да се  включа  и аз  с отчет 

Вчера направих обременяване  с глюкоза на П .Славейков-където преглежда  д-р Тодорова
за информация  на интересуващите се -струва  43 лева :3 вземане на кръв ,8 глюкоза ОГТТ ,32 - инсулин ОГТТ -два  теста са  за двете .
Случих "страхотна лаборантка" - трябваше 3пъти да ми вземе кръв -аз имам  по 4-5 бодения  на всяка ръка ,стигнахме до китки и   дланите -такова  ръчкане  падна  с иглата  в опит да  достигне вена и да  ми вземе  кръв  ,че  днес  не мога да свия  ръцете 

.Накрая  за последната проба на  120 мин  ми взе от пръста  с капене и незнам доколко е  достоверен резултата.
Резултат            0 мин                       60 мин                            120 мин 
Глюкоза  ОГТТ      3.6/реф 3.3-6/        5.5/реф 6.6-8.9/                       3.8/ реф 4-7.8/
Инсулин ОГТТ       1.93/реф / 3-25/      
30.28/реф до 200/               6.22/реф до 200/
Успях да коментирам набързо резултата с д-р Тодорова -не запомних коментара по о-е показателите за глюкозата  ,но за инсулина ми каза ,че  на 60 мин  увекичението   трябва  да е около 5 пъти спрямо изходната  проба -а  при мен както е видно е  15.
Последнат проба на  120 - незнаем  доколкото е достоверна впредвид  ,че  кръвта е  взета от пръста/то  беше комична ситуация  с  вземането ,ако не беше плачевна/ .
Предписа  ми Метформин 500  - 3*1/2 т ,като препоръча да започна  няколко  дни с прием само вечер/заради газовете и   привикването  

/.
Попитах я  за Сиофор -че си имам  наличен в  срок -тя каза че  може и с него 
/но май в  друга дозировка -а аз не я  запомних -ако някой  знае  дозата  Сиофор съответстваща на Метформина  ,моля да пише / ,но имала  наблюдения че Метформина  се приемал по  лесно/ не са ли идентични ?/
В  допълнение направихме  ехография  -щитовидната  няма  изменения  в структурата  

- към тироксина  ми предписа и хомеопатични капки  за  жлезата. 
ами аз също имам завишен инсулин ,но само в 60 мин и то леко но Тодорова ми изписа метформин?Ти ще приемаш ли някакви лекарства?
Д-р Тодорова ми каза  да не гледам това ,което виждам като референтни с-сти на  изследването .
Макар ,че като гледам твоя резултат  е точно  увеличен 5 пъти спрямо изходната  проба.
Рязкото покачавне на инсулина  при мене на 60 мин  корелира с  пристъпите ми на глад и апетит за сладко -пик и спад после -ако приемем че и резултата ми  на 120 мин  е верен.
Grace докога ще пиеш метформина?Д-р Тодорова каза ли ти?На мен ми каза до положителен тест .
и на мен каза  до положителен тест и ми го пожела от все сърце