0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    daniski

  • ****
  • 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #120 -: Септември 05, 2008, 01:07:13 am »
НУНУ,честито!
Мпиа,време не остана! :D
Брей,как лети времето!
Аз пък току-що се връщам от посещение при доктор Питър-всичко с бебчо си ни е наред-кръвен тест,ПАП,ултрасоунд,урина и т.н. :needleani: :cul2: :balk_602:
Ми да!!! :balk_15: :balk_69:И съм качила почти 3кг!
Дадоха ми и документ,с който да отидем с бащаткото да се регистрираме в болницата за раждането.Ще я разглеждаме-кое къде е...брей...
*
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #121 -: Септември 05, 2008, 22:20:18 pm »
Елма и мен към тях ме насочи + майчин дом - Дяволов и Манчев.
а за микробиологията ти ли пожела? И аз ходих в сряда - преглед, тонове, кръв и урина. Всичко засега е ок, но док не спомена нищо за микробиология, но се чудя дали да не си поискам следващия път. Ще ходя пак след 2 седмици за запис на тонове. Може да се засечем, най-вероятно и ще раждаме по едно и също време - и аз съм в 30 седмица, но така и не се справих със слагането на тия лентички :)
*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #122 -: Септември 06, 2008, 11:02:02 am »
vixi, аз също обмислям за раждането и д-р Дяволов, но по препоръка на една моя близка. Пред д-р Владимиров не споменах, че обмислям и Майчин дом - вероятно затова не ми го и препоръча.
Относно микробиологията - аз си я поисках, защото имам някакво леко течение, което ме притеснява. Казаха, че по принцип правят микробиология, само когато пациентката има оплакване или поиска такова. Затова, ако имаш някакви притеснения поискай да направите.
Иначе и аз съм след две седмици отново за запис на тонове  и с купчинка нови изследвания :D :D :D

nunu, честито мила! Лека и безпроблемна бременност ти желая и прекрасно, здраво бебче на финала! :D
*
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #123 -: Септември 06, 2008, 11:20:51 am »
Еlma,Vixi, вие за нормално раждане ли говорите или за секцио? Аз съм на преглед на 17.09 и тогава ще питам док. Много ми се иска да съм за нормално, но последната дума е негова  :D За сега съм напълно неориентирана - нито за болница, нито за лекар.

Nunu, добре дошла!! Лека бременност!!!
« Последна редакция: Септември 06, 2008, 11:24:51 am от dianka »
*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #124 -: Септември 06, 2008, 11:30:50 am »
Дианка, аз лично говоря за нормално раждане, поне засега няма спънка. Бебиня се е завъртяла както трябва, с главичката надолу е. След 5.10 обаче ще ходя на очен лекар, тъй като имам стара травма на очното дъно на дясното око и висок диоптър късогледство. Ще трябва да се съобразя и с препоръката на офталмолога.
*
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #125 -: Септември 06, 2008, 11:35:43 am »
Елма, и моя щурец се е обърнал с главата надолу (поне така ми каза лекарката от ЖК). Четох доста мнения и ми направи впечатление, че ТК е доста препоръчвана болница. За съжаление нямам познати ,които да са раждали там. Разказвали са ми доста неща за МД, за Шейново, даже за Окръжна болница в Младост и за 2-ра градска  :oops:
Надявам се ако има мами, които са раждали там, да се включат с мнения си за лекарите и условията въобще. Та като дойде време да говорим с док да съм по-подготвена.
*
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #126 -: Септември 06, 2008, 22:34:00 pm »
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, но просто нямах възможност. Наложи ми се да полежа известно време в болница за задържане, макар и да е доста рано, но сега вече всичко е наред и като изключим че се чувствам ужасно отпаднала бебоците са си добре и растът, което всъщност им е и работата де :). Напоследък се опитвам да ставам повече от леглото, но ми е доста трудно и все пак не се предавам. Гледам да се движа всеки път , когато се почусвам по-добре, макар и да е доста рядко, но честно казано никак не е лесно, а и имам чувството,ч е за нищо не ставам в момента. Предполагам че това ми състояние е вследствие на хормоните, но не съм свиканла да бездейтвам по цял ден и това ме тормози. Добре че сте вие та да се поразнообразявам, като чета във форума, но и на стола пред компютъра ми е трудно да стоя понякога така че ще пиша по-рядко, но това не значи че ме няма! :))
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #127 -: Септември 07, 2008, 10:32:10 am »
Ееее, радвам се да чуя че си добре. Бях се притеснила къде изчезна. Как няма да се чувстваш така, като ти се налага да лежиш. Нормално е да се депресираш от промяна в начина на живот и активността си, но си е за добра кауза.
И колко са бебоците в крайна сметка :D?
Хайде да сте си заедно до края и да преминете по-леко изпитанията!
*
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #128 -: Септември 07, 2008, 11:02:45 am »
и аз обмислям нормално раждане, но и аз съм с късогледство и трябва да се консултирам с очен лекар. Засега други мед причини за секцио няма. По -скоро ме притесняват субективни фактори - ако имаш уговорка с някой дали ще я спази,ако се разраждаш през нощта примерно,  ще има ли места в болницата (за токуда четох из форумите, че имало случаи на върнати момичета поради липса на места, не знам до колко е вярно)и т.н. и т.н. А най-кофти е, ако започне нормално раждане и по спешност се нолижи секцио - тогава си с пълна програма. Мисля да си запиша час и в Токуда и в Св. София, да се срещна с лекарите и  след това да реша.
Елма къде ще ходиш на очен?
леко бременеене на всички
*
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #129 -: Септември 07, 2008, 11:13:12 am »
Ами бебоците са две, живи и здрави, вече са с еднакви размери, макар това да е временно, но дано да са по-кротки, че от сега съм му тръгнала да раста, та кой знае какво ли ще стана до края :))). Важното е да мога да се движа, че е много лошо да нямаш сили да станеш, но въпреки това не мога да излизам сама, защото ми става лошо и гледам винаги да съм с някой. Дано тези неща отшумят тези неразположения. Като чета как майки с близнаци си работят и се чувстват добре през цялата бременност имам чувството че съм някоя лигла, където само се оплаква. По принцип след толкова години чакане не съм си мислила, че нещо би ме смутило, но ако трябва да съм честна, това ми състояние на моменти ме ужасява, защото ме прави изключително зависима във всяка една ситуация от някой,който да се съобразява с мен. Дано вашите бременности протичат по-леко макар че съм сигурна че когато гушна тези сладури всичко лошо ще бъде забравено!!!! Успех на всички!
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #130 -: Септември 07, 2008, 12:38:31 pm »
Аз прекарах първите четири месеца в постоянното присъствие на някой пазач. Не ме оставяха и крачка да направя сама, много се изморявах, коремът ми пролича по-рано, усетих бебетата още в 12 г.с., ставаше ми много лошо от 11ч. преди обяд до късно вечерта. Всичко това беше свързано с факта, че носех три бебета. Не се халосваш. Просто това си е нормално състояние на организма. Ще се почувстваш по-добре за в бъдеще. Аз реално се почувствах добре и тръгнах без придружител в 5 месец (а и ми остана само едно бебче). Все пак твоите две бебета искат по повече от всичко, а и хормоните си казват думата.
*
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #131 -: Септември 07, 2008, 13:45:31 pm »
Бубе, благодаря ти за куража. Определено имах нужда от някой който е бил в подобно положение, защото всички раждали около мен жени бяха с почти идеални бременности и мисля че немогат да разберат как се чувствам. А напоследък и аз самата започнах да се замислям дали пък аз нещо не съм в час!!! :)  :lol:. А и на съпругът ми никак не му е лесно, защото досега не се е налагало да разчитам до такава степен на него и цялата работа да го чака, но мисля че няма особен избор и ще му се наложи да свикне бързо в името на децата. Що се отнася до бебчетата, ами не съм сигурна какво точно усещам, тъй като стомахът ми е ........., но ня моменти имам някои по различни усещания. :) Знам че всичко ще се оправи, само трябва да се пазя и да почивам повече. Още веднъж благодаря за подкрепата!!!
*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #132 -: Септември 07, 2008, 14:18:33 pm »
bo, стискам палци скоро да се почувстваш по-добре и по-спокойна. На мен също ми ставаше лошо веднага щом се изправя от леглото, дори не можех да се изкъпя като хората, припадах в банята (изтръпваха ми крайници, причерняваше ми, не можех да си стоя изобщо на краката). Това обаче според мен се дължеше не на самата бременност, а от залежаването. Аз така и все още почти не смея да излизам сама...

vixi, още не съм решила къде да отида на офталмолог. Доколкото разбрах всеки един очен лекар може да даде такова родоразрешение.
*
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #133 -: Септември 08, 2008, 15:42:37 pm »
Момичета помагайте-секнах си кръста а всеки момент ми предстой раждане.
На някой случвало ли му се е.
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #134 -: Септември 08, 2008, 16:00:12 pm »
Леле, Мпиа, не мога да повярвам. Ти удържа фронта и накрая да си заформиш този проблем...Всички средства, които знам не важат за бременни (особено в напреднала бременност)-нито лекарствата, нито затоплянето, нито масажите, нищо май не става. Освен да се обадиш на лекаря...Стскам палци и да не те боли много, че и това ти е противопоказно. Много съжалявам, че не мога да ти помогна :bighug:
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #135 -: Септември 08, 2008, 16:23:12 pm »
Бо, сигурно ти е тежко, но като така се е случило, трябва да се пазиш! И аз имах много тежки месеци на бременността (заради друго заболяване) и бях "вързана" вкъщи, а навън смеех да излизам само с мъжа ми. Разбирам те, че ти е криво, но затова са близките - да са до нас, като имаме нужка. А и всичко в името на дългоочакваните рожби - нали :D

Мпиа, дано ти мине - питай лекарите, при които ще раждаш. Сигурно трябва да лежиш? Аз имам дископатия и като я получих, бая болеше :( та не е приятно. Освен да потърпиш, докато родиш, и после обезболяващи, физиотерапия и т.н.
Благодаря ти, Бени!







*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #136 -: Септември 08, 2008, 16:52:17 pm »
mpia имах позната с някакъв симтом (Бехеров май ама не съм сигурна) и не можеше а лежи по гръб, ама искаше да ражда нормално. Ама не й разрешиха.. Със секцио нямаше проблем.
Предполагам че и при теб няма да е първият такъв слуай, най-много да те накарат да раждаш с пълна упойка.
А ако можеш да си намериш невролог за консултация... лошо няма. Но май по-добре е да се обадиш на лекаря при който ще раждаш, за да те успокои.
Ще стискаме палци.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #137 -: Септември 08, 2008, 18:36:30 pm »
Аз ще раждам със секцио/заради миомектомия преди 2г./ и с пълна упойка-тя е по мое желание.
Само си представям каква картинка ще съм -и оперирана и схваната :?
Проблема ми е че не мога да ходя-на левия крак въобще не мога да си стъпя.
Чакам едни изследвания утре и най-вероятно тогава ще говоря с док и за това.


Тамара леко раждане.
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #138 -: Септември 08, 2008, 19:09:33 pm »
мерси mpia
Леко раждане и на теб

Баща ми имаше проблеми с дископатията и така го болеше кракът. Общо взето за около седмица наистина малко може да се направи. А и като родиш ще смъкнеш поне 10 кила отраз. А може и повече. Така че и това малко от малко ще поотпусне. Дано има кой да ти помага в началото поне кофи да мъкне и колички по стълбите. Иначе от операцията би трябвало да се възстановиш бързо - докато те изпишат.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Re: Тема на бременните № 30
« Отговор #139 -: Септември 08, 2008, 19:19:28 pm »
Тамара и Мпия, изглежда това ви е последната седмица преди раждането. Да ви пожелая безпроблемно раждане и бързо възстановяване.
Ще ми липсва стилното присъствие и на двете
:D  :crossfingers: