0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #20 -: Август 11, 2008, 15:43:23 pm »
Всичко ще се оправи! Не губи кураж! инсулинът е хормон, в крайна сметка, не е нещо, което да не се регулира, пък Хашимотото и то си има цаката. Аз съм с аденом на хипофизата и за секунда не се съмнявам, че ще го преборя!
 :bighug: :bighug: :bighug:
Ще се оправим, просто няма алтернатива!

Да, така е .Аз също имам твойте болежки но се имам за напълно здрава ,нищо че пия по няколко хапченца постоянно като бабите .Но имам надежда , че с времето ,упорство и постоянно една по една болестите ще изчезнат :bighug:
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #21 -: Август 13, 2008, 00:31:15 am »
Мари, а пък аз като ти гледам летичката и се изпълвам с кураж и оптимизъм :DПу-пу-пу! Да не са уроки!
Аз днеска се сдобих с още назначения от д-р Тодорова, но всичко се търпи, щом човек си знае целта!

kata_kata, за инсулиновата резистентност се съди  чрез обременяването и меренето на инсулина. При нея (както е при мен) захарта си остава в норма, дори и при голямото количество глюкоза, а е нормално, ако инсулинът се възприема от организма, на 60мин. кръвната захар да се покачи от глюкозата, т.е. инсулинът я е пренесъл до кръвта. Ако това не се случва значи нещо не е наред. А ако човек, недай си Боже, е с постоянно висока захар, това накланя към диабет.Затова се мерят и двете, защото само захарта не е показателна.Ако инсулинът не се възприема от организма и захарта не се разгражда, нивата на инсулин са високи, а на кръвната захар-ниски.
Но при теб няма такива работи, така че не се безпокой и си взимай лекарството. От опит мисля, че д-р Тодорова няма да сгреши. вероятно след ок.1-2 до 3 месеца ще ти повтори изследването и тогава ще знаеш със сигурност.
Поздрави и скорошен успех!


Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #22 -: Август 13, 2008, 08:01:18 am »Inke Tinke според мен най-страшното е, когато не знаеш диагнозата.Твърдя, че намерения проблем е наполовина решен .А и трябва да сме оптимисти , че ще успеем .И с малко повече късмет чудесата се случват.Желая Ви от все сърце момичета скоро и вие да се похвалите  :bighug:
*
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #23 -: Октомври 06, 2008, 14:08:40 pm »
С лек страх се присъединявам към темата.
Д-р Тодорова ми назначи глюкозотолерантен тест поради леко завишение в стойността на тестостерона на 3 ден. Резултатите от теста ме стреснаха - захарта остава в граници на 60 и 120 минута, но инсулина е доста над нормата. На 60 мин към 51 /при реф.граница до 25/, а на 120 - към 30 и нещо при същата реф.граница.
Доколкото попрочетох, това означав инсулинова резистентност.
Искам да попитам момичетата с повече опит в областта как се повлиява тази диагноза? Каня се да правя нов опит АРТ, с оглед на това да започна ли медикаментозно лечение /д-р Тодорова сигурно ще ми назначи/ или да пробвам с диета? Нямам наднормено тегло, нито ПКЯ, нито проблеми с цикъла. Възможно ли е резултатът да е повлиян от силен стрес? Още нещо - ако се прилага медикаментозно лечение и след определен период от време инсулинът си влезе в граници, прекратява ли се лечението или продължава до живот /както е с щитовидната жлеза/?
Възможно ли е инсулиновата резистентност сама по себе си да е причина за незабременяване?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities beginRe: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #24 -: Октомври 06, 2008, 14:44:24 pm »
Grace, за инсулинова резистентност се приема някоя от формите на препарата Метформин. Той повлиява доста бързо усвояването на инсулина. Може да се подпомогне действието му с ограничаване на въглехидратите в храната.Стойности от 50 са високи, но не толкова трудни за преборване(за справка- аз боря 119, а в американската литература за ясно изразена инсулинова резистентност се говори при 150-200.) Не се приемат до живот, защото с времето и леката диета организмът сам започва да се регулира. Инсулиновата резистентност е в пряка връзка с качеството на яйцеклетката, така че елиминирането й подобрява шансовете за забременяване. Да, стресът е сериозен фактор при инсулина, както и при всички хормони.Някъде четох, дори, че Метформин се изписва и дори само за подобряване качеството на овулацията и яйцеклетката. Препаратът е малко гадничък в началото, защото води до спазми в корема и едни страшни звуци от там, на това отшумява за около месец. Първите месец-два цикълът може да се удължи до 50-60 дни(както стана при мен), но после влиза в норма и аз за първи път от година имах ову на 17тия ден.
Така, че, не се бой, виж какво ще ти изпишат, взимай го и успех!
Ако имаш още въпроси, аз съм насреща  :D :D :D

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #25 -: Октомври 07, 2008, 08:47:38 am »
Инке Тинке, благодаря за разяснението  :D Ти очевидно имаш опит в тази област, така че продължавам да питам  :lol: Сиофорът форма на метформина ли е? И удължаването на цикъла от метформина обичаен съпътстващ ефект ли е при условие, че цикълът ми е къс 26-27 дни и точен в болшинството от случаите? Ако трябва да очаквам изместване на цикъла от метформина, би било много лошо, защото ще ми развали всички планове за предстояща процедура  :? А как се приема метформин при настъпване на бременност? След колко време се повтаря обременяването, за да се проследи как е подействал?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #26 -: Октомври 07, 2008, 10:24:29 am »
сиофора е форма на метформина. цикъла ти може да се промени а може и да не се промени от него - всичко е индивидуално при хормоните, знаеш 8). на останалите ти въпроси аз нямам отговор.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #27 -: Октомври 07, 2008, 10:39:38 am »
Здравейте момичета и на мен Тодорова ми препоръча да си направя натоварване с глюкоза ,защото ми е увеличен този хормон на надбъбречната жлеза ДХЕА-С МИСЛЯ ЧЕ БЕШЕ.Много ми е притеснено защото ако се окаже нещо ,ще станат много проблемите при мен.Моля ви пишете какви са ви симптомите ,предварително да съм подготвена и това лечимо ли е какво влияние оказва на бременноста? :?
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #28 -: Октомври 07, 2008, 14:23:51 pm »
Grace, isev, лили го е казала съвсем точно. Метформинът се продава под няколко търговски названия, в зависимост от производителя- Метфогама, Сиофор, Глюкофаж. Не е задължетелно да доведе до удължаване на цикъла, просто е възможно.При бременност не се спира , приема се поне в първия триместър и това не е лошо. Не се плашете! Когато разбрах, че трябва да го взимам, прерових нет-а и не открих никакви негативни отзиви за него. При моята ясно изразена инсулинова резистентност, за окло месец прием, започна да не ми се яде сладко, за три месеца свалих 11кг., подобри ми се тонуса, настроението , кръвното...изобщо е доста читаво лекарство...е, ако не се броят зловещите звуци откъм корема чат-пат, но с това се свиква. Д-р Тодорова предписа и 1000мг. вечер и на съкровището, за да се подготвим и двамата за стимулация през ноември, защото и двамата сме с бая излишни килца и тя каза,че ако забременеем(пу-пу-дано!), след като сме приемали метформин и давмата даваме доста сериозен шанс на бъдещото си дете да няма проблем с инсулина и с клограмите.И по време на бременността е благоприятен върху развитието на плода и плацентата. Дори се смята, че неконтролираният инсулин е причината за гроздовидната бременност(мола), при която , ако изобщо има ембрион, той загива поради тежък дефект на плацентата.
Обременяването се повтаря контролно след 3-4 месеца.
дано съм ви помогнала. Ако има какаво, питайте. Аз вече станах половин доктор. :lovedock:

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #29 -: Октомври 07, 2008, 14:27:21 pm »
Инке Тинке, Лили, мерси  :D
Довечера ще посетя д-р Тодорова и ще видя какво ще ми препоръча  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities beginRe: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #30 -: Октомври 07, 2008, 15:40:16 pm »
Инке-Тинки благодаря ти и аз за полезната информация.Аз също пия метморфин по препоръка на д-р Тодорова и засега нямам оплаквания.

*
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #31 -: Октомври 07, 2008, 15:42:33 pm »
Нинката, а измести ли ти се цикъла от него?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities beginRe: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #32 -: Октомври 07, 2008, 15:52:13 pm »
Ами незнам все още дали се повлиял цикъла,защото пия Дуфастон за него всеки месец,а ме е страх да го спра,незмам какво ще стане но при следващата ми консултация при Тодорова ще я питам какво да правя по този въпрос.

Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #33 -: Октомври 07, 2008, 17:08:05 pm »
Аз мога само да хваля метформина . От негосе появи  овулация, с малко поввечко воля свалих 12 кг и въпреки че ми останаха оше много килца ,прди да ги сваля видях двете чертички.Пих метформин до 13 седмица , но повръщането стана в много и решихме да го спрем.Оттогава следя редовно кръвна захар и инсулин и за мое най-голямо учудване имам иделани стойности.Вчера ги изследвах и резултатите са: кръвна захар-4.5 , а инсулин 7.6 (при реф стйности 2-22).Чуденката ми е , дали една бременност може да вкара хормоните в ред , и какво да очаквам оттук натам?
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #34 -: Октомври 07, 2008, 21:14:20 pm »
С риск да ви досадя пак ще кажа, че не съм открила до сега в никаква статия нещо лошо за метформина.Пийте го спокойно.
ninkta, направи фоликулометрия и ще знаеш със сигурност как ти влияе на ову-то.
Мари, стрсът разказва играта на хормоните, като си забременяла една голяма част от твоя стрес се премахнала-само можеш да се радваш, че са ти толкова добре изследванията и дано са така до края, а и след това!Мисля, че е напълно възможно, но пък аз много вярвам в силата на съзнанието. Има един филм - The Secret(Тайната)-разказан е много елементарно по американски, но казва много съществени неща...съзнанието може всичко.Е, помагат и свестните лекари като д-р Тодрова,на която съм много благодарна, не на последно място за човечността й...
isev, казвай как ти вървят изследванията и не се шашкай!
Grace, моля те, като има развитие при теб, кажи, че да нете мислим.
Прегръдки и кураж за всички ви(ни)!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #35 -: Октомври 08, 2008, 09:53:45 am »
Здравейте, д-р Тодорова ми изписа очаквано метформин. Аз пак имам питане  :lol:
Незнам дали си спомня някой, но едно момиче разказваше как са й изписали метформин /един чужбински професор, който консултирал трудни случаи/ поради опасност от първична хиперстимулация. При нея наистина това беше проблем, тръгваха 30 и повече фоликула и й прекратяваха стимулациите. При последния, успешен опит пи метформин по време на стимулация /въпреки че по принцип нямаше показания за това лекарство/ и направи 14 яйцеклетки, съвсем прилично. Та, въпросът ми е, имате ли наблюдения как се държи метформина по време на стимулация? Наистина ли има действие да подтиска растежа на фоликулите /ако е така, за мен не е добре, защото и без това не правя голям брой фоликули/?
Иначе д-р Тодорова ми каза да ограничавам сладките неща и въглехидратните храни. Бихте ли споделили вие какви диети спазвате и спортувате ли активно /било добре 2 часа седмично да се спортува нещо/.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin*
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #36 -: Октомври 08, 2008, 10:11:22 am »
Момичета ,тази инсулинова резистентност ,значи ли че имаш диабт :oops: и дали влияе на бременноста или на плацентата?Може ли от нея да изостава плода и да  умира ? :?
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #37 -: Октомври 08, 2008, 11:34:59 am »
Момичета ,тази инсулинова резистентност ,значи ли че имаш диабт :oops: и дали влияе на бременноста или на плацентата?Може ли от нея да изостава плода и да  умира ? :?

Инсулиновата резистентност не означава Диабет, а по скоро шанс да избягаш от диабета с правилното лечение . При бременност е много важно ендокринолога да следи състоянието ти , няма страшно за бебето
*
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #38 -: Октомври 08, 2008, 13:35:21 pm »
Резултатите и от моят тест са готови, ама нищо не ми говорят. Те са след двумесечен прием на метформин - 750 мг. на ден.

Глюкоза 0 мин. - 5.3             Инсулин  0 мин. - 10.77
       60 мин. - 5.1                     60 мин. - 38.79
      120 мин. - 3.8                    120 мин. - 8.09

Захарта на 60 минута вместо да се вдигне е паднала. 8O Шах с пешка. Ще се пробвам да се свържа с д-р Тодорова, но се надявам и на вашето мнение.
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #39 -: Октомври 08, 2008, 19:40:07 pm »
Момичета ето в тази тема http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=332919.0 както и в предните две теми към които има линкове на първите постове-има доста инфо за хранителни режими,за инсулиновата резистентност и т.н.