0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Честит празник! Седмична тема - 9 - 15.04!
« Отговор #160 -: Април 15, 2007, 08:29:28 am »
Честито, Мармотче!

абе жени... какво правите вие, бе?!  8O
аз съм направо слисана от тия съобщения тука...  :)

ще излезе вярно май тъпашкото твърдение "успокой се и ще стане", а?
как мислите?

На мен ми прилича повече на "Където е текло, пак ще тече". Тръгне ли веднъж, няма спиране  :D
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Честит празник! Седмична тема - 9 - 15.04!
« Отговор #161 -: Април 15, 2007, 11:09:09 am »
Мартин като малък имаше само веднъж две големи корички над ухото. тогава му купих един крем на Клоран, който е за крусти и за студено време. Мустела също имат крем за крусти. намазват се коричките с него, стоят няколко часа, после се измива при къпането и се разресва нежно с четката. на второто-третото намазване паднаха, а те бяха бая големи - колкото 2 стотинки.
сега от време на време има едни малки жълтеникави люспички по кожата на главата, които не се виждат, ако не ги разреша изрично с гребенчето. за тях нищо не правя.

все още къпя Мартин с бебешкия сапун на Клоран. егати якия сапун, 10 месеца къпя и още не е свършил. най-удобно ми е с него, лесно се изплаква, особено сега, когато лицето иска да ходи из ваната и къпането трябва да става много бързо. след баня в началото мажех с Хидра-Бебе на Мустела, после със Стелатопия на Мустела, сега ги редувам, а понякога не мажа с нищо. писала съм за това и преди - като родих, сестра ми се консултира с нейната френска дерматоложка, майка на 3 деца. тя препоръча козметиката на Мустела и категорично не препоръча мазане със зехтин на бебешката кожа по 2 причини - киселинността на зехтина не съвпада с тази на кожата и се запушват порите.
не сме имали проблем с кожата. лицето мажа с Хидра-бебе за лице на Мустела или с крема на Клоран, ако излизаме навън и е ветровито/студено.

много ме изкефи яйцето с 3 жълтъка. аз тази година за пръв път попаднах на яйце с 2 жълтъка (от домашна кокошка), но това с трите, хем сварено... красота. според мен, от него нямаше да се излюпи нищо, но дали да не отнесем въпроса до специалист-ембриолог? ;)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Честит празник! Седмична тема - 9 - 15.04!
« Отговор #162 -: Април 15, 2007, 19:01:59 pm »
Аз ли съм най-тъпа?! Защо виждам 6 жълтъка?!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Честит празник! Седмична тема - 9 - 15.04!
« Отговор #163 -: Април 15, 2007, 19:03:28 pm »
Боровинчо, яйцето е срязано и затова си мислиш, че са 6 :wink:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Честит празник! Седмична тема - 9 - 15.04!
« Отговор #164 -: Април 15, 2007, 20:03:14 pm »
Един въпрос на репродуктивна тематика дето ме мъчи от вчера ...
Колко ли пиленца са щели да се излюпят от това яйце

Кlia, не се коси, мила! И с два жълтъка да е, и с три жълтъка да е - нищо е нямало да излезе, яйцето е било дефектно. Ние имаме инкубатор в къщи и си люпим пиленца собствено производство. Една от операциите, съпътстващи мътенето, е проверка за годност на яйцата. С една тръба се наблюдават яйчицата - много е забавно. А и после като почнат да излизат малките душички ... пупупу ...
Момичета, сори за спама!

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Честит празник! Седмична тема - 9 - 15.04!
« Отговор #165 -: Април 15, 2007, 22:22:22 pm »
Ааа яйцето ми напълни душата :D. Само си представям 3 пиленца как се люпят :lol:, въпреки че според мен това е невъзможно.

Мармотче,Стефиз, мерси за инфото. Ще пробвам с крема на Dr Teiss да видим. Дано ни се оправят бузите. И на нас педи ни каза "дерматит на сухата кожа" , доколкото си спомням. Мазах с Елком 3 дни и се скриха пъпчиците, после с Линола фет. Остана червеничко и след 3-4 дни стават по червени бузките и пак леко пъпчици. Педи каза пак процедурата. Елком и Линола фет. Да де ама тая процедура вече трети път и пак за три дена махаме пъпките и все с червени бузи. И те са сухички, като че се белят 8O
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0