mpia, как можа да се подредиш така?!
Аз цял месец бях така - на морето от първия ден, като се топнах във водата, та до минала седмица... За втори път ми се получава така. Първият беше Коледно...
Но при мен се установи, че това е вследствие на избиване на шипове.
Не знам дали това, което на мен ми помогна сега ще ти е от полза, ако твоето е дископатия. Майка ми го каза, а тя милата страда от шипове от 29-годишна. Ама брат ми роди на 33... На нея и го казала някаква доцентка, когато беше страшно закъсала - на 42, тогава и физиотерапия и лекарства не й помогнаха особено, даже и бяха поставили диагноза за Бехтерев... Но колкото да е странно именно това й помогна.
Десет дни задължително правиш масажи на гръбначния стълб, прешлен по прешлен, със зехтин, като правиш повече масаж при болезнената част - кръста. Спираш се на всеки прешлен, като правиш кръгово движение, не натискаш много, трябва да е приятно. Пък може да си поискаш и малко повече масаж, де, не само на прешлените... Мойто съкровище не устоя 10 дни, та си масажирах кръста сама последните дни, което също върши работа.
Другото - никакво залежаване. Залежиш ли се - онова расте не накъдето трябва.
Но тебе с този корем не те виждам, то си боли и от тежестта...
Внимавай с движенията - никакви усуквания, разпределяй балансирано теглото си при движение на двата крака. При клякане, ставане, сядане, краката ти да не са много раздалечени - това са съвети от невролога, при кого ходих...
Аз пих и невробекс - 3 пъти по 2 таблетки за 3-4 седмици, но мисля, че по-високите дози витамини В, не са желателни при бременни - питай д-р Даскалов за това...
Сори за дългото писание. Дано съм била полезна.