0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #60 -: Май 17, 2007, 22:04:29 pm »
Мини Честит празник
в Северна Америка и Канада проходилките наистина са забранени за продажба и не се препоръчват от педиатрите, най-вече заради повишената опасност от травми и сериозни инциденти.
Джам тук ще те поправя - нямам представа дали се препоръчват или не /не питах нашето педи какво мисли по въпроса а май трябваше/, но забрана за продажба има само на проходилки с колелца заради инциденти в къщи с вътрешни стълби. Иначе проходилки има във всички бебешки магазини просто са на въртящ се принцип вътре и с няколко нива - демек дребосъка прави кръгчета вътре седейки във едни висящи гащи :-).
Аз се изкушавам и сигурно ще взема бънджи, но малко по-натам.


klia, когато се говори за "проходилка", в България се разбира именно проходилката "с колелца". това е то walker. другото, мисля, му викат jumper.

ето ви един материал по въпроса:

"Question: Will a baby walker or jumper help my baby learn to walk?

Answer: No. In fact, studies have shown that babies who use a walker may actually learn to walk about a month later than those who don't. Walkers allow babies to move around before they are physically ready for it, which can cause unusual movement patterns and delayed muscle control.

Babies learn to walk in part by watching and understanding how their feet and legs move. If a walker has a tray, they can't see what's happening with their lower body and don't get the information they need about their motor development.

The American Academy of Pediatrics recommends against using walkers not only because they can discourage your child from learning to walk on his own, but also because they can be dangerous. Thousands of babies end up in emergency rooms and doctor's offices from falling down stairs or bumping into furniture while in a walker. Walkers can give parents a false impression that their babies are truly mobile and can control their actions. Some parents even leave their babies alone to navigate their way around the home in a walker.

Exersaucers, as well as door jumpers, are much safer alternatives, but none of these options will help your child learn to walk earlier than usual."

от тук:
http://www.babycenter.com/expert/baby/babydevelopment/6878.html
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #61 -: Май 17, 2007, 22:08:12 pm »
ema, радиаторът, като гледам снимката, също го включи към опасните зони.
подскачалката е супер, има ли такива в България, някой виждал ли е?

lidia, рано или късно, повечето започват да предпочитат спането по корем. Мартин също. аз го обръщам по гръб и след 1 минута отново е по корем. не мога да стоя будна цяла нощ да го въртя като кебапче на скара.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #62 -: Май 17, 2007, 22:30:31 pm »
Клиа, ама тези не са точно проходилки, защото бебето не ходи с тях.По-скоро са подскачалки, защото само поскачат и се въртят.
Точно тези имах предвид - на практика са същите като проходилките в БГ, само че са без колелца и се въртят - спринтират на едно място :-) - моите колежки всичките им викат walker. А между другото имаше коментари, че по магазините се продавали и такива с колелца, но били забранени за ползване, на което аз изумях. Само дето на щатските сайтове наистина има такива с колелца - тук например
« Последна редакция: Май 17, 2007, 22:33:35 pm от klia »
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #63 -: Май 17, 2007, 22:48:00 pm »
Джам, гледах май на Чиполино една "подскачалка", даже си мислех, че е сбъркана щото краката не опират пода :lol:

На мен времето не ми стига :( Явно има такива периоди, чувствам се гроги.
Новите собственици на ресторанта за сватбата са го ремонтирали, хубаво е станало и добро меню дадоха.
Е, свекървата пак е недоволна, ама ми писна да се впечатлявам.
Рокля нямам :( Много разчитах на една, която мерих днес, но не стои добре.
Май ще се разходим до Асеновград, тъкмо ще минем и през Пловдив :lol:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #64 -: Май 18, 2007, 11:52:07 am »
Лидия, щом бебето предпочита да стои по корем, мисля че нищо не е в състояние да го откаже. Ние сме в другата крайност и 10 секунди не можем да изкараме по корем. При нас също възниква въпрос с пренареждане на къщата, след като Мия вече 2 пъти бута една стойка с дискове, явно ще трябва да ги махна, страшното е, че са доста и все още не мога да си представя къде да ги сложа. Вчера отваряла и шкафовете в кухнята, а снощи както я бях оставила на земята докато готвя, и в един момент се обръщам и я виждам цялата се омотала в кабели. Специално изключихме едни колони, че да не се спъва в кабелите и ги пъхнахме под шкафа, ама тя нашата успяла да ги извади и да се омотае в тях в рамките на 3 минути. Другото интересно е, че вече много добре разбира къде е лампата, къде са картините, балоните, мама и тати. Разсърдила се на баба си, че не я разбира какво говори - майка ми я държала, Мия й говорела нещо, но майка ми й казала, че не я разбира още и девойката се ядосала, хванала блузата на баба си и дърпа и вика. :) та това е от нас засега.
<br />[link=http:
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #65 -: Май 18, 2007, 12:29:49 pm »
Mini, честита годишнина. Много здраве и обич във вашата къща!
Meshko, много смешно това със сърденето на баба, че не я разбира :)
Ultra, късмет с роклята и всички организации!
При нас наистина бързо настъпват промени след 11 месец (Вени беше писала за това на времето). Дани все още пълзи като командос, но вече прави първите си самостоятелни бели - вади дискове, бута покривки, иска да целува кантарчето... Научи се да ползва "да" и "не", когато не е уморен. Тази седмица каза "мама", а вчера и първото изречение - не съм много убедена, че е осъзнато, но беше отчетливо "Кака е котка". Ние наистина имаме коте (сега е при родителите ми, но често ходим там) и му говорим за нея като за кака му :).

Вчера бяхме на последен преглед преди операцията на 29-ти, видях самата детска очна клиника на Александровска, доста съм притеснена. Лекарката е супер, персоналът е умерено мил, обаче базата... стара, 3 хамбара с по 8! легла всеки. Полага ни се 1 легло на двамата, нищо че съм в 19 гс, мъже не може да бъдат придружители. Единственото бебешко легълце е точно до вратата, която се отваря нон-стоп, няма място за нашето сгъваемо легълце. Сега сънувам кошмари как ще го опазя да не падне, докато му приготвям храната например. На 29 ще ни изследват, операцията на 30 и живот и здраве, изписват ни на 31. Но на 29 вечерта не може да си идем у нас, заради някакви пътеки от НЗОК. Баси тъпата държава, извинете за лошия френски :x Стига съм се оплаквала, само да мине всичко успешно, другото ще го преживеем...
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #66 -: Май 18, 2007, 13:18:03 pm »
Ох милото ми Мармотче, така съжалявам че трябва да изживеете този кошмар. Незнам дали в скоро време, ще имаме нова и модерна медицинска база, но ми настръхва косата само мисълта за влизане в болница. Стискаме палци всичко да мине гладко и безпроблемно и да се приберете вкъщи по живо по здраво.
Аз неразбрах как установиха, че сте за операция. И при нас имаше често сълзене, което за моя радост намаля, но педиатърката ни каза че може би имал запушен слъзен канал. Едното му оченце е леко по присвито от другото и ще чакаме до годинката, да се нормализира след упорити масажи, които аз забравям на моменти да правя  :(

Ултра и аз съм се чувствала супер гроги и изтощена. На моменти ми се иска да избягам за някой друг час, но за съжаление дребосъчко няма кой да го гледа, тъй като той е доста трудно и своенравно дете. Отделно нямам доверие на никой, че ще може да се справи добре (правила съм проби в мое присъствие). За така наречените свекита, неискам повече и дума да напиша за моята. Няма да има угодия, така че ако можеш не си го слагай и не се впечатлявай. Аз сега над това работя.

Мамчета с какви играчки играят вашите 6-7 месечни бебета. Аз определено избягавм да давам повечето чесалки, дрънкалки и гумени играчки, защото Тони става един малък звяр. Такова хапане, гризане, ръмжене и ужасно пищене, че аз реших да давам играчки от плат или плюш. Пера ги периодично, но незнам пък дали този плюш не е вреден.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #67 -: Май 18, 2007, 13:39:46 pm »
напротив, Перде - защо да не му даваш чесалките и гризалките? какво като ги хапе и пищи, та те са точно за тая цел! като му даваш само меки неща, няма с какво да си чеше венците човекът. давай му - сега е времето на всякакви дрънкалки, трещялки, чесалки и прочие.

marmotche, просто нямам какво да кажа, освен че съчувствам силно за предстоящото изпитание. то си е достатъчно тежко изпитание и само по себе си, тая операция, но понеже сме в една прекрасна страна, трябва да ни ги гарнират тия изпитания с куп други, та да се мъчим качествено. и никакво съчувствие към пациентите, нееее, дори и да са бебета или бременни жени. единственото светло нещо в цялата работа е, че много скоро след операцията ще се приберете у дома и ще забравите за този проблем.

като си спомня как изкарах 5 дни с детето в един килер в педиатрията, на температура 28 градуса, без сън, в гонене и убиване на хлебарки...

дано да се оправят някога нещата, дано...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #68 -: Май 18, 2007, 13:44:33 pm »
Мармотче, кураж за предстоящото изпитание, стискаме палци всичко да мине бързо и да забравите че се е случвало.  :bighug:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #69 -: Май 18, 2007, 14:03:56 pm »
Уф, само ми мине през главата мисълта за болница.....
Имам чувството, дето вика Джам, че умишлено създават ънфрендли обстановка - така, да ти е по-гадно, чеда видиш всъщност кой командва парада...

Перде, по добре да дъвче гумата, отколкото плюшените играчки - там има разни фини власинки, по-вредно е според мен..
В очакване ....
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #70 -: Май 18, 2007, 14:08:21 pm »
Благодаря за подкрепата от сърце, момичета!  :bighug:

Наде, съгласнa c Jam за чесалките, пък и сега се почва с гризането и ръмженето :)
А за операция сме, щото кривим едното око навътре, по рождение. Ако се остави така, може да почне да губи зрение с това око, защото не го ползва. Дани е боец, аз също, ще се справим, ама за пореден път ми стана мъчно що трябва да е така в нашето здравеопазване. Сега прочетох и че днес са уволнили доц. Христова в неонатологията на МА - http://dnes.dir.bg/2007/05/18/news1691005.html Тя ми спаси детето, не мога да повярвам, че някакъв администратор-парашутист може да прави безнаказано такива неща. Повече няма да пиша така мрачно, обещавам, все пак е петък. Лек уикенд и пролетно настроение, ще ни върви по вода май :)
« Последна редакция: Май 18, 2007, 14:09:59 pm от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #71 -: Май 18, 2007, 14:19:45 pm »
Мармотче мила, само да ти пожелая много сили и дано всичко мине както трябва. То в нашата държава вече много малко неща биха могли да ме учудят. Като не могат да осигурят някакви нормални условия за едно бебе виж дали няма вариант ако не са заети всички легла да съберат 2 и едното да е към стената примерно, така че да не падне Дани.
<br />[link=http:
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #72 -: Май 18, 2007, 15:12:11 pm »
Правилно сватя, не ни трябват проходилки, следваме естествената еволюция, ама да ни се чуди човек що раждаме секцио като и маймуните раждат нормално :lol: :wink:
шегата на страна, но аз също нямах намерение да купувам проходилка, наистина не виждам ползата и нуждата от нея,
ползата е, че можеш да се изпишкаш :D
струва ми се, че проходилката е допустим компромис, а и отдавна сме загърбили чисто природния живот за сметка на някои удобства.
бънджи-не. за момчета специално.
*
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #73 -: Май 18, 2007, 16:28:23 pm »
Весел и лек уикенд на всички! Много здрави жени и мъже, много здрави бременности, много здрави бебета и родители!

При нас има новини за новата ни държава: новините са, че няма да ни кажат тази седмица закъде заминаваме, а след още 2 седмици. Да са живи и здрави! Аз вече се изморих да се притеснявам и си представям, че съм една циганка и катуна мога да го сбера за 30 минути и да запраша по пътя. Кво толкоз пък.  :?

Мармотче, желая ви успешна операция и бързо възстановяване! Стискам ви палци!


Alexandra
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #74 -: Май 18, 2007, 16:29:39 pm »
Аз пък дължа много на бънджито!
Мормотче -  :bighug:
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #75 -: Май 18, 2007, 17:28:36 pm »
Ху...отдъхнах си! Не е единствено моето момченце, което скача в бънджито... Ама що не за момченца, бе... пак ли се изложих, а?

Аз мислех кат израстне Никола, под иконата да го сложа тоя уред, щото ме е спасявал милиард пъти....
В очакване ....
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #76 -: Май 18, 2007, 17:54:45 pm »
Мормотче! yahoo_17
Много сила и кураж, и бързо у дома!



Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #77 -: Май 18, 2007, 22:31:14 pm »
пу, одеве не ми се отваряше тази страница.
Мармотче, както казваш, Дани е боец. те са едни истински малки мъже! само да е успешна операцията, другото...
за бънджито - мойто педи има две момченца с възпаление-епидимит от това. отделно, не ми харесва идеята да си скача на топките. което не значи, че като цяло бънджито е кофти. сигурна съм, че има негативи и от проходилката, и от чесалките и от каквото там. въпрос на майчина параноя.
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #78 -: Май 19, 2007, 08:57:58 am »
Те използват крачетата си, Ман, не топките за скачане! :wink: Разбирам какво имаш предвид, но не мисля, че има такова подскачане! Освен това той няма да стои с часове там! На Мати много му заякнаха крачетата там!
Матей - 1.04.2006 г
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #79 -: Май 19, 2007, 13:55:57 pm »
Мармотче с Моника стискаме палци всичко да мине много леко и бързо да забравите неволите си.  :(
Перде за гризалките напълно те разбирам. И да си кажа чесно и аз почнах да и ги давам по рядко. Тя гризка , гризка и в един момент се изнервя и почва да дъвче нервно и да пищи...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0