Мари, и аз съм горе долу в същия срок на бременността и искам да те успокоя, че ако предния месец усещах отривисти ритници, сега наистина е по-скоро побутване и наместване, така че не се тревожи затова. Колко казват лекарите е прогнозното тегло на бебето сега? На мен в края на юли ми казаха близо кило, така че досега трябва да сте и повече, а и до 30-ти има още време, че може и повечко да остане. При кой ще раждаш в МД?
За кортикостероидите е точно така. Ти за какво пиеш преднизолон и по колко? Не си в грешка, същото се дава за дробчетата. Аз съм също на метилпреднизолон, бях 17 дни на бая височка доза и д-р Сигридов ми каза, че това може да се окаже и добре, защото помага на дробчетата на бебето да се развият (предвид не съвсем сигурната ситуация и при мен). При многоплодни бременности много често ги давали с тази цел.
Хайде и аз с една история - преди повече от 20 години в съвсем в началото на седми месец родила жената и то в провинцията и то тогава, а бебето сега е жена, дето ще се жени Бебето било под 1 кг. Какво остава за сегашните условия и за Майчин дом, а и ти ще си по-напред все пак.
Това с движенията ми казаха, че е нормално да са по-слаби, защото бебето расте и му става по-тясно и затова не може да се движи така свободно.
Аз си имам пълен пакет от проблеми - генетични, имунологични, ендокринни, гинекологични, абсолютно от всичко и като добавка проблеми със сърце, нерви и кръвно. Преднизолона ми е за НК клетките, пия само преднизолон /х1 на ден/, той е най малката доза, преднизолон F е по-висока, а метилпреднизолона мисля, че е най-високата.
Относно теглото малко съм учудена. Бубе, права си, че уж вървях по-напред с 8-9 дни и аз си мислех, че трябва да сме поне 1.200-1.300, а от прегледа в понеделник, Марков каза, че бебето е 1 кг.
Сутринта ходих в болницата на запис, всичко беше наред, дано така и да продължи.
Благодаря ви на всички за загрижеността.