0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

shoshkata

• **
  • 50
  • Пусть всегда будет солнце!

Честит Рожден Ден, д-р Стаменов!!!

Пожелавам Ви да имате само светлина в живота си!     Благодаря Ви за всичко!

ЩАСТИЕ

Толкова дълго те търсихме... И съдбоносно.
Щастие... щастийце... Криеш се, миличко, знам.
Тъкмо те видим... Тъкмо едва те докоснем...
Тъкмо те хванем... и няма те... няма те там...

Шапка невидимка... Как ли изглеждаш тогава?
Всъщност какво си?.. Не подозирам дори...
Дълъг живот?.. И любов?.. И успехи?.. И слава?..
Много приятели?.. Много и много пари?..

Колко години... И всяка с това ни сурвака.
Земни неща... Мили боже, това ли е то?
Ах, покажи се на светло... Съвсем преди мрака.
Щастийце... Миличко... Пак ли се криеш...Защо?

Може би ти си наоколо... Без да го знаем.
Живи сме още... Изнервени... Стари... И зли...
Дай ни се... Все пак... За малко... На края... На заем...
Утре, например... Когато снегът завали...

Ето те... Идваш... Аз чувам гласчето ти звънко...
Хитрият поглед... Малката умна глава...
Двете опашки на ластик...Вратленцето тънко...
Господи, колко сме глупави... Ти си това...

Недялко Йорданов

ЧЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,СКЪПИ Д-Р СТАМЕНОВ!!!!
От сърце ви пожелавам най-голямото щастие на света-защото Вие го заслужавате!!!
Много ви обичаме!!!!
Доника и Тодор
Здравейте д-р Стаменов,
искам да ви попитам кой е най-добрият избор замен от тук нататък.
Миналя ден ми правиха лапароскопия в Майчин дом, д-р Филипов,
резултатът е две запушени тръби още в началото на матката, десният яйчник и тръба са срастнали от предна операция. Левият яйчник е в много добро състояние, изглеждал свеж и има фоликули по него. Щитовидната ми жлеза е добре имам отклонение в хормоните прогестерон, DHEAS и тестостерон, малко са завишени.
Искам да попитам имам ли шанс за инвитро, имаме много добра спермограма без никакви отклонения там, благодаря ви предварително за отговора
*
Честит рожден ден д-р Стаменов, пожелавам Ви много здраве, защото е най -важно и много щастие,нека Ви се случват само хубави неща :balk_19:
Здравейте д-р Стаменов,
искам да ви попитам кой е най-добрият избор замен от тук нататък.
Миналя ден ми правиха лапароскопия в Майчин дом, д-р Филипов,
резултатът е две запушени тръби още в началото на матката, десният яйчник и тръба са срастнали от предна операция. Левият яйчник е в много добро състояние, изглеждал свеж и има фоликули по него. Щитовидната ми жлеза е добре имам отклонение в хормоните прогестерон, DHEAS и тестостерон, малко са завишени.
Искам да попитам имам ли шанс за инвитро, имаме много добра спермограма без никакви отклонения там, благодаря ви предварително за отговора
*
Здравейте момичета,
благодаря за многото честитки за рождения ми ден в такива случаи човек му е трудно да намери думите, с които да изрази какво значат за мен Вашите пожелания.Ще кажа само обичам Ви и нищо повече, това е всичко.
Ваш д-р Стаменов

P.S. Няма да отговарям обичайно в един панел, защото сърварът ми публикува само последните няколко постинга и ще го направя на всеки индивидуално , за да няма изпуснати въпроси.
*
фолекулметрии в Ст.Загора при д-р Тодоров - всичко е ОК имам овулация, но явно има друг проблем. За тези години не са ми предлагали да ми направят цветна снимка. Да настоявам ли за нея, понеже през времето също съм пила и хормонални - клостил бегит или някой подобно,вече не се сещам.
Привет krastichka, наистина има друг проблем. Не мога да отгатна от малкото информация къде е той, но моят съвет е наистина да направите снимка, направете нова подробна спермограма на съпруга Ви с морфология и изследвайте антиспермални антитела. Като имате резултатите може да пишете пак. Поздрави д-р Стаменов
*
Мъжът ми е с необструктивна азооспермия. Моля Ви бъдете честен и ми кажете какъв е шансът ни за ИКСИ + ТЕСЕ. Моля Ви поставете се на наше място и ни кажете какво бихте предпочели ИКСИ или донорска инсеменция.
Здравейте nel11, честен съм пред Вас и ще кажа, че необструктивната азооспермия е лечима с ИКСИ TESE и при нас резултатите са еднакви с тези при обикновеното ИКСИ, имаме доста бебета заченати по този начин. Ако обаче не искате да използвате този метод, донорската прогма със замразени сперматозоиди е решение макар и свързано с голям компромис.Вие решете и се обадете. Ако съм на Ваше място първо бих започнал с ИКСИ метода. Вярвам в успеха Ви! д-р Стаменов
*
Здравейте д-р Стаменов и д-р Персенска
от от близо две години със съпругами искаме да имаме второ детенце,  ....искрено се надявам вие да можете да ми помогнете......
Здравейте мила dessi1, писмото Ви звучи доста отчаяно, а не бива да е така, само трябва да се намери причината. Направете подробна спермограма и напишете стойностите на изследваните хормони (важно е и дали наистина са всички необходими) и ще видим дали наистина всичко е наред. Горе главата Ваш д-р Стаменов
*
След 7 години стерилитет има ли смисъл от инсеминации и мислите ли , че можем да пристъпим към ИКСИ/това всъщност е моето желание/.
Привет renive, подкрепям Ви в идеята за ИКСИ, трудно толкова дълъг проблем ще се реши с инсеминация, но трябваше да опитаме.Очаквам Ви. д-р Стаменов
*
Здравейте д-р Стаменов,
бих искала да ви попитам,дали при наличие на овулация трябва да се пие Клостилбегит/за стимулация преди инсе/не е ли вредно за организма/хиперстимулация/?
Благодаря предварително!
*
Здравейте д-р Стаменов,
Искам да попитам какво стана с мойте епикризи който ви изпратих?

Д-р Стаменов,
Простете за припряността ми, но искам да Ви напомня, че ви писах на лични съобщения и с нетърпения чакам да чуя мнението Ви.
Моля, да ми отговорите.
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*
след това потърсих друго мнение на местно ниво (имам предвид Бургас) и заключението беше поликистозни яйчници , 6 задържани фоликула и нормална на размери матка.След последвала консултация с ендокринолог бе потвърдено че имам ПКЯ и ми бе препоръчано лечение с Диане 35 тъй като от хормоните ми се наблюдава завишен тестостерон,ЛХ и нисък прогестерон.
Привет Stani_slava, съвета ми е след като се докаже проходимостта на тръбите ви да опитате стимулация с клостилбегит и ако се докаже овулация да направите опити за забременяване, разбира се следенето на овулацията трябва да стане с помоща на ултразвукови прегледи и наблюдението на гинеколог. Надявам се до срещата ни да сте вече успяла. Успех д-р Стаменов
*
Здравейте д-р.Стаменов,януари месец имам час при вас и искам да ви попитам кой хормони да направя 3-5 ден и кой на 12-14 ден.Благодаря ви предварително.
Здравейте mikivl, между 3-ти и 5-ти  ден проверете FSH, LH, E2, Testosteron, не изследвайте хормони между 12-ти и 14-ти ден засега. Поздрави д-р Стаменов
*
По препоръка на лекуващия ме лекар, през есента на 2006 г. направихме първият ин-витро опит. За съжаление от четирите фоликула, които имах след стимулацията, извадиха само една яйцеклетка, която се оплоди, бе направен трансфер, но до бременност не стигна...
Привет egena, не се отчайвайте! Разбира се ,че имате шанс, но моля Ви не започвайте с нов опит преди да сте отговорили с Вашия лекар на въпроса, защо не са станали предишните два и така ще успеете. Вие сте имала положителен тест, а това е нещо, което  дава много надежда. От сърце вярвам в успеха Ви! Ваш д-р Стаменов
P.S. Не е фатално, че отделяте малко яйчеклети, важното е да са добри и с потенциал!
*
Здравейте д-р Стаменов,
от десет години съм с една тръба,дясната е отстранена при операция на киста.
От три години правим неуспешни опити за бебе.
Преди година и половина направих ХСГ,което показа проходимост на лявата тръба.
В последствие изследвах хормони,което установи висок пролактин,за който и до ден днешен пия Парлодел.Едва преди няколко дни при контролно изследване  пролактина попадна в средата на референтните граници.Няколко поредни прегледа на ултразвук показаха нормално развитие на фоликули,макар и леко стимулирано с Герикапс.
Спермограмата на мъжът ми е добра.Мислите ли,че има шанс за нормално забременяване или е време за АРТ?
*
Привет vesenceto, определено имате шанс според това, което сте ми написала и именно ин витро е Вашия метод. Колкото до хормоните не се притеснявайте, че са повишени, това едва ли ще попречи. Успех д-р Стаменов
Здравейте д-р Стаменов
При вас през ноември правих инвитро.Искам да ви попитам дали мога да пия преднизолон до следващия опит инвитро/2*1/ за подържане на черния дроб?През януари имам консултация с имунолог и генетик.
 Били-Перник
Д-р Стаменов, писах Ви на лични.Чакам отговора Ви.
Благодаря!