www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) => Темата е започната от: FreshBreeze в Септември 26, 2005, 11:21:13 am

Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 26, 2005, 11:21:13 am
Накои от вас вече се шегуват с мен и моите въпроси, но се надявам да ми помогнете, че съм наистина притеснена.

Всичко до деня на инсеминацията беше ОК. При самата манипулация, когато акушерката махаше инструментариума, при издърпване на нещо (тя каза, че е това, дето захваща шийката) ме заболя силно и изтече малко кръв, смесена със слуз (извинете за подробностите :oops: ). Акушерката май се притесни малко, иначе каза, че е нормално. Какво мислите?

По-същественият ми въпрос е за препаратите, които ми дадоха за поддръжка на ЛФ. Дуфастон 2*1 за десет дни. Почнах го още същата вечер. Във ФФ гледам, че го почват от 3-ти ден, даже от 7-ми ден, а аз на 10-ти трябва да го спра?
Притеснена съм обаче най-вече от това, че ми изписаха Прегнил - 6 инжекции по 1500 Е - това било за да се стимулира яйчника да произвежда повече прогестерон. (за дните 1, 3, 5, 8, 11, 15). Иначе имам добър прогестерон (над 15), дълга ЛФ (15-16 дни), много дебела лигавица и пр. Меря БТ вече година и половина, и никога не ми се е случвало да имам температура под 37 във втората част, нито един ден, а сега, три дни след инсето, темп. ми е 36.9!! Тази сутрин изхвърлих пак кръв, смесена със слуз :oops: , което също ми се случва за първи път.Отгоре на всичко, прочетох на няколко места в Гугъл, че Прегнил за поддръжка на ЛФ се дава максимум 3 пъти, например ден 3,6,9.
А на мен са ми предписали 6 инжекции.

Моля ако имате опит с Прегнил за поддръжка на ЛФ да споделите.

Благодаря! :)
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: cygnus в Септември 26, 2005, 11:30:41 am
Fresho, 3 пъти  ама по 5000 или 3000 единици Прегнил, а ти си с малките инжекцийки по 1500 - споко - тях горе долу през ден два ги слагат :) Мен ме караха на мънички през по-често първия опит заради хиперстимулацията (явно кат е хиперстимулиран човек прегнила пречи).
За кръвта не знам от какво е , попита ли доктора дали има някакъв пробем? Аз на акушерки не се доверявам на мнението, а й сега съм й набрала на една  и се нервирам само като се сетя.
И стига шаш и паника - всичко е под контрол :) Айде на хаирлия да е тозим месец  :D
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 26, 2005, 11:50:34 am
Two to three repeat injections of 1000 to 3000 I.U. each may be given within nine days following ovulation or embryo transfer (for example on day 3, 6 and 9 after ovulation induction).

Сигнусче, това пише на листовката на прегнила. Аз не бях чувала досега да дават прегнил за поддръжка на ЛФ - разпространена практика ли е :?:
Много се притеснявам, че ми падна температурата. Прочетох в една статия (тя беше за друго - бодибилдинг), следното: "По дългото прилагане на този медикамент може да подтисне собственото производство на гонадотропин". Имам чувството, че ми пречат на собственото производство на прогестерон, досега 20 цикъла БТ нямам нито един ден паднала под 37 темп. в ЛФ :x

Дали има смисъл да отида да ми пуснат един прогестерон за изследване?
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: cygnus в Септември 26, 2005, 11:55:25 am
Цитат на: FreshBreeze

Сигнусче, това пише на листовката на прегнила. Аз не бях чувала досега да дават прегнил за поддръжка на ЛФ - разпространена практика ли е :?:
Много се притеснявам, че ми падна температурата.

Да бе , Фреши, аз съм изненадана пък, че не го знаеш! Нали всички кат правим нещо после ни е синьо дупето от Прегнил :)
Фрешка мерила ли си преди инсето температурата? Нали скока е важен не стойността? Колко над 37 пък са били? то 36,9 си е почти 37 :)
 
За Прегнила да те предупредя ако правиш тестове, трябва да се изчака след последната аплилация поне няколко дни защото остава в кръвта и може да даде фалшиво положителен резултат.
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 26, 2005, 11:59:00 am
Сигнусче, много благодаря че ме успокояваш :D
Температурата я меря стриктно и това 36.9 е ниско за мен. Досега като ми е ставало 36.9 ми е идвало на следващия ден - винаги така, а сега тази кръв ... нещо хич не ми харесва работата.
Не знам тази кръв да не е била от манипулацията на шийката и сега да излиза ... уф, не знам какво да мисля вече.
На кой ден след евентуално оплождане "композицията" слиза от тръбите в матката?
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: cygnus в Септември 26, 2005, 12:15:29 pm
Цитат на: FreshBreeze

На кой ден след евентуално оплождане "композицията" слиза от тръбите в матката?

Freshi, май беше 5-6 ден. Ето  виж тук на fetal stages (http://www.msnbc.com/modules/fetal_stages/FETUS.swf) - натисни там дето пише 5 to 6 days от второто кръгче дето са етапите на развитие на оплодената яйцеклетка.
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: Grace в Септември 26, 2005, 13:46:59 pm
Фреш, здравей, радвам се, че сте направили процедурата, 16 млн. са си добра цифра! За другите работи може да пуснете една микробиология / и ние, на нас ни намериха бактерии/.
По отношение на лекарствата мога да ти споделя какво става при мен. Миналия месец /след инсето/ температурата ми остана още 2 дена под 37 и точно в това време направихме повторението. После прескочи 37 и така си остана до цикъла. Сега обаче, вече5 ден след инсето температурата ми е 36.9 /точно като при теб/, а да не говорим, че днес беше 36.8. За мен също не е характерно тома - обикновено си се качва над 37 и си се запазва така през цялата втора фаза. По този въпрос и аз съм в чудене и ако има някой да ни светне ще е много добре. За кръвта и слузта - не се притеснявай - според мен акушерката не е била много опитна и е захванала шийката на матката /затова и процедурата ти се е сторила гадна/, което е довело до това кървене. Този път и при мен беше така, макар че беше само в деня и после не се е появявало пак. За да си спокойна защо не се обадиш на докторката по телефона?
За прегнила - и предния, и този път съм с по 6 инжекции 1500Е, май на всички ги дават. Иначе и аз нямам проблем с прогестерона. Изписаха ми дуфастон 2 по 1 до деня на прегледа /4.10/. В неделя докторката ме викна, защото на инсето имах един неспукан фоликул да види дали се е спукал. Беше се спукал, но тя ми беше казала,че ако не се спука до неделя ще ми спре прегнила и ще слагам утрогестан. Сега оставам на прегнил. Обясни ми, че ако има неспукан фоликул от прегнила може да се раздуе  8O и да стане киста. Та това е при мен. Иначе кога те викат на преглед и кога евентуално можеш да направиш тест. На мен докторката ми каза да не правя тестове, а да изчакам прегледа. Поздрави и леко чакане!
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 26, 2005, 13:59:49 pm
Сигнусче, мерси за линка, но при мен, естествено, не се отваря :twisted:

Грейси, мерси мила че сподели подробно :D  Не мога да си обясня тази работа с температурата - нали с толкова добавки трябва да е повече прогестерона и съответно по-висока темп, поне същата :!:  :?:  Иначе лекарката каза, нищо че прогестерона ти е добре, сега целим свръх производство. Чудя се днес ли да тичам до докторката, или да видя утре как ще е темп.
Дуфастона ми е само за 10 дни.  :?: Прегнила, ако не ми дойде междувременно, да го слагам - последната инжекция на 08.10. - 15 ден след инсето. На преглед май каза 12.10. Уринен тест разбрах, че не може, а кръвният меродавен ли ще е?
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: cygnus в Септември 26, 2005, 14:01:56 pm
И двата, Фреш, Прегнила е ЧХГ - на този хормон реагират тестовете.
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: Momiche в Септември 26, 2005, 14:02:22 pm
Фрешо, стискам палци! Дано да ти е първа и последна инсеминация!
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: Grace в Септември 26, 2005, 14:04:24 pm
Абе, може, не може, аз предния път два уринни направих и си бяха отрицателни та отрицателни, т.е. показаха си съвсем вярно. Кръвен не съм правила, а и не съм питала за него. Сега питах докторката ако теста ми е отрицателен да спирам ли дуфастона и тя каза "няма да правиш тестове".
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 26, 2005, 14:09:03 pm
Грейс, а предния път слагаха ли ти прегнил? Интересно, че тестовете са били отрицателни 8O  Нали се чистел организмът за 10 дни...
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 26, 2005, 14:09:52 pm
Цитат на: cygnus
И двата, Фреш, Прегнила е ЧХГ - на този хормон реагират тестовете.


Е добре де, какво правим тогава :D
(То дай Боже да го докараме до там ...)
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: Lali в Септември 26, 2005, 14:12:11 pm
Ами ще чакаш да ти закъснее. Спадът на температурата около третия ден се приема като нормален, имплантационен спад.
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: cygnus в Септември 26, 2005, 14:13:01 pm
Ми чакаш 4-5 дни най-малко от последния Прегнил и правиш тест :) И се молим да е положителен  :D  Пожелавам ти от сърце!  :D  :)
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 26, 2005, 14:15:31 pm
Цитат на: Momiche
Фрешо, стискам палци! Дано да ти е първа и последна инсеминация!


Мерси, мерси :D  Първа инсеминация  :arrow:  фрешини вълнения, благодаря че ми обръщате внимание на въпросите :D

Лали, трети ден не е ли твърде твърде рано за имплантация 8O
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: Lali в Септември 26, 2005, 14:20:34 pm
Ами обикновене първият спад е около третия ден, когато яйцеклетката слиза в матката, а вторият - около седмият. Разгледай "бременните " графики във ФФ.
Разбира се тези спадове не са задължителни.
За кървенето не се притеснявай - по всяка вероятност е наранена шийката от инструмента, ще мине.
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: jam в Септември 26, 2005, 14:26:39 pm
Цитат на: cygnus
И двата, Фреш, Прегнила е ЧХГ - на този хормон реагират тестовете.


апропо, на мен ми казаха, че кръвният е меродавен и в случая на Прегнил, душа... :)
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: jam в Септември 26, 2005, 14:28:38 pm
Цитат на: Lali
За кървенето не се притеснявай - по всяка вероятност е наранена шийката от инструмента, ще мине.


за кървенето и аз да кажа - на мен така ми се случи при първата хидротубация - от инструмента, с който са хванали шийката е...
явно акушерката е била неопитна/несръчна или ти е била тясна шийката.
при мен тия манипулации ги прави лично докторът и нямам вече никакъв проблем.
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: Grace в Септември 26, 2005, 14:37:41 pm
Фреш, и предния път бях на 6 инжекции прегнил 1500Е и както ти писах тогава температурата ми се качи над 37 и така си остана.
За прегнила и аз знам, че може да "подлъже" теста, ама при мен тц, по-отрицателни тестове не бях виждала  :D
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 26, 2005, 14:39:48 pm
То е ясно, че имаше нараняване на шийката, още тогава имаше малко кръв. При захващането нямаше никакви проблеми, но го направи доктора, а после акушерката само извади "инструментариума" и като дръпна едното, ме заболя силно :(  И аз си мислех, че може кръв от нараняването сега да излиза, но нали съвпадна с този спад на темп, та се ошашках съвсем... И с това нараняване ми е притеснено .. има ли връзка с образуването на ранчики по шийката?

Лали, мерси за окуражителните думи :D  Аз пък толкова бременни графики съм разгледала, не съм чувала за спад на 3-ти ден?
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: Lali в Септември 26, 2005, 14:45:44 pm
Споко, бе, много го мислиш. Няма нищо страшно.
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: zeituni в Септември 26, 2005, 16:39:29 pm
Фреши,желая ти успех!Като гледам много си притеснена/което си е нормално,де :) /.Момичетата по горе май всичко са ти обяснили.Ако температурата  те безпокои/т.е. ако и утре не се вдигне/ можеш да се обадиш на докторката.А относно кървенето,на мен ми се случи същото при първата инсеминация-шийката ми е тясна и не попаднах на подходящата акушерка.
Стискам ти палци.Гледай да си запълваш максимално дните с разни неща,за да не го мислиш толкова.Адски е неприятно това чакане,ама ще търпим :D
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: Grace в Септември 26, 2005, 16:42:03 pm
Zeituni, ти как си? Стискам палци, да знаеш! :balk_602:
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: zeituni в Септември 26, 2005, 16:57:11 pm
Стискай,стискай :D. Аз съм си съвсем добре,благодаря!Затрупала съм се с работа до ушите,къде да си отвличам вниманието,къде щото се налага.Ето и сега чертая една сграда,обаче на всеки 2 часа си давам маааалка почивка,та да ви нагледам какви ги вършите :)
На 30.09.ми е последния прегнил и дуфастон.После ако не ми дойде до 6-тия ден-бегом при докторката.От досегашния си опит съм забелязала,че като спра дуфастона ми идва след 4-5 дни.
Такива работи при мен.Целувки!
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: Anonymous в Септември 26, 2005, 19:09:36 pm
Аз съм Наталия.
От сърце ти желая успех.
Що се отнася до прегнила, Сигнус вече ти е писала, че след ин витро ни скъсват от инжекции, и то от по 5000 единици, освен това вземаме вагинално утрогестан /тоест още прогестерон/ в ударни дози. Да чукна на дърво все още не ми се е объркало собственото производство на прогестерон. Но след като ти се притесняваш, не виждам някаква сериозна причина да продължиш да го инжектираш в предписаната ти периодичност; в крайна сметка това си е твоят организъм, а сега е най-важно ти да си спокойна. Впрочем, в повечето центрове в света не прилагат прегнил като поддръжка на ЛФ дори след ин витро, пък камо ли след инсе. Но съм чела, че прегнилът има едно съществено качество - не само увеличава продукцията на прогестерон /ако беше така, щяха вместо дуфастон да ти предпишат утрогестан в максимално количество/, но "запазва" структурата на жълтото тяло.
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: cygnus в Септември 26, 2005, 19:18:00 pm
Цитат на: Anonymous
Впрочем, в повечето центрове в света не прилагат прегнил като поддръжка на ЛФ дори след ин витро, пък камо ли след инсе. Но съм чела, че прегнилът има едно съществено качество - не само увеличава продукцията на прогестерон /ако беше така, щяха вместо дуфастон да ти предпишат утрогестан в максимално количество/, но "запазва" структурата на жълтото тяло.


Добре, Натали, защо след като запазва тази структура на жълтото тяло на много места не го използват вече? Доколкото знам в повечето центрове тук го бият и след ин витро и след инсе.
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: cygnus в Септември 26, 2005, 19:21:56 pm
Цитат на: Anonymous
Впрочем, в повечето центрове в света не прилагат прегнил като поддръжка на ЛФ дори след ин витро, пък камо ли след инсе. Но съм чела, че прегнилът има едно съществено качество - не само увеличава продукцията на прогестерон /ако беше така, щяха вместо дуфастон да ти предпишат утрогестан в максимално количество/, но "запазва" структурата на жълтото тяло.


Добре, Натали, защо след като запазва тази структура на жълтото тяло на много места не го използват вече? Доколкото знам в повечето центрове тук го бият и след ин витро и след инсе.
Виж тук има една статия преписвах за прегнила. (http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=256) преди време
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: little_rabbit в Септември 26, 2005, 19:29:44 pm
Фрешче, стискам много силно палци! И не спирай Дуфастона, ей, ще си го пиеш до 3-тия месец на бременността!!!
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: Anonymous в Септември 26, 2005, 20:25:33 pm
Наталия е.
Сигнус, аз лично много го харесвам прегнила и считам схемата на Табакова за възможно най-успешна, но винаги се притеснявам, че ако след сигурно забременяване /дай боже!/ го спра, например във втори месец /не съм сигурна, но Табакова май че така прави/, организмът ще изживее стрес, защото така да се каже "се е разлигавил". Обаче и в статията, която си цитирала, се говори все за ВЕРОЯТНИ ползи. Четох изследвания на специалисти от една руска клиника за ин витро - те също говореха, че ползите от прегнила не са доказани, като казваха, че статистиката не сочи на увеличаване на процентите след прием на прегнил при ин витро цикъл. Като гледам, момичетата, които правиха ин витро в Гърция, не са приемали прегнил. В сайта, който ти ми показа във връзка с друга тема /Beta.../, чета, че американките не приемат прегнил. А в България не съм чувла за прегнил след ИНСЕ освен в к-ката на Щерев.
Та, затова ми се стори, че ако Фреш толкова много се притеснява, може да го взема по нарядко, все пак това е ИНСЕ, би трябвало да се имитира естественото оплождане и ембрио-развитие.
Фреш, ето какво чувство гледам да си създам, за да не си мисля лоши неща, докато се дъня с лекове след някаква манипулация - дуфастонът /утрогестан/ е за лигавицата, прегнилът е за жълтото тяло...и точка, тр.да ги вземам, след като са за различни неща...
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: little_rabbit в Септември 26, 2005, 21:05:20 pm
Цитат на: Наталия

А в България не съм чувла за прегнил след ИНСЕ освен в к-ката на Щерев.

Натали, не си права - след моето първо инсе д-р Стаменов ми предписа прегнил - 3 пъти по 1500. Но след следващите аз отказах. Не харесвам прегнила - ако няма бременност, огранизма преживява страхотен стрес (нещо като да караш на първа с макс. газ и от време на време да дърпаш ръчната).
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: cygnus в Септември 26, 2005, 21:07:05 pm
Зайо, в какво се изразява тоя стрес?
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: little_rabbit в Септември 26, 2005, 21:08:19 pm
М. иска да идва, но му набиват прегнила - за известно време си мисли, че е бременен, ама не е, М пак иска да идва и т.н.
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: jam в Септември 26, 2005, 21:08:58 pm
Цитат на: Anonymous
дуфастонът /утрогестан/ е за лигавицата, прегнилът е за жълтото тяло...и точка, тр.да ги вземам, след като са за различни неща...


хммм, ами то всъщност е за едно и също нещо... каква е функцията на жълтото тяло? да отделя прогестерон, за да не позволи на лигавицата да почне да се излющва.

не бива да се вманиачаваме, според мен, в опитите да се насилва природата... при инвитро и икси разходите са огромни и е оправдано, както се изрази един лекар, да "бутаме и да тъпчем", само и само ега се закрепи нещо...
ама чак пък и при инсеминации...
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: Anonymous в Септември 26, 2005, 21:09:41 pm
Наталия е.
Зайо, а ти като отказа, д-рът разубеждаваше ли те?
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: little_rabbit в Септември 26, 2005, 21:11:36 pm
Не, защото и двамата искахме да видим дали пак няма да има положителен тест (видях го само една сутрин, 4 дни след последния прегнил...).
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: little_rabbit в Септември 26, 2005, 21:17:02 pm
Цитат на: jam
при инвитро и икси разходите са огромни и е оправдано, както се изрази един лекар, да "бутаме и да тъпчем", само и само ега се закрепи нещо...
ама чак пък и при инсеминации...

 :good_post:  Още повече, че не е сигурно, че има оплождане. Какво да крепим  :(
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: Anonymous в Септември 26, 2005, 21:20:40 pm
Наталия е.
Джам, функцията на жълтото тяло е най-неясната, май никой не може да даде категоричен отговор на твоя въпрос. Впрочем, доколкото схващам от всички писания за прегнила и неговата функция не е много ясна, като данните са изключително статистически.
Иначе аз съм съгласна и с това, което е казала Литъл Рабит, и с написаното от теб - що се отнася до ИНСЕ.
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 27, 2005, 10:26:10 am
Цитат на: Lali
Споко, бе, много го мислиш. Няма нищо страшно.


Лали, аз съм спокойна само след като се снабдя с всичката възможна информация :D

нали знаеш, разни хора... :D
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 27, 2005, 10:27:56 am
Цитат на: zeituni
Фреши,желая ти успех!...


Zeituni, благодаря ти! :D  Много добре правиш, че се залисваш с работа. Мен самото чакане май не ме притеснява, притесняват ме конкретните въпроси, на които търся отговор. Иначе ще си чакаме, къде ще ходим :D  
Поздрави :D
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 27, 2005, 10:29:52 am
Цитат на: little_rabbit
Фрешче, стискам много силно палци! И не спирай Дуфастона, ей, ще си го пиеш до 3-тия месец на бременността!!!


Рабит, мерси :D  Как до третия месец бее????????? Това сериозно ли?

Кажи ми сега по-подробно за този стрес, дето предизвиква прегнилът. Аз много се вживявах да не ме стимулират (че преди време ми каза някакъв доктор, че виждал киста в гърдата, и аз не отидох повече да се проверя :oops:   :oops:  пък си имам и фамилна обремененост - има ли връзка??). Има ли нещо общо с ефекта на препаратите, които се взимат за стимулация?

Поздрави :D
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 27, 2005, 10:49:18 am
Натали, Сигнусче, благодаря ви!

Натали, за този цикъл се колебая, може би като съм почнала да ги слагам, да изкарам до края, но за следващия със сигурност мисля да мина без тях. Даже се чудя за какво са ми тези 10000 Е Прегнил преди инсето, като така или иначе си знаех, че фоликулът ще се пукне в четвъртък или петък, той се пукнал в четвъртък явно, около 24-28 часа след прегнила - егати таймирането, тъй като инсето беше насрочено 42 часа след прегнила. Таймирането няма ли да е по-добро, ако просто си следим ЛХ и си гледаме на УЗ какво става?
Ще видим следващия път какво ще каже и докторката. От прегнил има нужда при стимулация и повече фоликули, да се пукнат едновременно, но при един??

На мен докторката изрично ми каза, че нито прегнила, нито дуфастона могат да попречат на менструацията да си дойде, а тук съм чела както това мнение, така и противоположното 8O

Днес темп. ми е 37.00, което е горе долу добре, но обикновено ми е малко по-височка. :?
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: Grace в Септември 27, 2005, 11:04:37 am
Фреш, на вен оше ми е 36.9  8O , какво става незнам
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 27, 2005, 11:10:31 am
Цитат на: Grace
Фреш, на вен оше ми е 36.9  8O , какво става незнам


Грейси, а къде ти е cover line? Обичайно над 37 ли са ти във втората половина? Е хайде де, какво става? 8O
Аз имам за утре инжекция по графика и мисля да се видя с лекарката, да видим какво мисли.

Поздрави :D
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: Grace в Септември 27, 2005, 11:24:59 am
Да, обичайно втората половина винаги ми надскача 37 и така си остава до цикъла. Не съм си направила лентичка, все нямам време да си вкарам данните, нали от работа пиша... Аз съм на инжекция тази вечер, ако видя докторката ще я питам защо се получава така и дали е нормално.
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: jam в Септември 27, 2005, 12:06:43 pm
Цитат на: FreshBreeze
Таймирането няма ли да е по-добро, ако просто си следим ЛХ и си гледаме на УЗ какво става?
Ще видим следващия път какво ще каже и докторката. От прегнил има нужда при стимулация и повече фоликули, да се пукнат едновременно, но при един??

На мен докторката изрично ми каза, че нито прегнила, нито дуфастона могат да попречат на менструацията да си дойде, а тук съм чела както това мнение, така и противоположното 8O


ами на мен досега от 3 инсеминации, само 1 път са ми слагали Прегнил за "таймиране" - в останалите 2 случая таймирането ставаше въз основа на УЗ и кръвни изследвания на ЛХ, Естрадиол и Прогестерон.

ако има 1 фоликул и няма ЛУФ, наистина не виждам смисъл... ама в тая клиника, дето ти ходиш, обичат да се презастраховат яко по всички линии.

ся, за дуфастона (прогестерона), знаеш какво е положението... има хора (аз съм от тях), при които допълнителният прием на прогестерон (в случая Утрогестан и вагинално) забавя менструацията. това вече съм го доказала емпирично в 3 цикъла - докато не спра Утрогестана и не минат още 2-3 дни, мензис не идва. явно не е стандартна ситуация, но съм чела по американските форуми и за много други такива случаи.

Фрешо... спри се малко бе, душа...  :)
ужасно си неспокойна, ама това е само една инсеминация, все пак! сопри малко да ровчиш и се кротни  - първите 10-12 дни след инсето са най-спокойното и хубаво време, бе... от личен опит ти казвам. после почва нервата. take your time, дет се вика...
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: StefiZ в Септември 27, 2005, 13:12:51 pm
А аз пък съм типичния пример за това, че няма правила :wink:
Фоликулите ми в лаво и с прегнил не се пукат, единия път ми дойде 3-4 дни след като спрях утрогестана, втория път ми дойде по време на приемането му, така че случай Джамата и спри да се ровичкаш и да се задълбочаваш за всяка малка подробност, всичко ще бъде наред :wink:
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 27, 2005, 15:16:11 pm
Мацки, много мило, че ме успокоявате, ама аз да си разпитам, да знам следващият път кое може да се подобри - не е ли така :D
Не съм взела да се вайкам "стана ли, не стана ли" - това е безполезно.
Но с новата за мен информация мисля, че ще съм по-полезна за следващия опит.

От мен да знаете - всичко трябва да си проверяваме :D  
Ако не се ровичках за това-онова, сега щях да си пия парлодел за "високия" пролактин, щях да се шашкам за "положителния" тест за антиспермални антитела ELISA. Мъжът щеше да си живее с мисълта, че нищо не може да се направи за мъжкия фактор.
И така нататък.

Най-страшното е липса на информация. Това е моят начин да се боря със стреса - като знам, че съм направила всичко по силите ми :D
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: Anonymous в Септември 27, 2005, 15:46:51 pm
Цитат на: FreshBreeze
Мацки, много мило, че ме успокоявате, ама аз да си разпитам, да знам следващият път кое може да се подобри - не е ли така :D
Не съм взела да се вайкам "стана ли, не стана ли" - това е безполезно.
Но с новата за мен информация мисля, че ще съм по-полезна за следващия опит.



абе мацка, ти още не знаеш успешна ли е инсеминацията, а вече почна да се вайкаш и да си вадиш изводите "ЗА СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ".  а шамари!!!!!!!!
я стига вече, ще чакаш и ако не е станало - тогава. ха-ма-ха!!!!
и мисли позитивно, ок?
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 27, 2005, 15:54:53 pm
ОК :D
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: little_rabbit в Септември 27, 2005, 17:53:25 pm
Фрешче, седни си на дупето и си успокой душицата  :D
Написах, че аз не харесвам прегнила. А не че всички не трябва да го харесвате ;) Плюс това той влияе кофти само ако няма бременност, пък за теб ми намирисва, че ще си пиеш Дуфастона още доста време - до 3-тия месец. Споко  :D
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: little_rabbit в Септември 27, 2005, 19:44:20 pm
Цитат на: jam
ся, за дуфастона (прогестерона), знаеш какво е положението... има хора (аз съм от тях), при които допълнителният прием на прогестерон (в случая Утрогестан и вагинално) забавя менструацията. това вече съм го доказала емпирично в 3 цикъла - докато не спра Утрогестана и не минат още 2-3 дни, мензис не идва. явно не е стандартна ситуация, но съм чела по американските форуми и за много други такива случаи.

Джамче, бе винаги ли така ти действа? Орално като го взимаш? Вагинално Утрогестана забавя, даже може и да не дойде, докато го слагаш, но с орално не съм чувала за проблеми нито с Дуфастон, нито с Утрогестан.
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: oganche в Септември 28, 2005, 22:35:55 pm
Стигнах и аз да пожелая много късмет и истински плодни сакчета на Фреши и Грейс!
Фреши, СПРИ! Не ти е работа да мислиш кое как е свършена работата и дали е правилно. Спри и се занимавай с успокояващи и приятни неща. Знам, че искаш да си наясно с това, което се прави на собственото ти тяло, но ти се тормозиш, а не само задоволяваш жаждата си за знания. Затова се успокой за 2 седмици и после ще го мислиш. Каквото има да става, ще става и се молим само за хубави новини. Последно ще ти кажа, че една мацка, Мира, забременя по твоята схема с прегнил и....т.н. в клиниката на Щерев. Роди прекрасно и здраво бебче юни месец и по-голямо доказателство от това....здраве му кажи. Айде, миличка, сега отиди и гушни мъжа си и се успокой. Всичко ще е ОК! Поздрави от мен!
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: Grace в Септември 29, 2005, 08:46:44 am
Оги, много, много късмет и положителни емоции!
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: FreshBreeze в Септември 29, 2005, 13:44:51 pm
На всички още веднъж благодаря за подкрепата и информацията. Вече се ориентирах в обстановката и ще се отдам, както ме съветвате, на спокойно чакане :D  Говорих с докторката, нормално било, че имало кръв след процедурата, и също било нормално да изхвърлям останала кръв след 3 дни. Нормално било, че ме наболяват яйцниците, нормално било и за бременност (това беше окуражителна шегичка от докторката). Отделно, температурата ми се вдигна. Също така, най-сетне си прегледах гърдите и съм добре, с което камък ми падна от сърцето. Млечните жлези били от фиброкистозен тип и имало мънички кистички, което се водело нормално. От много прием на хормони можело да порастнат, и тогава се махали с пункция - и отва не било страшно :?  и като цяло не било противопоказно да приемам хормони.
Пия всеки ден биричка (макс.една) или чашка червено вино, че лекарката така ми препоръча :D  (Аз си пия иначе в живота пак по толкова, само бирата мааалко гледам да я ограничавам сега до една).

Пращам ви целувки и ви желая много успехи и хубави новини :D
Титла: Притеснена съм, пак
Публикувано от: cambozzola в Октомври 03, 2005, 17:08:50 pm
Леле, ако знаеш какъв ми е проблем с биричката... да я ограничавам до 1 на ден... Ма стискам се, какво да прая.

Това да са ни проблемите  :coke: