Няма защо! Важното е да помогнем с каквото можем
Антралните фоликули са точно тези, които се образуват нормално с началото на всеки нов цикъл. Според броя им може да се направи оценка /заедно с други показатели/ на яйчниковия резерв. При мен също се образуват доста /не знам точно колко/ и съм с поликистоза. При стимулация за ин витро ми вадят 16-19 яйцеклетки /имам 3 опита/. С инсулинова резистентност съм, ясно изразена.
Нормално е много неща да не са ти ясни, да си като в мъгла, объркана и притеснена. Но, важно е да потърсиш помощ на правилното място, а това е клиника по репродуктивно здраве. Квартални гинеколози, колкото и да са хвалени и добри, не могат да помогнат при стерилитет. Те са си добри /евентуално/ в друго направление. Безплодието е сфера, в която не всеки гинеколог е компетентен достатъчно, нито да диагностицира, още по-малко пък да лекува.
Пак казвам, тук сме да помагаме и информираме. В никакъв случай и при никакви обстоятелства не се пристъпва към хормонална стимулация без да са направени базови изследвания - хормони, цветна снимка и задължително спермограма на мъжа. Не споменаваш да имате такива изследвания, от постовете ти не става ясно каква точно стимулация ти е правена. Да не говорим, че такава с Клостилбегит се прави определен брой пъти в живота. Тези стимулации натоварват яйчниците, това са хормони, не бонбони и трябва да се внимава, не да се правят на сляпо.
Дай повече информация за твоя случай, за да можем да дадем адекватни съвети. Но нека прехвърлим дискусията в подходящия подфорум, че темата се измести. Моля, модератор да прехвърли постовете, ако прецени, да не натоварваме темата!