0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #60 -: Юли 16, 2008, 13:55:30 pm »
Танита, съжалявам за случилото се! Бъди силна и вярвай, че следващия път ще е с успешен финал! Пожелавам ти го от сърце!  yahoo_17 :bighug:

*
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #61 -: Юли 16, 2008, 14:04:57 pm »
scarlet, мпия ти е отговорила изчерпателно. Общо взето и аз се порових из форума и отговорите на д-р Даскалов и тям видях, че са 3 ФМ. По препоръка на Мели и на моя гинеколог се обадих да си запиша час при д-р Марков, беше някъде в края на март - началото на април. Часовете му до края на май бяха заети, т.е. аз пропусках 1-та ФМ при него и тогава си записах часове за 2-та и 3-та. По стечение на обстоятелствата, бях в болница и други неща, пропуснах първите две фетални, през цялото това време ходех редовно при моя гинеколог и на УЗ в болницата при нас. Но казвам ти разликата е огромна, моя гинеколог също е в частна клиника, с добър апарат, но самия той ми каза, че апаратурата на Марков, Мазнейкова, Томава и т.н. са един клас над неговия. А и самия преглед при Марков е много по-изчерпателен. Сега заради усложненията, ще отида следващия месец без предварително записан час, ще ме вмести някак в графика си, а аз за по сигурно си записах и още два часа - единия през септември, другия октомври.

Танита, съжалявам. Дано следващия път е твоята успешна бременност.
Габи, аз само да доуточня, че нямам проблем с кръвоснабдяването на плода, а на матката. Два пъти попитах доктора.
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #62 -: Юли 16, 2008, 14:35:27 pm »
Благодаря ти Мари,
за апаратурата е ясно и аз стигнах до това заключение. Аз съм била и при Марков и при Томова, съответно в първия и втория триместър и наистина прегледите са изчерпателни. При Томова много внимателно се гледа и феталното сърце и кръвоснабдяването. Възхитена съм и от двамата. Просто се чудих защо никой не ми препоръчва трета ФМ, явно ще трябва да си я самоназнача сама. Въпроса е кога?

Това също е цитат от отговор на д-р Даскалов:
Цитат
По време на бременност има няколко срока, в които е важно да се направи ултразвуково изследване на плода с цел да се търсят ултразвукови маркери, характерни за аномалии на плода. Важно условие за правилното провеждане на този скрининг е наличието на ултразвуков апарат от висок клас с добра разделителнаспособност, с наличие на Доплер и квалифициран акушер-гинеколог.
1. В първи триместър, между 11 и 13,6 гестационни седмици
2. Във втория триместър, между 18 и 23 гестационна седмица
В първия срок се прави ултразвуково изследване на т.нар. нухална транслуценция (nuchal translucency) - това е гънка в областта на врата на бебето, която трябва да се открие и измери. Освен това се измерват CRL (това е размерът между главата до седалището), носната кост, ъгълът между носа и челото и кръвотокът на трикуспидалната клапа. Успоредно с това се прави и серумен биохимичен скрининг, при който се измерват нивата на два серумни маркера в кръвта - свободен бета ЧХГ и PAPP-A (Pregnancy-associated plasma protein-A).Целта на това сложно занятие е да се определи рискът от раждане на дете с аномалии. При повишен риск се предлага да се проведат инвазивни изследвания - хорионбиопсия или амниоцентеза.

Във втория срок се оценява завършената органогенеза на плода.

При мен всичко досега е направено, както той го описва, в точните срокове. Просто мойта втора ФМ е правена в 19 г.с., но тя се включва в границите между 18 и 23 г.с. Мойто питане беше за по-късните седмици на бремеността, напр. след 30 г.с. и дали изобщо да правя, като досега не е открит проблем и нямам препоръки да правя допълнителни изследвания. Ох, много объркано го написах.....но вие ме разбирате. Не съм добра в изказа.
Поздрави и  :)




*
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #63 -: Юли 16, 2008, 14:46:24 pm »
Виж ся, ако няма никакъв проблем и никой нищо не ти е препоръчал, направи си още един или два прегледа просто за твое успокоение. Честно казано и на мен никой конкретно не ми е казвал колко и кога да правя прегледи, аз така прецених.
*
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #64 -: Юли 16, 2008, 14:56:40 pm »
Елма, Faith_hope ти е отговорила за калция. Аз много се изненадах, че във витамините за бременни, които пия (Pregnacare), няма пукнат калций вътре. Много странно ми се стори това и затова самоинициативно взех да го пия от 4-ия месец. Самоинициативно си вземам и магнезий, и желязо, но си трая за тях.  :D

Мари, важното е, че знаят какво ти е и те следят! Слушай си лекуващите лекари и не се плаши! Стискам палци!

Scarlet, аз съм имала досега само два такива прегледа и трети не се очертава. Не се шашкай толкова много! Щом са гледали хората внимателно, значи всичко е наред. То, за нас ще е добре, ако всеки месец ни гледат подробно, но няма.



Танита, съжалявам за случилото се!
*
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #65 -: Юли 16, 2008, 15:03:02 pm »
Tanita, съжалявам за случилото се. За съжаление се случват такива неща, доста често даже. КОнсултирай се с лекаря си дали е необходимо да се правят някакви изследвания и какви и горе главата и само напред - ще си имаш друго ембрионче, на което сърцето ще тупка до края!
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #66 -: Юли 16, 2008, 15:26:44 pm »
Права си DivaRoza!
То за нас, ако може един гинеколог да работи по 24 часа в денонощието и да ни гледа нон-стоп на ултразвук, ще е най-добре. Ама не може! :)Станала съм нещо хипохондричка. Това сигурно е от прекаленото вторачване и огромното количество информация в главата ми. Прав е бил оскар Уайлд, като казва "Познанието ражда страдание!". Преди 9 години, при първата ми бременост не знаех нищо и не четях нищо и вятър ме вееше на бял кон. Родих здраво момиченце, която вече е малка, красива госпожица. Сега е съвсем различно.....Но пък и годините и болестите ми са в повече. 

   
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #67 -: Юли 16, 2008, 15:35:41 pm »
Танита, не се отчайвай! Ще има бебе, тежко е сега, знам от опит, но имай смелост!
Рози, драго ми е да те "видя" :) Радвам се, че всичко е ок.
За гърдите - мазах с Гармастан, бях взела и Авент крем, но ме спаси Гармастана, а рагадите ми бяха ужасни.
За обтриването с кърпа - отрича се вече, но ето, Гането спомена, че не е имала проблем.
Витамини не съм пила никакви през бременността, само магнезий, заради контракциите. Хапвах плодове и разнообразна храна. Моята лекарка отрича витамините. Аз лично не съм убедена полезни ли са или не, но я послушах. Криси се роди с ниско тегло, въпреки, че беше преносена, незнам дали има някакво значение, че не пиех витамини. Но пък е жилава и слава на Бога здрава сега. Помня, че Джонгова ми казваше как не обичала напомпани с витамини бебета. Но който, както си му казва лекаря.
Мари, пожелавам ти здраве и преодолими да са проблемите. Ако трябва да постъпиш в болница - за добро ще е, кураж!

На всички момичета - успех до края!  :)


*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #68 -: Юли 16, 2008, 15:51:24 pm »
витамини и аз не съм пила и съм категорично против тях, все пак са синтетика
имам щастието бременността ми да е по време на сезон на плодове- като се почне с ягодите и черешите и завършим с грозде и ябълки- ям си ги до подуване и това си е, за какво са ми излишни килограми от изкуствени материи. Най- обичам да отида и да обера на село дръвчетата- няма по-вкусни плодове от прясно набраните  :D
аз лично качвам много от витамини, не зная защо, но така ми реагира организма, със Стефания бях в начална бременност и пих едни зелени енергии на Аква сорс, ами за 10 дни качих 3 килограма без да си увеличавам количеството на поетата храна и от тогава тотално намразих витамините и добавките
проблеми със зъбите и косата след бременността и една година кърмене не съм имала
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #69 -: Юли 16, 2008, 15:58:32 pm »
[проблеми със зъбите и косата след бременността и една година кърмене не съм имала[/color]

За мое учудване и аз - при все, че моите зъби са ужасно лоши и нямам пломби само на долните 4 предни - без Зимафлуор и т.н. през бременността нямах поражения, та и до сега.
*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #70 -: Юли 16, 2008, 15:59:11 pm »
Леле, момичета :D
Nina, Mini - ако знаете как ме успокоихте...тъкмо вече смятах, че не ме считат за човек, пък камо ли за бременна :oops:
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #71 -: Юли 16, 2008, 19:27:29 pm »
Tanita, съжалявам за случилото се. За съжаление се случват такива неща, доста често даже. КОнсултирай се с лекаря си дали е необходимо да се правят някакви изследвания и какви и горе главата и само напред - ще си имаш друго ембрионче, на което сърцето ще тупка до края!

Благодаря ви за куража! Всъщност, са ми правени имунологични и генетични изследвания, защото преди година пък, имах кухо яйце. Оххх, всичко вече ми е правено, на мъжа ми също. Ще се справим. Утре пак ще прави спермограма и има консултация с андролог. А аз в петък след кюретажа ще разбера какво ще правим по-нататък с моята докторка.
*
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #72 -: Юли 16, 2008, 19:38:21 pm »
Кураж, мила. :(
*
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #73 -: Юли 16, 2008, 20:03:51 pm »
Мила Танита, много съжалявам :(
Кураж и следващия път - щастлив финал!

Елма и аз съм от тези дето не пият витамини, нито Владимиров ми предписа, нито лекарката от ЖК, а по едно време детенцето си беше забавило растежа, но пак нямаше витамини, аз обаче засилих храната, на последното измерване бебка си отговаряше на седмиците. А на женската консултация, колкото и да негодувам и да не съм доволна по принцип, трябва да им отчета, че всеки път ме преглеждат с ехограф.
Със зъбите не мога да кажа как съм за сега, но с венците съм много зле, и става все по-зле. Но, още малко :)
*
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #74 -: Юли 16, 2008, 20:10:25 pm »
елма и аз до преди седмица карах без витамини, но  мие паднал хемоглобина и д-р Димитрова (замества Владимиров) ми изписа малтофер фол. аз мисля при нея да отида за прегледа през август докато го няма док.
Момичета през последните дни ми се втвърдява част от корема ниско долу за кратко и неболезнено. Имате ли подобни симптоми? Чудя се какво точно е това. аз съм в 22 седмица и 4 дни
лека седмица и от мен
*
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #75 -: Юли 16, 2008, 20:13:02 pm »
Аз имам такива втвърдявания от 2 месеца-трябваше да кажеш на лекарката ти-щеше да предцени и ако се налага да ти изпише Магнерот.
*
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #76 -: Юли 16, 2008, 20:34:43 pm »
Честита нова тема!!!
Докато се наканя да пиша и вие сти изписали 4 страници  :oops:

Относно ФМ:
 В 12 седмица и 0 дни, доктора при който ходя на ЖК (частен кабинет, но работи със здравната каса) ми прави така да се каже 1-ва ФМ, видя че имаме кост на нослето и измери нухалната гънка 1.5 мм. На следващия ден ми каза да отида в МД за БХС. Тогава доста се учудих защото седмица преди това бях на преглед при д-р Благоева, която преглежда в клиниката на д-р Владимирив. Та тя ми каза че не се прави ранен БХС още ... били връщали от МД ... дрън-дрън. Така че, аз отидох и си направих ранния БХС.
 После в 16 седмица и 0 дни бях на ФМ при доц. Томова всичко беше ок. Единствено измери девойката 6 дни по-голяма, но и ние с таткото сме едри и високи особено таткото 205 см, каза че е нормално и ние не сме били малки. Изрично питах доц. Томова трябва ли да правя 3-та ФМ и тя каза че според нея всичко е нормално и не е необходимо, само ако доктора който ме следи види нещо притестително в следващите месеци и ме посъветва че е необходимо да ме види друг специалист тогава. Друго което ми обясни че после плода става голям и може да се видят само дребни неща, най важна и информативна била 2-та ФМ и т.н. Така че не мисля да правя 3-та ФМ.

Моето мнение е че, ако няма проблеми няма смисъл само излишни разходи. Доктора при който ходя ме гледа всеки месец на ехограф и си плащам. Знам че ми се полагат 2 по каса, но той каза че последните месеци когато почна да ходя на 2 седмици тогава няма да плащам два от прегледите. Още немога да се ориентирам къде ще раждам. От другия месец почвам да ходя и при Благоева по-редовно. За сега съм се спряла на бившата ТК и Шейново и се чудя. 8O
Мислех да питам д-р Попов (Шейново), той ме оперира дали се занимава и с раждания. Другия вариант е д-р Благоева (ТК), 2 колежки и жената на един колега родиха при нея и са доволни.
Моля ви за съвет, най малкото за болницата. :? В Шейново съм лежала 2 пъти, когато ме оперираха и сега във началото на 2-я месец плодния сак се беше отлепил.

За витамините:
Фолиева киселина почнах да пия още когато се лекувах с диферелин преди година и половина с почивки. Пих я до края на 3 календрен месец или до края на 13 г.с. Според доктора от ЖК се пие до края на 12 семица, а според д-р Благоева до края на 15 седмица.
Витамините за бременни ми казаха и двамата да пия след 3 лунарен месец. Като ми казаха различни схеми 20 дни прием - 20 почивка и 30 дни прием - 15 почивка.

За флоурните таблетки пак и двамата ми казаха след 20 седмица, питах и зъболекарката ми и тя каза след 20 седмица. Препоръча ми зимафлоур или флоурин.

Пак стана дълго извинявам се ама :lol: или пиша или непиша изобщо.
« Последна редакция: Юли 16, 2008, 20:58:56 pm от Малина »


*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #77 -: Юли 16, 2008, 20:58:09 pm »
 и аз до преди малко повече от седмица карах без витамини, но  мие паднал хемоглобина и желязото.....и в момента приемам Б12,малтофер фол.....
*
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #78 -: Юли 16, 2008, 21:03:17 pm »
Танита Съжалявам  :( :bighug:


Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #79 -: Юли 16, 2008, 21:26:13 pm »
Танита, много съжалявам за случилото се.  :(

Момичета и аз не пия витамини. Бях започнала да пия центрум матерна, но повръщах, все ми се струва,че беше от силната синтетика.
Хемоглобина ми е 107 и ми изписаха малтофер, но той изобщо не ми понася - пак повръщам, а го пих все пак като бях в 8-ми месец. Сега не пия нищо. Гледам да хапвам повечко салати, плодове и кисело мляко.
Със зъбите и венците бях зле в началото на бременността - сега да чукна на дърво нямам оплакване.