0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Притеснена съм, пак
« -: Септември 26, 2005, 11:21:13 am »
Накои от вас вече се шегуват с мен и моите въпроси, но се надявам да ми помогнете, че съм наистина притеснена.

Всичко до деня на инсеминацията беше ОК. При самата манипулация, когато акушерката махаше инструментариума, при издърпване на нещо (тя каза, че е това, дето захваща шийката) ме заболя силно и изтече малко кръв, смесена със слуз (извинете за подробностите :oops: ). Акушерката май се притесни малко, иначе каза, че е нормално. Какво мислите?

По-същественият ми въпрос е за препаратите, които ми дадоха за поддръжка на ЛФ. Дуфастон 2*1 за десет дни. Почнах го още същата вечер. Във ФФ гледам, че го почват от 3-ти ден, даже от 7-ми ден, а аз на 10-ти трябва да го спра?
Притеснена съм обаче най-вече от това, че ми изписаха Прегнил - 6 инжекции по 1500 Е - това било за да се стимулира яйчника да произвежда повече прогестерон. (за дните 1, 3, 5, 8, 11, 15). Иначе имам добър прогестерон (над 15), дълга ЛФ (15-16 дни), много дебела лигавица и пр. Меря БТ вече година и половина, и никога не ми се е случвало да имам температура под 37 във втората част, нито един ден, а сега, три дни след инсето, темп. ми е 36.9!! Тази сутрин изхвърлих пак кръв, смесена със слуз :oops: , което също ми се случва за първи път.Отгоре на всичко, прочетох на няколко места в Гугъл, че Прегнил за поддръжка на ЛФ се дава максимум 3 пъти, например ден 3,6,9.
А на мен са ми предписали 6 инжекции.

Моля ако имате опит с Прегнил за поддръжка на ЛФ да споделите.

Благодаря! :)
Благодаря ти, Бени!*
Притеснена съм, пак
« Отговор #1 -: Септември 26, 2005, 11:30:41 am »
Fresho, 3 пъти  ама по 5000 или 3000 единици Прегнил, а ти си с малките инжекцийки по 1500 - споко - тях горе долу през ден два ги слагат :) Мен ме караха на мънички през по-често първия опит заради хиперстимулацията (явно кат е хиперстимулиран човек прегнила пречи).
За кръвта не знам от какво е , попита ли доктора дали има някакъв пробем? Аз на акушерки не се доверявам на мнението, а й сега съм й набрала на една  и се нервирам само като се сетя.
И стига шаш и паника - всичко е под контрол :) Айде на хаирлия да е тозим месец  :D
Притеснена съм, пак
« Отговор #2 -: Септември 26, 2005, 11:50:34 am »
Two to three repeat injections of 1000 to 3000 I.U. each may be given within nine days following ovulation or embryo transfer (for example on day 3, 6 and 9 after ovulation induction).

Сигнусче, това пише на листовката на прегнила. Аз не бях чувала досега да дават прегнил за поддръжка на ЛФ - разпространена практика ли е :?:
Много се притеснявам, че ми падна температурата. Прочетох в една статия (тя беше за друго - бодибилдинг), следното: "По дългото прилагане на този медикамент може да подтисне собственото производство на гонадотропин". Имам чувството, че ми пречат на собственото производство на прогестерон, досега 20 цикъла БТ нямам нито един ден паднала под 37 темп. в ЛФ :x

Дали има смисъл да отида да ми пуснат един прогестерон за изследване?
Благодаря ти, Бени!*
Притеснена съм, пак
« Отговор #3 -: Септември 26, 2005, 11:55:25 am »
Цитат на: FreshBreeze

Сигнусче, това пише на листовката на прегнила. Аз не бях чувала досега да дават прегнил за поддръжка на ЛФ - разпространена практика ли е :?:
Много се притеснявам, че ми падна температурата.

Да бе , Фреши, аз съм изненадана пък, че не го знаеш! Нали всички кат правим нещо после ни е синьо дупето от Прегнил :)
Фрешка мерила ли си преди инсето температурата? Нали скока е важен не стойността? Колко над 37 пък са били? то 36,9 си е почти 37 :)
 
За Прегнила да те предупредя ако правиш тестове, трябва да се изчака след последната аплилация поне няколко дни защото остава в кръвта и може да даде фалшиво положителен резултат.
Притеснена съм, пак
« Отговор #4 -: Септември 26, 2005, 11:59:00 am »
Сигнусче, много благодаря че ме успокояваш :D
Температурата я меря стриктно и това 36.9 е ниско за мен. Досега като ми е ставало 36.9 ми е идвало на следващия ден - винаги така, а сега тази кръв ... нещо хич не ми харесва работата.
Не знам тази кръв да не е била от манипулацията на шийката и сега да излиза ... уф, не знам какво да мисля вече.
На кой ден след евентуално оплождане "композицията" слиза от тръбите в матката?
Благодаря ти, Бени!*
Притеснена съм, пак
« Отговор #5 -: Септември 26, 2005, 12:15:29 pm »
Цитат на: FreshBreeze

На кой ден след евентуално оплождане "композицията" слиза от тръбите в матката?

Freshi, май беше 5-6 ден. Ето виж тук на fetal stages - натисни там дето пише 5 to 6 days от второто кръгче дето са етапите на развитие на оплодената яйцеклетка.
*
Притеснена съм, пак
« Отговор #6 -: Септември 26, 2005, 13:46:59 pm »
Фреш, здравей, радвам се, че сте направили процедурата, 16 млн. са си добра цифра! За другите работи може да пуснете една микробиология / и ние, на нас ни намериха бактерии/.
По отношение на лекарствата мога да ти споделя какво става при мен. Миналия месец /след инсето/ температурата ми остана още 2 дена под 37 и точно в това време направихме повторението. После прескочи 37 и така си остана до цикъла. Сега обаче, вече5 ден след инсето температурата ми е 36.9 /точно като при теб/, а да не говорим, че днес беше 36.8. За мен също не е характерно тома - обикновено си се качва над 37 и си се запазва така през цялата втора фаза. По този въпрос и аз съм в чудене и ако има някой да ни светне ще е много добре. За кръвта и слузта - не се притеснявай - според мен акушерката не е била много опитна и е захванала шийката на матката /затова и процедурата ти се е сторила гадна/, което е довело до това кървене. Този път и при мен беше така, макар че беше само в деня и после не се е появявало пак. За да си спокойна защо не се обадиш на докторката по телефона?
За прегнила - и предния, и този път съм с по 6 инжекции 1500Е, май на всички ги дават. Иначе и аз нямам проблем с прогестерона. Изписаха ми дуфастон 2 по 1 до деня на прегледа /4.10/. В неделя докторката ме викна, защото на инсето имах един неспукан фоликул да види дали се е спукал. Беше се спукал, но тя ми беше казала,че ако не се спука до неделя ще ми спре прегнила и ще слагам утрогестан. Сега оставам на прегнил. Обясни ми, че ако има неспукан фоликул от прегнила може да се раздуе  8O и да стане киста. Та това е при мен. Иначе кога те викат на преглед и кога евентуално можеш да направиш тест. На мен докторката ми каза да не правя тестове, а да изчакам прегледа. Поздрави и леко чакане!
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities beginПритеснена съм, пак
« Отговор #7 -: Септември 26, 2005, 13:59:49 pm »
Сигнусче, мерси за линка, но при мен, естествено, не се отваря :twisted:

Грейси, мерси мила че сподели подробно :D  Не мога да си обясня тази работа с температурата - нали с толкова добавки трябва да е повече прогестерона и съответно по-висока темп, поне същата :!:  :?:  Иначе лекарката каза, нищо че прогестерона ти е добре, сега целим свръх производство. Чудя се днес ли да тичам до докторката, или да видя утре как ще е темп.
Дуфастона ми е само за 10 дни.  :?: Прегнила, ако не ми дойде междувременно, да го слагам - последната инжекция на 08.10. - 15 ден след инсето. На преглед май каза 12.10. Уринен тест разбрах, че не може, а кръвният меродавен ли ще е?
Благодаря ти, Бени!*
Притеснена съм, пак
« Отговор #8 -: Септември 26, 2005, 14:01:56 pm »
И двата, Фреш, Прегнила е ЧХГ - на този хормон реагират тестовете.
Притеснена съм, пак
« Отговор #9 -: Септември 26, 2005, 14:02:22 pm »
Фрешо, стискам палци! Дано да ти е първа и последна инсеминация!
*
Притеснена съм, пак
« Отговор #10 -: Септември 26, 2005, 14:04:24 pm »
Абе, може, не може, аз предния път два уринни направих и си бяха отрицателни та отрицателни, т.е. показаха си съвсем вярно. Кръвен не съм правила, а и не съм питала за него. Сега питах докторката ако теста ми е отрицателен да спирам ли дуфастона и тя каза "няма да правиш тестове".
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities beginПритеснена съм, пак
« Отговор #11 -: Септември 26, 2005, 14:09:03 pm »
Грейс, а предния път слагаха ли ти прегнил? Интересно, че тестовете са били отрицателни 8O  Нали се чистел организмът за 10 дни...
Благодаря ти, Бени!Притеснена съм, пак
« Отговор #12 -: Септември 26, 2005, 14:09:52 pm »
Цитат на: cygnus
И двата, Фреш, Прегнила е ЧХГ - на този хормон реагират тестовете.


Е добре де, какво правим тогава :D
(То дай Боже да го докараме до там ...)
Благодаря ти, Бени!*

  Lali

 • *
 • 6277
 • Вярвам в чудесата!
Притеснена съм, пак
« Отговор #13 -: Септември 26, 2005, 14:12:11 pm »
Ами ще чакаш да ти закъснее. Спадът на температурата около третия ден се приема като нормален, имплантационен спад.
*
Притеснена съм, пак
« Отговор #14 -: Септември 26, 2005, 14:13:01 pm »
Ми чакаш 4-5 дни най-малко от последния Прегнил и правиш тест :) И се молим да е положителен  :D  Пожелавам ти от сърце!  :D  :)
Притеснена съм, пак
« Отговор #15 -: Септември 26, 2005, 14:15:31 pm »
Цитат на: Momiche
Фрешо, стискам палци! Дано да ти е първа и последна инсеминация!


Мерси, мерси :D  Първа инсеминация  :arrow:  фрешини вълнения, благодаря че ми обръщате внимание на въпросите :D

Лали, трети ден не е ли твърде твърде рано за имплантация 8O
Благодаря ти, Бени!*

  Lali

 • *
 • 6277
 • Вярвам в чудесата!
Притеснена съм, пак
« Отговор #16 -: Септември 26, 2005, 14:20:34 pm »
Ами обикновене първият спад е около третия ден, когато яйцеклетката слиза в матката, а вторият - около седмият. Разгледай "бременните " графики във ФФ.
Разбира се тези спадове не са задължителни.
За кървенето не се притеснявай - по всяка вероятност е наранена шийката от инструмента, ще мине.
*

  jam

 • Piu nessuno mi portera nel Sud.
 • *
 • 14924
Притеснена съм, пак
« Отговор #17 -: Септември 26, 2005, 14:26:39 pm »
Цитат на: cygnus
И двата, Фреш, Прегнила е ЧХГ - на този хормон реагират тестовете.


апропо, на мен ми казаха, че кръвният е меродавен и в случая на Прегнил, душа... :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

  jam

 • Piu nessuno mi portera nel Sud.
 • *
 • 14924
Притеснена съм, пак
« Отговор #18 -: Септември 26, 2005, 14:28:38 pm »
Цитат на: Lali
За кървенето не се притеснявай - по всяка вероятност е наранена шийката от инструмента, ще мине.


за кървенето и аз да кажа - на мен така ми се случи при първата хидротубация - от инструмента, с който са хванали шийката е...
явно акушерката е била неопитна/несръчна или ти е била тясна шийката.
при мен тия манипулации ги прави лично докторът и нямам вече никакъв проблем.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Притеснена съм, пак
« Отговор #19 -: Септември 26, 2005, 14:37:41 pm »
Фреш, и предния път бях на 6 инжекции прегнил 1500Е и както ти писах тогава температурата ми се качи над 37 и така си остана.
За прегнила и аз знам, че може да "подлъже" теста, ама при мен тц, по-отрицателни тестове не бях виждала  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin