0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Цветна снимка Майчин дом Варна
« -: Юли 09, 2007, 21:32:56 pm »
Хора,в сряда съм на цветна снимка в Майчин дом,при д-р Капка Атанасова.По принцип доц.Маркова щеше да ми я прави,но не успях да й се обадя навреме преди да излезе отпуска,та тя ме прати при д-р Атанасова да ми я направи.Както и да е.
Много ме е страх.Изчетох къде що намерих теми/мнения за това изследване - еми никъде не видях някой да казва че е безболезнено...при всички боли - къде повече,къде по-малко...Така съм се гипсирала - не е истина просто!.. 8O
 8O 8O 8O Предполагам за това допринесе и факта,че като говорих с д-р Атанасова дали ще мога да се върна на работа същия ден и тя ми каза - "по-добре си вземи целия ден почивен,че понякога е доста болезнено.." 8O Съвсем се втресох!   :balk_159: :balk_161:
Някой правил ли е цв.снимка в Майчин дом? Баракудке, май теб те четох някъде тук, че си правила точно там снимка?
Моля ви, споделете - слагат ли упойка?(ДАНО!)..Казаха ми да отида гладна и жадна..в 14ч. е - айде мога да не ям,няма проблем, ама в тая жега и вода ли не мога да пия до 14.00ч?? 8O  8O

Извинявам се ако ви досаждам - по принцип избягвам да пускам теми за щяло и нещяло,и тази от 3 дена мисля дали да я пускам въобще,ама бая ме достраша вече да му се не види,та реших по-добре да ви питам,може пък да прочета някой успокоителен отговор :wink:
Благодаря предварително!


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #1 -: Юли 09, 2007, 22:11:02 pm »
Много ми се иска да те успокоя и ще го направя.Не се притеснявай,не боли чак толкова.Аз съм правила цветна снимка ,но не там и  не мисля че относно болката има значение къде си я правила.Аз лично имам правени  и 3 хидротубации последователни година преди снимката.Честно си казвам,разлика в болката нямаше кой знае каква,малко по продължителна е при снимката.Както си чела предполагам си разбрала ,прилича/болката/ на по силна менструална и продължителна.Търпи се със сигурност.Лично за мен ако се стягаш по време на манипулацията,няма да е добре.Отпусни се и си мисли за нещо по добро.И една малка моя тайна.Като почне манипулацията ущиписе някъде да предадеш болката другаде,помага със сигурност.
 Пожелавам ти  преди всичко добър резултат!


Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #2 -: Юли 09, 2007, 22:13:06 pm »
Щом те искат гладна и жадна, значи ще ти сложат упойка.  А за болката, дори и да я има, тя е поносима. Мен почти не ме боля, нещо като менструална болка, нищо повече. И въобще не е страшно. Но все пак звънни да питаш за подробностите. Защото ако няма да ти слагат упойка, няма смисъл да стоиш гладна и жадна.
Успех Counterfeit!
Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #3 -: Юли 09, 2007, 22:17:29 pm »
   Щом трябва да си гладна и жадна наистина ще ти слагат упойка и наистина НЕ ТРЯБВА да се пие вода!
  Желая ти успех и положителни за теб резултати от снимката!  :crossfingers:
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #4 -: Юли 09, 2007, 22:22:34 pm »
За съжаление не мога да ти помогна с компетентно мнение. Едва ли боли толкова много. Не се настройвай предварително. Обади се и питай за водата поне, не може да не пиеш до 14.00. Желая ти да мине бързичко и леко! Успех, мила!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #5 -: Юли 09, 2007, 22:23:07 pm »
Абе незнам, мен Маркова ми прави снимката там, беше с някаква венозна упойка, но не са ми казвали да не ям или да не пия.Но упойката беше някаква смешна.щом са ти казали гладна-жадна, значи си щастливка, защото ще ти сложат от онези краткотрайните пълни упойки!!!честито!аз нямах този късмет!
*
Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #6 -: Юли 09, 2007, 22:28:33 pm »
Valikir,Peroshinka,Sia,Kassi,Mimka- благодаря ви :bighug:

Вали,наистина четох,че е като менструална, само че доста по-силна болката(като се знам как примирам всеки месец на първи ден от МЦ,не знам ако е по-силно от това какво чудо ще е... 8O Ох и ще се опитам да не се стягам,а да се отпусна(това с ущипването ми хареса :lol:)
Peroshinka,Sia,Мимка - и аз тва си помислих,да ви кажа - че щом ме викат гладна и жадна би трябвало да има упойка(съдя по това,че примерно за сондаж ме бяха викали "гладна и жадна",и си имаше упойка,макар и непълна :?)


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #7 -: Юли 09, 2007, 22:44:13 pm »
Здравей, миличка!
Миналата година правих там цветна снимка при доц.Маркова.Не си спомням да са ми казвали да съм гладна и жадна.Със сигурност ми я правиха без упойка, но бият една мускулна инжекция обезболяващо.При мен болката беше краткотрайна и поносима, не е нищо особено.
По мое мнение - не се отказвай от процедурата.На мен ми даде много отговори.След адекватно лечение и ICSI сега чакам дългоочаквана рожба!
Ако имаш още въпроси, ще ти отговоря с удоволствие!
Желая ти късмет и кураж!

Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #8 -: Юли 09, 2007, 22:44:47 pm »
Здравей, на мен ми правиха цветна снимка в Сф.. Не беше с упойка. Продължи по малко от 5 мин. и верно болезнено е, но сме минали през къде по болезнени неща. Мен ме бяха посъветвали момичетата от тук да пия обезболяващо преди процедурата. Не си спомянм обаче дали е трябвало да съм жадна или гладна...... Та това от моята снимка. Успех утре :)
*

    lisiche

  • ***
  • 239
  • БОРКО СТАНА НА 2
Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #9 -: Юли 10, 2007, 00:27:36 am »
Ами нека и аз да ти кажа.
Имам 3 цветни снимки в разстояние на 5 години. Първата ми я прави Маркова още 2001 в АГ и си спомням, че ме боля доста ( без никаква упойка), втората ми я прави Халачева в Окръжна болница и не искам да си спомням за болката(отново без упойка и обезболяващи). И на двете снимки излезе, че тръбата ми (т.к. аз имам само една тръба- другата ми я отстраниха при извънматочна бременност) е запушена. В следствие на резултата от тези снимки стигнах до едно инвитро завършило неуспешно. Веднага след това направих третата си снимка през 02.2006 при Сариев в Окръжна болница ( там ми я направи иначе той си работи в МД) отново без упойка и обезболяващи, въпреки, че той ми беше изписал такива(обезболяващи) аз в последния момент не успях да ги взема. През цялото време на процедурата си говорихме за различни неща и даже си разправяхме вицове. Не усетих как мина всичко. Резултата от последната сника беше - пълна проходимост на тръбата. Още на следващия месец направихме инсеминация и благодарения на това сега имам син на почти 7 месеца. Предполагам, че при първите си две снимки от болка и страх съм направила спазъм на тръбата и затова не е пропускала. Съвета ми е бъди колкото е възможно по-спокойна и отпусната. Пожелавам ти успех и стискам палци резултата да е добър.
Блъскането на главата в стената изгаря по 150 калории на час. (Не правете това у вас ..... но може би на работа...

*
Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #10 -: Юли 10, 2007, 08:48:19 am »
Ariela,със сигурност няма да се отказвам от изследването :wink: - при нас не търсим кой знае какви отговори обаче,дето се вика запушени или проходими - наесен така или иначе пак ще правим икси поради тежък мъжки фактор,но докторите искат да изключат просто евентуален хидросалпингс(макар да смятат,че почти няма вероятност) или не знам и аз какво още може да има там,което да попречи на успеха на това второ икси.
Тити,Лисиче - благодаря много и на вас за споделения опит! :bighug:

Сега отивам да дам кръв за ПКК и СУЕ - нали ги искат преди снимката(не че знам що, ама карай  - щом трябва отивам :lol:)


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #11 -: Юли 10, 2007, 09:00:04 am »
Аз правих цветна тая година при Сариев в Окръжна.
Не съм правила никакви изследвания предварително, би ми алергозан и нош па 30 мин преди снимката.
Таня, не се шашкай болката е точно за 5-10 мин,ако има такава въобще, всичко е индивидуално. Аз след снимката си бях на работа.:wink:
И мен ме беше ама много страх, но още съм жива :lol:
Важното е резултата да е добър!
Успех

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
*
Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #12 -: Юли 10, 2007, 09:12:05 am »
Насе,   :hug2:
Утре след снимката ще пиша и аз дали съм оживяла :lol: :lol:


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #13 -: Юли 10, 2007, 10:30:48 am »
Counterfeit , успех утре и хубави резултати!  :bighug: Аз съм правила две цветни снимки и двете в Окръжна болница. От първата имам много лоши спомени (прави ми я д-р Халачева), на втората отидох с треперещи ръце и крака, така се случи че трябваше да отида сама, нямах придружител и през цялото време си мислих как ще се прибирам...Втората ми я направи д-р Сариев, който по всякакъв начин се опита да ме успокой, даже каза че ако реша изобщо няма да правим(представи си как съм изглеждала). Ами когато той ми каза-хайде готово, свършихме в първия момент си помислих, че се шегува с мен и се опитва да ме отпусне. Не само че не изпитах никаква болка, ами и изобщо не разбрах че ми е направил снимката. Така че не се притеснявай, всикчо минава много бързо, както ти е написала алката за 5-10 мин. и то със събличането и обличането. Важен е резултата! :D
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #14 -: Юли 10, 2007, 11:39:09 am »
Counterfeit, не съм чела постингите и се извинявам ако повтарям.....
 
Направи ли микробилогия преди цветната снимка?

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #15 -: Юли 10, 2007, 14:51:29 pm »
Моята също беше  при Сариев. Той беше много внимателен, малко ме понаболя, но доктора беше много търпелив. Преди това, ако не се лъжа ми сложи но-шпа и алергозан. Пожелавам ти успех и не се притеснявай! :D
« Последна редакция: Юли 10, 2007, 17:57:22 pm от beny »
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #16 -: Юли 10, 2007, 17:14:10 pm »
Баракудке, май теб те четох някъде тук, че си правила точно там снимка.

      Скъпа,копирам ти поста си от 24 октомври 2006г.,
                  когато правих снимка в майчин дом-Варна.


    "Днес доц.Маркова ми направи цветна снимка за проходимост на тръбите.Резултатът:проходими....Иначе за снимката,да ви кажа си е гадна болката(въпреки ,че интервенцията е 1-2 мин.).Бият ти венозно болкоуспокояващо,но не го усетих.Значи без него сигурно е кошмар.Относно екипа на Маркова са без грешка.Перфектно отношение и са много-внимателни." 

  П.П. В сравнение с каквото сме минали досега,снимката е нищо!Не се плаши!Много бързо минава!Ще ти държат ръцете,ще те успокояват!Много са мили и внимателни!Късмет! :goodluck:
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #17 -: Юли 10, 2007, 18:24:24 pm »
Да се включа и аз.
Правили са ми цв. снимка 3 пъти без упойка.
Няма нищо страшно, болката е поносима и краткотрайна.
Успех  :crossfingers:
*
Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #18 -: Юли 10, 2007, 20:39:21 pm »
Оффф докато се прибера от работа и хапна,мръкна :lol:
Благодаря ви милички за всички отговори,мисля че съм по-спокойна сега,пък и квото ще да е - ще мине,де ше иде :lol:

Дийп,не съм правила микробиология - доц.Маркова ми беше казала да си пусна само кръвна картина(ПКК и СУЕ) преди това,но нищо друго.Същото ми каза да направя и д-р Атанасова,при която ще правя снимката утре,и да й занеса резултатите преди снимката да ги погледне.Някъде четох,че в зависимост от резултатите може и да отложат снимката - ако има някакви анемии,инфекции и т.н.(т.е. завишени левкоцити мисля,че трябва да показват някаква инфекция примерно,или др.)Но така като си гледам всички показатели на кръвта са в референтните стойноти,пък и мъжа ми потвърди,че са ОК , така че няма мърдане - утре ще е  :lol:
Никой не ми е споменал за микробиология.Защо,на теб искали ли са ти такава преди снимка?
« Последна редакция: Юли 10, 2007, 20:43:28 pm от Counterfeit »


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
Re: Цветна снимка Майчин дом Варна
« Отговор #19 -: Юли 10, 2007, 20:58:05 pm »
И аз съм на цветна снимка в МД, но в понеделник(16.07) при Халачева.Не ми каза да не ям и да не пия, а специално я питах за това. Нито пък да правя кръвни изследвания.Защо има такива различия, не трябва ли да процедурата да е точно определена?Както разбирам не сте доволни много от Халачева, и започвам още повече да се стресирам.Мислех че няма голямо значение кой ще я прави, все пак всичко зависи от мен да съм спокойна и да е хубав рентгена. Counterfeit, успех утре , стискам палци най-вече резултата да е ОК.  :goodluck: