Здравейте момичета,
съжалявам, че се забавих малко с отговорите, но наистина натоварването понякога е повече от времето, което бих искал да имам и за този форум, но ето ме сега пред Вас със скромен опит да съм Ви максимално полезен. И така стига приказки да почваме...
Вярвам,че ще ми вдъхнете отново НАДЕЖДА и да можем аз и моя съпруг да изживеем още веднъж щастието с което ни дарихте първия път,но този път докрай.
Мила ddn007, разбира се, че НАДЕЖДАТА я има и тя личи дори през болката на твойте думи... Ти вече веднъж успя , а това е много и доказа най - вече на себе си, че можеш да си бременна. Вярвам, че следващия път ще стане чудото и не губи себе си. Първо не трябва да чакаш повече от 6 месеца, макар и след секцио, за нов опит, а как ще стане той ще решим като се видим.За теб няма натоварен график, само се обади като решиш да дойдеш.Чакам те. С теб съм д-р Стаменов
Много време се опитвам да имам бебе но все не става имам много за разказване но по накратко имам записан час за д-р Стаменов за 30.10.07 и малко се притеснявам незнам защо гледали са ме много доктори ...
Скъпа benka, обещавам да се постарая много и какво ще излезе ще видим на 30-ти, но не губете вярата си, от думите ви личи, че сте на ръба на отчаянието, може би от успеха Ви дели само едно мигване!До скоро! Ваш д-р Стаменов
Въпроса ми е:след като един път съм била ваша пациентка,ще имам ли шанса да се вмъкна във вашия пренатоварен график за ин-витро,да речем пролеттна на 2008?
Здравей Йорданке, радвам се да те видя тук във форума, е нали знаеш, че отговора е ДА. Чакам Ви и се обадете преди това.
Поздрави на теб и съпруга ти д-р Стаменов
Това , което ме притеснява е , че на последната ми фоликуметрия лигавицата ми беше едва 6.4. След пукнкцията пих естрофем , но в деня на трансфера колко е станала лигавицата незная.
Благодаря за въпроса Angelina, наистина много тънка лигавица! Там най- вероятно се крие проблема. На какво се дължи? Прекарани операции, кюретажи или просто на особеност на самата матка.Имплантацията, тя е най - малко проучената област в нашата работа и изследванията, които може да направите, освен имунологични няма други.Все пак има методи за повишаване на имплантацията, при нас имаме програма за това, но процедурите не са алгоритъм , а съобразени със всеки специфичен случай.Желая ви успех следващия път и продължете борбата!
Ваш д-р Стаменов
Имам нередовен цикъл и поликистозни яйчници.Какви изследвания трябва да си направя и също така лечение,за да реша този проблем?Това може ли да ми навреди за в бъдеще?По-точно никога да не стана майка,а аз съм само на 18.
Ей Кате, бива ли такива думи от едно момиче на 18? Разбира се , че проблема е решим и има много начини за това. Ето няколко съвета - ако Ви идва мензиса всеки месец не предприемайте никакво лечение до момента, когато решите да забременявате. Ако менструацията е рядко или нередовна, вземете хормонален препарат за да имате ежемесечно такава и така докато дойде момента за бебе. Не се съгласявайте на операция!Тя се ползва само в много крайни случаи и не всеки път е ефективна.Пожелавам Ви успех и не се притеснявайте толкова.
д-р Стаменов
Здр на всички,
докторе бих искала да ви попитам дали ще ми разгледате изследванията ккато в задъненна улица сам..моля ви за адрес
Здравейте norma, да разбира се , но ще тпябва да почакате известно време докато стигна до тях. Обещавамда Ви отговоря София бул."Гоце Делчев"№46 клиника "д-р Малинов"ЦРЗ "Надежда" за д-р Стаменов
Подател:R1403@abv.bg
Въпросът ми е дали ако не се е излекувала тази рана е пречка за забременяването ми?
На R1403 ще кажем, че периодът е твърде кратък за да твърдим, че има проблем, а раничката може да е проблем, но не основен.
оперираха от ендометриоза ,отстраниха ми десния яйчник.След това 6 месеца золадекс.Цветна снимка-проходими тръби.Хормони в норма.Вече мина повече от година и след множество стимулации все още няма бременност.А
Здравейте Вероника, хубав въпрос и сложен едновременно с това, защото няма еднозначни отговори към него, но моето мнение е, че при тежки форми на ендометриоза,трябва да се бърза и ин витрото е най - прекия път към това. Още повече, че не знам инсеминациите с какво биха Ви помогнали? ПожелавамВи успех от сърце д-р Стаменов
Какво следва да се направи обаче, ако това забременяване не се случва до година след операцията? Възможно ли е неуспешната инсеминация и неуспешното инвитро да се дължат на рецидивиралата болест? Освен имунологични изследвания, трябва ли да се направи лапароскопия и ако се докаже, че има нови огнища, тогава какво ще последва - хормонално лечение или отново опити за забременяване?
Здравейте dimaya, много сходен въпрос с горния и същевременно много различен. Ето моя отговор - първо сигурна ли сте, че само ендометриозата е проблема? Ако да, то мисля, че трябва много да се помисли върху Вашия случай, защото не съм уверен, че едно лечение с Диферилин ще Ви донесе повишаване на шансовете.Имам и много въпросителни около неуспешното ин витро - как е протекла стимулацията,колко яйцеклетки и т.н. Май трябва да пишете пак и по - конкретно.
С пожелание за успех д-р Стаменов
В момента съм на кръстопът и незнам какво да правя и къде да отида.
Здравейте Пламена, съжалявам за тъжната Ви история, не мога да я коментирам, тъй като има много за работа по Вашия случай, но напишете или изпратете ми имунологичните и хормоналните си изледвания и ще бъда по - конкретен. Горе главата! Ваш д-р Стаменов
Аз съм Силвия от Перник. Правихме две инсеминации при Вас през юни и юли,сега по лични причини пропуснах два месеца.
Привет Силве, вземи си час около 10 - ти ден от цикъла. Чакам те поздрави д-р Стаменов
Ето моята история и въпрос...
Имам увредени тръби, което е причина за инвитро...
Здравейте eterna, лоща работа, но затова трябва първо да говорите с ембриолозите на лекуващия Ви екип те каво обяснение дават? Второ задължително направете имунологични и генетични изследвания и най - накрая обсъдете с лекуващите Ви специалисти протокола на стимулация. Пожелавам Ви успех!
Поздрави д-р Стаменов
Мили момичета, благодаря за постингите и обещавам да отговоря във втора част утре на останалите. Толкова много неща искам да Ви кажа, но ще ги събера в две кратки стихчета от Недялко Йорданов
Две буболечки сляха гръбчета
и трета се роди.
Небето се напълни с пъпчета
на бременни звезди.
И някой горе се усмихна
на кръглия корем.
И кротко селото притихна...
И няма да умрем...
Ваш завинаги д-р Стаменов