0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #40 -: Май 16, 2007, 23:25:12 pm »
Верди, вие хубаво разместихте ниските шкафове, ама острите им ръбове как премахнахте?
у нас основното ми притеснение е наличието на голям брой ръбове (на мебели), в които може да се тресне главата. отделно - тупването от височина 75 см на твърд под не е за пренебрегване.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #41 -: Май 17, 2007, 00:01:42 am »
И аз като jam имам подобни притеснения. Почнах да я оставям да седи на земята ама тя на няколко пъти пада напред или назад(и то нарочно го прави според мен) и си удря главата. Това преди около месец и спрях. Сега уж седи съвсем устойчиво обаче започна да се изправя като се държи за табуретка например, заинтересова се от цветята  и пак не се получава.


*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #42 -: Май 17, 2007, 00:11:14 am »
Джамка, нема цял живот да го вардиш детето бе :lol: Моя си дивее на воля и се катери без притеснение от ръбовете. Няма как да го предпазиш от всичко. Ние за да си пада спокойно на задните части си взехме голям дебел вълнен килим. Нямам притеснения от пода, дивана е оголен и е с големи възглавници, които стоят на пода. Естетически - ужас и безумие, но пък е доста добре от към безопасност. А иначе и ние имаме ниска мебел, с остри ръбове, но до сега един единствен път я е нацелил и повече не повтори. Ако не се пързаля и не пада от пързаляне - няма проблеми с ръбовете. Само масата махнах по-далеч от дивана, понеже като тича по него и винаги целеше ръбовете, та все имахме ревове, но сега я ползва за катерушка и място от което да докопа субулфъра, за да пуска играчки вътре :lol:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #43 -: Май 17, 2007, 08:48:31 am »
Момичета, черпя- днес стват 4 години откакто сме официално семейство с Ник, най-накрая ми се сбъдна мечтата да посрещаме този празник в увеличен състав.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #44 -: Май 17, 2007, 09:20:09 am »
Честит празник Мини. Да сте живи и здрави още дълги години и да се радвате на семеното си щастие с още по голям състав :D :balk_5: :balk_14: :balk_15:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #45 -: Май 17, 2007, 09:30:04 am »
Честит семеен празник Мини. Обичайте се безкрайно дълго и се наслаждавайте на щастливите мигове, които живота ви предоставя.

Сега за ръбовете, като съм ровила да търся предпазители за контакти някъде из нета видях, че продават и предпазители за остри ръбове. При нас като, че ли няма много остри ръбове, но това ще разберем, като решим да го пуснем на воля да вилнее.
Мисля да си купя макар да изглежда грозно естетически, то и без друго откакто се е родил дребосъчко, вкъщи ми се струва все разхвърлено  :? и по разхвърляно ще става ...
Да ми е жив и здрав и това само да ми е дерта :wink:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #46 -: Май 17, 2007, 10:29:30 am »
Ето го и другия уред, но предупреждавам, че е много подъл. Не се вижда, но също е на колелца. Никола се придвижва съвсем свободно с него и както се вижда от доволната му муцунка, няма проблем да се докопва до чаши с вино, свещници, книжки и гримовете на мама... Иначе казано, това е от играчките, дето може да се играят само под строг надзор:





В очакване ....
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #47 -: Май 17, 2007, 11:45:04 am »
meshko, защо непременно свързваш проблемите при раждането (не знам какви са били вашите) с двигателното развитие на детето? колко късно седна Мия? щото Мартин седна на 9 месеца.
не виждам от какво се притесняваш за прохождане и прочие, след като детето ти е едва на 1 година, а казваш, че вече ходи с подкрепа. нима мислиш, че нещо закъснява? :)
Джам, проблемите възникнаха след раждането -как и защо никой не ми даде смислен отговор. За съжаление адски много ни наплашиха разни лекари с какви ли не страшни неща. 9 месеца водихме детето по всякакви прегледи и изследвания, включително 3 месеца рехабилитация и се наслушах на всякакви глупости. Направихме всякакви възможни изследвания и накрая решихме, че спираме с ходенето по лекари и ще оставим детето да си живее спокойно. Достатъчно я измъчихме, пък и дефакто нищо конкретно не се доказа. Основното притеснение беше свързано с нарушен контрол на главата. Мия почна да седи на 9,5 -10 месеца. Честно казано вече не се притеснявам, защото отдавна се отказах да следя някакви срокове в развитието, пък и Мия прави нещата някак изведнъж. Просто явно още не мога да се оттърся от притесненията, благодарение на "професионализма" на някои хора.
<br />[link=http:
*
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #48 -: Май 17, 2007, 12:22:38 pm »
Ооооо моля ти се! Много правилно си решила, я остави детето ... Когато взехме Никола в къщи, аз веднага викнах рехабилитаторка, за да види общото му състояние и доколко е изостанал, защото след 7 месечно лежане в хоризонтално положение, нямаше как да не е изостанал. Та рехабилитаторката, дойде и рече - почти нищо му няма на детето, ама най-добре аз да идвам 2, 3 пъти седмично, докато проходи...
Ама защо? - питам аз, Ами това е спорт за детето - вика тя... Накрая и аз реших да не се втелявам

Никола седна стабилно на 8м и половина, пропълзя като войник на фронта на 9, нормалното пълзене н 4 крака и досега не го практикува много, много.
Аз въобще не съм пълзяла, проходила съм на година и 4 месеца- пък станах човек малко от малко...
В очакване ....
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #49 -: Май 17, 2007, 13:53:49 pm »
Фуси, браво на теб, че не си се поддала. Нас ни бяха вкарали в системата, така да се каже -уж няма нищо притеснително, но да го проследим детето и след всеки преглед, следва контролен, после измислят някакво изследване и така до безкрай. Хем теглят пари от здравната каса, хем от родителите. Накрая като искаха да ни пращат да й проверим и слуха, защото видиш ли това още не сме го правили и аз питам защо -тя си чува съвсем добре, даже си има музикални предпочитания, смее се на приказки и т.н. -ами да сме сигурни. Е това ме убеди напълно, че трябва да спрем да ходим по прегледи   и да му се радваме спокойно на това сладурче.
<br />[link=http:
*
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #50 -: Май 17, 2007, 14:00:08 pm »
Мини, честит ви празник, обичайте се още мноооого години, а следващата годишнина може да сте още повече :wink: :D

При нас нищо интересно, мааме гащи по цял ден, само по 2-3 часа в най-големите жеги се прибираме, ама диването неще да спи в къщи много, че е един "малък празник" докато се прилъжем да заспи :?
*
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #51 -: Май 17, 2007, 15:49:39 pm »
jam,
Абсолютно съм съгласна с Ганка, че няма как да предпазиш Марти от "тупването от височина 75 см на твърд под". Той трябва да пада, за да се научи какво трябва да прави, за да не пада.
Аз на земята килим нямам, заради моята алергия към прах. Подовете навсякъде са с ламиниран паркет, а в кухненския бокс и коридора - гранитогрес. Слагах разни постелки, но Стефко се спъваше или се омотаваше в тях и ги махнах. Проблем ми беше това, че ламинатът е много хлъзгав. Реших до голяма степен проблема, като дадох 20 лв. за 2 чифта чорапи със "спирачки" (силикон някакъв имат отдолу на стъпалото) против пързаляне.
План "А" за най-острите ръбове при нас бяха такива топченца, които се залепват на ъгъла (ограничители за ръбове или както там се казват) - взехме ги от "Билла". Обаче след няколко удара с играчка те изскочиха до едно. И преминах на "план Б" - всичко покривах с одеяла, възглавници, олекотени завивки, сгънати според формите на мебелите. Както Гането е писала, изобщо не е естетично, но не виждам друг начин. А за ниските шкафове имах предвид, не че сме ги разместили, а че прередихме съдържанието им - напълнихме ги с безопасни неща - играчки, одеяла, дрехи и др. п.
Неща от сорта на "чаши с вино, свещници, книжки и гримовете на мама...", както и лекарства и препарати, са на недостъпни места или зад заключени врати.
Предпазителите за контакти имаме обикновени пластмасови с ключе (по 40 стотинки бройката) и вършат работа. Част от шкафовете сме обезопасили с едни специални пластмасови заключалки (от Mr.Bricolage), с които се захващат дръжките една за друга и мъникът не може да отваря вратите.
 
mini,
Честита годишнина! Много сбъднати мечти ви желая!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #52 -: Май 17, 2007, 16:18:36 pm »
:balk_24:Истинско удоволствие изпитвам като ви чета
и колко сте сладки с тези прохождащи малки човеци!

 :music22:Иде ми да викна, запея песни за сладки дечица!

Да са живи и здрави бебетата на групата славна Зачатъчна!


 :grouphug2:

:babydust:Мини, честита годишнна!
Много здраве и  усмивки пожелавам на трима ви!
Усмивките ви с Ники са заразни, Стефи няма как да не прихване!



Весел празник!

 :kaos7:
« Последна редакция: Май 17, 2007, 17:40:38 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #53 -: Май 17, 2007, 16:50:26 pm »
Мини Честит празник
в Северна Америка и Канада проходилките наистина са забранени за продажба и не се препоръчват от педиатрите, най-вече заради повишената опасност от травми и сериозни инциденти.
Джам тук ще те поправя - нямам представа дали се препоръчват или не /не питах нашето педи какво мисли по въпроса а май трябваше/, но забрана за продажба има само на проходилки с колелца заради инциденти в къщи с вътрешни стълби. Иначе проходилки има във всички бебешки магазини просто са на въртящ се принцип вътре и с няколко нива - демек дребосъка прави кръгчета вътре седейки във едни висящи гащи :-).
Аз се изкушавам и сигурно ще взема бънджи, но малко по-натам.
*
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #54 -: Май 17, 2007, 18:05:17 pm »
С малко закъснение весела и здрава седмица на всички и от мен.
Фуси, мисля че в петък те видях на една сладкарница срещу НДК с бебето и още една жена бяхте седнали.Не се обадих, не бях сигурна че си ти.Само да кажа Никола е страхотно бебе и да питам все пак - ти ли беше или съм се объркала :wink: да знам за следващия път де :lol:
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #55 -: Май 17, 2007, 18:11:49 pm »
Убих те! ЗАЩО НЕ СЕ ОБАДИ  :lol:
Жената беше мама...
В очакване ....
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #56 -: Май 17, 2007, 18:50:21 pm »
Клиа, ама тези не са точно проходилки, защото бебето не ходи с тях.По-скоро са подскачалки, защото само поскачат и се въртят.На мен са ми много удобни.Има иначе такива, каквито показа Фуси, но моят мъж не дава да взимам, защото нашата къща е голяма и има много място за тичане с тях и е опасно, не може да ги опазим,предпочитам да си лазят.Иначе при нас няма много мебели, и разни секции, само 3 броя дивани в хола и два шкафа, на които сме затворили чекмеджетата.Най-опасна е масичката, но нея през деня я слагам в друга стая.С една дума, купонът е пълен  :lol:

Като проходилка ползвам и прахосмукачката, хващат се за нея докато чистя и се возят.Казвам ви, вчера така изчистих долу етажа.
ето я и подскачалката:



Поздрави на всички

Мишанта чакам те с цяло сърце в нашата темичка :)

« Последна редакция: Май 17, 2007, 19:00:20 pm от ema2 »
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #57 -: Май 17, 2007, 19:07:38 pm »
Ема

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #58 -: Май 17, 2007, 20:35:58 pm »
Ema така ми се иска да ви видя с прахосмукачката, сигурно купона е на шест
а и тази подскачалка много ми харвса.  :lol: :bighug:

Моника от два дни прави по цял ден едно и също. Върти се от гръб по корем и после от корем по гръб 8O Вчера в следобедния си сън се обърна да спи по корем за мой ужас. Обърнах я обратно и последва див рев, защото я събудих естествено :?.
Кажете, когато искат да спят по корем, обръщате ли ги?
И не е ли много малка да се върти като пумпал и да спи по корем?
То угодия няма де :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Новата усмихната и гореща седмица 14.05- 20.05
« Отговор #59 -: Май 17, 2007, 21:29:48 pm »
mini, честита годишнина! С пожелания "състава" да нараства!