0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Аз да се допълня от предишния си постинг - след двете неуспешни процедури се сдобих с миома и полип на шийката на матката. :(
*
И аз след втората стимулация се сдобих с миома в кухината на матката. За последствията върху гърдите ми не ми се мисли просто....
Много са ми страшни тези стимулации. Дано не отключим по някоя гадост в последствие....
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
И аз след втората стимулация се сдобих с миома в кухината на матката. За последствията върху гърдите ми не ми се мисли просто....
Много са ми страшни тези стимулации. Дано не отключим по някоя гадост в последствие....

а доказана ли е връзката между хормоналната стимулация и миомата на матката??

д-р Г.Николов наскоро в едно ТВ предаване заяви, че засега няма научни данни за повишен риск от онкологични заболявания вследствие на хормоналните стимулации при АРТ.

човекът много чете, иска ми се да му вярвам.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
д-р Г.Николов наскоро в едно ТВ предаване заяви, че засега няма научни данни за повишен риск от онкологични заболявания вследствие на хормоналните стимулации при АРТ.

човекът много чете, иска ми се да му вярвам.

Това заключение съм срещала и аз из научни публикации, особено в страницата на Американското Дружество по Репродуктивна Медицина. Не категорично отрицание, а неутралното "досега не е установена причинно-следствена връзка".
Мираи аз не смятам, че миомата е възникнала при стимулацията. Виж потене, качване на килограми, хормонални промени и други подобни се срещат често.
*
Миомите според медицината са продукт на по-висок естрадиол. Миомата, която си имам от преди стимулациите и при двете стимулации порасна - значи все пак се влияе.
А новата на какво е продукт - не знам. Просто появата й съвпадна със стимулацията. Но аз просто съм си предразположена към миоми. Махнаха 3 преди 4 години и точно след 2 години се появи нова. Стимулациите им помагат в растежа.
Добрата новина е, че не всички са предразположени към тях. И ако ще и 10 стимулации да имат - нищо няма да им стане!!!
И миомата не е онкологично заболяване. Тя е доброкачествен тумор и изключително рядко се изражда в злокачествен.
Няма все още доказана връзка между хормоналните стимулации и онко заболяванията. Това е само едно подозрение. И дано не се докаже тази връзка - искрено се моля.
Но времето ще покаже!!!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



един опит, къс протокол, завършил без трансфер
малко гадене първите дни /може от цикъла да е било/, и синьо дупенце  :oops: /така ме надупчиха.../
иначе имах големи притеснения, астматичка съм, имам си и други екстри - други алергии,вариращо кръвно, миомен възел... нищо не се промени, даже цикълът ми стана доста редовен и като на теория 26-28 ден
килцата си останаха същите, но след това пак похапвах сладичко  :? за успокоение и качих 2-3 кг

Първи опит къс протокол - почти никакви негативни реакции, освен лека нервност,лош отговор от страна на яйчниците,болки в яйчниците, цикъл - без промяна.
Втори опит - ЕЦ, биохимична бременност. Последствия никакви, разбираемо няма лекарства, освен овитрела и задължителните след трансфер.
Трети опит - дълъг протокол, малко по-добър отговор на яйчниците, нямах топли вълни, малко нервност, безсъние, болки в яйчниците,липса на цикъл 60 дни, главоболие, хормонален дисбаланс. Три месеца по-късно 2 кисти в яйчниците, отново два месеца без цикъл.
Предстои ми 4 опит.Хич не ми се ще да бъде със стимулация, ама ще видим какво ще каже док. Имам си и две снежинки.
« Последна редакция: Юли 13, 2011, 23:51:20 pm от silvi 35 »
Тъй-като съм податлива на качване на килограми от хормонални медикаменти, мислите ли че мога да си избера вида стимулации /по-силни/слаби лекарства?/. Преди време от прием на Diane 35, качих 15г за кратко време и още не мога да ги сваля, та затова се притеснявам :?. Извинявам се, ако поста не е за тази тема
dhhdesi,не съм сигурна дали ти можеш да определяш хормоните ,с които ще те стимулират.Само за успокоение да ти кажа ,че аз преди години от това Диане 35 също бях качила около 15 кила, но вече имам два стимулирани опита и не съм качила и грам.Така ,че не е задължително и ти да качиш .
Здравей Дидомира, благодаря ти за успокоението, явно не всички лекарства действат по този начин :)
*
Здравейте!
Имам четири опита и Слава Богу засега никакви оплаквания. Дай Боже и да няма никой от нас никога!
Първи, втори и трети опит - дълъг протокол, с микродози декапептил, гонал, пурегон, прегнил, оветрил (изброила съм ползваните във всички опити лекарства). На втория опит биохимична бременност, лапаро за остстраняване на спукана тръба.
Четвърти опит - къс протокол с гонал и оргалутран. Бременност и раждане секцио. Качих 16 кг, смъхнах 19 кг., още кърмя.

За всички опити не съм качила кг, предполагам се дължи на това, че не ни изписват Преднизолон (това е мое умозаключение :wink:). Цикълът не забелязвам да се е променил нито като периодичност, нито като дълготрайност. Обикновено ми е идвало 3-4 дни след спиране на лекарствата при неуспешните опити.
Ами май е това в общи линии!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Всяко лекарство крие риск,ако прочетете негативните и позитивните неща от прилагането на което и да е хапче,че има последствия безспорно има,но не мисля,че са толко големи,на мен лично миомните възелчета си ми бяха от преди това,е вярно пораснаха в следствие от стимулацията и бременността,но пак бих го направила.
От няколко дни получавам топли вълни(ужас),дали това не е предупреждение за настъпване на менопауза?За справка,наскоро приключи поредния стимулиран опит и съм на 36 год.
*
Аз правих инвитро по дълъг протокол с блокаж и нелека стимулация. Не отчетох никакви странични ефекти, не усетих нищо особено. Има и такъв вариант.
И аз да се допълня и да задам въпрос понеже първия ми опит беше успешен и нямам реално наблюдение за ефекта от стимулацията.
След втория опит /пак по къс протокол/ нямах никакви странични ефекти - нито подуване, нито повишаване на кг, нито друго.
Втори опит /ЕТ на 28.06./- неуспешен, цикъл на 10-ти ден от ЕТ и точно на деня, в който би трябвало да ми дойде, ако нямаше процедура /МЦ на 26 дни/. Интересното идва после - нормално забременяване във следващия месец - юли, с последващ спонтанен аборт в 6-та седмица /15.08./. По принцип съм с редовен МЦ, какво да очаквам сега? Има ли вероятност този месец да съм повлияна все още от стимулацията и да имам закъснение на МЦ?
*

    megi79

  • ***
  • 231
  • Маргаритка
Опит ИКСИ - къс протокол- гонал по 225 UI на ден - супер добро настроение по време на стимулацията, чувствах се страхотно, неразположение след пункцията, няма покачване на кг. Спиране на лекарствата, цикъл точно. Първи месец след ИКСИ цикъл точен. Втори месец липса на ОВУ и закъснение, повишени нива на ЛХ, тестовете за ОВУ го отчитат вече 10 ден.
Ще се боря до край, за да те имам!
При мен се получи пигментация над горната устна. В рамките на няколко месеца изчезна  и сега почти я няма. Чудя се кой от хормоните въздейства по този начин?
Аз бях с дълъг протокол. По време на самата стимулация бях добре. Е, имах малко болки в стомаха, главоболие и раздразнителност, но тях си ги имам понякога и без лекарства :wink:Проблемът ми е сега, че след успешният, но за много кратко опит, вече два цикъла ми идва с голямо закъснение през 43 и 40 дни и с много изнервяне...По принцип ми е през 30 дни. Надявам се да е нормално и да ми се регулира скоро.
*
Сади, при мен се регулираха нещата от само себе си на третия цикъл.