0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,
Може ли някоя от вас да ме насочи към литература за евентуалните негативни последствия от прилагането на медикаментите по протоколите за инвитро? Могат ли да доведат до хормонален дисбаланс, ранно настъпване на менопауза и т.н.?
Благодаря предварително!
Здравейте на всички!!!

преди няколко дена разбрахме с мъжа ми,че трябва да правим ин витро.аз обаче мн се притеснявам от това,какви ще са последиците за мен от всичките хормонални медикаменти и процедури? остава ли хормонален дисбаланс,може ли да се увреди хипофизата и изобщо мога ли така да си навредя,че да ми остане за цял живот?
При мен - два опита.
Първи опит - къс протокол, странични ефекти нямаше, МЦ като по часовник.
Втори опит - дълъг протокол - топли вълни, покачване на килограми, нервност, липса на МЦ три месеца, хормонален дисбаланс.
*
При мен един опит по дълъг протокол. Никакви странични ефекти, освен подуването, което е нормално. Цикъл без промяна. Хормони в норма.


При първия си опит по къс протокол цикъла ми не се промени ,но имах постоянни болки в яйчниците близо 6, 7 месеца. След вторият си опит в друга клиника ми нямаше нищо!
*
Изобщо не съм се замисляла какви ще са последствията. Исках да имам дете.

[/url]
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
При мен

първи опит - по дълъг протокол, топли вълни, подуване, успешен за кратко, и после рязко покачване на килограми
втори опит - по къс протокол, никакви проблеми, точен цикъл, покачване на килограми
трети опит - дълъг протокол, подуване, покачване на килограми, цикъл на 15 ден след трансфера, но следващия месец 22 дни закъснение.

Изобщо не съм се замисляла какви ще са последствията. Исках да имам дете.

« Последна редакция: Февруари 11, 2011, 14:08:45 pm от silvanchence »
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
При дългия протокол е нормално да има топли вълни и голямо закъснение на цикъла ,заради блокажа на хипофизата.
Първи опит по дълъг протокол - покачване на кг.,нервност,иначе точен цикъл без никакви проблеми.
Втори опит по къс протокол - все още не знам за кг., но като цяло не съм гладна повече от обичайното , нервност, болки в Я.Все още съм в стимулация ,подробности по натам.

За последствия и аз не съм се замисляла честно казано , защото просто искам дете!
*
Според мен, темата има нужда от малко уточнения:
1. Вид протокол?
2. Блокаж - депо или микродози?
3. FSH - стимуланти?

За временните странични ефекти може да се прочете на опаковката на всяко от използваните лекарства. А за по-дълготрайни последствия ще кажа само - Пази Боже!




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho


 А за по-дълготрайни последствия ще кажа само - Пази Боже!
yahoo_17 :crossfingers: и Господ да е с нас!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
в информираното съгласие, което трябва да ви предоставят от клиниката за подпис, следва да са описани възможните негативни последствия от лечението.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Два опита по дълъг протокол с блокаж.
И при двата опита отслабвах с около 1-2 кила. След това пак си ги върнах, но не съм качила отгоре други.
При първият опит никакви странични симптоми не усетих, освен нощно изпотяване дакато беше блокажа, после като се включиха и другите лекарства ми отмина.
При втория - имах топли и студени вълни и нощно изпотяване, което продължи и след отрицателния тест.
Относно дълготрайните, след 3 стимулации направих жлъчна криза с невероятни болки, полежах и в болница, доктора каза, че е от стимулациите. Затова внимавайте с храните успоредно - без мазни храни, свинско и т.нат.
*
Да се запиша и аз

Първи опит - дълъг протокол, микродози декапептил. Рязко качване на кг и общо подпухване. След неуспешния опит в търсене на причини за неуспеха поставена диагноза Хашимото поради високи ТАТ и МАТ.

Втори опит - къс протокол. Качване на няколко кг.

Трети опит - замразен ембриотрансфер. Вливане на имуновенин поради завишени НК клетки. Всички странични негативни реакции от вливането в много силен вариант. Отново качване на няколко кг.

Четвърти опит - дълъг протокол, депо блокаж Декапептил. Закъснение на цикъл след неуспешния опит около 50 дни. 

Не съм имала други странични последствия освен кг и Хашимотото, които ми "изядоха" ушите  :(


Първи опит - дълъг протокол - качване на 5 кг които 1 год не мога да сваля.
Първи опит - къс протокол - бременност, + 38 кг, пожелавам го на всички!!! МЦ една година по-късно, редовен.
Втори опит - къс протокол - надявам се на гореописаното  :D
Първи опит дълиг протокол блокаж с микродози, закаснение на цикъла 10 дни, 1 месец главоболие след "-" тест, което не се повлияваше от лекарства, качване на 5 килограма, които изчезнаха с спирането на лекарствата. По време на стимулацията от Менагона се надувах много на местото на инжектира, болка и сърбеж и най- гадния страничен ефект от него олигоурия.
При първия неуспешен опит ИКСИ имах само нощно изпотяване и нямах други проблеми, но след това се оказа, че раничката на шийката на матката, която бяхме горили с лазер отново се е оголемила вследствие от хормоналните лекарства. Сега преди следващ опит пак ще горим, за съжаление!
въпреки, че все още не съм правила ин витро, ще споделя по-различна гледна точка: евентуални алергични реакции към лекарствата за стимулация.
Ако някоя пациентка е наясно, че тя по принцип си е с алергични реакции (например към антибиотици и т.н.) е добре да се направи първо тест за алергии към съответните лекарства за стимулация. Този тест представлява надраскване на кожата и поставяне на лекарството върху надрасканата кожа. Прави се задължително при алерголог. В последствие той преценява дали да предпише антихистамини или друго, за да се "тушира" алергичната реакция.
Аз например имам алергия към пурегон (предполагам защото има малко остатъци от антибиотици), нямам алергия към овитрел и декапептил.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)