0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

За килограмите - и аз съм предразположена към напълняване, даже съм била с наднормено тегло. По време на бременноста предимно марули рупах, ограничавах сладко и тестени неща...и пак качих 23 кг. Така че хапвай каквото искаш, нос мярка.
За температурата не знам.
[/url][/url]
*
Жасмин Вени, сакън не говори така за предразполжение към напълняване, че някой ще ти повярва! Не я слушайте, слаба е като солета! :)

За температурата, не съм чувала такова нещо. Няма логика според мен. Ако имаш температура по-добре се консултирай с лекар.


*
Виждам, че тази тема пак е изтупана от праха.
Да спомена, че ми беше от ОГРОМНА полза съветът, даден някъде на първите страници: да прочета и да науча как се гледа бебе в първите месеци след раждането, вместо да се притеснявам как ще мине бременността ми.
Потвърждавам, че идеята е много ценна.
НЕ ЯЖТЕ СЛЪНЧОГЛЕДОВИ СЕМКИ ДОКАТО СТЕ БРЕМЕННИ!!!! Те разстройват чревната микрофлора и внасят патогенни бактерии в организма. Въобще целият организъм страда от тях!
П.П. е, да, и да не забравим, че са страшна краста и след 3-4 семки се преминава на пакетчета и т.н. Знаех си го, но просто не се стърпях и сега съм със стрептококи... Така, че просто не почвайте дори и с 3-4 семки, че няма спиране...
Доколко сигурно е, че е от семките?
*
Ми ние с мъжо си правихме разходки и ядяхме семки, ама нищо ми няма.


Както винаги, всичко е въпрос на имунна система. При по-податливите на патогени, т.е. тези с нарушения в микрофлората и имунната система, допълнителния принос на патогени веднага намира отражение в организма. И за съжаление не в положителна посока. Така че, който има примерно хроничен колит и дисбаланс на чревната микрофлора, редуцирани лактобацилуси във влагалищната микрофлора и снижена имунна система въобще да не се доближава до слънчогледовите семки. Ми, то, лекарите отдавна са ми забранили да ги ям, но сега като съм бременна така ми се приядоха, че направо умирах  :wink: Това е просто съвет от мен, която сега си страдам от слънчогледовата лакомия ...  Ще ми се да се набия сама osi_6
« Последна редакция: Април 18, 2012, 19:38:29 pm от rosefromstars »
*
Аз приемам ежедневно имуноподтискащи препарати и много често консумирам слънчогледови кълнове. Проблем никога не е възниквал. По-скоро е въпрос на хиегиена на приготвянето на печените семки според мен.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Сигурно си права. Ти коя марка слънчогледови семки употребяваш? :ask: Че още много ми се ядат... Хем сърби, хем боли ....  osi_16
« Последна редакция: Април 18, 2012, 20:23:06 pm от rosefromstars »
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
ние ,ако решим да ядем семки,купувами от била сурови и си ги мием и печем без сол.
<br />
Мда, може и така... Ще пробвам... Благодаря много за съвета. Все пак ще гледам да огранича семките за сега...
Друго, което НЕ препоръчвам да се консумира при бременност са ЯДКИТЕ В ПЛИКЧЕТА И ВСЯКАКВИ ЧИПСОВЕ, ГРИЗИНИ, подправки като МАГИТА !!!
*
Добре, де. Кое им е толкова вредното? Кажи да знаем! С какво ще навредим на бебето, ако хапнем чипс?

Друго, което НЕ препоръчвам да се консумира при бременност са ЯДКИТЕ В ПЛИКЧЕТА И ВСЯКАКВИ ЧИПСОВЕ, ГРИЗИНИ, подправки като МАГИТА !!!
:ask: би ли се обосновала. В моя случай знам защо не трябва да консумирам чипс, но едно момиче в началото на бременността си едва ли ще знае. Исказа ти е много категоричен.
Чипс не се препоръчва заради наличните в него консерванти,оцветители стара мазнина а и главно,защото не носи абсолютно нищо полезно за бебето най -много при редовната му консумация да се повиши теглото на майката,оттам високо кръвно и всички прилежащи екстри.
Печените ядки също са много солени и при термичната обработка една голяма част от витамините ги напускат.Готовите супи,Пикантини и Вегета съдържат Натриев глутаминат и едно вещество,което води до пристрастяване,не случайно ,когато си свикнала да готвиш с тях и спреш да ги ползваш храната ти се струва безвкусна.
Не,че ако веднъж в месеца си хапнеш чипс ще е страшно,но ако той се превърне в постоянно присъстващ продукт в менюто никак не е добре.Решение на всяка от нас е какво да хапва и какво не,но е хубаво докато носим в себе си малките човечета да се замисляме повече.Нали всички искаме здрави и хубави бебоци,без алергии към всичко наоколо(имам приятелка,чието детенце е с алергия към глутен и млечен белтък и живота има е доста сложен)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Теди, дори и всеки ден да ям чипс, по този начин няма как да предизвикам непоносимост към глутен или АБКМ.
То е ясно, че не е храна, полезна нито за бременни, нито за небременни, но да се плашат някои по-млади и неопитни, че едва ли не ще им стане нещо на бебето, мисля, че е прекалено.
За другите неща по същия начин.

Деси,всяка крайност е излишна прекаления светец и богу не е драг:))Разбира се ,че няма зависимост между чипса и алергиите,ама знаеш ли тези Е-та отзад на опаковките до какво водят,то и без това не можем да се опазим от замърсените вода,въздух и почти всичко ,което ядем...Най хубаво да си имаш една фермичка и да си произвеждаш,ама няма как да стане:))))Та поне доколкото можем да се пазим от боклуците.Аз съм си направила схема за това още от преди да съм бременна-6 дни се съобразявам на 7-я почивам и си хапвам каквото ми се иска.А за младите бъдещи мами,ако имат такива киселини като моите сами ще се откажат от пърженкото и мазничкото има време:)))
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Момичета, темичката е чудесна! Поздравления. Ако я бях прочела, когато му беше времето, а именно в началото на бременността - може би щях да си спестя големия риск да загубя децата, които трепетно чакахме 12 години. Но в началото на бременността не смеех да чета тези теми за риска, защото се страхувах да не си пъхна излишни
"мухи в главата".
И така, грешка №1 "Няма Излишни мухи". Без да приемаме, че щом нещо се е случило на някого, то непременно може да се случи и на нас е важно да имаме представа през какво са минали всички смели момичета. Така една лампичка винаги трябва да може да ни светва при евентуален риск.
Грешка №2 е породена от грешка №1. "Няма безобиден серклаж". Вероятно мнението на различните докторски школи и доктори е различно по отношение на серклажа, но аз полежах 2 месеца в отделението на Шейново за рискова бременност (РБ)и изводът ми е един. Серклажът е един от най-големите рискове на рисковата бременност. Това не е просто "зашиване" на шийката. Шевовете, образно казано представляват удобна територия за всякакви патогени. Нещо като мидена ферма,на която вместо да висят миди се лепват бактериите. Колкото в по- ранна седмица е направен серклажът, в толкова по- ранна седмица ни навестяват и бактериите.
Извън темата за вътрешно болничните инфекции и "за" и "против" лежането за задържане "в болница" или "вкъщи" бактериите са враг и заплаха №1 едно за бременността. За това след серклаж, независимо от предписанията на вашия доктор, трябва да се следи изкъсо за евентуално развитие на бактериална инфекция. Може да се вземат влагалищни проби (докторите не препоръчват при РБ, но внимателното вземане на проба поне от мой опит не е толкова рисково и да се следят стойностите на С - реактивния протеин, посредством кръвни проби. Дори минимално завишение е лампичка за проблем. При серклаж няма малък проблем и или трябва отговорно наблюдение от доктора ви или наблюдение в болница.
Тук се доближаваме до грешка №3 "В болницата или вкъщи". Проблемът има два аспекта. Първият е, че в болницата шансът за се прихване вътреболнична инфекция клони към 100%. Шансът вкъщи да прихванете подобна не е толкова голям, но пък е голяма вероятността да не можете да реагирате адекватно и на време. Наистина е въпрос на претегляне на рисковете. Вторият се корени в абсурда на нашата здравна система наречен "клинична пътека". Бях чувала на времето от майка ми, че някога жените лежали за задържане в болница по 8-9 месеца, когато това се налагало. Подобно беше и очакването ми когато ме приеха в болницата за задържане. Какво беше учудването ми, когато ми стана ясно, че престоят е обвързан с клиничните пътеки, а тяхната продължителност е между 5 и 7 дни. И така след като докторите ми писаха за един месец 4 различни диагнози, вкл. "заплашващ аборт", "прееклампсия", "бъбречна криза" и "ОВИ" не останаха възможни клинични пътеки, по които да ме задържат. Тук трябва да направя вметка, че в зависимост от тежестта на проблема на задържането той се решава или чрез венозно вливане на определени лекарства или чрез приемането им в таблетна форма. Специално при мен таблетната форма, с която изписваха без проблем някои момичета за домашно постелно лечение, не вървеше, защото контракциите ми не се повлияваха така добре от хапчетата както от системите.
Докторите направиха няколко опита да ме изпишат, но аз отказвах. Все пак има и възможност за плащане на престоя. Няма да описвам как, защото ще отида в друга тема И така  грешка № 3 е "Неправилната преценка". Няма кой да я направи освен вие самите. В моя случай се оказа, че наистина оставането в болницата, въпреки непрекъснатите опити да ме изпишат и да ме върнат вкъщи спаси децата. (Вярно е, че за това се наложи да ме изписват междинно за ден - два, след което се налагаше да компенсираме тези излизания, защото контракциите въпреки хапчетата ставаха неудържими).
Болницата ме срещна със съдбите на над 100 момичета за тези месеци. Успях да се възхитя на женската сила, когато жената иска да става майка. И въпреки това видях много драми, някои от които бяха именно заради ненавременното изписване от болницата, а други именно заради престоя там.
Грешка №4 "Контракциите Бракстън-Хикс". ТЕзи подготвителни контракции започват да се усещат по различно време и съответно в литературата ги описват като нещо нормално. Появят ли се обаче, особено при рискова бременност трябва да сте нащрек. Не са безобидни и особено при серклаж трябва да се следи честотата им. При повече от 8 контракции на ден, срещата с доктора е повече от препоръчителна и Съвет не правете грешка №5 "Стеснителност". Няма кой да поеме отговорността, ако нещо се случи с чаканото ви детенце, защото сте се притеснявали да се обадите на доктора.
И така спирам до тук, защото излезе твърде дълъг пост, а зад всяка точка от него са толкова съдби на момичета. Пожелавам на всички, които четат поста в началото на своята бременност- безпроблемна бременност и здрави бебчета!)) И не се плашете, но бъдете все пак много внимателни.
*
Не,че ако веднъж в месеца си хапнеш чипс ще е страшно,но ако той се превърне в постоянно присъстващ продукт в менюто никак не е добре.Решение на всяка от нас е какво да хапва и какво не,но е хубаво докато носим в себе си малките човечета да се замисляме повече.Нали всички искаме здрави и хубави бебоци,без алергии към всичко наоколо(имам приятелка,чието детенце е с алергия към глутен и млечен белтък и живота има е доста сложен)
Tedi, аз бях образец на правилно хранене и ограничаване от "боклуци", но това не успя да промени факта, че и двамата са ми с астма и АД. Просто понякога наследствената обусловеност не може да се избегне. Всяка бременна (особено тук) още в началото чете какво може и какво не може да яде. Причините за ограничаването обаче са по-скоро свързани с хранителните вешества, а не с това че детето може да развие алергия. Такива може да се проявят при кърменето, след консумация от страна на майката на алергизиращи храни.
Мими,точно сега чета Азбука на кърменето и там се описва много подробно случай на майка на две деца първото с тежка алергия,когато забременява втори път започва да спазва специален режим на хранене изключващ храните ,които се явявали силни алергени за по голямото детенце и бащата,в следствие на което бебето било значително по добре.Далеч съм от мисълта ,че всичко зависи от храненето на майката има заболявания,които са наследствени и т,н.,но нищо не ни пречи да сме по внимателни,ако не помогнем поне няма да навредим:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.