0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Ето това ми направи впечатление:

Вероятно не всички въпроси ще получат отговор,
дори когато отговарят на горните условия. Консултантите си запазват правото да оставят без отговор въпроси, ако преценят, че зададената във въпроса информация не е достатъчна или е твърде обща за да се изрази професионално ангажирано становище по конкретен, индивидуален проблем.
*

    shoshkata

  • **
  • 50
  • Пусть всегда будет солнце!
Lady_D ,milenna, paseva, извинявам се за намесата, но ако обърнете внимание на предпоследния пост на д-р Стаменов, ще видите, че там той отговаря на втората половина от зададените към него въпроси с извинението, че на  останалите ще отговори при следваща възможност. Явно при последното си включване д-р Стаменов е пропуснал тези постинги и е отговорил на следващите. Предполагам, на всички е ясно, че това не е нарочно, а неволен пропуск и не виждам смисъм от този тон. Просто попитайте пак.  :D
*
Здравейте д-р Стаменов, на 29.10.07г направихме второ инсе при Вас- неуспешно, м.лигавица беше 7мм в деня на самата процедура.
Както и да е, по време на един от прегледите Вие ми казахте, че след две седмици ще може и при Вас да се прави изследване за спермоантитела. Въпросът ми е дали вече е готово, при двамата ли се прави и бихте ли ми назначили такова.
Ние сме с 12 год. стерилитет, Ваши пациенти сме от септември месец, мъжки фактор, но и при мен НКклетките са високи.
Благодаря Ви предварително за отговора.
Здравейте д-р Стаменов,
знам, че сте много ангажиран, затова накратко да ви попитам:
юни месец бях при вас за консултация, септември бях в клиниката за цветна снимка и след това вие ми препоръчахте лапароскопия за отстраняване на лявата /единствена/ тръба поради запушване и хидрослпингс. Вече съм записана за лапароскопия при Вас за 15.02.2008 г. Въпроса ми след колко време след лапароскопията можем да преминем към стимулация за инвитро?
Благодаря Ви предварително!
Людмила




Здравейте Д-р Стаменов,моят въпрос към вас е можели хронична уроинфекция причинена от E.coli ,да е причина за безплодие при жената.Дано въпросът ми да не звучи глупаво,но от до сега направените ни изследвания не открихме причината.
                   Хе хе КАЛИМЕРА ЯТРЕ
Диана Донева от Русе съм и не съм ви забравила.Просто ни се случиха някои неща и сега съм в Гърция от скоро имам компютър и интернет и веднага се порових в зачатие.Толкова много се развълнувах като видях снимката ви тук и на д-р Персенска.                    Всеки може да бъде велик... , защото всеки може да прави услуги.
За това не е необходимо непременно да си завършил колеж.
Не е нужно и да можеш правилно да съгласуваш подлога и сказуемото.Имаш нужда само от сърце , пълно с милосърдие.От душа , направлявана от любов. Това се отнася за вас и целият ви екип.
А сега към въпроса ще се върна на пролет през 2009,кога трябва да се обадя за час.Искам като се върна в България първата ми спирка да е при вас,а като чета какво става с записването за час се притесних и реших да попитам.
 
*
Здравейте отново, аз съм Ваша пациентка, бих искала да добавя още два въпроса към по-горния постинг:
На инсеминацията Вие казахте, че м. лигавица е 7мм., трябва ли да направя някакво изследване на хормони за това?
И на какво се дължи кафявото зацапване, което се появи от 8-я ден след инсеминацията?
БлагодаряВи за отговорите.
« Последна редакция: Ноември 13, 2007, 11:36:52 am от madlen »
Здравейте Д-р Стаменов,още веднъж ще използвам възможността да ви благодаря че Ви има и че имаме възможност да се консултираме с Вас. Моята история накратко:водени от желанието да имаме дете и след година и половина неуспешни опити да се сдобием с бебе направихме първите изследвания хормони и спермограма,имаме леки отклонения в спермограмата но не притеснителни,а от моите хормонални изследвания заключението беше че нямам овулация,аз съм с много нередовен цикъл,без приемането на дуфастон ми идва на 2-3 месеца един път и затова не се и учудих.Препоръчаха ми стимулация,но преди това от 3 до 6 месеца дуфастон,на 3-тия месец отидох на преглед и ми съобщиха че матката ми била с малки размери и трябва да продължа с дуфастон-а.Та въпроса ми е малката матка би ли попречила при стимулацията и какво би причинила тази диагноза занапред?
Благодаря Ви че намирате време за нас.
Здравейте д-р Стаменов и д-р Персенска! Аз съм Ирена и в събота 10.11.2007г. бях при Вас за инсеминация. Направи ми я д-р Персенска за което и Благодаря, защото тя е много внимателна и сякъш усеща как се чувства жената застанала пред нея и вдъхва НАДЕЖДА.Сега съм си вкъщи и за разлика от Вас аз нямам какво друго да правя освен да чакам 15-я ден и да се НАДЯВАМ. Всичко откъм изследвания и показатели беше ок и дано да е станало! Въпросът ми е :Две седмици преди процедурата се опитах да спра цигарите. Е, не успях съвсем, но от 20 цигари на ден съм ги намалила на 5. Всяка изпушена цигара ме кара да се чувствам виновна :oops:Би ли могло тютюнопушенето да повлияе зле на процеса на зачеване?Благодаря Ви
*
Здравейте д-р Стаменов, искам първо да се извиня, че задавам въпроса си тук... аз съм Ваша пациентка от септември, с диагноза преждевременна яйчникова недостатъчност, през октомври Вие ми изписахте фемоден по схема за уголемяване  на матката, който още не съм започнала, т.к имам киста на гърдата искам да попитам това проблем ли е за приема на това лекарство. И още един въпрос прекарах грип, /пих антибиотик/,сега на 12-тото хапче фемостон  и 9-ти ден след цикъл получих много леко зацапване, придружено с ПМС /лек/, а веднага след цикъл и леко - нещо като цервикална слуз, знам че е невъзможна овулация, но просто се притеснявам да не е нещо сериозно. Ще Ви бъда много благодарна за отговора. пожелавам лека и успешна работа. yahoo_17
Здравейте д-р Стаменов направих имунологични изследвания и резултатите ми са следните,но аз не съм за ин-витро а съм за инсеминация. въпроса ми е дали пак трябва да правя вливане.Благодаря ви предварително.
CD3+T cells             67%              61-85%
CD3+CD4+ T cells   47%              34-59%
CD3+CD8+ T cells   19%               19-36%
CD19+B cells           11%               6-15%
CD3-CD16+56+ NK cells    13%      7-26%
CD3+CD16+56+ NKT cells  14%     2-10%
CD56+CD16+NK cells          11%      12%
Препоръъчва се имуномодулация с интравенозен гамаглобулин 48 ампули Immunovenin intact 5% 5 ml 7-10 дни преди ембриотрансфераоръчиха вливани на имуновиншн.
Здравейте Д-р Стаменов! Пиша Ви относно изследване на анитмюлеров хормон и бих искала да разбера дали вече същия се изследва във вашата клиника.Ако въпросния хормон се работи при Вас то бих била благодарна на разяснения относно процедурата по изследването  му.
  Сърдечно благодаря зя отделеното време.
*

    norma

  • **
  • 88
  • обичайте се
здр д-р Стаменов
изпратих на маила на клиниката сканирани-цветна снимка и изследвания,но нямам отговор..дано да съм ги пратила на правилния маил,ако има друг бихте ли ми го казали.благодаря Ви.бих искала да чуя вашето мнение за изследванията ми и дали правилно искам да се насоча към вас за инсеминация.благодаря за обърнатото внимание:)
здравейте д-р Стаменов искам да ви попитам тъй като нямаме деца от 3 години мъжът ми направи спермограма която е с показатели:
количество еякулат - 4 мл.
сперматозоиди в 1 мл - 78 мил.
активно подвижни - 15%
слабоподвижни - 7 %
неподвижни - 78%
живи сперматозоиди - 22%
левкоцити - доста
еритроцити - доста
епители - не
ph - 8.0
 аз имам направена лапароскопия преди 1 год с диагноза ендометриоза и последвало личение с ZOLADECS след което всичко се нормализира овулациа е наблюдавана постоянно.Какво да правим има ли ли4ение за мъжът ми и какво е то.
Предварително ви благодаря и очаквам вашия отговор скоро.
С уважение.
*
Здравейте момичета, ето отново при Вас и  да почваме

аз имам направена лапароскопия преди 1 год с диагноза ендометриоза и последвало личение с ZOLADECS след което всичко се нормализира овулациа е наблюдавана постоянно.Какво да правим има ли ли4ение за мъжът ми и какво е то.
Здравейте denis13, наистина мъжа Ви има нужда от лечение, моят съвет е да изследвате микробиология и спермоантитела в еякулата и пишете пак и ще пишем за лечението.
Поздрави д-р Стаменов
изпратих на маила на клиниката сканирани-цветна снимка

Привет norma, до края на седмицата ще имате отговор, обещавам Ваш д-р Стаменов
изследване на анитмюлеров хормон и бих искала да разбера дали вече същия се изследва във вашата клиника
Здравейте боби, не за съжаление засега този хормон се изследва само в няколко лаборатории в Европа и няма масови китове за него и нашите опити засега не се увенчаха с успех.Има обаче лаборатории в България, които изпращат серум до тези центрове и Ви съветвам да ползвате техните услуги.
Ваш д-р Стаменов
направих имунологични изследвания и резултатите ми са следните,но аз не съм за ин-витро а съм за инсеминация. въпроса ми е дали пак трябва да правя вливане.
Здравейте aya82, благодаря за въпроса, мисля, че това засега не е необходимо.За преодоляване на имунните проблеми имаме и други средства, които ще обсъдим в клиниката. Успех!
Ваш д-р Стаменов
аз съм Ваша пациентка от септември, с диагноза преждевременна яйчникова недостатъчност, през октомври Вие ми изписахте фемоден по схема
Здравейте kali7, не, няма опасност за кистата, но тя трябва да се следи и при нарастване да направите нова консултация. Колкото до зацапването, това е нещо очаквано и не е страшно.Дали имате овулация? Честно казано се съмнявам, но това може лесно да се провери с ултразвуков преглед.
Поздрави и Ви очаквам при нас пак. Ваш д-р Стаменов
Би ли могло тютюнопушенето да повлияе зле на процеса на зачеване?
Привет Ирена, благодаря за този важен въпрос, първо да Ви успокоя, пет цигари не са  толкова страшни! Трябва обаче да кажа на всички момичета, че цигарите влияят много зле на зачеването и спирането им е много важен компонент на успешната борба.То обаче трябва да стане два - три месеца преди процедурите, а не по време или непосредствено преди тях, защото спирането на цигарите предизвиква стрес за организма и отделяните от него стресови хормони, блокират зачеването.Това е накратко. Стискам палци за успех! д-р Стаменов
на преглед и ми съобщиха че матката ми била с малки размери и трябва да продължа с дуфастон-а.Та въпроса ми е малката матка би ли попречила при стимулацията и какво би причинила тази диагноза занапред?
Здравейте Stani_slava , благодаря за писмото, сега на Вашия въпрос, да малката матка би попречила не толкова на зачеването, колкото на развитието на бременността и поради тази причина е хубаво първо да се започне именно с терапията за нарастване на матката. Не съм сигурен обаче, че терапията с Дуфастон ще Ви помогне в тази посока.Все пак не искам да коригирам терапията на Вашите лекари и ако до няколко месеца нямате ефект, пишете пак.
Пожелавам Ви от сърце успех д-р Стаменов
На инсеминацията Вие казахте, че м. лигавица е 7мм., трябва ли да направя някакво изследване на хормони за това?
И на какво се дължи кафявото зацапване, което се появи от 8-я ден след инсеминацията?
Привет madlen, благодаря за хубавия въпрос, за лигавицата - има много причини за този малък растеж, тя може да е хормонална, но може и да са куп други неща, обещавам ще я намерим, за цапането - не е типично  да го има и моя съвет е да направите изследване на прогестерон между 21 и 26-ти ден от цикъла. Колкото до изследване на спермоантителата в матката, мисля че трябва да го направим,в нашата клиника това ще е възможно в началото на следващата година.Тогава ще обсъдим и проблема с NK клетките.
Очаквам Ви ваш д-р Стаменов
Диана Донева от Русе
А сега към въпроса ще се върна на пролет през 2009,кога трябва да се обадя за час.Искам като се върна в България първата ми спирка да е при вас,а като чета какво става с записването за час се притесних и реших да попитам.
 
Здрасти Дианка, радвам се да те видя тук, чувствата ни към теб са взаимни, знаеш го и не се притеснявай за час. Чакамете с нетърпение и успех там... не ни забрявай и пиши пак. Прегръщаме те д-р Стаменов д-р Персенска
можели хронична уроинфекция причинена от E.coli ,да е причина за безплодие при жената.
Привет didi_mar, не се притеснявайте да питате тук всичко, което Ви вълнува, няма глупави въпроси, всичко е важно, защото изясняването на проблема ви носи спокойствие и увереност, че сте избрали верния път.Сега на Вашия въпрос - подобна инфекция може да има негативен ефект върху зачеването, но не и да е основна причина за липсата му.Най - вероятно има и друга причина, не се отчайвайте и продължете да я търсите.
Пожелавам Ви успех д-р Стаменов
Вече съм записана за лапароскопия при Вас за 15.02.2008 г. Въпроса ми след колко време след лапароскопията можем да преминем към стимулация за инвитро?
Привет Людмила, благодаря за въпроса, знам колко мъчително е очакването и Ви съчуствам истински, но скоро ще пристъпим към действие. Колкото до въпроса - няма проблеми процедурата да стартира още на следващия месец, така че бъдете спокойна.
Искрено Ваш д-р Стаменов
АЗ СЪМ МИГЛЕНА МИНАЛИЯТ МЕСЕЦ НА 22 БЯХ ПРИ ВАС НАПРАВИХМЕ ИНСИМИНАЦИЯ НО Е НЕУСПЕШНА
Привет Миглена, тест за съвместимост не Ви е необходим, но обещавам да прегледам документите ви и да Ви предложа допълнителни изследвания (ако се налагат такива).
Поздрави д-р Стаменов
Чакам отговор от септември,но още нищо.Знам че са много момичетата с проблеми като моя,но много ми се искаше някой да ми даде съвет какво да правя.Вече съм само с един яйчник и нито една тръба,предстои ми инвитро.Нямам финансова подготовка,а доктора който ме оперира септември месец ми каза че нямам много време в губене и чакане,защото съм на 32 год.и само с един яйчник.
Здравейте paseva, съжалявам, че съм изпуснал да отговоря веднага на Вашия постинг,просто по невнимание съм го изпуснал, ето какво мога да направя за Вас - първо обещавам ви да Ви подготвим документите за новата програма на касата максимално бързо  и второ за да не губите време и надежда,проверете хормоните си и овулацията си и ако те са в норма и яйчника работи добре опитаите ин витро на спонтанен цикъл и вярвам чудото ще се случи. От думите Ви личи, че започвате да се отчайвате, а това не бива да е така! 32 години не са напреднала възраст за зачеване, ако яйчникът работи добре. Успокойте се и си кажете, че чудото ще се случи.Вярвам в това! Горе главата ! Ваш д-р Стаменов
Преди година и половина ми откриха съвсем случайно на рутинен преглед без каквито и да е симптоми /нямаше болка и обилно кървене/ две ендометриозни кисти на двата яйчника - 5,5см и 6,5см. 
Здравейте kkk29, много сте уплашена и объркана, но спокойно положението не е толкова тежко и надежда има и то голяма.Първо тази растяща киста най - вероятно ще се изчезне по време на следващата Ви менструация, проверете го. Второ, моят съвет е да проверите имате ли нарастване на фоликули без стимулация и пишете пак. Задължително направете хормонални изследвания и проверете спермограмата на партньора си.Тогава ще имаме повече информация и както казах пишете пак. Без паника! Ендометриозата е много коварен противник, но ние можем да я победим. Вярвайте в това! д-р Стаменов

Мили момичета, спирам дотук и вярвам съм Ви бил полезен, колкото до неотговорените въпроси - това е технически пропуск, обещавам тук няма да има въпрос на който да не отговоря, за извинения към пропуснатите постинги изпратих дълги извинителни писма на техните подателки, защото знам, че техните проблеми са точно толкова големи и болезнени, както на всички тук.Няма никога да има селекция на въпросите. С едно голямо ИЗВИНЕТЕ приключвам. Сега се усмихнете, защото Вашите усмивки са сълзите на НАДЕЖДАТА, а те трябва да са от радост, нали?
Винаги Ваш д-р Стаменов
*
Доктор Стаменов - БЛАГОДАРЯ!!! и лека и успешна седмица  yahoo_17
Д-р Стаменов,

Видях, че сте отговаряли на момичетата в тази тема.
Бях ви писала на лични съобщения (простете, но имах съображения), и много се надявах, че сте ми отговорили и на мен. За съжаление нямам отговор. Предполагам, че или не сте си отворил личната поща, или не сте бил много зает.
Все пак, ви умолявам, прочетете го и ми дайте вашето мнение.

С благодарност,
Симфони
« Последна редакция: Ноември 19, 2007, 11:40:56 am от symphony* »
Дано слънчо огрее и моят дом ...
Д-р Стаменов, много ви благодаря за отговора! Надявам се да се видим в най-скоро време.Толкова е хубаво, че ви има  и че помагате на толкова много хора. Желая ви много успех в работата и щастие в живота!
Много Ви благодаря за отговора Д-р Стаменов.Благодаря че Ви има.
*

    norma

  • **
  • 88
  • обичайте се
Д-р Стаменов,

Видях, че сте отговаряли на момичетата в тази тема.
Бях ви писала на лични съобщения (простете, но имах съображения), и много се надявах, че сте ми отговорили и на мен. За съжаление нямам отговор. Предполагам, че или не сте си отворил личната поща, или не сте бил много зает.
Все пак, ви умолявам, прочетете го и ми дайте вашето мнение.

С благодарност,
Симфони
здр би ли ми казала личната поща на д-р Стаменов,защото аз съм му пратила едни сканирани изследвания но на маила на клиниката:),но нямам отговор още. благодаря ти