0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #780 -: Октомври 01, 2010, 17:24:09 pm »
И аз вчера бях там, към 14 ч. :D

Втори преглед с готови резултати от хормони и СГ. СГ не е много добра, 7% по Крюгер, док каза, че "не е изключено спонтанно забременяване с този процент", което не звучи твърде обещаващо, но не е и категорично не.

При мен нещата продължават да "висят". Хламидия - отрицателна, FSH паднал на 9.5, Инхибин същия като юли, АМХ паднал от 3.12 на 1.70 nm/mL, а уж казваха за него, че не варирал изобщо  :?  :?
Между 2 и 3 nm/mL резултат било добре, под 2 смущаващо, под 1 вече било зле. Е сега не знам на кой от двата резултата на АМХ да вярвам. Док каза, че взима за верен от неговата клиника (1.70), тъй като е с броени антрални фоликули. Да, но аз забравих да му кажа, че и при предния резултат (3.12) ми бяха изброени същият брой антр.ф. - 7-8 тогава и 8 сега (общо за двата яйчника). Изобщо, добрите нива на АМХ и Инх.Б от юли тотално се разминават с тогавашното FSH 15  :(

Погледна ме на УЗ, имало е О. Засега оставя нещата така, иска да продължим опитите за спонтанно и като по учебник да си направим годинката безуспешни опити. Ако дотогава няма успешна бременност, март месец отново сме при него  :)
*
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #781 -: Октомври 05, 2010, 10:47:39 am »
Не се притеснявай, всичко ще бъде наред, доктора си знае работата. И 1% да има шанс пак не е за подценяване. Желая ви успех и скоро да се похвалиш с добра вест.
Винаги е трудно да направиш избор, но по-трудно е после да живееш с него!
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #782 -: Октомври 07, 2010, 10:53:36 am »
Момичета, отново съм тук с молба за съвет  :?

Отново е ден първи от месечния цикъл  :?

В момента се самобичувам как можах да пропусна да попитам д-р Владимиров за инсеминация. Чудя се и защо той не предложи този вариант, а да си продължим опитите за спонтанно, при положение, че и при мен, и при мъжа ми очевидно има проблем!

Юли месец бях в "Щерев", за да се успокоя малко от малко с някой друг преглед след високото FSH и докато дойде септември за часа при Владимиров. Още при първата ни СГ, докторката от "Щерев" каза, че резултатите са ОК за инсе. Тогава не правихме Крюгер. От тази сутрин в главата ми е вариант да отида днес отново в "Щерев" за преброяване на антр.фоликули и обсъждане на инсе с докторката, която така или иначе още тогава предложи.

Обръкана съм, моля ви, дайте съвет как да постъпя. Знам, че не е много "полезно" да се мандахерцам от една, в друга, че в трета клиника, но действително не знам защо д-р Владимиров не ми предложи да опитаме инсе. Ако пък отида днес-утре на преглед при него, въпреки че последно бях точно преди седмица? Да не се "ядоса" и да ме отпрати да си пробваме до годинката неуспешни опити?

Трябва да взема решение до 2-3 чАса, тъй като докторката в "Щерев" утре не е на работа и броенето на антралните фоликули ще отиде на кино......
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #783 -: Октомври 07, 2010, 11:47:32 am »
Cafe, аз все те преследвам из темите  :lol:, но понеже имаме сходни проблеми.

Според мен нищо не ти пречи да направиш инсеминация, или на напълно естествен цикъл, или с някаква лека стимулация. Лекарят ще прецени. Ще ти обясня защо мисля така. Когато аз отидох за пръв път при д-р Владимиров, той беше категоричен, че сме за ин витро/ИКСИ, обясни ни, че в нашия случай инсеминациите са безсмислени. Съгласих се. Направихме си опита, неуспешен. За следващ пари нямаше. Да кандидатствам по Фонда също не можех, защото единственият ми шанс беше по т.4 Неизяснен стерилитет, но трябват 4 опита АРТ(без значение дали са инсеминации, ин витро или ИКСИ). И така направих 3 инсеминации в три поредни месеца, след което подадох документи за ФАР. Не казвам, че теб непременно ще те сполети същото, но ако можех да върна времето назад, бих започнала с една-две инсеминации.

Инсеминациите са с много малък процент успеваемост, но все пак го има. Да не говорим, че не са натоварващи за организма, имам предвид сравнени с един стимулиран хормонално ин витро/ИКСИ опит.

Каквото и да решиш, успех!
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #784 -: Октомври 07, 2010, 12:02:57 pm »
Врабчо, благодаря ти за това, че ме "преследваш" по темите, защото на това разчитам, за да получа отговор  :D

Нямам почти никакви колебания за инсеминации. Аз също не знам дали бихме се класирали с мъжки фактор за ФАР и не че искам да си направя 4 АРТ, за да мога по т.4 да се класирам, но предпочитам да правя нещо, отколкото да чакам. Ако знаех, че и при двама ни всичко е ОК - разбирам, но то е точно обратното - той с нормокинетични 31 % и 7% по Крюгер, аз - с очевидно намаляващ яйчников резерв.

Конкретният ми въпрос беше свързан с това дали мога да отида днес при доктора (след като отново ми дойде) с молба да опитаме инсеминации, при положение, че буквално миналия четвъртък ми каза, че засега оставя нещата така и да опитваме още 5-6 месеца спонтанно. Как ще погледне на това ми желание само една седмица след последния преглед, на който дори не сме обсъждали вариант инсе.
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #785 -: Октомври 07, 2010, 12:16:59 pm »
Аз помислих, че се чудиш дали да правиш инсе или не, не съм те разбрала, извинявай.

Не знам как ще реагира д-р Владимиров, само от личен опит ще споделя, че когато много съм настоявала за нещо, той в крайна сметка винаги се е съгласявал. Особено за инсеминациите не беше хич съгласен, но в крайна сметка склони. Ако ние не сме активни, нещата не, че не се получават, но определено се забавят.

Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #786 -: Октомври 07, 2010, 12:44:50 pm »
Здравейте
Café con leche д-р Владимиров няма да се ядоса.Той ти е казал да изчакаш,защото има надежда да стане по естесвен начин и да ти спести разходите по процедурите,а за  това,че ти искаш да стане по-бързо,и нямаш търпение, той ще те разбере.
Щом си решила да направиш инсеминация-я направи при него,а не в друга клиника.
Успех
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #787 -: Октомври 07, 2010, 13:35:59 pm »
Cafe con leche, няма проблем. обади се на доктора и коментирайте искането ти за инсеминация. имай предвид, че тя е свързана с разходи за изискваните по закон предварителни изследвания - микробиология и цитонамазка за теб, микробиология за мъжа, вирусология и за двамата.
няма проблем първия преглед да е на 2-ри или дори 3-ти ден от цикъла, съответно стимулацията обикновено почва от тогава.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #788 -: Октомври 07, 2010, 14:18:59 pm »
Момичета, благодаря ви за отговорите  :flower:
Реших, благодарение на вас, че срам - не срам, утре ще цъфна пред кабинета на доктора.

Jam, не знах, че преди инсе също се изискват тези изследвания. Имам МБ и цито от март тази година. Вероятно трябва да имат 6 месеца давност, но на тези, които имам е 7 месеца  :roll: Ако сега трябва да се направят отново + вирусология, това значи ли, че няма да можем да започнем този цикъл? Едва ли могат да се вземат проби, докато има кръвотечение  :?

Jam, пишеш за стимулации. Това значи ли, че при д-р Владимиров инсеминациите на се на естествен цикъл?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #789 -: Октомври 07, 2010, 14:43:38 pm »
обикновено само първата инсеминация я прави на естествен цикъл. но си зависи от конкретния случай.

стимулацията подпомага успеваемостта на процедурата. ама ти не си мисли за някакви скъпи стимулации - обикновено при инсеминация се започва със стимулиране с Клостилбегит, който струва 10 лв :)

а проби могат да ти вземат след като спре кървенето, има време до инсеминацията. то е нужно в деня на инсето да има изследвания направени.

изобщо, говори с лекаря и решавайте.
« Последна редакция: Октомври 07, 2010, 14:45:37 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #790 -: Октомври 07, 2010, 15:01:12 pm »
И аз да се включа по темата на Cafe con leche макар, че имам най-малко опит от всички тук. Няма проблем да направиш инсеминация още този месец, аз също ще правя този месец и док. ме извика на трети ден от цикъла, така че изобщо не си закъсняла. Колкото до изследванията те наистина имат давност 6 месеца и ще се наложи да направиш нови, аз утре също ще бъда там за цито, а съпруга ми за вирусология и всички нужни за него изследвания. Утре ми е 11-ти ден. Изобщо не си закъсняла, ако вече имаш фоликули няма да се наложи стимулация. Но съм съгласна с мнението, че не е добре да правиш инсеминация в друга клиника, според мен ако си избрала д-р Владимиров прави процедурите при него, ако пък си избрала клиниката на Щерев прави ги там, но не прави ту при едни, ту при други. Разбира се няма нищо лошо да се консултираш и с други специалисти, но трябва да се знае кой какво прави за теб и какви методи ти прилага. Иначе никой няма да откаже да ти вземе парите, важното обаче е да се вземе най-правилното решение за теб. Виждам, че си много нетърпелива и искаш нещата да се случат по-бързо, моля те да се успокоиш и да повярваш с цялото си сърце, че всичко ще бъде наред. Колкото и да бързаш, нещата следват своя естествен ход и това нетърпение само ще те изнерви допълнително.
« Последна редакция: Октомври 07, 2010, 15:12:39 pm от didio »
Винаги е трудно да направиш избор, но по-трудно е после да живееш с него!
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #791 -: Октомври 08, 2010, 18:22:51 pm »
Момичета, отново ви благодаря за съветите и най-вече за това, че ме убедихте да отида отново при доктора, макар и да се бяхме видяли миналата седмица. Каза, че не вижда противопоказания за инсе в нашия случай (Крюгер 7%, намалена подвижност и съмнително положение и при мен) и че щом така искам, той е съгласен. Започваме още този цикъл, днес съм 2 ден МЦ. Прехвърлям се в съответната тема  :)
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #792 -: Октомври 19, 2010, 16:25:53 pm »
Аз имам час за първоначален преглед за 08.11.2010 и съм много притеснена. Не знам какво да нося, трябва ли да попълня въпросника от сайта, трябва ли мъжът ми да идва с мен? Ще ми бъде най-вероятно около 7-ми ден от цикъла, това дали е проблем? Ще ме прегледа ли или само ще ми задава въпроси? Не знам какво да очаквам, не знам и защо съм толкова притеснена, но нещо ми е нервно и неспокойно...  :?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #793 -: Октомври 19, 2010, 16:38:42 pm »
Аз имам час за първоначален преглед за 08.11.2010 и съм много притеснена. Не знам какво да нося, трябва ли да попълня въпросника от сайта, трябва ли мъжът ми да идва с мен?

носи си всички стари изследвания и документи. попълни предварително въпросника от сайта. доведи и мъжа си задължително.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #794 -: Октомври 20, 2010, 17:41:23 pm »
Здравейте момичета, имам записан час за първоначален преглед при д-р Владимиров на 12.11.2010г от 11,30 часа, който няма да ползвам и го отстъпвам на вас. Не знам какъв е реда в клиниката за смяна на името на пациента, но ако някоя от вас иска да го вземе ще съдействам.
Успех на всички!!!
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #795 -: Октомври 31, 2010, 18:05:41 pm »
трябва ли да попълня въпросника от сайта, трябва ли мъжът ми да идва с мен? Ще ми бъде най-вероятно около 7-ми ден от цикъла, това дали е проблем? Ще ме прегледа ли или само ще ми задава въпроси? Не знам какво да очаквам, не знам и защо съм толкова притеснена, но нещо ми е нервно и неспокойно...  :?

Здравей, Pamela5. Малко късничко отговарям, но дано е от ползва все пак. И аз се питах същите неща и ето какво установх на прегледа:
- няма нужда да попълваш въпросника, д-р Владимиров пита тези неща и си ги записва
- по мое мнение няма и някаква особена нужда да водиш мъжа си; аз моя го заведох, защото така ми казаха при записването и резултатът беше, че само още повече се притеснямах, че и той закъснява за работа... Е, хубаво е да си имаш подкрепа, но ти прецени струва ли си разкарването :)
-и при мен беше 7ми ден от цикъла - прегледа ме и ме прати на изследвания за хормони... впоследствие разбрах, че 7ми ден е малко късничко, но вече са направени... Надявам се да не се наложи другия месец пак, че цифрата си е внушителна  :(. Ти поне имаш време да помислиш дали да не поискаш отлагане с един месец, ако не ти е чак толкова зор сега (за изследванията говоря, сигурно е по- добре да си се правят по учебник - 3-5 ден)
Нормално е да си притеснена - и аз бях така и то доста време преди прегледа. Истината е, че няма причина. Д-р Владимиров е изключително спокоен човек, вдъхна ми доверие, а аз със сигурност не се славя като фен на лекарите... Единственото, за което може да се подготвиш е дълго чакане. Не знам винаги ли е така, защото не съм редовен посетител (за сега  :?), но аз лично направо се шокирах от броя на хората там... а и доста почаках де..
Успех!
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #796 -: Ноември 08, 2010, 18:43:45 pm »
здравейте извинявам се че не е по темата но не видях къде другаде да пусна запитването.аз съм от Варна и ме интересува с какъв номер градски транспорт мога да стигна от жп гарата и от автогарата до клиника по репродуктивна медицина и оплождани ин витро софия при д-р Владимиров
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #797 -: Ноември 08, 2010, 18:49:34 pm »
Има една трамвайна линия 19, но тя по мои впечатления се движи на високосна година, хваща се от спирката на бул. Христо Ботев, пък и в момента трамвайния транспорт в София е ужасно объркан. Препоръчвам маршрутка №22, хваща се също от бул. Христо Ботев и можеш да спреш точно пред клиниката. Успех!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #798 -: Ноември 08, 2010, 19:04:15 pm »
Има една трамвайна линия 19, но тя по мои впечатления се движи на високосна година, хваща се от спирката на бул. Христо Ботев, пък и в момента трамвайния транспорт в София е ужасно объркан. Препоръчвам маршрутка №22, хваща се също от бул. Христо Ботев и можеш да спреш точно пред клиниката. Успех!

Трамваят е номер 4. Трамвай 19 не минава през Централна гара.
http://www.sumc.bg/bg/transport/schedules
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #799 -: Ноември 08, 2010, 19:14:31 pm »
Благодаря ви много за инфото