:36 am
хайде пред телевизорите всички
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: jazzybaby в Декември 12, 2008, 08:40:13 am
Браво на доктор Стаменов и Ани. Как се сдържаха, направо не знам.
Оная патка яко ме вбеси. То бива тъпота и алчност...
По нова хванах само края. Китов е .... нямам думи  :?.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Angelina в Декември 12, 2008, 08:43:17 am
Гледах предаването по НОва тв. Браво на Радина , а за Китов нямам думи....
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 12, 2008, 08:44:56 am
"Това е инсинуация!"-думи на Китов , по Нова.
Същия , които им е направил забележка , от кумова срама - "Стига с това ин виво!" сега ни нарече лъжци.
Плюя на тези мизерници- нито политици , нито лекари! :x
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Hri в Декември 12, 2008, 08:47:52 am
Гледах нова телевизия и съм просто адски възмутена от Китов. Гайдарски ми изглеждаше притеснен, но Китов................ нагъл и охранен тип.
Според мен точният човек за такъв тип разговор е или Карбовски или Цветанка Ризова. Лора или не си е направила труда да се запознае с проблема достатъчно, или просто няма сили да прави такива дискусии.

Аз само не разбрах дали Радина е присъствала на заседанието на комисията, когато са се бъзикали с "Ин виво" оплождането??? Ако  е така, защо не попита Китов как може да нарича инсинуации неща, за които самият той е направил забележка???
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: тя в Декември 12, 2008, 08:51:11 am
"Това е инсинуация!"-думи на Китов , по Нова.
Същия , които им е направил забележка , от кумова срама - "Стига с това ин виво!" сега ни нарече лъжци.
Плюя на тези мизерници- нито политици , нито лекари! :x
"Стига с това ин витро " е репликата, а "да ви оплодим ин виво, като не можете ин витро" е реплика от депутат, и всички са подели хихикане и подигравки! Защо един от представителите,който уж не участвал в дебата не е направил поне забележка, за вулгарното поведение на народните избранници?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ВиЛиЛи в Декември 12, 2008, 08:56:50 am
И аз гледах основно предаването по БТВ.Д-р Стаменов и  д-р Табакова бяха напрово бесни.Основателно разбира се!!!!Обаче онази от Здравната комисия е напълно безскрупулна,както и  всички останали в тази комисия,защото от малкото което  чух от Китов,те просто повтаряха едни и същи фрази."Фонда не бил прозрачен и противоречал на законите!!!"Как не ги е срам бе?!? 8O
Направо се разтреперах пред телевизора!
Депутатката от НДСВ даде малка надежда,че има депутати които подкрепят идеята и все още има малък шанс,но 100 подписа в подкрепа  срещу общо 240 депутати....
Не знам,просто нямам думи.
Прав е д-р Стаменов като каза,че отивайки в Министерството тези пари ще отидат за запплати,брошури,служебни коли и всичко друго ,но не и директно за пациента!!!

Според мен трябва да търсим помощ от Европейския Съюз,отвътре нещата няма да станат!!!!Трябва да ги натиснат по-отгоре!!!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: jazzybaby в Декември 12, 2008, 08:58:36 am
Според мен трябва да търсим помощ от Европейския Съюз,отвътре нещата няма да станат!!!!Трябва да ги натиснат по-отгоре!!!

А според мен трябва да си помогнеме сами. Сега е времето за натиск! Протест му е майката! За да ни видят и чуят!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: eterna в Декември 12, 2008, 09:02:44 am
Аз само не разбрах дали Радина е присъствала на заседанието на комисията, когато са се бъзикали с "Ин виво" оплождането??? Ако  е така, защо не попита Китов как може да нарича инсинуации неща, за които самият той е направил забележка???

И на него щяха да му опадат веждите от срам!!??? Незнам дали някой може да се пребори с това тапирско безочие, тоталитарен манталитет, нечувствителност и усещане за превъзходство.
Когато човек критикува трябва да има по-конструктивно решение от онова, което критикува. А те - "Хем не ви харесваме предложението, хем нямаме по-добро". Приличат на деца, които не знаят какво точно искат! Просто използват ситуацията, за да накарат хората да повярват, че работят!!!!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: daniela_hristova в Декември 12, 2008, 09:09:50 am
отиваме на протест.не може 5,6 корумпирани депутата да решават нашите съдби.ние нямаме време да 4акаме.искаме си парите които са ни отпуснали.ве4е стига сме мал4али.трябва да 4уят и гласа на народа
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Lisko в Декември 12, 2008, 09:10:49 am
Гледах нова телевизия и съм просто адски възмутена от Китов. Гайдарски ми изглеждаше притеснен, но Китов................ нагъл и охранен тип.
Според мен точният човек за такъв тип разговор е или Карбовски или Цветанка Ризова. Лора или не си е направила труда да се запознае с проблема достатъчно, или просто няма сили да прави такива дискусии.

Аз само не разбрах дали Радина е присъствала на заседанието на комисията, когато са се бъзикали с "Ин виво" оплождането??? Ако  е така, защо не попита Китов как може да нарича инсинуации неща, за които самият той е направил забележка???


Аз мисля, че Лора добре се беше подготвила за толкова кратко ефирно фреме.А Радина не попита Китов нищо за въпросната реплика защото 3 пъти наблегна, че много по-важно от това е да се стигне до същността на проблема а депутата, който го е казал да си направи сам равносметка и да тежи на неговата съвест изказването му.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ninkata1 в Декември 12, 2008, 09:11:39 am
Ауу този Китов ,колко е нагъл,какво е това безочие,това било инсинуация,както и онази по БТВ не и запомних името,толкова нагло се държаха ,що за безочие  :x
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Бубе в Декември 12, 2008, 09:11:47 am
Радвам се, че д-р Стаменов, Ани и другата жена (съжалявам не и запомних името) успяха да поднесат проблема и пътя за решаването му така добре. По-ясно от това, здраве му кажи. А онази ...думи нямам, толкова глупости и празни фрази за толкова кратко време... Ако съм на близките и, в земята ще потъна от срам. Тази жена беше олицетворение на бюрокращината в България. За мен, диалог нямаше, тези хора ни се водят, ни се карат. А Китов, едва ли не, се опита да изкара исканията ни като бунт на капризни домакини, дето и те не знаят какво искат.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ВиЛиЛи в Декември 12, 2008, 09:20:17 am
Ами те от нямане на къде си измислиха версията,че фонда искаме да се създаде с цел ,та да може пациентските организации и лекарите да пприберат парите.Нямало да бъде прозрачно.Че какво по-прозрачно от това?!?
Как може да излязат и пред цяла България да кажат ,че черното е бяло?!?Умът ми не го побира.
Честно да ви кажа,аз не вярвам,че и да се съберем пред парламента ще има резултат.Те ще кажат ,че ги манипулираме и натискаме силово,че сме подведени от някого и пак ще извъртят нещата.Не казвам,че трябва да стоим,да наведем глава и да чакаме,но вече изобщо не вярвам,че можем да ги впечатлим по какъвто и да било начин.Просто защото те са безсскрупулни,безочливи и нямат нито съвест,нито морал.И така е с почти всичките 240,които са в парламента.
Не виждам изход от тая задънена улица.Не знам за вас,но аз съм напълно обезверена.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: alia_alia в Декември 12, 2008, 09:21:52 am
Честно, вярвахте ли, че е възможно да заделят във фонд 10млн., които да се изразходват целево за ин-витро? При цялото поведение на управляващите и парламентарната опозиция? Илюзия! Бюджетът беше направен така, че да има огромен излишък, който да отиде в техните джобове. Смятахте ли, че биха дали този излишък за нещо друго освен за тяхна собствена и партийна консумация? Избори идват-и за тях пари трябват. КОлко гласове трябва да се купуват...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Hri в Декември 12, 2008, 09:23:12 am
Гледах нова телевизия и съм просто адски възмутена от Китов. Гайдарски ми изглеждаше притеснен, но Китов................ нагъл и охранен тип.
Според мен точният човек за такъв тип разговор е или Карбовски или Цветанка Ризова. Лора или не си е направила труда да се запознае с проблема достатъчно, или просто няма сили да прави такива дискусии.

Аз само не разбрах дали Радина е присъствала на заседанието на комисията, когато са се бъзикали с "Ин виво" оплождането??? Ако  е така, защо не попита Китов как може да нарича инсинуации неща, за които самият той е направил забележка???


Аз мисля, че Лора добре се беше подготвила за толкова кратко ефирно фреме.А Радина не попита Китов нищо за въпросната реплика защото 3 пъти наблегна, че много по-важно от това е да се стигне до същността на проблема а депутата, който го е казал да си направи сам равносметка и да тежи на неговата съвест изказването му.

Ама чакайте сега.... аз не нападам.
Темата на предаването беше анонсирана като нещо от сорта на " непристойно поведение на депутати...". Значи предаването е било подготвено именно за да се говори на тази тема. Няма как да решим проблема за 30 мин. в Здравей България, след като вече години не се решава на най-високо ниво. Това което можем да направим чрез медиите е да покажем колко безотговорни и груби са политиците ни и да насочим вниманието към нас.
И пак казвам, не упреквам и не нападам никого.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: krisi1812 в Декември 12, 2008, 09:25:21 am
опитвах се да следя и двата разговора по двете телевизии и това, което установих е, че те акто че се бяха наговорили да казват ,че предложението за фонд е незаконосъобразно и колко е прекрасна тяхната здравна пътечка през още по- прекрасната зьдравна каса. Много ми хареса репликата на Ани Зашева , че звеното отговарящо за репродуктивните проблеми в здравната каса единственото , което прави е да раздава брошури и презервативи, което няма нищо общо с нашия проблем и нашата борба.За съжаление очевидно ще трябва наистина да направим протест , защото чиновниците и псвевдо министрите нямат намерение да приемат закон в наша полза, за пореден път ще прехвърлят парите към здраванта каса, откъде вече сме наясно какво се случва. Другото положително нещо е , че този Китов обеща на Радина , че тези 10 млн. ще бъдат прехвърлени за дръгата година, т.е , че няма да бъдат загубени ако се мотаят с приемането на този закон.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: eterna в Декември 12, 2008, 09:25:27 am
Аз мисля, че Лора добре се беше подготвила за толкова кратко ефирно фреме.А Радина не попита Китов нищо за въпросната реплика защото 3 пъти наблегна, че много по-важно от това е да се стигне до същността на проблема а депутата, който го е казал да си направи сам равносметка и да тежи на неговата съвест изказването му.
Ти имаш ли усещането, че този човек е наясно със съдържанието на думата съвест!? Пък и защо ли му е, той притежава други качества!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Lisko в Декември 12, 2008, 09:26:16 am
Гледах нова телевизия и съм просто адски възмутена от Китов. Гайдарски ми изглеждаше притеснен, но Китов................ нагъл и охранен тип.
Според мен точният човек за такъв тип разговор е или Карбовски или Цветанка Ризова. Лора или не си е направила труда да се запознае с проблема достатъчно, или просто няма сили да прави такива дискусии.

Аз само не разбрах дали Радина е присъствала на заседанието на комисията, когато са се бъзикали с "Ин виво" оплождането??? Ако  е така, защо не попита Китов как може да нарича инсинуации неща, за които самият той е направил забележка???


Аз мисля, че Лора добре се беше подготвила за толкова кратко ефирно фреме.А Радина не попита Китов нищо за въпросната реплика защото 3 пъти наблегна, че много по-важно от това е да се стигне до същността на проблема а депутата, който го е казал да си направи сам равносметка и да тежи на неговата съвест изказването му.

Ама чакайте сега.... аз не нападам.
Темата на предаването беше анонсирана като нещо от сорта на " непристойно поведение на депутати...". Значи предаването е било подготвено именно за да се говори на тази тема. Няма как да решим проблема за 30 мин. в Здравей България, след като вече години не се решава на най-високо ниво. Това което можем да направим чрез медиите е да покажем колко безотговорни и груби са политиците ни и да насочим вниманието към нас.
И пак казвам, не упреквам и не нападам никого.

:)Хри , аз не написах това мислейки, че нападаш някого, а просто поясних според мойте вижданиа за Лора и според това което гледах:)А и защото имаше въпрос в първия ти пост, та с моя исках да помогна:)
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: elma_gb в Декември 12, 2008, 09:29:31 am
Според мен трябва да търсим помощ от Европейския Съюз,отвътре нещата няма да станат!!!!Трябва да ги натиснат по-отгоре!!!

А според мен трябва да си помогнеме сами. Сега е времето за натиск! Протест му е майката! За да ни видят и чуят!

Надявам се, че няма да ме разберете погрешно, аз НЕ съм против излизане пред Парламента, но както преди няколко дни дни писах в тази тема аз съм от разочарованите от нашия отраслов протест. Тогава политиците ни използваха, нямаше никакви мерки срещу "седянката", "простотиите" продължават, промяната не беше такава каквато ние искахме :(. Животновъдите какво постигнаха - и те нищо? Политиците ни са безочливи, безсърдечни (с малки изключения като например г-жа А. Първанова) хора. Ако тук се реши пак бих излязла на протест, но наближават избори и това което ме тревожи е да не ни използват пак, а накрая нещата да не се променят в желаната посока. Доста по-разумно ми се струва предложението да се обърнем към международни институции. Като гледам броя класували в анкетата по въпроса с фонда и общия брой на потребителите, вероятността да сме шепа народ е мн. голяма, а това според мен би обесмислило протеста.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Lisko в Декември 12, 2008, 09:30:13 am
Аз мисля, че Лора добре се беше подготвила за толкова кратко ефирно фреме.А Радина не попита Китов нищо за въпросната реплика защото 3 пъти наблегна, че много по-важно от това е да се стигне до същността на проблема а депутата, който го е казал да си направи сам равносметка и да тежи на неговата съвест изказването му.
Ти имаш ли усещането, че този човек е наясно със съдържанието на думата съвест!? Пък и защо ли му е, той притежава други качества!

Не, нямам такова усещане...затова и никъде не съм написала подобно нещо. Написаното има съвсем различен смисъл:)Отговор на въпроса на Хри, защо Радина не искаше да задълбава за инвиво-то а да се чуе гласът и за създаването на фонда:)
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ВиЛиЛи в Декември 12, 2008, 09:30:48 am
Според мен трябва да измислим някаква нова форма на протест.Нещо ,което не е правено до сега,но което да привлече вниманието на хората в и извън България.Ако се съберем пред парламента,ще сме просто поредните,които скандират нещо ,ще сме поредните 3 минути в новините,ще сме поредните,които искат пари.Трябва да се направи нещо,което да показва ,че нас ни боли,боли ни всеки ден и ввсяка минута.Нещо ,което да показва,че това е нашата съдба и нашата надежда,че тези хора си играят със съдбата,надеждата и вярат ни,с живота ни!!!Още не може да ми се избистри конкретна идея,но ще мисля по въпроса.
Пак казвам,не съм против това да се протестира пред Парламента,просто вече не вярвам ,че ще има резултат. :(
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: elma_gb в Декември 12, 2008, 09:35:06 am
ВиЛиЛи :good_post: подкрепям мнението ти.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Pesheck в Декември 12, 2008, 09:36:40 am
Ми те от борба за рейтинг ли от що ли, по едно и също време и по двете телевизии .... Ама пак браво на Ани! И че и каза на оная, че не ни слушат и спомена за ин-вивото, та да не потъне в небитието. А д-р Стаменов ми изглеждаше доста ядосан от това което се говори - то си е за ядосване де.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: elma_gb в Декември 12, 2008, 09:41:18 am
Pesheck, то наистина си беше за ядосване. Колегите с които гледахме предаването се ядосваха, при условие че не са пряко засегнати поне за сега, но знаят за моите АРТ процедури, а какво остава за д-р Стаменов, Ани, д-р Табакова. Имаше моменти в които ми се искаше да хвърля нещо по телевизора когато оная патка говореше, браво на запазилите самообладание в студиото.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: daniela_hristova в Декември 12, 2008, 09:46:36 am
това ни беше първата кра4ка,да ни 4уят пове4е хора не сме и о4аквали пове4е,но ако от сега мислим 4е нищо няма да направим как ще се борим.ние не искаме пари,те са отпуснати от държавата,но няколко хора не ни ги дават.тук не става въпрос за животни или за заплати а за бъдещото на една нация,защото ние се овели4аваме колкото и да не ми се иска.трябва да ни 4уят президента и мин.председателя.но вси4ки да се борим
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ketti в Декември 12, 2008, 09:48:33 am
Гледах и двете телевизии.Това,което ми направи голямо впечатление е, че тези т.нар.наши "избранници" в комисията и парламента ги притеснява не толкова, че парите ще са във фонд, а че там ще има контрол от пациентски организации, които видите ли, ще насочват пациентите към определени клиники /този конфликт на интереси, който непрекъснато повтарят/.Като че ли, ако са в министерството на здравеопазването, те ще ми кажат къде и при кого да отида.А може би това им е целта.Те да определят къде да отиват тези средства.

Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Hri в Декември 12, 2008, 09:48:43 am
Аз ще пиша на Карбовски.
Ще го помоля да ни съдейства и да направи предаване за това.
Единствено ще призова и други момичета да му пишат, за да сме повече и да му направи впечатление.
Ето и мейла: otechestven_front@teleman.us
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: mini в Декември 12, 2008, 09:56:52 am
да спре държавата да ни удържа данъци от заплатите, за да можем да си събираме парите за инвитро опитите, така няма да им се налага да ни дават ДЪРЖАВНИ ПАРИ  :x
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Pesheck в Декември 12, 2008, 10:00:45 am
Да бе, това с ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ ме ядоса и мен. Ама паткоооооооо тия пари да не са ти бащиния, ча да не можело аз дето ги давам да следя ти за какво ги харчиш. Ама ха!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: jazzybaby в Декември 12, 2008, 10:01:49 am
гр. София, 1169,
пл. "Народно събрание" 2,
Народно събрание,
ДОНКА ИВАНОВА МИХАЙЛОВА

Да напишем по нещо и на тази особа?
Само се чудя има ли смисъл  :x
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: eterna в Декември 12, 2008, 10:12:36 am
Аз съм съгласна, че трябва да има контрол от държавна институция и във фонда ще има такъв. Тук борбата е за прозрачност на използваните пари и за участие на пациентите в контрола, а не премахване на контрола от държавата. Т.е Някой се страхува от нашия контрол. Дайте да да разберем кой и защо!! Оставете осеменителя да потъне в забрава. Дайте да видим защо бягат от нашия контрол - този проблем да разчовъркаме!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 12, 2008, 10:14:19 am
Още не мога да си събера мислите , но ужасно съм щастлива от факта , че двете пациентски организации и специалистите са толково единни в борбата! 2bg
Според мен стратегията и в двете предавания беше блестяща.
Скандала не взе цялото ефирно време , той беше начална точка за търсене на далеч по-важни отговори , а именно - чели ли са изобщо закона , защо отново искат да ограбят и тези пари , защо нямат разумно контрапредложение, познават ли проблема ,какви са им аргументите .
Лъсна цялото им невежество , алчност и бруталност.
Сякаш са извънземни-те не знаят защо са там(в парламента) , те нищо не знаят!

Финала на разговора по Нова- Радина разпореди  :) на "мноогоуважаемите" депутати , да гласуват проектозакона на първо четене и после да се изявяват в ролята на законотворци-срещу нея, останаха увиснали две депутатски челюсти. :lol:
По БТВ ,Ани контрира опозиционерката с кратки и остри фрази по отношение на "взаимодействие" държава-граждански организации и омаломощи опита й ,да заяви ,че работи в интерес на пациентите.
Страхотно участие и на д-р Стаменов и д-р Табакова , те от света на практиката , болката , знанието  и "онази" от света на слепите , алчните, истерично не искащи да пуснат кокала.
Доколкото разбрах е изпратено писмо до Европейската комисия по защита правата на пациента!
Атака по всички фронтове!
А нашия фронт????
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eti76 в Декември 12, 2008, 10:16:12 am
Момичета, дано поне за малко сте почувствали отношението на политиците, които УЖ ни подкрепят, АМА.....
И днес видяхте само 3-4-ма от тях и то с внимателно подбрани, като за пред медиите, изказвания. Видяхте ли как знаят само - това не е добре, онова не е правилно, но без никакви конструктивни предложения! Видяхте ли как ни сравняват с другите болни? Как било важно Министерството на здравеопазването да управлява средствата (като се има предвид, че там никой не разбира нищо от инвитро, а и прозрачността е никаква)? Как хем структурата на управление на предложения Фонд била твърде сложна, бем нямало прозрачност!!! И Китов това дето го говори за конфликта на интереси, чел ли е въобще проекто закона? Та как точно ще се манипулира този Управителен съвет, като в него ще има 3-ма зам. министри, шефа на медицинския съвет, шефа на обществения съвет (като единствено "ние" там - представителите ни от пациентските организации ще работят без пари) и управителя на фонда. И ако това не е прозрачно управление, здраве му кажи!
Е, сега поне знаете какво са политиците - гледат те в очите и завоалирано си казват това, което им е удобно, без въобще да ни чуят и да зачетат позицията на пациентите!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: krisi1812 в Декември 12, 2008, 10:23:51 am
най- смешното е ,че в опита си уж да докажат ,че в предлагания от нас фонд няма да има прозрачност те цитираха случаи от други фондове , в които зам. министри са замесени в корупция, с което явно доказаха , че корупцията и непрозрачността е там - на държавно ниво и там където няма контрол от пряко засегнатата страна. Те не можаха логично да отговорят на това , което каза Ани , че представители на бизнеса са готови да спонсорират фонда, но не и ако той се управлява от здравната каса или министерството.
А относно "ин виво" всички се убедихме ,че гарван гарвано око не вади, никой от господа депутатите ни чул ни видял
http://www.dnes.bg/article.php?id=62503
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: *слонче* в Декември 12, 2008, 10:26:43 am
за пореден път се убедих, че на управляващите не им пука. оставем без коментар за Китов. :x
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: anelka в Декември 12, 2008, 10:31:13 am
Т.е Някой се страхува от нашия контрол.
Ами разбира се, че се страхуват от контрол. Това им е основния проблем според мен. Как иначе ще влизат пари в техните джобове.
Според мен трябва масиран натиск в няколко посоки-медии, международни институции и протест защо не. Сега още докато темата е гореща имаме шанс да ни чуят.
Д-р Стаменов и д-р Табакова както и Ани бяха страхотни. Депутатаката от КБ беше много нагла. Тя използва този аргумент, че други болни също ще искат фондове и се опитва тук да създава конфикликт. Въпреки, че д-р Стаменов се опита да й обясни, че нашия проблем е социален, ние не сме болни.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Eфирче в Декември 12, 2008, 10:41:06 am
http://society.actualno.com/news_206788.html
http://www.bulpress.net/news/article/26587
http://news24.bg/Category.php?cat_Id=22
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: deep в Декември 12, 2008, 10:46:25 am
Благодаря ви Ани, д-р Стаменов и д-р Табакова!

Толкова смело и интелигентно защитихте нас пациентите!
:heartbeat:  :lovedock:
Щастлива съм, че ви познавам!


 Депутатаката от КБ беше много нагла.

Държанието и беше меко казано нагло.
Винаги съм се изумявала от подобно поведение. Как е възможно жена да има подобно отношение към толкова болен проблем? Такова бездушие... Отвратих се ...

Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: *слонче* в Декември 12, 2008, 10:46:59 am
и в dir.bg излезе статия, посветена на репортажа от тази сутрин в Нова телевизия.
http://dnes.dir.bg/2008/12/12/news3729029.html (http://dnes.dir.bg/2008/12/12/news3729029.html)
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Zlatulka в Декември 12, 2008, 11:06:20 am
Въпреки краткото време, с което разполагаха, мисля, че се казаха много неща. Д-р Стаменов беше видимо бесен, но успя да каже много важни неща и то право в целта. Много мезарадва как й каза на онази, че при него идват и хора от коридорите на БТВ и от Народното събрание, опитвайки се да демонстрира, че това е социален проблем, срещу който никой не е застрахован. И е много тъпо в крайна сметка да плюеш и да намираш кусури на някакво решение след като сам не даваш по-добро. Излиза като от шопския фолклор: "Епа я не знам как ше е ама и така нема да е". Това само показва колко са жалки и безсилни. Не знам дали забелязахте леката усмивка на въпросната "социалистка", когато обясняваше на д-р Стаменов, че и ако парите минават през касата пак можело да има контрол. Той я контрира, че е цяло чудо ако въобще допуснат специалисти на някое заседание на ЗК, а пък ако това се случи, не им дават да се изкажат по никакъв повод. Това ми напомня на друга крилата фраза от не чак толкова далечното минало: "По въпроса за плурализЪма две мнения да няма". Ама що ли се учудвам? Та те същите ни управляват. Жалко, че са леви и по презумпция би следвало да провеждат социална политика..
Ани също много ме зарадва. И тя беше кратка и целенасочена. Добре обясни как от МЗ ни предлагат да си решаваме репродуктивните проблеми с презервативи..
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: coookie в Декември 12, 2008, 11:59:22 am
само като чуя протест и ми щръкват ушите. Само кажете кога и почваме организацията. Имаме една чудна идейка от преди 2 години - протест с празни бебешки колички. Единственото, което е нужно, е ясна и кратка формулировка на нашите искания.
Сори че съм потънала, ама се включвам сега, по-добре късно отколкото никога.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: gulieta в Декември 12, 2008, 12:07:21 pm
http://kalendar.novatv.bg/news/id_665076596
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: cygnus в Декември 12, 2008, 12:21:50 pm
http://kalendar.novatv.bg/img/flvplayer.swf?Movie=http://images.novatv.bg/2008/12/12/2418.flv&Image=http://images.novatv.bg/2008/12/12/in%20vitro/400x300.jpg
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: eterna в Декември 12, 2008, 12:26:01 pm
Доколкото разбрах е изпратено писмо до Европейската комисия по защита правата на пациента!
:balk_47: Това е начинът според мен! "И до Папата ще пишем ако трябва!" Мисля, че е по-добре така отколкото да им правим удоволствие да ни гледат пред парламента.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: sunnynevi в Декември 12, 2008, 12:27:24 pm
Аз, писах на Карбовси преди няколко дни - нямам никакъв отговор за съжаление, но пишете и вие!!! :goodluck: :crossfingers: :balk_602:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Black_rose в Декември 12, 2008, 12:46:00 pm
Мерси за линка, Дони.
Отново го изгледах, сега вече цялото, но не съм пропуснал кой знае какво.
Тези двамата пуеци, и двете кокошки по БТВ бяха върха на цинизма.
Кво да се притесняват че засегнали някой си, тях не ги е срам че се държат цинично и в национален ефир. И докато там на срещата свидетели са били малко хора, тук са доста повече...... Благодаря за участието на Радина, Мария, д-р Стаменов, д-р Табакова, Ани....как издържаха да не ги фраснат по самодоволните мутри, не знам  :? :x :?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Nadyn в Декември 12, 2008, 13:46:36 pm
А според мен трябва да си помогнеме сами. Сега е времето за натиск! Протест му е майката! За да ни видят и чуят!

Напълно подкрепям!!! Трябва да се обединим, няма време, наистина!
Още ми се повръща от сутринта, не мога да си събера мислите!
Отвратена съм :x
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ole в Декември 12, 2008, 14:03:52 pm
А според мен трябва да си помогнеме сами. Сега е времето за натиск! Протест му е майката! За да ни видят и чуят!

Напълно подкрепям!!! Трябва да се обединим, няма време, наистина!
Още ми се повръща от сутринта, не мога да си събера мислите!
Отвратена съм :x

Съгласна съм!!!
Благодаря на д-р Стаменов,Ани,Радина,Мария,д-рТабакова!
За останалите участинци в разговора просто неискам да коментирам :x
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: rozovelka в Декември 12, 2008, 14:14:04 pm
Не мога да повярвам, че съществуват толкова нагли и некомпетенти хора като въпросния Китов :x Направо ми идеше да го фрасна по тъпата самодоволна мутра :x Отвратена съм....
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: meci73 в Декември 12, 2008, 14:21:15 pm
Няколко пъти преглеждам репортажите-нямам думи да опиша възмощението си.Мисля си,ако някой психолог направи анализ на поведението и жестиколирането на Китов,какви ли ще са изводите.Това негово ехидно подсмихване,обръщенито му на "ти",облизването,потъркването,място не можа да си намери,без да съм специалист ми е ясен :x
И в другият дебат имаше подобна персона,но тя размахваше пръсти поучително и назидателно.
Казвам си не издребнявай,но как,като болшинството от които чакаме разбиране и адекватност са като въпросните участници.
Доколкото разбрах е изпратено писмо до Европейската комисия по защита правата на пациента!
Аз също подкрепям!Мисля си,че само реакция или отзвук от ЕС може да ги стресне.
Но...
Благодаря на д-р Стаменов,Ани,Радина,Мария,д-рТабакова!
:balk_47: Това е начинът според мен! "И до Папата ще пишем ако трябва!" Мисля, че е по-добре така отколкото да им правим удоволствие да ни гледат пред парламента.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: meci73 в Декември 12, 2008, 14:23:30 pm
Съжалявам,това с цитатите съм го пообъркала,но вие ще ме разберете :oops:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: meci73 в Декември 12, 2008, 14:28:00 pm
И съм възмУтена :oops:
и явно ядосана :x
Извинете ме!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Perdeto в Декември 12, 2008, 14:30:11 pm
Според мен за да се предизвика интерес на медийте, трябва да има протест. Аз съм на мнение, че медиите в по голямата си част търсят сеира/рейтинга или какво там го наречете или иначе казано ще се даде гласност. По този начин ония мишоци в парламента, няма да могат да се шмугнат незабелязано в дупката си и щат не щат, ще слушат за ин витро, пък току виж им дошъл мишешкият мозък в главата.

И второ, но не по важност е

Доколкото разбрах е изпратено писмо до Европейската комисия по защита правата на пациента!

Тук мисля, адвокатите да се включат с препръки и мнения.
 
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: viki_vat в Декември 12, 2008, 14:40:14 pm
Опитах се да гледам и двете предавания едновременно!!!
Поклон пред д-р СТаменов, д-р Табакова, Ани и Радина - благодарим Ви за подкрепата!
А за другите - няма какво да се каже освен - идиоти!!!
Аз съм сигурна, че някой ден ще си спомнят за това и ще съжаляват за думите и отношението си!!!
Сега обаче е важно да продължим да поддържаме интереса, а не да заглъхнем!!!
Подкрепям всяка инициатива - ще участвам!!!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: titkata в Декември 12, 2008, 15:11:28 pm
Искам да изкажа благодарността си и да се поклоня пред хора като д-р Стаменов, д-р Табакова, Ани и Радина, които защитават нас и се борят за нас!
Ще подкрепя петиции, инициативи с писма и картички. ЩЕ напиша нещо лично и ще копна нещо от тук и го пращам на адресите които е написала jam.
P.S. Адресите са обаче в другата тема - Фонд "Асистирана репродукция" - зависи ли нещо от нас.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: viki_vat в Декември 12, 2008, 15:24:41 pm
Аз вече им пратих на гадовете!!!
Дано да има резултат!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: sunnynevi в Декември 12, 2008, 15:40:06 pm
Абе, я и мъжете ни да се сабудят и да го причакат някаде тоя Китов, чееееее........ :x :bonk: :bonk: :bonk: :bonk: :bonk:
Мазен, дърт пръч!!! :x
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: miki-mouse в Декември 12, 2008, 17:30:08 pm
Момичета,аз съм с вас!Аз съм пациентка на д-р Стаменов и сега съм бременна,но искам много да помогна и съм съгласна с всяко ваше решение.Ние сме много и трябва да победим.Ако решите митинг или нещо друго веднага идвам въпреки напредналата бременност ,само аз си знам какво съм приживяла 11г.и над 5 операции докато стигна до тук и бих искала ако може да се съкрати това време това да стане,защото много жени не успяват и поради напредване на възрастта и съответно няма време за губене,достатъчно е загубено.Това да знаеш че ще имаш детенце е най-съкровенното усещане което може да усети само жената и за това кътилите мъже не могат да разберат какво изживява една жена като и се съобщи че не може да бъде майка,или единствения вариант е инвитро а цената е 5-10000лв.който не се намират лесно и трябва да се събират и да се чака,време което съсипва целия организам,като нерви,болка,мъка и непрестанния въпрос да ли ще е успешно(//)на теста.Поради невъзможност да следя редовно темата,щом вземете решение ми пишете.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: bubentseto в Декември 12, 2008, 17:58:27 pm
бях на работа инищо не съм гледала от коментарите ви разбирам че сте възмутени .Сега ще се ровя да търся линкове към предаванията ако има някъде.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: bubentseto в Декември 12, 2008, 18:26:19 pm
гледах тази част която е поместила cygnus -този Китов направо ме вбеси  :balk_149:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: denisa в Декември 12, 2008, 18:34:54 pm
Това по БТВ го има в сайта им.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: eterna в Декември 12, 2008, 18:39:42 pm
Това по БТВ го има в сайта им.
[/quote
Пусни тук линк!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Zlatulka в Декември 12, 2008, 18:42:11 pm
www.btv.bg и после търсиш тази сутрин от днес
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: mira_mimi в Декември 12, 2008, 18:43:30 pm
видеоемисии http://www.btv.bg/videos/search_videos.pcgi -
http://kalendar.novatv.bg/news/id_665076596
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: bubentseto в Декември 12, 2008, 19:01:08 pm
браво на наште,но г-жа Михайлов ,ако бях там щях да и скоча на главата
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Ramirez в Декември 12, 2008, 19:26:16 pm
Според мен трябва да търсим помощ от Европейския Съюз,отвътре нещата няма да станат!!!!Трябва да ги натиснат по-отгоре!!!

А според мен трябва да си помогнеме сами. Сега е времето за натиск! Протест му е майката! За да ни видят и чуят!

Надявам се, че няма да ме разберете погрешно, аз НЕ съм против излизане пред Парламента, но както преди няколко дни дни писах в тази тема аз съм от разочарованите от нашия отраслов протест. Тогава политиците ни използваха, нямаше никакви мерки срещу "седянката", "простотиите" продължават, промяната не беше такава каквато ние искахме :(. Животновъдите какво постигнаха - и те нищо? Политиците ни са безочливи, безсърдечни (с малки изключения като например г-жа А. Първанова) хора. Ако тук се реши пак бих излязла на протест, но наближават избори и това което ме тревожи е да не ни използват пак, а накрая нещата да не се променят в желаната посока. Доста по-разумно ми се струва предложението да се обърнем към международни институции. Като гледам броя класували в анкетата по въпроса с фонда и общия брой на потребителите, вероятността да сме шепа народ е мн. голяма, а това според мен би обесмислило протеста.

те тези пари дето уж ще ги дават пак се дават с цел "избори" май.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: vilimili в Декември 12, 2008, 20:01:50 pm
Силно съм възмутена от отношението на държавата,не знам някъде другаде по света да има такива безумци!А уж вече сме в ЕС! 8O
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: bubentseto в Декември 12, 2008, 20:08:39 pm
истината е че и в два ЕС да сме все тая.Докато не покажем че сме хора с права и не застанем твърдо зад позицийте си все ще ни гледат от по -високо ,без значение какъв е проблема .
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Имам _ Вяра в Декември 12, 2008, 20:24:23 pm
Моми4ета и аз съм потресена!Това не са хора!А тази госпожа,незнаех,4е е Михайлова,но и мен много ме подразни,ама много  :x
А д-р Стаменов,да е жив и здрав!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Sof в Декември 12, 2008, 20:30:12 pm
Повече от възмутително! Какво може да знае чиновничката Михайлова за проблемите на двойките със стерилитет, след като даже не си е прочела домашното?! Ламтят да глътнат 20 млн., които да потънат някъде в небитието! Поклон пред д-р Стаменов, д-р Табакова и Ани! Добре, че все още има хора като тях, за да се застъпят за правата на пациентите!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Имам _ Вяра в Декември 12, 2008, 20:34:46 pm
Да,имаше и наглоста тази жена да каже,4е в България успеваемоста била мн малка,даже ни сравни и с хората на хемодиализа ,ние едва ли не сме болни от чума,едва ли не сме инвалиди ....ох защо ли се ядосваме,цялата ни оправия е такава в тая България
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: eloiz в Декември 12, 2008, 20:43:22 pm
Поклон пред д-р Стаменов,д-р Табакова и нашите момичета-Радина и Ани!
А за останалите,просто нямам думи...Ами тая женичка толкова глупости наговори...Възмутена съм!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: danini2 в Декември 12, 2008, 23:29:28 pm
 Благодаря на всички които се борят за нашата кауза,поклон пред тях.
Аз написах писмо на Лора Крумова,незнам до колко ще помогне това,но исках и го направих.Подкрепям всяко решение което вземете и ще участвам,за инициативата пред парламента незнам дали ще успея-просто защото ми препоръчаха да пазя повече кревата,че бебо иска да излиза,но иначе съм там.Дано успеем момичета.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: ognyana в Декември 12, 2008, 23:35:36 pm
Ей, досега се борих със записа на "Тази сутрин" от днес... Следобед гледах и "Здравей, България". Останах с позитивни усещания. Според мен силата и превесът беше наш, поне на екрана. Радина и Ани бяха зли! и компетентни за разлика от другата страна. Време е вече, обаче, да се действа...
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: mini в Декември 12, 2008, 23:37:26 pm
гласувала съм и ще участвам в протестни действия, подкрепям и атака и въздействие чрез медии
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Cvetelina в Декември 13, 2008, 00:21:21 am
Ще участвам в протест и ще помагам с каквото мога
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Venera26 в Декември 13, 2008, 06:04:23 am
Не съм в България, но напълно ви подкрепям момичета! Съжалявам само, че не мога да съм там физически! Ако има нещо, което мога да направя - само кажете! Нашата държава има нужда от повече будни мозъци,а не следващи правилата марионетки. Гавра е да се изказва такова мнение, още повече публично!!! Това ще го оставя без коментар, защото тук тези хора щяха да бъдат осъдени моментално, или ако не то поне щяха да бъдат махнати от длъжността, която заемат. Много съм ядосана и в момента не мога да пиша и мисля много ясно,но повтарям, ако има нещо с което да помогна от тук - пишете ми на лични!
УСПЕХ!!!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Бу в Декември 13, 2008, 09:48:48 am
Подкрепям протеста. Ще се опитам да помогна по няколко начина.

Впрочем, мислех си нещо. Дали не е удачно заглавната страница на Зачатие да се смени с друга, с официално обявен протест (после могат да се допълват новини и събития), в който да е посочено защо е, а който иска да стигне до сайта/форумите, ще цъка на 'протест'-а?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: New Love в Декември 13, 2008, 11:06:50 am
Аз ще участвам в протест , майка ми също заяви желание .

Изгледах записите , Китов изтърва реплика за писаното по сайтовете - хм , познайте къде е чел ...
А от разговора по БТВ долових друг момент - не искат фонд , защото там ние ще решаваме , в коя клиника да отидем , а те са частни и не са техни , няма как да ги източват .
Май са намислили да правят инвитро центрове по държавните болници . Китов спомена за областните центрове . Това е мисълта им - да не ни ги дадът на нас и от януари да започнем с процедурите , а да се шляят и да делят на тоз толкова , на онзи и да ги окрадът под уж благородната кауза да правят държавни инвитро центрове . Държавни пари за частни клиники - така каза Китов , като , че ли не са народни пари , ами техни лични ..... МОШЕНИЦИ
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: bubentseto в Декември 13, 2008, 11:27:15 am
е да но по частните клиники са вече утвърдени специалисти.Аз знам ли ги като направят ин витро центорве  по държавните болници  лекарите там колко ще са добри в тази област и какво ще е отношението.Нормално ли е някой толкова време  се е доверявал на даден доктор,правен е първи,втори опит за съжаление не успешни и третия който примерно вече ще е от тези полагаеми "безплатни" тепърва трябва да се започне едва ли не отначало,на ново място с нов "специалист".Глупаво е.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: angel78 в Декември 13, 2008, 12:52:08 pm
до бубенцето;изкам да ти кажа,кадето и да отиде6 се прави по един и са6ти на4ин,не е вапрос кои 6те е  и как 6те мине,а е вапрос до касмет.дано да по4нат сас безплатните опити претенции неможем да предаваме,които може да си позволи да ходи и да си прави вав 4астен кабинет,yspeh na vsi4ki :happy_birthday_1:

Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: bubentseto в Декември 13, 2008, 12:58:18 pm
до бубенцето;изкам да ти кажа,кадето и да отиде6 се прави по един и са6ти на4ин,не е вапрос кои 6те е  и как 6те мине,а е вапрос до касмет.дано да по4нат сас безплатните опити претенции неможем да предаваме,които може да си позволи да ходи и да си прави вав 4астен кабинет,yspeh na vsi4ki :happy_birthday_1:


НЕ го написах в смисъл че се прави по различен начин .Но ако те първа се хванат да правят държавни ин витро центрове,те нали ще са точно от тези пари( а ако не греше техниката не е никак без пари и огромна част от тези средства ще се пръсне ) Не е ли по добре вместо това тези пари да са за някоя двойка нуждаеща се от ин витро при условие че вече има специлизирани такива клиники макара и частни
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: angel78 в Декември 13, 2008, 13:18:31 pm
ИЗКАМ да ти кажа 4е те триабва да ги направиат кабинети за инвитро процедури, так 6те има пове4е двоики,които са си ме4тали за инвитро така 6те им се збадне ме4тата на вси4ки.там са6то 6те има специалисти,
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: bubentseto в Декември 13, 2008, 13:23:03 pm
добре де спокойто всички тук са за това, никой с никого не се кара.Едно е какво трябва друго е какво  ще направят.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: angel78 в Декември 13, 2008, 13:34:38 pm
извиниаваи ако сам те засегнала такава ни е даржвата ,триабва да сме силни и вав ,наи трудните моменти :balk_602:
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: silvi 35 в Декември 13, 2008, 13:35:39 pm
Мисля, че въпреки споровете 3-те безплатни опита ще бъдат факт. Е, сигурно ще закъснеят във времето, но важното е ,че ще ги има. Дано само условията не са много ограничителни.И да можем всички нуждаещи се,да се сдобием с дететнце.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: angel78 в Декември 13, 2008, 14:00:42 pm
дано пожелавам на вси4ки да им се сбадне наи  голиамата ме4та. :)
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: New Love в Декември 13, 2008, 14:16:37 pm
angel78 - няма лошо да направят и държавни ин витро отделения към болниците , но нали се сещаш ,че това ще е един продължителен и скъпоструващ проект . Ще се усвоят от раз 10 мил от тази година , че и от другите и за какво ....за подготвяне на помещения , за подтотовка на персонал , за закупуване и оборудване с техника . По мои сметки има няма след 5 до 10 години чакай да стигнат нивото на сегашните частни клиники . А колко милиона ще се краднат междувременно ....айде не сме вчерашни - кои фирми ще извършат всичко това - на депутатите разбира се , те за това драпат със зъби и нокти и ни изкарват представителите от равновеси , че колкото по - бесни сме , толкова повече основание имат да гаврят .

А времето си тече и е неумолимо за тези като мен , които сме на прага на 40 год.
Какво ме топли , че след 10-тина години ще има още 20-30 ин витро центрове ...а няма догодина по това време , да речем , да си галя тумбака , дай Боже !
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: denisa в Декември 13, 2008, 14:24:59 pm
Аз също го пожелавам на всички,лично моята мечта се сбъдна аз имам син на 4г.роди се на КОЛЕДА 2004г.Пожелавам на всички да усетят това ЩАСТИЕ точно за това трябва да се борим,защото ако не се даде на семействата правото на тези безплатни опити много от тях няма да има за какво да мечтаят,много малко семейства могат да си позволят да си направят тази процедура платено.ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ,КОИТО ВСЕ ОЩЕ СЕ БОРЯТ ЗА МЕЧТАТА СИ ДА ИМАТ ДЕТЕ,ВСИЧКИ ПОСТИГНАЛИ ТАЗИ МЕЧТА ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН И ДОРИ ТЕЗИ КОИТО ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ЗАПОЧНАЛИ СВОЯТА БОРБА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ ПРОТЕСТА В ПОДКРЕПА НА 3-ТЕ БЕЗПЛАТНИ ИНВИТРО ОПИТА!Само така ще има много щастливи семейства и деца в БЪЛГАРИЯ!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: angel78 в Декември 13, 2008, 14:42:05 pm
какво да ти кажа и да обсаждаме таиа тема ниама да оправим ни6то сас теб,триабва да ни влезнат вав полжение оправниците,но незнам дали 6те се трогнат??????????????????????вси4ки се нуждаеме от ин витро,такива като теб триабва да имат предимство заради годините.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: Elissa в Декември 13, 2008, 14:42:53 pm
ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ,КОИТО ВСЕ ОЩЕ СЕ БОРЯТ ЗА МЕЧТАТА СИ ДА ИМАТ ДЕТЕ,ВСИЧКИ ПОСТИГНАЛИ ТАЗИ МЕЧТА ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН И ДОРИ ТЕЗИ КОИТО ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ЗАПОЧНАЛИ СВОЯТА БОРБА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ ПРОТЕСТА В ПОДКРЕПА НА 3-ТЕ БЕЗПЛАТНИ ИНВИТРО ОПИТА!Само така ще има много щастливи семейства и деца в БЪЛГАРИЯ!

Напулно те подкрепям!!!
Трябва да сме единни и да действаме. За да ни помогнат, трябва първо ние да си помогнем. На този свят нама нищо дарум.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: котенце десси_г в Декември 13, 2008, 16:55:09 pm
Потресена съм и съм погнусена от отношението към нашия проблем. Истината е, че ако не се надигнем и не направима нещо - всичко ще отшуми... Ще дойдат празници, отпуски и т.н. и след Нова година всичко ще е утихнало. Аз съм ЗА протестен митинг! Дайте да се организираме и наистина да им покажем нашата сила!
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: kdimitrina в Декември 13, 2008, 18:01:03 pm
Момичета и аз съм за протест. Времето толкова бързо лети, като гледам как протакат нещата, а за много жени биологичните часовници тиктакат. Сега е момента да сме единни и да си помогнем, защото онези там в парламента гледат само как да си напълнят гушките.
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: darilka в Декември 13, 2008, 18:05:24 pm
Момичета, поклон за куража и смелостта за подрепа на каузата.
Аз съм ЗА протест и ще помагам с каквото мога
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: coookie в Декември 13, 2008, 18:23:24 pm
последно, в коя тема пишем за организацията за протеста - тук или в темата за фонда?
Титла: Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
Публикувано от: котенце десси_г в Декември 13, 2008, 18:31:26 pm
Ами аз ще помоля, като се организира протеста, да пишете и в тази тема!!!