0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В нашата аптечка има: Сиропче за температура, бокоуспокояващо, против кашлица, противоалергично; крем за изгаряния, антибактериален; глюкоза/при дария се дава, за да не се стига до дехидратация/, калций/действа много добре когато гърлото е възпалено и набъбнало/, Вит.С, физиологичен разтвор, спирт, йод, риванол.
На някой може да му се струва пресилено, но предпочитам да съм подготвена. :wink:
*
Пипи, честита бременност! С пожелание да е успешно всичко до раждането на бебчето!
*
Pippi,
Дано безпроблемно дочакаш появата на здраво и прекрасно бебче!

Mini,
Подсигури се с "Панадол" ("Калпол"). Но мисля, че не трябва да даваш профилактично, ако не е нужно.
Виж тази тема - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=7501.msg138296#msg138296. На стр. 3 е точно, когато jam се беше оказала в тази неприятна ситуация неподготвена, и съответно беше посъветвала мамите да си приготвят бебешка аптечка още преди да се наложи.
Според мен, в бебешката аптечка трябва да има следните неща, като минимум:
за нослето – ампулки физиологичен разтвор или Sterimar;
за температура – Ефералган (Efferalgan) 80 mg супозитории (свещички) - действат по-бързо от формите за орално приложение;
за повръщане – Вомитусхил С (Vomitusheel S) супозитории;
за разстройство – Ентерол (Еnterol) прах за перорална суспензия;
за алергии – Фенистил (Fenistil);
за зъбки – Калгел (Calgel) или Дентинокс (Dentinox).
Честита радост на Пиппи :lol:
*
Pippi, честити две чертички и от мен! Лека и безпроблемна бременност!

*
Вече има и Панадол на свещички по аптеките, малко по скъпи от ефералгана са.Мини успех при имунизацията и дано не се стига до температура.При нас имаше само малко киселеене.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
Честито Пипи, лека бременност и здраво бебче!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Честито, Pippi. Здраве и спокойствие сега и много радост за новата година! И аз си пазя и двата теста Surecheck, надлежно надписани, чертите си седят съвсем ясни.

Мини,
Нашата педиатърка беше препоръчала профилактично 1 доза панадол сутрин шреди ваксина. Аз си я давах, може и да не е било нужно, не знам. Но не сме имали температури. Иначе известно киселеене в следващите дни си е в реда на нещата :)
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Сега zапочва отпускарският сеzон. Като тръгнем с децата на почивки и посеЩаваме бабите, трябва ли да носим бебеШките аптечки с нас или да съкратим списъка с най-необходимото?
Аz до колкото съм чела, деца под 12 месеца не е препоръчително да ги самолекуваме, а е zадължително преди това да ги прегледа педиатър. Вярно ли е и в какъв случай тогава прибягваме до самолечение?
*
Привет, момичета!
Желая на всички една много здрава седмица-здрави жени и мъже, здрави бременности, здрави бебчета, здрави родители! Щом е здрава седмицата, знам, че ще е весела и лека!
Мари
Alexandra
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Танче, носи си само най-важните неща, които примерно няма от къде да вземеш. Иначе в България ги има всичките лекарства за бебета. За педиатъра - ако има на кой да се довериш, хубаво е да ти го прегледа. Иначе - ще се получи самолечение. Дано не се налага да се лекувате, а да изкарате приятно и безпроблемно!
Пипи, лека и безпроблемна до края!
Мармотче, Фуси, дано всичко е наред с дечицата и да се оправи възможно най-безболезнено за тях! Стискаме палци! При нас за щастие се размина само с масаж запушените канали, но и на мен ми предстоеше операция. Да е жива и здрава очната лекарка в Търново :)
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
nia72,
Благодаря за информацията. Според сайта на ИАЛ Panadol Baby са супозитории от 125 mg. Тях ли имаш предвид? Ако да, за Mini, по-точно за малката Стефи, те май идват в повече, защото еднократната доза е 15 mg/kg (60 mg/kg за денонощие). Това при 5-килограмово бебе прави 75 mg/kg. На Ефералган най-малката дозировка е 80 mg супозитории. Но пък в листовките и на двата лекарствени продукта пише, че са за след 3-месечна възраст. Когато бихме първия "Пентаксим" Стефко беше почти на 2,5 месеца и педиатърът изписа сироп Calpol 2,5 ml (само в случай на вдигане на Т, а не профилактично). В неговата листовка обаче също няма дозировка за 0-2 месеца. Какво мислиш по въпроса?
А как е Ели?

tanja,
Не мисля, че е самолечение да дадеш парацетамол, когато детето ти вдигне температура, преди да тръгнеш за преглед при лекар. Особено, ако е висока. Стига, разбира се, да спазиш дозата за еднократен прием, според килограмите на детето ти.

Нещо ново, което си купих и редовно ползвам в последните дни, тъй като моят син е само по градинките, е репелент срещу насекоми на Chico. Аз реших, че най-удобната форма е рол-он, но има и спрей, и гел. Натурален продукт е, става и за новородени, за разлика от другите марки.
*
Здрвейте и от нас  :D

Честито на Pippi леко и приятно бременеене, здраво и красиво бебче.


За mini или по точно за Стефи, след Пентаксим аз винаги давах една доза сироп Панадол. Мисля и след всяка ваксина така да процедирам, предстои ни в петък таква (Хепатит В - трети прием).
Само за информация да ти кажа mini, след първите две ваксинации с Пентаксим нямахме никакви оплаквания, но на третата вече имаше ясно изразени странични реакции, като лека повишена температура, раздразнителност и леко рядко изхождане, тогава дадох две дози съобразени с теглото на детенце.

Никненето на зъбките на Антоан е нещо супер изтощително. Ние минахме пълната програма, като леко завишена температура, диария която бързо овладяхме, раздразнителност, намален апетит и сън, рев до припадък, но засега зъбките само са прорязали венеца. Ако тази програма се повтори и при растежа им, ще се ... :wink:

Малкото ми захарче, като че ли се опитва да си смени режима и в тази връзка трудно заспива. Люшкам го, пея му, носим се до изнемощяване но не и не, а му се спи две не вижда. Сам в кошарата или на леглото до мен пък абсурд, забелязах обаче че заспиваме само, когато е силно гушнат в мен и бузката му да се опира в моята или друга част на главата ми. В кенгуруто когато ходим по магазините няма грешка, заспива като отрязан и проспива по голямата част от пазарлъка, но тогава на мен ми се разказва играта, защото е отпуснат и гушнат в мен и почти нищо немога да разгледам съответно купя.
Незнам как са другите "дяволчета", но моя синковец определено търси моята близост много по изразено от преди, когато беше по малък. Дали това е начало на "маминото синче"  :? :lol: незнам, но малко започнах да се тревожа, че е свиканл твърде много с мен, а това е така защото сме по цял ден заедно. За съжаление близките трябва да работят и няма кой да ме отмени дори за час, пък и Тони се оказа доста трудно за гледане бебче и ме е страх да го оставям сам при несвикналите с мурафетите му баби. Притеснявам се как ще се социализира на по късен етап и как ще ни бъде много трудно да се отделя от него когато поотрастне и тръгне на градина, а аз на работа.
Иначе е страхотно като изживяване, за което си струва да изживееш какви ли не страдания и лишения. Пожелавам го на всички.
Имам и едно друго притеснение което искам да споделя с вас, малкия започна да се изпотява когато спи. Температурата вкъщи е една и съща откакто се е родил 23 градуса, такава е и без климатик вече. Не го навличам уж, ама нали съм си зиморничава та го завивам с пухина завивка, защото и аз спя още с таква.
Маменца искам също така да ви питам, във вашите райони е доста по топло от при нас по черноморието, като гледам от прогнозите за времето. Как обличате бебчовците в по топлите дни, много искам да събера мнения. При нас хем е топло,хем духа студен северен вятър, та да се чудиш как да го изведеш навън малчо.

Малко дълго стана и ви благодаря, че ме изчетохте.
« Последна редакция: Май 02, 2007, 12:32:52 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Наде, относно обличането навън Деси е с боди (къс или дълъг ръкав, каквото хвана<), блузка, чорапки, панталонче-памучно и суитчър, като заспи я завивам с памучно одеало, това е :)
за спането и аз още се чудя как и с какво, махнахме олекотеното юрганче, защото ми се струва много дебело и сега спи с торбичка, която не е съвсем лятна, но не е и дебела.
Наде, ако духа, а е топло, може би е удачно тънка блузка + нещо ветроустойчиво. Ние имахме едно такова яке, като ветровка, с много тънка подплата, ама стана малко отдавна. Дано кожата на личицето да е добре с тия ветрове.
У нас е 21 градуса, спим с пижамка, дебела колкото нормално памучно боди и с олекотена завивка. За навън - боди, тънка блузка с якичка или качулка, жилетка, меко памучно панталонче, чорапи, шапка за слънце, буйки. Ако е по-хладен ден или духа доста, вместо чорапите слагам много тънки ританки (наполеонки :)). Като спи, завивам с одеалце или с покривалото на количката.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Много благодаря на всички за милите думи!!! :bighug:

на 5-и ден след закъснението може ли вече да се види сакче?

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Пипи, може, въпроса е, че понякога доста по-късно се вижда пулс, което е още един повод за тревоги при нас.
Наде, ние също имаме проблеми със заспиването и винаги търси някой от нас да се гушка. Въпроса е като тръгне да ходи дали ще продължи така да те търси или не. Моя се е отказал почти тотално от мен, откакто ходи. Така че не се притеснявам за синдрома "мамино синче" :lol: За спането - ние понеже се въртим ужасно много и винаги си обикаляме леглото, спейки - аз му слагам боди, пижамката и отгоре спално чувалче. Това си е по съвет на моята педиатърка. Спим на отворено и поради тази причина го завивам с олекотената завивка, но никога не е отгоре му по време на сън, та затова предпочитам да е облечен повече, отколкото да е завит. Поне с това мога да се справя :? Иначе за излизане - всичко зависи от времето навън. Сега в момента е уж слънчево, а не е топло. Аз му слагам боди, блузка с къс или дълъг ръкав, жилетка, панталонки, чорапки и обувки. Шапка не носим, не търпим по главата си и не ползвам такава. Разчитам единствено на чадърчето на количката. Ако заспи навън, го завивам с едно памучно одеалце. Но пък моя си е от бебе нетърпящ топло, горещо и т.н. и не го претупвам с много дрехи. Обикновено ми се изрива от топлото, ако прекаля. Абе трудна работа си е това с обличането. Като гледам тук немкините как са си пуснали децата полуголи и полудявам, а на мен вчера даже ми беше студено, дето от хормони винаги вря и кипя 8O
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Мерси, Ganka!
Аз четох, че пулса се чува към края на 6-тата седмица. Ти в коя си?

Здравейте и успешна седмица. Ние бяхме по празниците в провинцията - в Бяла, която е близо до Русе. Мия си прекара страхотно добре, толкова се усмихваше, даже започна да си говори нещо по бебешки, но сякаш наистина казва нещо, защото сменяше интонацията. Много сладка беше и понеже досега не я бях чувала да говори така, ми стана едно такова хубаво и вълнуващо. Обаче ме изненада с такъв апетит, че се видяхме в чудо. Обиколих целия град да търся аптамил, а те дори не бяха чували за такова мляко. Мислех си добре, ще взема някакво друго, само да е подходящо за нейната възраст, но те и тройка нямаха. Явно тамошните бебета на нейната възраст вече не пият адаптирано мляко. Накрая взех кисело мляко, та ако не ни стигне да имаме някаква алтернатива поне. Слава Богу млякото ни стигна.
Мармотче, стискам палци на Дани, всичко да мине наред.
На Пипи, пожелавам лека бременност и здраво бебе на финала. Аз също си запазих тестовете -2 от тях. Направих си общо три, за да се насладя на момента.
<br />[link=http:
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Мерси, Ganka!
Аз четох, че пулса се чува към края на 6-тата седмица. Ти в коя си?

По принцип е различно, може и в началото да се види при по-добър ехограф. Всичко зависи от лекаря и от ехографа. Аз съм почти в 8ма.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю