0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Айде, мацки, на фитнеса.....
« -: Януари 11, 2006, 18:34:41 pm »
Тъй като благодарение на лечението се "украсих" с 5 кила за един месец, съм решила да взема крути мерки (пък и Док ми нареди).
Моля, препоръчайте ми домашен фитнес уред за трениране на всички мусколи,с който да отслабна, и който естественно да не не по-скъп от 400-500 лв.
Ски-тренажор, Крос-тренажор...или нещо друго. Споделете впечатленията си, за да мога да си избера нещо и да си купя. И...от къде да си го купя. Аз съм гола-вода на тази тема.
Благодарско и целувки!

*
Айде, мацки, на фитнеса.....
« Отговор #1 -: Януари 11, 2006, 18:40:39 pm »
Крос тренажор, Оги,
Значи преди година и половина си взехме от Метро - имаше два вида - единия беше 450 лева, а другия 800 лева, а положението с килограмите беше излязло от контрол и при двамата. Този от 450 лева можеше да се ползва само от лица до 85 килца, а моето мъжко го знаеш как изглежда та този вариант отпадна и купихме по-скъпия уред , който издържа 110.  Трябва да ти кажа, че изобщо не съжалявам, много съм доволна. Мери калории, пулс, пробягано разстояние, време, скорост, като не го ползваш показва температурата в стаята.
Като си пусна музика и почвам първо по 100 калории на ден няколко дни после по 200 - стигала съм до 450 (час и половина непрекъснато бягане). Ефекта миналото лято беше 14 килограма за 3-4 месеца и то без драстични диети - само ограничаване на сладко, хляб и мазно, всеки ден на уреда и малко плуване в морето.
Според мен е много полезен, имайки предвид заседналия живот, който водим и липсата на време да излезем и да се раздвижим.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Айде, мацки, на фитнеса.....
« Отговор #2 -: Януари 11, 2006, 18:46:46 pm »
Аз се поддържам с каланетика. 2-3  пъти седмично правя 2-3 обиколки на стадиона да изкарам някоя и друга цигарка :oops: от дробовете си щото направо ме е срам.Правим бебе пък пуфкам цигарки :oops:  :oops:  :oops: . Една колежка си взе колело. Каза че е доволна , но аз предпочитам разходка в планината или тичкане из стадиона отколкото да въртя на място педалите. Ако си от София, на Пиротска срещу малък цум има спортен магазин, разгледай. За други магазини не знам
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Айде, мацки, на фитнеса.....
« Отговор #3 -: Януари 11, 2006, 21:52:17 pm »
Аз ще ти препоръчам да си купиш месечна карта за някой спортен център и да започнеш с аеробика и сауна. Тичането също е много ефикасен метод за отслабване, но още е много студено. Препоръчвам ти да започнеш с аеробика, з-то знам колко трудно и скучно е сам да си тренираш в къщи. В един момент ще ти писне и ще зарежеш тренировките в къщи, независимо какъв уред използваш. Казвам ти го личен опит. Какво ли не съм опитвала, но най-голям ефект имат "груповите" занимания :lol: . А пък и ефектът от сауната е страхотен след тренировката. Така отпуска нервите и толкова добре се отразява на цялостното ти физическо състояние , че после се чувстваш като нов. Не я заменям за нищо.
Иначе и аз съм чувала, че са доволни от колелото.

Р.S. Най-много калории се изразходват от тичането, аеробиката и плуването. Е, без диета нищо не става.
Айде, мацки, на фитнеса.....
« Отговор #4 -: Януари 12, 2006, 08:04:06 am »
Оги, според мен в къщи е по-трудно. Аз също си имам няколко фитнес уреда, гири и т.н. Имам и видео с аеробики, каланетики, пилатес...
Ползвах 1 месец и спрях. Сега ги отрупвам с дрехи и само събират прах
Според мен е много важно чувството, което се усеща, когато влезнеш в залата
*
Айде, мацки, на фитнеса.....
« Отговор #5 -: Януари 12, 2006, 08:51:38 am »
Цитат на: Dideto
Оги, според мен в къщи е по-трудно. Аз също си имам няколко фитнес уреда, гири и т.н. Имам и видео с аеробики, каланетики, пилатес...
Ползвах 1 месец и спрях. Сега ги отрупвам с дрехи и само събират прах
Според мен е много важно чувството, което се усеща, когато влезнеш в залата


Защо бе, Диде, та знаеш ли какви хубави окачалки става от тея уреди  :lol:
*
Айде, мацки, на фитнеса.....
« Отговор #6 -: Януари 12, 2006, 08:58:23 am »
"Защо бе, Диде, та знаеш ли какви хубави окачалки става от тея уреди"   :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Айде, мацки, на фитнеса.....
« Отговор #7 -: Януари 12, 2006, 09:09:00 am »
Благодарско момичета за идеите.
Честно казано ми е доста трудно да се организирам и да ида в зала да спортувам, щото работя до късно, на края на София и после трябва все пак да се прибера и да си погледна домакинските задължения. Абе изобщо не ми стига времето и все тичам на някъде, както и вие предполагам. Затова си мислех да си взема нещо вкъщи и докато манджата ври и пералнята пере, аз да гледам телевизия и да спортувам. Бяха се амбицирала да ходя на плуване, но свободните часове в басейна са много гадни: от 7-8, от 14-15 и от 8.30-9.30. Все часове дето ама хич не ме устройват. Кофти работа.
Сигнусче, аз го гледах крос тренажора в Метро и ми хареса. Имаше го на 2 фирми: Спортер и Кетлер. Казха ми, че Кетлер е "мерцедеса" на фитнес уредите. Даже го пробвах за 5 мин. и ми беше доста приятно. Виж това с мах килата не го съобразих, защото знаеш, че моя мъж е като твоя-тежат си на мястото. Ще го мислим накак. Скоро откриха един огромен магазин на Околовръстното за фитнес уреди и ще идем и там да разгледаме. Оказа се, че мъжа познава собственичката и се надявам да "стъпим на промоция":)

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Айде, мацки, на фитнеса.....
« Отговор #8 -: Януари 12, 2006, 09:55:06 am »
Крос тренажорът е добра идея. Въртиш когато ти е удобно и когато си в настроение.
Според мен няма смисъл от скъп уред с много екстри, все трябва да въртиш педалите. :wink:
*
Айде, мацки, на фитнеса.....
« Отговор #9 -: Януари 12, 2006, 10:00:56 am »
И аз съм с две ръце за кростренажор. И са им паднали цените вече- аз си взех Кетлер за 480 лв. от Метро - издържа и големи мъже -до 120 кила, май.
След месец употреба забелязах качествена промяна в структурата - на кила може да не бях мръднала много, но всички ми казваха,че много съм се вталила. И наистина всички дънки ми са широки :lol:
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Айде, мацки, на фитнеса.....
« Отговор #10 -: Януари 12, 2006, 11:12:33 am »
Цитат на: Alya
И аз съм с две ръце за кростренажор. И са им паднали цените вече- аз си взех Кетлер за 480 лв. от Метро - издържа и големи мъже -до 120 кила, май.

Е т'ва е нашият уред.
Браво на вас!

*
Айде, мацки, на фитнеса.....
« Отговор #11 -: Януари 12, 2006, 11:18:06 am »
Цитат на: Alya
ИСлед месец употреба забелязах качествена промяна в структурата - на кила може да не бях мръднала много, но всички ми казваха,че много съм се вталила. И наистина всички дънки ми са широки :lol:

О разбира се , че не е само до килата. Стягаш се, променя се походка, стойка, тонус,  самочувствие, абе супер :)
Кетлер и на нас ни казаха, че са най-добрите уреди, но когато го купувахме беше доста по-скъп. Но и нашия е хубав де, нали върши работа.  :D
Оги още повече, че си имате познат консултант при покупката - това е предимство голямо   :lol:
Нота бене!
« Отговор #12 -: Януари 12, 2006, 11:43:05 am »
Някъде четох за сауната, че не е добра идея при опити за забременяване или ниско кръвно, така че може би трябва да се въздържиш от тази идея.

Аз имам колело, караме двамата с мъжа като си е тук и е топло, само че не мога да му издържам на темпото и все си прося да правим почивки :oops: Към 20 км. правим.

Сама да излизам също много ме разтоварва. Като се пусна в морската по инерция, вятър в косите, зяпам морето с риск да се пребия някъде и не мога да ви опиша радостта от движението и "спорта". Малко недоумявам тия дето правят джогинг какво ги мотивира :twisted:

Ходила съм на fat-burn йога. Хубаво е за стойката, общ тонус на мускулите и гъвкавост, но не е за хора като мен, на които им е проблем да си пипнат пръстите на краката :?  Костенурка на художествена гимнастика  :lol:
Айде, мацки, на фитнеса.....
« Отговор #13 -: Януари 12, 2006, 16:24:09 pm »
Аз обичам фитнеса, дето каза някой - усещането да влезнеш в зала. Ама не ходя ... или съм в тежък М и се пазя, или съм след ову/инсе и се пазя ... като не ходя редовно, реших въобще да не ходя - щото нали като бебеправиш трябвало да избягваш спорадични натоварвания.
Но, мисълта ми беше, че на фитнеса най му обичам пътечката за бягане (очевидно понаучному наречена крос тренажор!) - толкова ми е гот, като усетя движението. Отдавна си мечтая, в първия удобен момент, в който имам място вкъщи, да си купя и ще си побягвам сутрин преди работа за тонус :D  Преди време съм бягала по улиците сутрин - усещането е приятно, но пък: тъмно е, тротоарите са "минирани", има дупки и неравности, страх ме е, липсват подходящи пространства за бягане без много коли и т.н.
Така че съм "за" крос тренажор вкъщи!!

Оги, и аз мислех да те посъветвам за магазините на околовръстното - мисля, че са два - този новия големия близо до разклона за Симеоново, ако не бъркам, а май има още един - при разклона за Бъкстон. Би ли споделила инфо, като отидете там, че и аз се надявам скоро на такава покупка - какво да гледаме, марки, цени :D
Благодаря ти, Бени!







*
Айде, мацки, на фитнеса.....
« Отговор #14 -: Януари 12, 2006, 16:33:10 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Но, мисълта ми беше, че на фитнеса най му обичам пътечката за бягане (очевидно понаучному наречена крос тренажор!)


Фреши, не точно. Крос тренажора е друг фитнес уред с педали нещо ето такова:
Айде, мацки, на фитнеса.....
« Отговор #15 -: Януари 12, 2006, 16:54:21 pm »
Сигнусче, некои не четем: линкове, снимки и всичко, дето работодателят е сметнал, че не ни влиза в работата :twisted:  Та не виждам, какво ми показваш, но да не е едно смешно, дето ръкомахаш с едни ръчки и отдолу като степер ... ама това не е крос :roll:
Благодаря ти, Бени!







*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Айде, мацки, на фитнеса.....
« Отговор #16 -: Януари 12, 2006, 16:55:56 pm »
Цитат на: FreshBreeze
да не е едно смешно, дето ръкомахаш с едни ръчки и отдолу като степер


а същото хехехе :D
*
Айде, мацки, на фитнеса.....
« Отговор #17 -: Януари 12, 2006, 16:58:55 pm »
Значи движенията са все едно бягаш ама си върху педали, можеш да си регулираш степените.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Айде, мацки, на фитнеса.....
« Отговор #18 -: Януари 12, 2006, 16:59:53 pm »
Абе, Фреши, грубо казано като обикновен велосипед, с педали, ама вместо колела  има статична стойка.
Тоест връткаш педалите, ама на място.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Айде, мацки, на фитнеса.....
« Отговор #19 -: Януари 12, 2006, 18:04:38 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Би ли споделила инфо, като отидете там, че и аз се надявам скоро на такава покупка - какво да гледаме, марки, цени :D

Разбира се, душичко, само да се докопам до магазините и шъ са похваля.