0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #40 -: Февруари 18, 2006, 09:45:37 am »
Правя разлика между акупунктура и акупресура.
Темата е както за акупунктура, така и за акупресура.
Пробвала съм и двете.
Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #41 -: Февруари 18, 2006, 11:15:36 am »
Acupuncture can have a number of beneficial effects on fertility, including an increase in uterine blood flow(It makes it easier for the embryos to take hold), endorphin production, and fertility hormones, as well as a decrease in stress hormones. It also can normalize the hypothalamic-pituitary-ovarian axis and have a positive impact on women with polycystic ovarian syndrome.
 Impact on plasma levels of the fertility hormones: follicle-stimulating hormone (FSH), luteinizing hormone (LH), estradiol (E2), and Progesterone (P)

 Акупунктурата може да има много изгодни ефекти върху плодовитостаа,включвайки увеличение: на кръвоснабдяването в матката(което уленява задържането на ембриона при настъпила бременност),производството на ендорфини и хормоните на плодовитостта.От друга страна се наблюдава намаляване нивото на хормоните на стреса.Също може да се нормализира хипоталамусо-хипофизната-яйчникова ос и има положителен ефект при жени със СПКЯ .
 Въздейства се и върху плазменните нива на хормоните на плодовитостта:ФСХ.ЛХ,естрадиол и Прогестерон.
Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #42 -: Февруари 18, 2006, 12:41:50 pm »
Така,значи започваме със акупресурата за повишаване мобилитета и броя на плувците.
Започва
http://mail.dir.bg/~iliyanas/Scan0001.tif
http://mail.dir.bg/~iliyanas/Scan0002.tif
хайде това е за днес,утре продължаваме с още 2 страници по същият въпрос :balk_105:
Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #43 -: Февруари 18, 2006, 15:03:59 pm »
Бе супер е. Само пари да имаш, че не е евтино удоволствие.
*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #44 -: Февруари 22, 2006, 18:43:32 pm »
Цитат на: ALFI
на китаеца нямам координати, мога да ти дам на този лекар, при когото аз ходих
Центърът се казва Алфамедика, д-р Венелин Кьосев, тел.851 27 65
Намира се на ул Гладстон между Петте кьошета и Македония.
Успех!


ALFI при теб тези сеанси оказахали някакъв ефект? Имаше ли някакви проблеми от боцканията с иглите. Моля те напиши, защото тази тема живо ме интересува.


Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #45 -: Февруари 22, 2006, 18:46:12 pm »
iliyanas, линковете не се отварят.
Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #46 -: Март 01, 2006, 15:23:23 pm »
Цитат на: iccvesi
Да споделя и аз моя опит - Направих 20 сеанса акупунктура, при което ФСХ-то ми падна от 55 на 16.86 при референтни граници 3-20. Факт.
Може да е случайно(аз съм си Тома Неверни), днес имам час при Гинеколога ми да видим той какво ще каже, има ли някакви надежди мързеливите ми яйчници да са проработили.


Съжалявам мацки, явно наистина е било грешка в лабораторията. Днес, един месец по късно и след още 20 сеанса ФСХ-то ми пак е 37...Идва ми да се застрелям.
Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #47 -: Март 01, 2006, 16:03:44 pm »
Цитат на: White_Raven
iliyanas, линковете не се отварят.


отварят се, но зареждат бавно...трябва да почакаш малко :P
*
Re: Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #48 -: Декември 10, 2006, 20:42:16 pm »
Връщам тази тема, защото преди поредното ми (3-то) икси съм решила да направя всичко което зависи от мен за да помогна на ембриончетата да се хванат! Мили момичета прочетох всичко което сте написали до тук и видях, че има доста привърженички на този метод. Пробвахте ли акупунктурата и имаше ли положителени резултати? :ask:
Re: Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #49 -: Декември 11, 2006, 14:43:22 pm »
Аз ходих преди месец на акопунктура, но тя е специалист по нервната система и болестите свързани с нея, а науката е доста обширна и няма как да знае всичко, хем е специалист с доста опит и практика и още от социализма и до днес ходи по Германия, Китай, Русия, Корея и наистина ми помогна за нервите. Тя извади някакви книги и чете за да намери за забременяване и ми приложи някаква схема. Но този месец нещо пропуснах, другия ще ходя пак. Каза че в Германия тази наука е доста млада - там едва от 10 години прилагат акопунктура и нямат много добри специалисти и често викат от БГ доктори с практика, там прилагат акопунктура дори и на бременни, но не било много препоръчетелно, само ако е наложително, защото заради убожданията и сензитивността на конкретния човек може да доведе до аборт. Иначе тя лично е успяла да помогне да се обърне бебе за да се роди нормално в 9-ти месец. Помагала е на няколко бездетни жени, но са малко в практиката и каза че 5 от 9 са забременяли, но дали от това или нещо друго не е ясно. Науката за точките и акопунктурата съществува от хилядолетия в Китай и има основания да и се вярва но е много важно, този който я прави да е специалист в областта. Аз лично смятам че акопунктурата при специалист помага и не пречи. Ако иска някой координатите и да ми пише на личния.


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Re: Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #50 -: Декември 12, 2006, 14:04:25 pm »
Ако има някой,който е правил скоро и е доволен-нека сподели..Аз също съм навита да пробвам преди второто инвитро,но май е доста скъпа процедура
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

Re: Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #51 -: Декември 12, 2006, 19:00:51 pm »
Не е скъпо изобщо, на зъболекар ако идеш ще ти смъкнат доста повече от 15-те дни иглотерапия, на мен ми излизаше по 10 лв, чувала съм и за по 8 лв, а има варианти да ходиш веднъж и да ти сложат мини игли на ушите с които си седиш 1-2 седмици, но не е толкова резултатен и ефективен,  докато другиия е по-добър, при него се използват и точките по тялото не само на ушите. :lol:


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

    eleonor

  • ****
  • 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Re: Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #52 -: Декември 12, 2006, 20:16:05 pm »
Здравейте,мили моми4ета
Много интересна теми4ка сте заформили.
6те споделя с вас,моят "пресен" опит с акупунктурата и китайската медицина.
То4но преди месец,слу4айно попаднах на една китайка,която от дълги години практикува този вид ле4ение и аз се оказах в нейният кабинет.Но моята болка е друга,освен опитите за забременяване имам и проблем е ръката.Оперирана съм преди година на лявата ръка,вид "нерв" И сухожилие премахнати,ако мога така да се изразя и от тогава не мога да си движа нормално пръстите и имам изтръпване на цялата ръка.И така запо4нах сеансите при китайката,един път седми4но в продължение на месец.Доста ме бе6е страх от иглите,но мога да ви гарантирам,4е не се усе6та никаква болка,само леко убождане.Стра6но съм доволна,едновременно с това тя ми каза,4е имам проблеми със яй4ниците(това си го знаех де)и имам киста,и наистина бе6е така.Потвърди ми диагнозата и ми каза 4е няма проблем с няколко сеанса вси4ко 6те е ок,и цикълат ми 6те се нормализира и няма дори да усе6там кога ми идва.
И така стана,кистата ми из4езна,не усетих болки по време на мензис(а от малка имам много болезнен цикъл),и ве4е си движа спокойно ръката моми4ета :lol:Просто о6те не мога да повярвам,колко добре се 4увствам,не съм нервна и напрегната и ...какво да ви кажа,ако имате възможност и попаднете на специалист по китайска медицина,не се колебайте.Пробвайте,мили дами
Желая ви много късмет и успех :babyflips:
Извинете ме за дългият постинг



Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
Re: Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #53 -: Декември 12, 2006, 23:41:59 pm »
Здравей, Ели!
Би ли ни казала името на китайката, от която си доволна и къде се намира кабинетът й?
Благодаря за информацията! :D
*
Re: Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #54 -: Декември 13, 2006, 07:23:57 am »
  Предполагам, че Ели говори за д-р Тиен за която по-назад писа  iccveci. Тя има кабинет в кв.Изток.
   Проблема с тези китайци е, че използват общи игли, които киснат в дезинфекционен разтвор без да се изваряват. Това според мен е недопустимо. При днешните болести могат да те заразят с какво ли не.  
« Последна редакция: Декември 13, 2006, 10:34:09 am от solei »
*

    eleonor

  • ****
  • 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Re: Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #55 -: Декември 13, 2006, 15:44:15 pm »
Здравейте моми4ета,
За съжаление китайката не е в България,аз живея в 4ужбина.
За иглите,както казва6 Солей,тази е много прецизна и ползва еднократни игли,разпе4атва ги пред мен и после като свър6и сеанса ги хвърля.
Но сигурно и в БГ има добри специалисти по акупунктура.
Поздрави



Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
Re: Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #56 -: Декември 13, 2006, 15:48:44 pm »
  Предполагам, че Ели говори за д-р Тиен за която по-назад писа  iccveci. Тя има кабинет в кв.Изток.
   Проблема с тези китайци е, че използват общи игли, които киснат в дезинфекционен разтвор без да се изваряват. Това според мен е недопустимо. При днешните болести могат да те заразят с какво ли не. 
  И аз се бях засилила за тази китайка, но като разбрах, че не сменя иглите се отказах! :( Чакам само да се опарича малко и ще ида да я видя невроложката дето Марина  я препоръча! :D  Ако някой има и други предложения казвайте...(нещо за промивка на мозъка) :balk_600:
Re: Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #57 -: Декември 13, 2006, 17:30:06 pm »
Аз първо се бях засилила при д-р Емилов, той се води също много добър специалист и дори минах на консултация при него, но в последствие като споделих с колежките за тази си идея и ме посъветваха , да не ходя , защото налитал на пациентки и освен ако не искам до се отзова в "обятията му"  :lol: и специално разпитваха и ми припоръчаха тази докторка при която ходих. Който иска мога до му кажа и неговите координати-може само да е набеден , но аз не посмях да отида не ми беше до разни изпълнения.


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Re: Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #58 -: Декември 14, 2006, 13:05:59 pm »
Можете да си купите игли и да ги ползвате само за себе си.
Къде е тая китайка в кв. Изток?
*
Re: Акупунктура и IVF/ICSI
« Отговор #59 -: Декември 14, 2006, 13:11:55 pm »
  Ето ти сайта й: http://www.health-dr-tian.dir.bg/
  Там пише адреса и тел.
  Много голяма скъпчийка е обаче - 35лв. е една процедура. Тоа е много според мен.
« Последна редакция: Декември 14, 2006, 13:14:49 pm от solei »