0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    kakagala

IVF s zamrazeni niakoy pravil li e
« -: Ноември 18, 2004, 13:14:57 pm »
:roll:  Правила сам вече 2 инвитро опита от последния ми останаха 3 оплодени яцеклетки сега ми предстои имплантация моля ако някоъй знае нещо повече да пише
*

    дона

Re: IVF s zamrazeni niakoy pravil li e
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2004, 12:17:15 pm »
Смело момиче си ти!
Аз се отказах след парвото неуспешно инвитро.
Имах 6 замразени ембриона, нито един не преживя :(
Щанса е малак, но все на някога става... защо не на теб :)
kak taka
« Отговор #2 -: Ноември 29, 2004, 14:17:55 pm »
:?: Kак така Дона не са оживяли, ох незнам на мен ми ги върнаха и нали се сещаш сега ми е напрежение всяка сутрин си откривам признаци че ще ми дойде, много ми е притеснено незнам дали ще имам сили да продължа след поредния неуспех
*

    Anonymous

Re: kak taka
« Отговор #3 -: Ноември 29, 2004, 15:20:58 pm »
V smisal, che izobshto ne prejiviaha zamraziavaneto...  tvoite sa prejiveli... imash pone shans :)
stiskam ti palci
*

    DONA

Re: kak taka
« Отговор #4 -: Декември 13, 2004, 10:20:53 am »
kakvo stava
shte ima li bebe  :wink:
IVF s zamrazeni niakoy pravil li e
« Отговор #5 -: Декември 16, 2004, 19:15:55 pm »
:( За жалост не, разбрах го още миналата седмица направих си кръвен тест. Ти къде си го правила, чудя се кякво да предприема след празниците
Късмет ти желая
*
kako gala
« Отговор #6 -: Декември 19, 2004, 08:56:43 am »
kako gala, ти къде прави опита? Щото след празниците и аз почвам да махам по задачи свързани със следващия опит отново при д-р Табакова ще съм аз. Имаш ли някаква допълнителна информация какво е станало и защо?
Ще си стискаме палци сега за следващия път  :)
Дано да стане  8)
*

    Anonymous

IVF s zamrazeni niakoy pravil li e
« Отговор #7 -: Март 03, 2005, 11:07:36 am »
Аз имам 3 неуспешни инвитро опита,като от последния замразиха 7 оплодени яйцеклетки.За 4 опит размразиха 3,от които трансферираха 1 добър ембрион.Направиха лазерно асистирано захващане,но тестовете са отрицателни,а още не ми идва.Между  другото последните 2 опита правих в Германия.Много съм объркана.
*
IVF s zamrazeni niakoy pravil li e
« Отговор #8 -: Март 03, 2005, 17:36:51 pm »
Къде в Германия?
*

    gesiges77

IVF s zamrazeni niakoy pravil li e
« Отговор #9 -: Март 03, 2005, 17:53:33 pm »
В Берлин Fertility Center in Kliniken Westend много са добри,имат страхотна база и апаратура,както и отношение от БГ съм разочарована,заради допълнителния стрес.Ако ви интересува мога да разкажа повече.
*

    Anonymous

IVF s zamrazeni niakoy pravil li e
« Отговор #10 -: Март 03, 2005, 21:48:10 pm »
Da razkaji poveche che i az se cydeh m/y Berlin i Bruxel
*

    gesiges77

IVF s zamrazeni niakoy pravil li e
« Отговор #11 -: Март 03, 2005, 22:38:20 pm »
По-статистика най-голяма успеваемост имало в Белгия,аз избрах Германия защото имам роднина там и беше по-лесна организацията.Мога да говоря само за тази клинника.Стимулацията я правиш сама в къщи,много е лесно като ходиш на преглед на 2дни,всичко е много организирано,всеки си знае работата,постоянно се следи за нивото на хормоните.Пункцията мина много леко,упойката е около 15 мин.,а самото боцкане още по-малко,съвсем леко ме заболяха яйчниците-дадоха ми капки и край с болките.Лежи се около 1 час и после в къщи,за разлика от БГ,където стоиш цяла нощ,а упойките са най-ужасното нещо,което съм преживявала-халюцинации,повръщане,припадъци.След 3 дни е трансфера,на който може да присъства и съпруга-5 мин.трансфер,1 час в стаята и после можеш да водиш нормален живот.Всичко се обяснява,всичко ти се казва.Никога няма да направя инвитро в БГ,заради точно това неказване на нещата на пациентите.За съжаление при мен не се получи,имам още замразени,ще пробвам с тях.Мога да ви дам адреса и тел. на центъра.
*
IVF s zamrazeni niakoy pravil li e
« Отговор #12 -: Март 04, 2005, 07:12:02 am »
Gesiges77, това, което прочетох от теб е същото , което беше и при мен, само че тук в София. Само втория път ме заболя малко повече при пункцията, но след 20 мин. все едно нямаше нищо. Трансфера не го усетих изобщо и същия ден си бях в къщи. Не само, че ми обясняваха всичко за моята процедура ами ми отговаряха изчерпателно на всички въпроси, някои дори не бяха свързани с мен, а чисто принципни за тези технологии. Не знам къде си попадала в БГ. Аз лично  съм много доволна засега. Сигурно навън всичко е много по-луксозно и изпипано в детайли, но все пак сме в БГ и трябва да бъде процедурата достъпна за повече хора. Колко излиза сумарно един опит в Белгия или Германия? Като се сложи примерно някаква средна стойност за лекарствата за стимулация. Ако не ти е проблем дай координатите на центъра, а още по-добре ако имат и уебсайт да разгледаме. Какво ти казаха като причина?
А за резултата е ясно, че е функиця на много фактори, дори и чистата случайност. Дори и да не се получи съм доволна, че поне всичко е като хората и на ниво и екипът е направил  всичко, което зависи от тях.
Много късмет ти желая!
*

    gesiges77

IVF s zamrazeni niakoy pravil li e
« Отговор #13 -: Март 04, 2005, 08:28:24 am »
Разочарована съм от това,че ми причиниха излишен стрес,който по-принцип може да бъде избегнат.Имам впредвид липсата на персонал,на нормални условия за престой и т.н. Не съм правила опитите в София.В Германия самата процедура,като при мен оплодиха 50% icsi и другите нормално,включително замразяване струва 2000 евро,за лекарства още към 1000,но ако ги купиш от БГ излизат по-евтино.Това,което ме изнервя,че ми казват,че всичко е наред-яйцеклетките са добри,ембрионите са добри,хормоните са в норма,но не става.Сега както разбрахте съм след трансфер на 1 замразен ембрион,направих 2 теста -отрицателни,а не ми идва,гърдите ще ми се пръснат,в понеделник имам разговор с професора да разбера какво става.www.fertilitycenter-berlin.de Благодаря и успех!
*

    Nova

IVF s zamrazeni niakoy pravil li e
« Отговор #14 -: Март 04, 2005, 14:17:24 pm »
cygnus, извинявай, че така се включвам във вашия разговор. на мен всичко ми предстои тепърва и то за първи път, затова искам да те попитам ти от коя клиника си доволна?
*
IVF s zamrazeni niakoy pravil li e
« Отговор #15 -: Март 04, 2005, 14:25:48 pm »
Nova, аз по-горе съм писала, в клиниката на д-р Табакова.
Но има още доста добри екипи в София - на доц. Щерев, на д-р Стаменов, на д-р Владимиров, на д-р Йорданов и д-р Вакрилов от 1-ва АГ "Света София" и др.
Доколкото знам работят еднакво и професионално навсякъде. Става въпрос за София нали? За Варна съм чувала добри отзиви за екипа на доц. Маркова.

И доколкото съм чувала няма и кой знае колко голяма разлика в цените.

Препоръчвам ти да си направиш много хубаво проучване преди да си избереш екип в зависимост от твоя тип проблем, защото и това има значение.
Желая ти много много късмет!
*

    gesiges77

IVF s zamrazeni niakoy pravil li e
« Отговор #16 -: Март 04, 2005, 15:18:13 pm »
Имате ли представа колко инвитро опита могат най-много да се правят,т.е.кога е най разумно да се спре?
*
IVF s zamrazeni niakoy pravil li e
« Отговор #17 -: Март 04, 2005, 16:21:57 pm »
Моля те, кажи ми каква ти беше схемата на стимулация.
Как ти направиха пукцията?
Аz zа сега съм на етап _ събиране на информация. Вси4ко ще ми е от полzа.
Много късмет ти желая.
*

    gesiges77

IVF s zamrazeni niakoy pravil li e
« Отговор #18 -: Март 04, 2005, 16:48:49 pm »
При мен от 1 ден на цикъла се поставя Меногон сутрин в корема по едно и също време,ходиш на видеозон и следят за хормоналните нива-естрадиол,прогестерон.При мен стимулацията продължи 11 дни,следва пункцията преди това попълваш един въпросник целящ да се установи общото ти физическо състояние.Слагат ти маска с газ и заспиваш след това упойката,но това не се усеща.След около 15 мин. бях в съзнание вече споменах за капките против болки,лежиш малко и в къщи.За поддръжка 3по 2 утрогест.Схемата общо взето навсякъде е еднаква,зависи от апаратурата,уменията на екипа и късмета разбира се.
*
IVF s zamrazeni niakoy pravil li e
« Отговор #19 -: Март 04, 2005, 16:52:56 pm »
Цитат на: gesiges77
Имате ли представа колко инвитро опита могат най-много да се правят,т.е.кога е най разумно да се спре?


Gesiges77,  и аз имах същия въпрос и го бях задала в ето тази тема, където ми е отговорил доктора в т. 2 от мнението си.