0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Благодаря Ви за отговора д-р Стаменов  .
*
Здравейте д-р Стаменов. Аз съм ваша пациентка и ми беше направена цветна снимка във вашата клиника. Преди снимката не ми бяха правени никакви предварителни изледвания като цитонамазка или морфология както сьм чувала че е препорьчително преди тази процедура. Малко преди снимката, ми бе взета цитоназка при рутинен профилактичен преглед в друга клиника, който не беше готов до момента на снимката. Не взех нещата толкова сериозно защото при предишни изследвания резултатът е бил ПАП II, а също така разчитах на вашата компетентност. Притеснението ми дойде когато вчера получих резултата от цитонамазката и той се оказа ПАП ІІІа  :( Опасявам се, че вьзпалението за което спомена доктора може да се е разпространило по време на цветната снимка тъй като тя е правена при вече съществуващ проблем?!?! Направиха ми колпоскопия и морфология, чийто резултат още не е готов и ми назначиха Polygynax (12 глобули). Моля за ващия коментар и съвет в случая тъй като сьм много притеснена. Благодаря.
*
Привет egena, не се отчайвайте! Разбира се ,че имате шанс, но моля Ви не започвайте с нов опит преди да сте отговорили с Вашия лекар на въпроса, защо не са станали предишните два и така ще успеете. Вие сте имала положителен тест, а това е нещо, което  дава много надежда. От сърце вярвам в успеха Ви! Ваш д-р Стаменов
P.S. Не е фатално, че отделяте малко яйчеклети, важното е да са добри и с потенциал!
[/quote]
Благодаря Ви за отговора д-р Стаменов, мнението Ви че малкото яйцеклетки не са най-големия проблем ми връща надеждата, т.к. бях останала с впечатление че поради лошите реакции на стимулациите при следващ опит трябва да използвам донорски яйцеклетки, а това доста ме обърка.
др.Персенска,днес ми е 9ден след трансфер,но имам кървене.Казаха ми да лежа.Има ли шанс за бременност?
*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Д-р Стаменов,моля Ви дайте ми надежда,че в началото на годината ще бъде възможно да направим хистероскопията.Знам,че сте безкрайно натоварен.Виждам всеки път, посещавайки кабинета Ви колко много жени имат нужда от Вас!Благодаря Ви, че въпреки това нечовешко за мен натоварване Вие намирате топли и добри думи за всяка една от нас.Не сте раздразнителен, не сте незаинтересован.Простете нетърпението ми,но сега когато нещата ми се поизясниха благодарение на Вас,когато имаме план на действие,и когато толкова дълго сме чакали да станем Ваши пациенти,и когато два поредни месеца не успяхме да направим процедурата просто имам желание да чуя една окуражителна дума от Вас ще всичко ще е ОК.Желая Ви Весели празници и една по-успешна за Вас и семейството Ви 2008 година!
С Уважение: Милена Карагьозова
Здравейте доктор Стаменов,
поради увеличен пулс, започнах редица изследвания за установяване на причината за него, но всички те бяха добри и така и не се разбра, защо се получава така.Затова реших отново да отида на ендокринолог и ето резултатите от изследванията:

T4 14.9 pmol/L
TSH 1.255 mIU/L
ANTI-Tg 106 IU/mL
ANTI-TPO 4.1 IU/mL

На тази база ендокриноложката ми постави диагноза Хашимото и ми изписа единствено Геритамин.Аз се позаинтересувах от референтните стойности по-специално на ANTI-Tg и установих, че има голяма разлика в допустимите стойности, написани в бланката на лабораторията ( 0-34 )и тези, които видях аз ( 0-115 ). Въпросът ми е дали само това е достатъчно за поставяне на такава диагноза и какво бихте ми препоръчали Вие. Дали би могло да се осъществи нормална бременност при тази норма на ANTI-Tg? Благодаря Ви предварително за отделеното време.
С уважение: Стефанова
*
Весела Коледа
« Отговор #366 -: Декември 25, 2007, 11:01:47 am »
На целия персонал на клиника "Надежда" и най-вече на др.Стаменов, пожелавам много здраве, късмет и благополучие.Нека Новата Година ни донесе много мир в душите и радост в сърцата.
Николета Балевска
 mc101 на вас д-р Стаменов и д-р Персеинска,на целият ви екип.Желая ви много щастие и усмивки
*

    neia

  • *
  • 45
  • искам бебче
ДОКТОР СТАМЕНОВ ЧЕСТИТА КОЛЕДА ДА СТЕ ЖИВ И ЗДРАВ ВИЕ И ЦЕЛИЯ ЕКИП ОТ КЛИНИКАТА.РАЛИЦА ЦВЯТКОВА ОТ ВАРНА
ЧЕСТИТА  НОВА  ГОДИНА НА Д-Р СТАМЕНОВ И НА ЦЕЛИЯ МУ ЕКИП !!!ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ,КЪСМЕТ ,ПРОФЕСИОНАЛНИ УСПЕХИ И ДА  ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ОСЪЩЕСТВЯВАТЕ МЕЧТИТЕ НА ОЩЕ 2008 СЕМЕЙСТВА ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА .НЕКА ГОСПОД ПАЗИ ВАС И ЕКИПА ВИ ВЪВ ВСЯКО ВАШЕ НАЧИНАНИЕ И ВАШЕТИ СЕМЕЙСТВА
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Честита Нова Година, д-р Стаменов!
На вас и на целия екип желая много здраве
и професионални успехи!
*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
 santa2 ЧНГ, д-р Стаменов,

С пожелания за здраве, щастие и професионални успехи. 

Тъй като скоро приключи първото ми ИКСИ, за съжаление неуспешно, бих искала да чуя още едно мнение за вероятни причини за неуспех и повишаване на шансовете в бъдеще. 
Имам хидросалпингс двустранно със сраствания към коремната стена, по време на стимулацията лекаря ми изписа Дехидрокортизон, заради тръбите.  Имам също антиовариални антитела и ляв яйчник със затихващи функции. Стимулацията беше по къс протокол с Мерионал в големи дози и Оргалутран.  Извадиха 5 яйцеклетки/от 10 фоликула/ от тях оплодиха 2 с ИКСИ и трансферираха на 3 ден като правихме и PBMC.  Лекаря сподели за изключително трудна пункция, така и не разбрах защо - може би огромни хидросалпингси  :ask:
Имам и раничка на шийката, който е горена с лазер Ноември 2006, но май не е много качествено, защото си кърви при секс и при преглед с вагинален ултразвук, макар и цитонамазката преди инвитрото да показа II група.

Въпросите ми са:
- необходимо ли е лапароскопия за отстраняване на хидросалпингс преди следващ опит?
- необходимо ли е третиране на раничката преди следващ опит?
- ин-витро матурацията по-добър вариант ли е за мен, предвид намаления яйчников резерв и раничката?
- колко време е нужно да мине след неуспешния опит за да се нормализират хормоните и да се предприеме следващ?
- бихте ли препоръчали ултракъс протокол за стимулация, и ако да, той по-добър вариант ли е от ин-витро матурацията?

Предварително благодаря.

Здравейте д-р Стаменов! Честита нова година! Дано тя да бъде изпълнена за вас със здраве, за да можете да ни помагате ,както досега, с щастие от постигнатите резултати и не на последно място със сбъдване  на всички Ваши мечти.
Аз съм ваша пациентка от началото на миналата 2007 г.След две неуспешни инсеминации на естествен цикъл, направихме договорка да дойда отново на 10 ден от цикъла. За съжаление, обаче когато цикъла ми дойде, часове нямаше, през ноември. Предложиха ми час за декември ,но при д-р Персенска. Нямам нищо против докторката, тя е изключително мила, но все пак съм ваш пациент и държа да обсъдим по-нататъшните ни действия с вас и да продължим при Вас. За януари също часове нямаше.Взела съм час, чак за месец февруари 2008.За мен времето е изключително ценно, тъй като през април ще стана на 37г.,все пак нямам много време.Освен това съпругът ми смята, че трябва да се откажем от инсеминациите и искам да обсъдим и по-нататъшните ни действия.Вънамеряваме да направим още една последна инсеминация преди да говорим за инвитро. В този случай трябва ли да направим инсето пак на естествен цикъл или трябва да идвам по-рано от 10 ден?
Благодаря предварително.
            Д-р Стаменов,
      към Вас и към целия Ви мил колектив
са отправени моите и на съпруга ми най-искрени и сърдечни пожелания за здраве, успех във всичко, което умеете, късмет във всичко, което не зависи от Вас и сбъдване на всичко, за което мечтаете.

      До скоро: Татяна (Танчето) гр. Шумен
Здравейте д-р Стаменов!Честита Нова година,нека тя ви донесе много здраве,щастие и професионални успехи!
 Писах ви на лични,но нямам отговор.От тук искам да ви попитам ,на 09,03,2006г.направих имунологични изследвания,при някои от тях имаше отклонения които лекувах с аспирин,последва неуспешен опит,след това пак неуспех,та въпроса ми е трябва ли да направя пак имунологични?
Здравейте, д-р Стаменов! На 35год. съм,а от 5г.на ХЗТ с Femoston. Имам 1 дете на 14год.Преди 10год.поради стрес менструацията ми спря,последваха супер високи ст-сти на жен.полови хормони,предизвикване на мензис само с лекарства и като последен вариант операция.На нея се установи,че яйчниците са напълно склеротизирали и това наложи да започна ХЗТ.Тъй като със съпруга ми мн.искаме второ дете докторите,при които съм ходила ми казаха,че това е възможно само ако се случи чудо или с дарителска яйцеклетка.Чудо не стана за тези 5 год.затова въпроса ми е как стоят при вас нещата с донорството на яйцеклетки. Имам записан час при вас за 19 април и искам да знам дали са необходими някакви изследвания, тъй като за да проверим хормоните е необх.да ги спра за 1-2месеца. Забравих да отбележа,че благодарение на ХЗТ матката е с добър ендометриум,според лекарите.
Благодаря Ви за вниманието и готовноста да помагате на толкова много семейства!
Желая ви успешна година!
 
*

    eveishan

  • ***
  • 373
  • Напред и нагоре!
Искам да попитам някой дали е ползвал Клостилбегит.Изписан ми е да го пия от 5 до 10 ден по 1/2 на ден.Правих 2 аборта в 1 месец, въпрреки че пиех Дуфастон.Дали ще има резултат сега?
Здравейте denis13, наистина мъжа Ви има нужда от лечение, моят съвет е да изследвате микробиология и спермоантитела в еякулата и пишете пак и ще пишем за лечението.
Поздрави д-р Стаменов[/tabl[/color]
Здравеите д-р Саменов
Направихме микробиологиа на мъжът ми както вие ми препоръчахте която показа че има стрептококи "стр.хемолитикус".След което ни пратиха на уролог които му предписа гентамицин инжекции и ципрофлоксацин 2*1.
Искам да ви попитам правилно ли е това лечение или какво ще препоръчате вие??

Тъй като не ми отговорихте на това запитване сега допълвам писмото си.Като искам да ви кажа че за това време направихме контролна микробиологиа и тя показа че стрептококите жече ги няма,но още не сме направили контролната спермограма.Според вас дали след това лечение ще се подобри спермограмата на мъжът ми.И ако няма подобрение какво следва да направим.Благодаря ви предварително.
*
Здравейте момичета,
ето ме отново сред Вас изчезнах пак за малко, защото както е казал Микеланджело, "за да изваеш нещо добро трябва за малко да се отдалечиш и откъснеш от камъка". Ежедневието е това, което ни прави действащи и по - малко мислещи. Трябваше ми време за да поработя и измисля няколко нови проекта, които вярвам, не сигурен съм ще са Ви от полза във Вашата борба, съвсем скоро част от тях ще се появят на сайта ни.Благодаря за всички пожелания за 2008-ма! Тя ще е успешна и добра, а ако нещо се опъва ще я направим такава заедно.

Правих 2 аборта в 1 месец, въпрреки че пиех Дуфастон.Дали ще има резултат сега?
Здравейте eveishan , почвам с Вашия въпрос, ако имате два спонтанни аборта, трябва първо да потърсите причината за нях с Вашия лекар и тогава евентуално Клостилбегит.Той е лекарство за стимулиране растежа на повече фоликули и следователно по - голям шанс да забременеете, но не Ви пази от спонтанни аборти.
Поздрави д-р Стаменов
  с дарителска яйцеклетка.Чудо не стана за тези 5 год.затова въпроса ми е как стоят при вас нещата с донорството на яйцеклетки. Имам записан час при вас за 19 април и искам да знам дали са необходими някакви изследвания, тъй като за да проверим хормоните е необх.да ги спра за 1-2месеца.
 
Здравейте марилина, съжалявам много за случилото се с Вас проблемът е лош, но не е нерешим и наистина дарена яйцеклетка е Вашия отговор. Първо до срещата ни не спирайте хормоните. Второ, да трябва да направите доста изледвания преди да Ви включим в програмата, можете да минете през клиниката и нашите сътрудници ще Ви ги разпечатат и обяснят, а ако не сте от София обадете се на телефона и ще ги имате в е-майла си. Повече за нашата донорска програмо може да прочетете в сайта ни. Очаквам Ви на 19 април, когато пролетта ще се е върнала.
Поздрави д-р Стаменов
Писах ви на лични,но нямам отговор.От тук искам да ви попитам ,на 09,03,2006г.направих имунологични изследвания,при някои от тях имаше отклонения които лекувах с аспирин,последва неуспешен опит,след това пак неуспех,та въпроса ми е трябва ли да направя пак имунологични?
Привет vesito_69, трябва да си отворям по - често личните, а забравям и аз съм си виновен. Обещавам да погледна какви са изследванията и ще отговоря конкретно до края на седмицата. Обещавам ! д-р Стаменов
Вънамеряваме да направим още една последна инсеминация преди да говорим за инвитро. В този случай трябва ли да направим инсето пак на естествен цикъл или трябва да идвам по-рано от 10 ден?
Благодаря предварително.
Привет silvi 35,благодаря за писмото и се извинявам за забавения отговор,горе вече писах зашо е така. Абсолютно право е да си избирате при нас терапевта и обещавам среща още тази седмица. Обадете се в клиниката за да я фиксирате.
Поздрави д-р Стаменов

......
- необходимо ли е третиране на раничката преди следващ опит?
- ин-витро матурацията по-добър вариант ли е за мен, предвид намаления яйчников резерв и раничката?
- колко време е нужно да мине след неуспешния опит за да се нормализират хормоните и да се предприеме следващ?
.......
Привет ivaleta, благодаря първо, за доверието, че се допитване до мен. Знам колко ви е трудно и колко сте объркана, но кураж и спокойствие! Всичко ще се нареди, имайте НАДЕЖДА. Сега на въпросите - на първите два отговорът е категорично ДА и за двете. Намаляващ яйчников резерв и десет фоликула? Не мога да коментирам, защото не зная стойностите на хормоните Ви, както и стойността на естрадиола преди Прегнила.Пишете ги ако не Ви затруднява. Не смятам, че ин витро матурацията е Вашия метод, дълго е да обяснявам защо.Трудно е да Ви посъветвам за протокол, като не съм видял поне изходните хормони. Пожелавам Ви успех и дух в борбата(от постинга личи, че го имате) Ваш д-р Стаменов

Въпросът ми е дали само това е достатъчно за поставяне на такава диагноза и какво бихте ми препоръчали Вие. Дали би могло да се осъществи нормална бременност при тази норма на ANTI-Tg?
Привет г-жо Стефанова, благодаря за постинга Ви,по отношение на диагнозата на Вашата ендокриноложка не мога да коментирам,но хормоните Ви са в норма и това е успокоително, нормална бременност би могла да се осъществи, да, ако това не стане до няколко месеца, обадете се , защото ще се наложат и допълнителни изследвания. Успех! Поздрави д-р Стаменов

моля Ви дайте ми надежда,че в началото на годината ще бъде възможно да направим хистероскопията.Милена Карагьозова
Здравейте Милена, обещавам тук пред всички да направя всичко възможно за да стане час по - скоро.
Поздрави д-р Стаменов
Искам да ви попитам дали мога да пия преднизолон до следващия опит инвитро/2*1/ за подържане на черния дроб?През януари имам консултация с имунолог и генетик.
 Били-Перник
Привет Били няма проблеми за това. Поздрави  д-р Стаменов

quote author=dgina link=topic=10864.msg317832#msg317832 date=1197554455]
бих искала да ви попитам,дали при наличие на овулация трябва да се пие Клостилбегит/за стимулация преди инсе/не е ли вредно за организма/хиперстимулация/?
Благодаря предварително!
[/quote]
Привет dgina, това се прави за да се увелечи шанса за забременяване (повече овулиращи фоликули), така сте го решилис Вашия гинеколог и дано да донесе успех, аз лично не го правя. Поздрави д-р Стаменов

Според вас дали след това лечение ще се подобри спермограмата на мъжът ми.
Привет denis13,радвам се че проблемът е започнал да се решава, дали ще има подобрение - никой не знае, ще видим от контролните спермограми.Ако такова няма, опитайте с инсеминация за начало, за да се види след обработка какви са резултатите.Успех! д-р Стаменов
 
Стигнах финала и чакам новите въпроси. Навремето като ученик в един труден за мен момент ме намери едно страхотно стихотворение на Вътьо Раковски, загубих стихотворението през годините и го търся и до днес, знам някой ден то ще ме намери отново. Пиша за него , защото то завършваше приблизително така:
"....ти трябва да се бориш,
защото друг път няма,
друг път няма нали?
Лека нощ!"

Това казва всичко. Ваш д-р Стаменов
*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Здравейте, д-р Стаменов.

Изходните хормони бяха LH - 5,60,FSH - 9,96, другите ни си ги спомням. Предишния месец FSH беше 12,3 а после спадна с помощта на йога.
Естрадиола беше 1,900 преди Прегнила. Стимулацията беше с ударни дози Merional.
Благодаря,

Привет ivaleta, благодаря първо, за доверието, че се допитване до мен. Знам колко ви е трудно и колко сте объркана, но кураж и спокойствие! Всичко ще се нареди, имайте НАДЕЖДА. Сега на въпросите - на първите два отговорът е категорично ДА и за двете. Намаляващ яйчников резерв и десет фоликула? Не мога да коментирам, защото не зная стойностите на хормоните Ви, както и стойността на естрадиола преди Прегнила.Пишете ги ако не Ви затруднява. Не смятам, че ин витро матурацията е Вашия метод, дълго е да обяснявам защо.Трудно е да Ви посъветвам за протокол, като не съм видял поне изходните хормони. Пожелавам Ви успех и дух в борбата(от постинга личи, че го имате) Ваш д-р Стаменов