0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    sami

  • *****
  • 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Телевизор и бебе!!!!
« -: Януари 25, 2008, 14:21:22 pm »
Момичета,сега се сетих нещо да ви попитам,
в стаята на бебетата ви има ли телевизор?
Знаете ли че е много вредно за новородените да са
в близост до телевизора?
Моите бебки като се родиха,доктора изрично ме предупреди:
"Няма да се пуска телевизор в стаята на бебетата!!!"
Защото са като попивателни на облъчването от екрана!
Допуска се много малък телевизор/15-17",на няколко метра разстояние/,
и това даже е много!
Вие на какво мнение сте?
И как предпазвате бебетата от вредните облъчвания?


http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #1 -: Януари 25, 2008, 14:40:43 pm »
В нашата спалня, където спим всички заедно има малък тв, качен на стената. Понякога го оставям да работи съвсееем тихо, за да не усещат, че са сами в стаята или гледаме тв с мъжа ми преди да заспим, пак на най-ниското ниво на тв. Като ги отделим няма да има тв при тях! Една приятелка няма тв в цялата си къща, защото било вредно. За мен това е абсурдно да нямаш телевизор, а детето и като дойде вкъщи хвърчи от радост като види детско филмче по тв например. Също на детето не се дава да пипа моб. телефони, и да стои в близост до такива. Интересно навън как ще го предпази?!
Всичко крайно и прекалено не е хубаво, това е моето мнение!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    sami

  • *****
  • 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #2 -: Януари 25, 2008, 15:06:36 pm »
Права си,каквото и да правим,не можем да избегнем абсолютно
всичко вредно!
Моите близначки,като бяха новородени,в стаята имахме
тв,но не го пускахме като децата бяха там.Гледахме в хола тв.
Но пък тая твойта приятелка май доста е прекалила,
да нямаш телевизор в цялата къща..... 8O
А само като си представя в болницата всеки говореше по
мобифона в стаята с бебетата....снимките от подписа ми,
там дето са новородени,съм ги снимала с момифона в болницата,
и никои не ми правеше забележка,само ме караха да си мия ръцете
преди да храня бебетата!
« Последна редакция: Януари 25, 2008, 15:08:14 pm от sami »


http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #3 -: Януари 25, 2008, 16:34:30 pm »
Ние винаги сме имали телевизор в стаята. Да махна телевизора означаваше да махна и баща му.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #4 -: Януари 25, 2008, 18:07:39 pm »
Ние винаги сме имали телевизор в стаята. Да махна телевизора означаваше да махна и баща му.

Хм, в нашия случай махането на телевизора означава и махане на майката (дай Боже-аз) :lol:
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #5 -: Януари 25, 2008, 20:05:49 pm »
При нас компютъра е в стаята ни и в него има вграден тунер,та там гледаме ТВ.И аз го оставям да работи за фон,да не е тихо.Така,че при нашето бебе има две вредни неща-компютър и ТВ :oops:.
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #6 -: Януари 25, 2008, 23:03:29 pm »
При нас също има тв, 29" и 100hz, което означавало че може да се гледа и отблизо. Работи само вечер и малко към обяд, общо да се събират 3 часа. Малката е в най - отдалечения край и да се надявам, че няма да навреди.
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #7 -: Януари 25, 2008, 23:49:17 pm »
ние от месец въобще нямаме тв, добре, че са момичетата в Кафето да ми разказват Дързост и Красота :lol:

Вечер, докато бебето се приспива или вече е заспало, не ми се вижда редно да работи и телевизор, още повече само за фон.
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #8 -: Януари 25, 2008, 23:52:34 pm »
  От известно време си задавам въпроса,доколко е вреден ТВ,щото Мариела е вманиачена в тоя телевизор и в спалняат имаме .Където и да я сложим,в паяка,бънджи,столче за хранене ,на земята или в кошарата погледа й е към ТВ.Дори и ако я държа тя наднича през рамото да гледа.Уж новите имат защити,ама не ми се вярва да е безвредно.Моя позната  гледа малко дете в Англия което е на 1.5год. и още не са му дали да гледа ТВ.Явно правя голяма грешка,но понянкога няма как да я залисам, за да свърша някаква работа.Може би трябва да я огранича?
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #9 -: Януари 25, 2008, 23:59:11 pm »
Имаме Тв в спалнята, където е и бебето, противно на всички препоръки, че видиш ли дори би пострадал и интимния живот на двойка... Дрън-дрън.. За вредата за бебето...днешната техника не би трябвало да е толкова облъчваща, а и детето не е нон-стоп срещу телевизора. Иначе що се отнася до присъствие на ТВ по нататък, ще се опитаме да ограничаваме за сметка на игри, разходки, книги и т.н. без крайности, ще си гледа и ТВ. Мисля ако не е умерено е по-вреден за емоционалното, от колкото за физическото състояние.
Ами хора, дето живеят в малки жилища, че и една две стаи - кво да правят, ми то и компа, микровълновата....могат да имат вредно влияние.

*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #10 -: Януари 26, 2008, 00:06:53 am »
Мисля ако не е умерено е по-вреден за емоционалното, от колкото за физическото състояние.

Точно това беше написал Бърди за твто - че не трябва да замества социалния живот на децата.
Моето поведение в тази насока ще е, ако не се гледа някакво конкретно филмче или предаване, телевизорът да е изключен, т.е. да не е включен нон стоп само за фон и да му мигат постоянно разни реклами, реалита и куп глупости. За фон бих пуснала някаква музика, мисля даже да се насоча към някакви спокойни детски песнички, а не да му дъня по цял ден Z-rock, както правя по принцип
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #11 -: Януари 26, 2008, 10:06:03 am »

Точно това беше написал Бърди за твто - че не трябва да замества социалния живот на децата.
Моето поведение в тази насока ще е, ако не се гледа някакво конкретно филмче или предаване, телевизорът да е изключен, т.е. да не е включен нон стоп само за фон и да му мигат постоянно разни реклами, реалита и куп глупости.

Абсолютно съм съгласна :)
Въобще не става въпрос, че ТВ е вреден заради лъчения някакви, ами вреди на нервно-психическото развитие на децата. И специалистите съветват до 2 год. детето да не гледа ТВ или поне не безразборно, най-вече децата се пристрастяват към рекламите, а те са чиста проба внушение и манипулация. Това поне съм го учила и мога със сигурност да го твърдя.
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #12 -: Януари 26, 2008, 13:53:45 pm »
Ние вече не сме бебе, почти на 5 сме. Заведох хлапето на очен лекар, защото вече виждах, че е невъзможно да го държа далеч от мониторите. Исках поне адекватни очила да му купя. Съветът на лекаря беше нищо да не правя. А очите му се зачервявали от нещо съвсем друго - алергичен конюктивит. Съветът му беше - по-добре го карайте да мига от време на време вместо да му слагате очила и му слагайте козирка при силно слънце.
Зная че по пресата се тръби масово колко са вредни телевизорите. Говорих и с инженер, който се занимава с тези излъчвания. От плоските монитори (телевизори) излъчването е 0. Той каза "колкото от вестник".
На кого да вярвам - на търсещите сензация журналисти или не лекарите и на учените.

От друга страна аз съм пред компютъра от 1981. Онези чернозелените, помните ли ги? Телевизор винаги сме имали ЧБ, цветен... На 35 съм и имам под 1 диоптър късогледство... А другите лъчения дали са вредни, ами сигурно от тях съм станала такава гадна...
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #13 -: Януари 26, 2008, 14:05:09 pm »
в моята книга за отглеждане на бебета и малки деца пише, че гледането на телевизия им действа като изпадане в транс. изразходвали дори по-малко енергия, отколкото ако просто седят и нищо не правят. там не препоръчваха до 1 година детето изобщо да гледа телевизия, а след това - постепенно, много по малко, с подходящо подбрани предавания.
вредата от телевизора беше описана в следните насоки - вреда за очите, електромагнитно облъчване, намалена физическа активност с всичките й последици, отчуждаване, възпрепятстване на естествения стремеж към самостоятелно намиране на забавления. в подкрепа на твърдението за отчуждаването, наскоро гледах по новините информация за конференция, посветена на аутизма. като една от евентуалните причини за възникване на аутизъм докладчикът посочи прекомерното гледане на телевизия от бебета под 1 година и използването на телевизора като бавачка.

в нашата къща нямаме навика да има постоянно включен телевизор, който да си бучи ей-така за фон (както е у свекърва ми, което ме влудява). едва от преди 1 месец пускам на Мартин да гледа по 10 минути бебешки филмчета на ден от поредицата Baby Einstein и вече виждам, как е обсебен. постоянно иска да се катери на стола, сочи екрана и вика - "пуф-паф" (така нарича филмчетата заради едно влакче в тях). с "пуф-паф" можеш да го подкупиш за всичко. в нощта, когато се дра от болка часове наред заради забелената пишка, успяхме накрая да го успокоим единствено с филмчето.
затова гледам да съм много предпазлива с тия неща, именно защото виждам колко бързо се пристрастяват децата към готовото консервирано забавление.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #14 -: Януари 26, 2008, 15:39:08 pm »
До 2 години Марио се впечатляваше само от някои реклами. Не можехме да го задържим пред телевизора за повече от 10 минути дори и насила.
Към 2 години започна да се опитва да говори с изречения. Тогава започна да гледа и анимационни филмчета. От тях научаваше цели изрази, които после използваше. Обичаше да си говори с нас, обичаше да му се четат и книжки, но много си харесваше и филмчетата. В двора с другите деца си говорят за Батман и Грижовните мечета... Не виждам как ще миине без телевизор и компютър.
А иначе jam, това което казваш важи с пълна сила не само за децата>
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #15 -: Януари 28, 2008, 18:27:19 pm »
Ние в детската стая имаме кмпютър с лсд монитор и лсд телевизор, честно казано искрено се надявам да са по-безвредни отколкото другите, защото компа е по цял ден включен, а тв-то отвреме-навреме, но сравнително често...
*

    aii

  • ***
  • 386
  • На мама чудото :)
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #16 -: Януари 30, 2008, 12:32:58 pm »
Като ви чета и се притесних!!!Ние винаги сме имали ТВ откак беба се е родила и аз го оставях тихо включен за компания.Сега като сме заврели в една стая заради студа,работят ТВ и лаптоп.Забелязвам,че гледа ТВ-то като зомби,особено рекламите и се опитвам да я огранича.Но баща и постояно го пуска,не може без него.А е само на 2 метра от нея! :(
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #17 -: Януари 30, 2008, 13:54:25 pm »
aii, не е хубаво това - нито постоянното гледане на ТВ, нито тая близост до екрана. човек като стане родител, се сдобива с нови отговорности и се лишава от някои неща в името на детето си. мъжът ти би трябвало да си наложи, че неговите удоволствия са на второ място - след потребностите на бебето.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #18 -: Януари 30, 2008, 14:35:09 pm »
Доказано всички малки деца са пристрастени към рекламите. Наблюдавах го и при двамата ми племеници. Сега племеничката на 2 години като чуе рекламите и чак замръзва да ги гледа.
"http://lilypie.com/"><img src="http://lb4m.lilypie.com/UB2up3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers"
*

    aii

  • ***
  • 386
  • На мама чудото :)
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #19 -: Февруари 01, 2008, 11:45:43 am »
Jam, знам,че е лошо и затова когато сме сами с нея гася ТВ-то или я слагам с гръб към него.А баща и си гледаше в другата стая,ама пусти студ - сега сме в 1 и тримата и само се разправяме ту за новините да гледа,ту нещо друго.А за рекламите вече ги познава по звука, който ги предшества.:(