0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Страстната седмица 02.04-08.04
« Отговор #60 -: Април 05, 2007, 10:42:54 am »
мармотче, това не е нещо ново - винаги е било така. ако майката се върне на работа преди изтичане на 2-те години, получава половината от платеното майчинство.
Това обаче май важи само за случаите, когато майчинството не се прехвърля на някого или бъркам?
Днес сутринта водих бебка да й вземат кръв, за да направим едно контролно изследване и понеже ми отказаха в няколко лабораторий, трябваше да я водя в педиатрията. като чуят, че става въпрос за бебе и веднага отказват. тя миличката в началото нищо неподозираща, беше усмихната и щастлива, взеха я и аз отидох да платя таксата и като се връщам чувам от стълбите такъв зловещ рев,... ама слава богу бързо се съвзе и успокои. Дано това да ни е последното изследване.
<br />[link=http:
*
Re: Страстната седмица 02.04-08.04
« Отговор #61 -: Април 05, 2007, 12:31:35 pm »
Перде, добре е че имате подобрения с детето. То милото, какво ли не иzтърпя.
А това с компютъра е много неприятно. На мене ми се случи преди седмици. Само че нямам такива zагуби на ценни архиви на бебека. Преди да иzтрия снимките от камерата ги качкам на CD, а клиповете са на DVD. Със сигурност и ти няма да допускаШ повече подобни случаи.
*
Re: Страстната седмица 02.04-08.04
« Отговор #62 -: Април 05, 2007, 21:39:35 pm »
Шило в торба не стои....
Това съм аз! Само дано да не ме домързи. Два дена си блъсках аз главата над въпроса:
Защо на осиновителите се полага 270 дни майчинство. Вари го печи го, от НОИ са си прави - така пише в КСО. Днес говорих с един колега - ако не ми размине, ще заведем дело за дискриминация. Дано да успеем - имаме всички шансове.
Знам, че нямам право да се оплаквам, но по дяволите - имах само два месеца с детето си. Нямам претенции да получа нещо в повече от другите майки... искам единствено да имам същите права. Не смятам, че осиновителите трябва да имат привилегии или някакви екстри, но категорично не мога да се съглася, да имаме по-малко права от останалите.
Както и да е, не ми се сърдете за мрънкането... няма повече.
Имаааам обаче и добри новини:
ОТИВАААААААМЕЕЕЕЕ НА МОООООРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, моретоморетоморетоооооооо

Досега приготвях багажа, като видя резултата, на Калин му стана лошо и попита дали ще се изселваме някъде.

След 4 дни ще се отчета със снимков материал.
В очакване ....
*
Re: Страстната седмица 02.04-08.04
« Отговор #63 -: Април 05, 2007, 21:42:11 pm »
fauna, може ли малко повече подробности за новия начин на изчисление на болничните и от кога е в сила?

Може би се включвам малко късно, но това важи от 01.01.2007г. borovinka е копирала част от текста. Всеки, койте е излязъл в болничен преди тази дата и няма прекъсване се изчислява по стария начин независимо, че болничните са вече в тази година. А ако всеки болничен се смята за първичен, то всеки следващ месец обезщетението ще е по-малко както изглежда е било при borovinka.
Re: Страстната седмица 02.04-08.04
« Отговор #64 -: Април 06, 2007, 15:12:22 pm »
Fussi, предполагам, че е така, защото тези 45 дни преди раждането са реално за майката, понеже тогава тя е вече не особено трудоспособна. А останалите 270 са си за гледане на детенцето. Но все пак дискриминация има, защото ако детето се роди преждевременно, то на майката се полагат неизползваната част от 45-те дни, т.е. тя е в по-добра позиция от осиновителите. Не е справедливо. Да не говорим, че ако тази държава наистина я е еня за бъдещето й, то би трябвало тези 270 дни да ти се броят от момента в който осиновиш до изтичането им или до навършване на 2г (което дойде по-рано). Защото на теб наистина активно ти пречат да установиш желания контакт с Ники, а това би било от огромна полза и за теб, и за него, и за тези, дето ви проверяват. Ех, мечти...

Пожелавам на всички прекрасни празници, радвайте се на хубавото време и на мъниците. Лек път на всички, които ще ходят някъде!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Страстната седмица 02.04-08.04
« Отговор #65 -: Април 06, 2007, 22:04:25 pm »
за 9-те месеца болнични през бременността взех девет различни суми, все по-малки и по-малки. а сега за януари и февруари низходящата (де)градация продължава и при майчинските. скоро ще е по-малка и от 180 лв. и мен ме обявиха за "частен случай", затова счетоводителката ни писа писмо до НОИ, че да се произнесат те кой болничен вторичен, кой първичен .......

И аз имам добри новини - от НОИ. Хора, ревизираха ми болничните и майчинските от март миналата година и Ооо! представяте ли си?! в моя полза се оформила страхотна сума. Черпя :D!

Ей, Фусич, не устиска до лятото да му покажеш морето на Никола :lol: