0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    sami

  • *****
  • 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Телевизор и бебе!!!!
« -: Януари 25, 2008, 14:21:22 pm »
Момичета,сега се сетих нещо да ви попитам,
в стаята на бебетата ви има ли телевизор?
Знаете ли че е много вредно за новородените да са
в близост до телевизора?
Моите бебки като се родиха,доктора изрично ме предупреди:
"Няма да се пуска телевизор в стаята на бебетата!!!"
Защото са като попивателни на облъчването от екрана!
Допуска се много малък телевизор/15-17",на няколко метра разстояние/,
и това даже е много!
Вие на какво мнение сте?
И как предпазвате бебетата от вредните облъчвания?


http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #1 -: Януари 25, 2008, 14:40:43 pm »
В нашата спалня, където спим всички заедно има малък тв, качен на стената. Понякога го оставям да работи съвсееем тихо, за да не усещат, че са сами в стаята или гледаме тв с мъжа ми преди да заспим, пак на най-ниското ниво на тв. Като ги отделим няма да има тв при тях! Една приятелка няма тв в цялата си къща, защото било вредно. За мен това е абсурдно да нямаш телевизор, а детето и като дойде вкъщи хвърчи от радост като види детско филмче по тв например. Също на детето не се дава да пипа моб. телефони, и да стои в близост до такива. Интересно навън как ще го предпази?!
Всичко крайно и прекалено не е хубаво, това е моето мнение!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    sami

  • *****
  • 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #2 -: Януари 25, 2008, 15:06:36 pm »
Права си,каквото и да правим,не можем да избегнем абсолютно
всичко вредно!
Моите близначки,като бяха новородени,в стаята имахме
тв,но не го пускахме като децата бяха там.Гледахме в хола тв.
Но пък тая твойта приятелка май доста е прекалила,
да нямаш телевизор в цялата къща..... 8O
А само като си представя в болницата всеки говореше по
мобифона в стаята с бебетата....снимките от подписа ми,
там дето са новородени,съм ги снимала с момифона в болницата,
и никои не ми правеше забележка,само ме караха да си мия ръцете
преди да храня бебетата!
« Последна редакция: Януари 25, 2008, 15:08:14 pm от sami »


http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #3 -: Януари 25, 2008, 16:34:30 pm »
Ние винаги сме имали телевизор в стаята. Да махна телевизора означаваше да махна и баща му.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #4 -: Януари 25, 2008, 18:07:39 pm »
Ние винаги сме имали телевизор в стаята. Да махна телевизора означаваше да махна и баща му.

Хм, в нашия случай махането на телевизора означава и махане на майката (дай Боже-аз) :lol:
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #5 -: Януари 25, 2008, 20:05:49 pm »
При нас компютъра е в стаята ни и в него има вграден тунер,та там гледаме ТВ.И аз го оставям да работи за фон,да не е тихо.Така,че при нашето бебе има две вредни неща-компютър и ТВ :oops:.
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #6 -: Януари 25, 2008, 23:03:29 pm »
При нас също има тв, 29" и 100hz, което означавало че може да се гледа и отблизо. Работи само вечер и малко към обяд, общо да се събират 3 часа. Малката е в най - отдалечения край и да се надявам, че няма да навреди.
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #7 -: Януари 25, 2008, 23:49:17 pm »
ние от месец въобще нямаме тв, добре, че са момичетата в Кафето да ми разказват Дързост и Красота :lol:

Вечер, докато бебето се приспива или вече е заспало, не ми се вижда редно да работи и телевизор, още повече само за фон.
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #8 -: Януари 25, 2008, 23:52:34 pm »
  От известно време си задавам въпроса,доколко е вреден ТВ,щото Мариела е вманиачена в тоя телевизор и в спалняат имаме .Където и да я сложим,в паяка,бънджи,столче за хранене ,на земята или в кошарата погледа й е към ТВ.Дори и ако я държа тя наднича през рамото да гледа.Уж новите имат защити,ама не ми се вярва да е безвредно.Моя позната  гледа малко дете в Англия което е на 1.5год. и още не са му дали да гледа ТВ.Явно правя голяма грешка,но понянкога няма как да я залисам, за да свърша някаква работа.Може би трябва да я огранича?
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #9 -: Януари 25, 2008, 23:59:11 pm »
Имаме Тв в спалнята, където е и бебето, противно на всички препоръки, че видиш ли дори би пострадал и интимния живот на двойка... Дрън-дрън.. За вредата за бебето...днешната техника не би трябвало да е толкова облъчваща, а и детето не е нон-стоп срещу телевизора. Иначе що се отнася до присъствие на ТВ по нататък, ще се опитаме да ограничаваме за сметка на игри, разходки, книги и т.н. без крайности, ще си гледа и ТВ. Мисля ако не е умерено е по-вреден за емоционалното, от колкото за физическото състояние.
Ами хора, дето живеят в малки жилища, че и една две стаи - кво да правят, ми то и компа, микровълновата....могат да имат вредно влияние.

*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #10 -: Януари 26, 2008, 00:06:53 am »
Мисля ако не е умерено е по-вреден за емоционалното, от колкото за физическото състояние.

Точно това беше написал Бърди за твто - че не трябва да замества социалния живот на децата.
Моето поведение в тази насока ще е, ако не се гледа някакво конкретно филмче или предаване, телевизорът да е изключен, т.е. да не е включен нон стоп само за фон и да му мигат постоянно разни реклами, реалита и куп глупости. За фон бих пуснала някаква музика, мисля даже да се насоча към някакви спокойни детски песнички, а не да му дъня по цял ден Z-rock, както правя по принцип
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #11 -: Януари 26, 2008, 10:06:03 am »

Точно това беше написал Бърди за твто - че не трябва да замества социалния живот на децата.
Моето поведение в тази насока ще е, ако не се гледа някакво конкретно филмче или предаване, телевизорът да е изключен, т.е. да не е включен нон стоп само за фон и да му мигат постоянно разни реклами, реалита и куп глупости.

Абсолютно съм съгласна :)
Въобще не става въпрос, че ТВ е вреден заради лъчения някакви, ами вреди на нервно-психическото развитие на децата. И специалистите съветват до 2 год. детето да не гледа ТВ или поне не безразборно, най-вече децата се пристрастяват към рекламите, а те са чиста проба внушение и манипулация. Това поне съм го учила и мога със сигурност да го твърдя.
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #12 -: Януари 26, 2008, 13:53:45 pm »
Ние вече не сме бебе, почти на 5 сме. Заведох хлапето на очен лекар, защото вече виждах, че е невъзможно да го държа далеч от мониторите. Исках поне адекватни очила да му купя. Съветът на лекаря беше нищо да не правя. А очите му се зачервявали от нещо съвсем друго - алергичен конюктивит. Съветът му беше - по-добре го карайте да мига от време на време вместо да му слагате очила и му слагайте козирка при силно слънце.
Зная че по пресата се тръби масово колко са вредни телевизорите. Говорих и с инженер, който се занимава с тези излъчвания. От плоските монитори (телевизори) излъчването е 0. Той каза "колкото от вестник".
На кого да вярвам - на търсещите сензация журналисти или не лекарите и на учените.

От друга страна аз съм пред компютъра от 1981. Онези чернозелените, помните ли ги? Телевизор винаги сме имали ЧБ, цветен... На 35 съм и имам под 1 диоптър късогледство... А другите лъчения дали са вредни, ами сигурно от тях съм станала такава гадна...
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #13 -: Януари 26, 2008, 14:05:09 pm »
в моята книга за отглеждане на бебета и малки деца пише, че гледането на телевизия им действа като изпадане в транс. изразходвали дори по-малко енергия, отколкото ако просто седят и нищо не правят. там не препоръчваха до 1 година детето изобщо да гледа телевизия, а след това - постепенно, много по малко, с подходящо подбрани предавания.
вредата от телевизора беше описана в следните насоки - вреда за очите, електромагнитно облъчване, намалена физическа активност с всичките й последици, отчуждаване, възпрепятстване на естествения стремеж към самостоятелно намиране на забавления. в подкрепа на твърдението за отчуждаването, наскоро гледах по новините информация за конференция, посветена на аутизма. като една от евентуалните причини за възникване на аутизъм докладчикът посочи прекомерното гледане на телевизия от бебета под 1 година и използването на телевизора като бавачка.

в нашата къща нямаме навика да има постоянно включен телевизор, който да си бучи ей-така за фон (както е у свекърва ми, което ме влудява). едва от преди 1 месец пускам на Мартин да гледа по 10 минути бебешки филмчета на ден от поредицата Baby Einstein и вече виждам, как е обсебен. постоянно иска да се катери на стола, сочи екрана и вика - "пуф-паф" (така нарича филмчетата заради едно влакче в тях). с "пуф-паф" можеш да го подкупиш за всичко. в нощта, когато се дра от болка часове наред заради забелената пишка, успяхме накрая да го успокоим единствено с филмчето.
затова гледам да съм много предпазлива с тия неща, именно защото виждам колко бързо се пристрастяват децата към готовото консервирано забавление.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #14 -: Януари 26, 2008, 15:39:08 pm »
До 2 години Марио се впечатляваше само от някои реклами. Не можехме да го задържим пред телевизора за повече от 10 минути дори и насила.
Към 2 години започна да се опитва да говори с изречения. Тогава започна да гледа и анимационни филмчета. От тях научаваше цели изрази, които после използваше. Обичаше да си говори с нас, обичаше да му се четат и книжки, но много си харесваше и филмчетата. В двора с другите деца си говорят за Батман и Грижовните мечета... Не виждам как ще миине без телевизор и компютър.
А иначе jam, това което казваш важи с пълна сила не само за децата>
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #15 -: Януари 28, 2008, 18:27:19 pm »
Ние в детската стая имаме кмпютър с лсд монитор и лсд телевизор, честно казано искрено се надявам да са по-безвредни отколкото другите, защото компа е по цял ден включен, а тв-то отвреме-навреме, но сравнително често...
*

    aii

  • ***
  • 386
  • На мама чудото :)
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #16 -: Януари 30, 2008, 12:32:58 pm »
Като ви чета и се притесних!!!Ние винаги сме имали ТВ откак беба се е родила и аз го оставях тихо включен за компания.Сега като сме заврели в една стая заради студа,работят ТВ и лаптоп.Забелязвам,че гледа ТВ-то като зомби,особено рекламите и се опитвам да я огранича.Но баща и постояно го пуска,не може без него.А е само на 2 метра от нея! :(
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #17 -: Януари 30, 2008, 13:54:25 pm »
aii, не е хубаво това - нито постоянното гледане на ТВ, нито тая близост до екрана. човек като стане родител, се сдобива с нови отговорности и се лишава от някои неща в името на детето си. мъжът ти би трябвало да си наложи, че неговите удоволствия са на второ място - след потребностите на бебето.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #18 -: Януари 30, 2008, 14:35:09 pm »
Доказано всички малки деца са пристрастени към рекламите. Наблюдавах го и при двамата ми племеници. Сега племеничката на 2 години като чуе рекламите и чак замръзва да ги гледа.
"http://lilypie.com/"><img src="http://lb4m.lilypie.com/UB2up3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers"
*

    aii

  • ***
  • 386
  • На мама чудото :)
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #19 -: Февруари 01, 2008, 11:45:43 am »
Jam, знам,че е лошо и затова когато сме сами с нея гася ТВ-то или я слагам с гръб към него.А баща и си гледаше в другата стая,ама пусти студ - сега сме в 1 и тримата и само се разправяме ту за новините да гледа,ту нещо друго.А за рекламите вече ги познава по звука, който ги предшества.:(
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #20 -: Февруари 01, 2008, 12:19:17 pm »
  Аз съм малко радикална в това отношение-никога не е имало/няма и да сложа/ тв в някоя от спалните.Най-малко пък в стаята на детето/макар че вече е тийнейджърка/.Имаме телевизори в хола и в кухнята.Смятам,че са предостатъчни.

 П.П.Естествено,някои семейства живеят в по-тясно пространство,и при тях е неизбежно.Но наистина смятам,че за родителите трябва да е приоритет комфорта на детето.
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #21 -: Август 17, 2008, 11:52:07 am »
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #22 -: Август 18, 2008, 09:55:02 am »
За щастие, нашето дете изобщо не се захласва по ТВ, нито по анимационни филмчета. Единствено удоволствие й прави слушането на народна музика и чат-пат се заплесва по бате Енчо /най-много 10 минути :wink:/.
За съжаление, баба й и дядо й много обичат по цял ден да дрънка ТВто с разните му сериали, та слава Богу, че е на ясла.
В спалнята имаме телевизор, но рядко се пуска.
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #23 -: Август 18, 2008, 10:37:54 am »
И аз съм абсолютно против ТВ във всяка стая, особено в спалните. Имаме в хола, който почти не пускаме, евентуално само да чуем новините. Деси не обича да гледа телевизор, гледа от време навреме за по 5-6 мин. детските филмчета на пиксар на компютър.
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #24 -: Август 18, 2008, 13:27:20 pm »
В нашата спалня също няма тв, някъде съм чела из разни списания за обзавеждане, че спалнята все пак е единственото място в къщата за пълноценна почивка, а ТВ, макар и на тихо и дори да заспим на ТВ пак си оказва влияние. Чела съм дори, че когато спим пред ТВ поемаме повече от вредните му влияния.
Мойто злато много иска телевизор в спалнята, но за сега удържам фронта, а когато бебка дойде, хептен няма да давам и дума да става. Не става дума за радикалност, а кое е вредно и кое - не. Моята кумица, когато кръщелника беше бебе - имаха ТВ в спалнята и тя не смееше да го пуска, а това обезмисля наличието му в стаята. Все пак вещите са за да се ползват, я не да стоят като паметници. Ако няма да го пускаш защо ти е? Един в хола си е стига, който иска да зяпа - да си стои там :)
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #25 -: Август 18, 2008, 16:51:56 pm »
Мога да ви кажа при нас как стоят нещата ...
От около 8 години, откакто живеем заедно нямаме телевизор. Когато си изнесохме имахме по-важни неща за купуване и на телевизора така и не му дойде времето. Оказа се, че може чудесно да се живее и без тази медия. Новините ги четем в нета, филми си сваляме или взимаме под наем и гледаме на РС-то. По този начин имаме повече време да общуваме, да четем и да си прекарваме вечерите активно, а не пасивно лежейки пред екрана. За мен телевизора е ненужна вещ и пречи. По този случай и бебо няма да има телевизор, ще гледа филми по моя преценка и ще слуша музика за фон, а не реклами например.
Видях наскоро как се е отразил телевизора върху 3 годишната дъщеря на моя приятелка. Детето седи и се клати пред екрана, втренчено в поредното безумно филмче по детския канал. Ако му смениш канала изпада в истерия, ако го извикаш да яде, не иска, трябва да му занесат пред телевизора закуската. Не иска да си говори с теб и се дразни ако го разсейваш. Не може да говори, но знае песните и мелодиите наизуст. Не иска да му четеш, не иска да слуша песнички и да ги учи, иска само да гледа екрана. Само си пуска ДВДто или си сменя каналите за да си намери нещо ново за зяпане.
По този начин се губи струва ми се връзката родител-дете. Родителите вместо да седнат да разказват и разкриват тайните на големия свят пред малкото същество оставят медията да свърши тази работа, и то в период, в който се формира психиката и светоусещането. След време това дете няма да иска да излезе да играе навън, ще предпочете компанията на телевизора пред тази на връсниците.
Естествено всяка крайност е за избягване. Но не смятам, че липсата на телевизор е крайност. Това е право на избор, така може да се замислиш какво ти се гледа, какво искаш да научиш и да потърсиш сам информацията или филма по темата и да гледаш само него, а не това, което редакторът на смяна ти е подготвил.
Съжалявам за дългия пост, дано не съм ви отекчила.
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #26 -: Август 18, 2008, 17:08:40 pm »
Естествено всяка крайност е за избягване. Но не смятам, че липсата на телевизор е крайност.
Ако правилно съм те разбрала - новините трябва да си чета из нета, защото така ми отпочиват очите и пестя време. Иначе ако ги слушам докато съм в кухнята е кофти.
За филмите пак така - вместо на телевизора, на екрана е по-интересно. Един ден ще се оплакваш, че детето гледа филма от 40 см. Ако имате пари за толкова хубав монитор, сигурно ще можете да си позволите и телевизор.
Едно тригодишно дете е предпочело да седи пред телевизора вместо да си говори с теб и ти се разсърди на телевизора? Пред компютъра дали щеше да е различно?
Да се дискутира дали да има телевизор в спалнята или в стаята на детето е едно, но дали да има телевизор вкъщи, вече е прекалено.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #27 -: Август 18, 2008, 17:32:46 pm »
Tamara,
Аз разказвам как е у нас ...
Казвам какво съм видяла у други хора. В семейството на приятелката ми съм била пасивен наблюдател и ми направи впечатление как детето игнорира собствение си родители, не мен ... Как гледането на телевизия измества всичко друго, като разговор с мама, закуска със семейството, четенето на приказки и разходката.
Пускайки телевизор смятам, че ще лиша детето от контакта с мен и истинския свят.
Липсата на телевизор отдавна (за щастие) не е поради липса на възможности. Вместо да си купим по-голям екран сме решили да си вземем прожектор за стена, за по-голямо удоволствие и наслада от образа.
Пак казвам ние ГЛЕДАМЕ филми, новинарски емиции, четем новини на три езика и се интересуваме живо от това какво става по света. Но не го правим посредством телевизионен екран, а го правим съобразно нашите интереси. Има разлика дали телевизора бучи за фон, или го пускаш когато прецениш, че искаш да чуеш точно определено нещо и. В дома на родителите ни медиите са постоянно включени, както и в повечето къщи, виждам че те са станали зависими от този шум и ако се "прецака" кабелната "лягат болни". И това са хора по на 50-60 години, какво остава за едно малко същество което тепърва се формира ...
Смятам, че телевизора няма място в живота на бебето и детето до момента, в който родителя му  е изградил навици и се е наложил като авторитет и пример за подражание. След това филмите и предаванията ще са просто начин за забавление, а не мания.

*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #28 -: Август 18, 2008, 18:16:21 pm »
Аз мисля ,4е на думи вси4ко зву4и толкова лесно ,но на практика е малко по- сложно .Зависи и от темперамента на детето .Моето дете като бе6е 6 месе4но съм и пускала "Дора и компани" по няколко минути на ден (от тях се нау4и да пее и да се клату6ка и да маха с ръце),сега не им обръ6та никакво внимание,на друга вълна сме ...Имам племенници (3 год и половина)които преди само с ТВ-то  може6е да ги укроти6 сега даже и това не ги вълнува ,даи им да 4овъркат и разглобяват тракторите си по 5 пъти на ден .Просто не виждам как 6те забраня ТВ-то  и др. не6та ,които са ни ежедневие.От страни е супер просто да забраняваме, но като ни доиде до главата склоняваме,ако това е единствения на4ин да успокои6 разгневеното си дете.Вси4ко с мярка трябва да е , забраненото е наи- сладко  :).
« Последна редакция: Август 18, 2008, 18:22:00 pm от Shakira25 »
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #29 -: Август 18, 2008, 22:22:12 pm »
Охх, намесвам се, без да съм за този под форум, ама...

Девойки, аз съм на 38 и!

Когато бяхме малки ние НЯМАХМЕ телевизия! За първи път имах достъп до телевизор на 10 години (нашите тогава проимаха), и имах право да гледам телевизия два пъти седмично по 1 час!

До 18-годишната си възраст гледах телевизия максимум 3 часа на ден! Та в този ред на мисли за какво говорим? Защо ни е ТВ-то? Едно дете, стига да му бъдат създадени достатъчно добри условия може да мине и без всекидневно висене по 10 часа пред телевизора.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #30 -: Август 18, 2008, 23:03:33 pm »
В къщи имаше телевизор още като бях 5-6 годишна, не ми позволяваха да гледам постоянно,
всяко филмче трябваше да бъде заслужено
то и програмата на обяд спираше, ако някой има толкова древни спомени като мен.
По-късно станах голям телеман, така или иначе.
Мисля, че всеки сам трябва да прецени дали да има ТВ при бебето му.
Мои много близки приятели имат телевизор в стаята, където отглеждат детето си.
Те например смятат, че интернет "разваля семейството",и нямат компютър.
Всеки сам взима решение какво да си слага в спалнята и какво не :wink:
Аз имам и двете, поне аквариум няма да позволя да има, че ...Той ще е в друга стая.
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #31 -: Август 19, 2008, 11:28:29 am »
Темата е - телевизор и бебе. По тази тема - против съм нон-стоп да бучи ТВ на бебето, но да нямам ТВ изобщо в къщи - струва ми се прекалено. И изобщо не съм съгласна с теорията, че телевизора може да развали общуването/възпитанието родител-дете. Ако човек е достатъчно креативен, отговорен, всеотдаен, може да измисли достатъчно разнообрази занимания за детето си. Аз не съм чак толкова перфектна, но определено наличието на ТВ не ангажира вниманието на детето ми. Просто аз по цял ден не зяпам ТВ, но когато ми се гледа нещо интересно, разбира се, че си гледам. Тя се разхожда /кво пречи ТВ-то на разходките не разбрах. Не го нося с нас в чанта.../, играе си с играчки, много обича да разлиства списания и книжки, може час да седи и това да си прави и обича аз да и обяснявам по картинките. То ако човек не съумее да привлече вниманието на детето си - и в празна стая да седи, за да не отвлича нищо вниманието - все тая! 

Съгласна съм с Тамара!
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #32 -: Август 19, 2008, 16:00:14 pm »
Интересна тема за мен!
Аз пък без телевизор не мога да живея :oops: като съм си вкъщи, особено сама, не го изключвам от сутрин до вечер, точно за фон, рядко гледам нещо съсредоточено. Честно казано по себе си не виждам какво ми пречи. Бебето, живот и здраве, ще гледам да го ограничавам, ама не вярвам да гледа нещо кой знае колко съсредоточено в ТВ, поне като съм виждала на приятелки малките деца, чат-пат хвърлят по едно око на някоя реклама или песничка, освен ако не е специално детска програма.
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #33 -: Август 20, 2008, 07:03:37 am »
Нито една крайност не е добре, и в други теми съм го писала. На братовчед ми жена му изобщо не пуска ТВ на малката и като идват у нас от вратата ме кара да го спра ако работи. Какъв е резултата - веднъж мъжът ми пуска на братовчед ми нещо по ТВ - както си играеха децата и дъщеря му като впери поглед в ТВ гледа и не мърда и докато не го спряхме не отдели поглед от него, докато през т'ва време нашите си се занимаваха с нещо и изобщо не им направи впечатление. Против съм непрекъснато детето да гледа ТВ, но и категорично да му се забранява също не ми се вижда правилно. Едно време беше друго.
Интернет разваля семейството точно толкова, колкото и симпатичните колежки - най-сигурно е да не се ходи и на работа за всеки случай. ;)
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #34 -: Август 20, 2008, 10:20:33 am »
Интернет разваля семейството точно толкова, колкото и симпатичните колежки - най-сигурно е да не се ходи и на работа за всеки случай. ;)
:D :D :D

Написах това, защото винаги ми е било много забвано като изказване.
В случая истината май е такава, че мъжът на моята приятелка изключително я ревнува от всичко.
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #35 -: Август 20, 2008, 17:57:44 pm »
Ние имахме телевизор - черно-бял, когато бях малка.
На 10 бях на гости и там имаше цветен телевизор. Явно съм била толкова впечатлена, че дядо ми веднага реши да купи цветен. Но не смятам, че това има значение.

И аз като cygnus смятам, че няма нужда от крайности. Опитвах се да ограничавам детето да гледа телевизор, но не с лимити, а като го извеждах навън. Случвало се е да се договорим да се приберем само за това детск и после пак навън.
Но дойде моментът в който не можех да се боря с него и две три седмици редуваше компютър с телевизор. А после вече престанаха да му правят впечатление. Компютърът седеше включен, а той не го забелязваше или сядаше за 10-15 минути. Телевизорът го включваше в другата стая, само за да чува какво дават и гледа само избрани 3-4 филмчета на ден. Най-пагубно му действат рекламите. Все още взима всичко за чиста монета :)

Вместо да си купим по-голям екран сме решили да си вземем прожектор за стена, за по-голямо удоволствие и наслада от образа.
Много мразя да разубеждавам някой, който е решил да си купи нещо. И сега не се опитвам да те разубедя. Лампите на тези прожектори са доста скъпи. Именно затова в големите магазини за презентация предпочитат да купят еднократно екран за презентации, а не прожектор с лампи, които често трябва да се сменят
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #36 -: Октомври 07, 2008, 20:22:29 pm »
Провокирана от разказа на една приятелка, че синът и буквално залепял нос на ТВ-то, намерих следната статийка, която може да се стори интересна и на други мами:
http://www.parentingweekly.com/parenting_information/babies_tv.htm?nz=494&sz=2762202&wz=32&dz=10/7/2008
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #37 -: Октомври 08, 2008, 13:57:21 pm »
Категорично считам, че ТВ повече вреди, отколколкото помага при деца. А защо не и при възрастни /освен качествено затъпяване, при мен до друго не води/.
Имам приятелка с детенце епилептик. Една от медицинските забрани е гледане на тв повече от 1-2 часа дневно /има и други, разбира се/. Което какво говори? - това е бич за нервната система ...
иначе майки всякакви, хора всякакви ... И да се пуши в помещение с малко дете е вредно, но го практикуват 99 % от майките пушачки ...
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #38 -: Октомври 11, 2008, 15:06:24 pm »
Всяко забранено нещо е страшно сладко. Не я ограничавам и тя няма интерес. Поглежда отвреме на време към телевизора, но рядко и за максимум 5 минутки. На компютъра сядаме за десетина минутки да пойграем на една игда с конче. Храним го, решим го, караме го да потича малко и айде стига толкова :lol:. Гледам повече да сме навън и това е. Телевизор и компютър има само в хола. В кухнята се храним в спалнята спим. Тези помещемия категорично не се ползват за гледане на тв и сърфиране в нета  :).
Знаете ли, категорично забранявах шоколад и сладки под всякаква форма, зрънчовци и тем подобни. Резултата беше, когато успее да се докопа до нещо подобно гледа да натъпче максимално количество докато не съм и го взела. Започнах да и давам по малко от всичко след като е хапнала нещо друго и е сита и нещата придобиха нормален вид. Затова спрях да забранявам.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #39 -: Октомври 11, 2008, 22:53:36 pm »
Лидия, долу горе подобно поведение мисля да следвам и аз - с всичко.
И за мен правилния подход спрямо телевизора е "гледам да сме повече навън и това е" - да предоставя на детето други алтернативи за прекарване на времето.
Имам познати, които са абсолютно против гледането на тв от малки деца и по тази причина нямат такъв в тях. Бяхме преди месеци заедно на рожден ден в детски клуб, където беше пуснат тв - всички деца играеха и нещо се занимаваха, само тяхните стояха на един стол като хипнотизирани, вперили поглед в екрана.
Друга позната е забранила шоколада, не позволява на никой в присъствието на детето й да изговаря думата "шоколад". Такова престараване надали ще има желания ефект, да няма и обратен.
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #40 -: Октомври 12, 2008, 00:13:02 am »
Цветенце, имам роднина действаше по същия начин с децата си.Беше ни забранила да изговаряме тази дума, да се подарява шоколад беше немислимо,да не говорим да консумират.Казваше, че те не го познават и няма как да го поискат.Но, тръгнаха по градини и училища и стана страшно.Точно обратния ефект.Играят с майка си буквално на криеница- само и само да се докопат до парче шоколад.Аз лично не съм привърженик на такива крайни мерки.Давам в минимални количества нещо от серията на Киндер.особено това новото като суха паста което е по средата мисля че се води сладолед.След 3 години като стане ученичка няма да съм с нея да знам какво яде.
 За гледането на тв - много няма желание.Иначе на компютъра си изглежда по една приказка.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #41 -: Октомври 12, 2008, 10:39:15 am »
Пингуи-то ли Ния? Не е сладолед , но се държи в хладилник. Вътре е със мляко, на мен ми е на вкус като сметана, но предполагам е мляко. Моите смучат яйцата (шоколадовите) общо взето колкото да се омажат. Точно по тази причина им давам за да не решат, че шоколада е нещо забранено и съответно много хубаво - няма кой знае какъв интерес към него определено.
« Последна редакция: Октомври 12, 2008, 10:42:06 am от cygnus »
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #42 -: Октомври 12, 2008, 14:55:14 pm »
Дони да, точно Пингуи давам и понякога иска от другия вид - Буено :lol:
в момента има нова серия играчки в яйцата ,много са сладки.незнам тя ли им се радва повече или аз :lol:
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #43 -: Октомври 12, 2008, 19:12:04 pm »
Тъкмо щях да ти пиша да внимаваш с дребните елементи в тези играчки и се сетих, че Ели е по-голяма :)
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #44 -: Октомври 12, 2008, 19:54:36 pm »
то извън темата де, ама я ме светне какво е това Пингуи и къде да го търсим :lol:
На Деси до сега 3-4 пъти сме й давали от на милка малките шоколадчета, дето са по 4-5 в една лилава кутийка.
*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #45 -: Октомври 12, 2008, 20:59:24 pm »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #46 -: Октомври 12, 2008, 21:15:42 pm »
Пингуи търси по хладилните витрини - обикновено е при млякото. тва даже Мартин го яде, ама го ползвам за краен резерв.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Телевизор и бебе!!!!
« Отговор #47 -: Октомври 12, 2008, 22:31:39 pm »
Така и така сме на вълна ТВ - загледай се ;) В момента върви реклама на Пингуи, но аз смятам, че т.нар Млечните кексчета / Milchschnitte http://www.milchschnitte.de (не се сещам как се превеждаха на български) са по-вкусни, винаги се намират на регала до Пингуи.