0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Проблемът: лаборатория
Обяснение: пример от тези дни - ЧХГ на 13 ден след трансфер 4, на 14 ден - 4 500, на 15 ден - 0,4. Това и на теория не е възможно, очевидно някоя от стойностите (или всички) е погрешна. Обективно жената има 2 плодни сака и кървене.
Препоръка: не приемайте стойностите от лабораторните изследвания за 100% верни.
Подкрепям напълно!
На 12 ти ден от ембриотрансфера,изследвах ЧХГ в лаборатория "Хронолаб" Пловдив. ЧХГ -0,00;
Ясно беше, че опитът е "неуспешен".
На 13-ти ден, след разговор с доктора, спрях лекарствата. Но не ми идваше. След изчакване на осем дни, направих нов тест, в друга лаборатория.
На 20-ти ден след ембриотрансфер, ЧХГ - 965,2
На 22-ри ден след ембриотрансфер, ЧХГ - 7390
На 27-ми ден от ембриотрансфер, се видяха два плодни сака в матката и слава Богу, всичко е наред!
По никакъв повод не ходете да тествате ранна бременност в Хронолаб Пловдив. То не беше все пак някакъв спорен резултат, а категоричен чхг -0,0.
Толкова мъка и болка ни причиниха тези хора! Не само това, ами и спирането на лекарствата можеше да застраши и бременността, която те така и не успяха да установят.
Мисля, че все пак не е толкова срамно и страшно, че не си компетентен и не можеш да направиш дадено изследване.
« Последна редакция: Август 23, 2007, 15:40:37 pm от *vera »
Здравейте момичета !!!
Да споделя и мойте тревоги..
Имам положителен кръвен тест на 10ден след 5 дневен трансфер инвитро ,не си спомням стойностите на ЧХГ
На 14 ден ЧХГ беше 260 вместо очакваното 300-350
на 16 ден ЧХГ беше 385......
Имам назначен час за ултра саунд и консултация с лекар утре ...
Много съм притеснена на какво ли ще се дължи заниженото покачване на нивото на ЧХГ??
Какво може да се види след 5седмици бременост на ултра саунд??
Моля ако някой знае нещо да сподели
Благодаря !
*
Анелия, дано всичко е наред! Има много причини за ниското ЧХГ, но нека се надяваме, че е лабораторна грешка.
В 5-та седмица, с добър УЗД, може да се види дали бремеността е в матката. За сърдечен пулс е рано.
Успех утре!
*
Не е занижено при всеки различно се покачва хормона аз отначало имах 52 ЧХГ след три дена 502.
*
А проблемът: спокойствие? От голямо значение ли е то?
Защото аз тази вечер много се разстроих, а съм 5-и ден след инсеминация.Дали това ще има отражение?
Благодаря Ви.
*
Madlen не го мисли. Каквото е писано това ще стане. Ние до като пътувахме към София за самия трансвер, моя мъж за глупости ме докара до супер нервна криза, даже се наложи да отбие от магистралата. Въпреки всичко сега чакам близнаци.

Спокойно и всичко ще бъде наред.
"http://lilypie.com/"><img src="http://lb4m.lilypie.com/UB2up3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers"
*
Благодаря ти много за отговора, taurus :bighug:. Силно сенадявам, че слънцето  и при нас ше огрее.
*
Мели, извинявай за тъпия въпрос, но какво ще кажеш за пътуване със самолет седмица след трансфера?

Благодаря!

*
blue_sky ,  извинявам се, че се намесвам във въпроса ти, но аз точно седмица след трансфера пътувах със самолет и имам положителен тест. Мисля, че това не вреди. Както и имам приятелка която точно около 10 дни след като е забременяла пътува със самолет и вече се радва на малкото си момиченце. Чувала съм, че не е желателно ако си в напреднала бременост, но винаги след консултация с лекаря ти мисля, че не е збаранено :D Успех!
*
st, благодаря ти! И на мен ми се струва странно да има проблем с това, но когато го чакаш и искаш много, започваш да си втълпяваш какви ли не работи. Поне аз, де.
А за напредналата бременност - имам една приятелка, която пътува в края на седмия месец до САЩ, за да роди там. И нямаше никакви проблеми.
Стига толкова, че разводних темата! 


Проблемът: лежане
Обяснение: и да се лежи, и да не се лежи, ембрионите няма да изпаднат по силата на гравитацията. Ако нямате изрично указание да "пазите леглото", не е нужно да правите нещо повече от обичайното. Ако обичайно сте с по-сериозна двигателна активност, лежането само излишно ще ви депресира.
Препоръка: не променяйте съществено дневния си режим.


Според мен проблемът лежане се отнася до толкова доколкото да не се лежи нон-стоп на легло.Но пътуването е друг въпрос.Тук съм срещала постингите на не малко момичета който са пътували след трансфера/мисля че имаше две от тях успешни/ и лично познавам две който са пътували веднага и то на 250-270км.от София и са с неуспешни опити.Според мен не може да се сравнява пътуване от клиниката в рамките на населеното място и пътуване извън него.Аз за себе си реших да остана в София 10 дни след трансфера и тогава пътувах иначе не съм вардила леглото.За  радост моят опит е успешен което естественно не отдавам само и единственно на не-пътуването но мисля че и това е важно.

Привет, момичета. Често следя този форум но все не виждах необходимост да се включа в разговорите.Сега се престраших. Днес ми е пети ден от трансфера. Разбира се въпросите и притесненията са много, макар да ми е за трети път - пак се чувстваш неинформиран. Истински се притесних обаче по въпроса с пътуването. Прибрах се от Сф в Шумен на третия ден. Канех се да остана поне седмица но за зла врага резервацията ми в хотера не беше спазена, в деня след пункцията обикалях столицата да намеря друго място, накрая ми писна и си легнах във клуб Владая. В сряда обаче спря тока и това ме довърши та си хванах пътя. Говорих с лекарите, те казаха, че не е проблем да пътувам още повече с лека кола но аз сега се притеснявам научавайки, че имплантацията трае от първия до четвъртия ден.
*
lily_v, не се притеснявай. Още в деня на трансфера док ми каза, че няма проблем да пътувам и същия ден (150 км.), но не посмях и пътувах на следващия. След това след 6 дни отново пътувах обратно за Варна (поради хипер). Ембрионите не могат да "изпадат". Разбира се нужно е много внимателно шофиране при път и леки дейности в къщи - без чистене, простиране, тупане и т.н. И повече почивка - сега се е паднало! :) Успех ти пожелавам от сърце!
« Последна редакция: Ноември 24, 2007, 19:21:53 pm от cygnus »
*
Лили, да те успокоя и аз. Три часа след трансвера пътувах на 120км, вечерта останахме да спим на хотел и на следващия ден на още 360км. От клиниката ми казаха, че няма проблем, дори имаше семейства, които летяха със самолет веднага след трансвера. В крайна сметка се бяха инплантирали две ембриончета. Наистина сега е важно да си почиваш повече и да не се натоварваш с тежка физическа дейност. Стискам ти палци да видиш двете чертички!
Много благодаря, наистина се поуспокоих. Благодаря и за пожеланието, от все сърце!
Ние също пътувахме с кола /150 км/, вечерта след трансфера.
Vera* желая ти късмет и "две чертички"! Момичета, тъй като сега разполагам с всичкото свободно време на света доста мисли минавт през главата ми, та се сетих да ви питиам. Какво е мнението ви за храненето след трансвер. Бах чула, че лекари във Варна държат на белтъчинната храна. Мислих да питам д-р Стаменов, но като гледах колко е зает и как се ръзкъсва от работа ми стана съвестно да крада от времето на друго момиче или от неговото с толкова елементарен въпрос.
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Vera* желая ти късмет и "две чертички"!

Вера е в 20 седмица. :wink:
Пътуването ме заблуди :lol: Здраво бебенце тогава!!!!!!!!!!!
*
Пътуването ме заблуди :lol: Здраво бебенце тогава!!!!!!!!!!!
Двеее :)
Лили, пожелавам и на теб много  много късмет! :)
хи хи хи хи, направо ме убихте! Вече съм щастлива повече от майката сигурно. Да са й живи и здрави!