0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #520 -: Юни 14, 2014, 09:15:29 am »
Да това са контракции.Другия вид е стягане на целия корем, става твърд като желязо и тежък.Почивай повечко, даже си лежи.Още малко остана Стоека :)

Благодаря, вчера си полежах доволно целият ден, само на лекар ходих за гърлото. Болките изчезнаха, пих общо за деня 3 таблетки но-шпа. Даже на детски рожден ден ходих вечерта.
В понеделник ще ходя до АГ и ще питам, дали да увелича магнезия или да започвам но-шпа. Така, че и днес ще лежа и гледам филмчета. Не, че ме свърта вкъщи, хората по бански по улиците, водата в морето става за къпане, но... май ще остане за септември.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #521 -: Юни 14, 2014, 20:00:05 pm »
Мгстра,Моусит,утре тръгвам по аптеките да търся нещо надеждно за лице...петната ми тръгнагнаха и надолу по лоцето!почвам и домашни маски с алое вера и лимон.
Преди съм ползвала еусерин и авен,но при бременност не знам как ще ми се отразят
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #522 -: Юни 14, 2014, 22:51:20 pm »
Рафаила,

Успех! :)
Мен хич ме няма в козметиката и т.н. и досега винаги са ми ги препоръчвали дерматолози при преглед тези кремове и съм доволна :) А и така си сигурна как ще се отрази на бременността ;)

Ние тъкмо се прибрахме от сватбата - направо съм изумена как изкарах целия ден  8O Като изключим малко гърба че ми е като схванат съм направо пушка, а смятам че доста се поизморих :) Дано това помогне да спя тази нощ, че ... Утре сигурно ще почивам (лежа) повечко, че да не прекалявам ;)
*

    kremenka

  • **
  • 89
  • НЕ СПИРАЙ ДА СЕ НАДЯВАШ....
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #523 -: Юни 15, 2014, 07:09:15 am »
Момичета,помагайте пак :ask: Миналият месец цикъл на 14.05. Днес е 18 ден след трансфер/28,05/ на 3 дневен ембрион. От 2-3 дни имам изтръпване в областта на двата яйчника,сега имам болки,като преди цикъл, нямам напрегнати гърди /вече не/, не ми се спи, не ми се гади, нямам никакви оплаквания освен това гадно изтръпване, и сега малко болки,като преди цикъл.. на какво може да се дължи това,какво мислите?Тестът е на17.06.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #524 -: Юни 15, 2014, 11:00:38 am »
Здравейте коремчета!Моля за някакви съвети относно издутите ми крака, с които вече ми е трудно да стоя права повече от 20-30мин.Направо незнам вече какво да правя...  :( Сутрин още със ставането и са подути долу в областта на глезените, да не кажа, че са направо като балони, а вече започнаха и пръстите на ръцете да ми се издуват...Не се натоварвам и не стоя много време права, а то и да искам немога де, защото започва и да ми изтръпва левия крак в областта на таза...Уж ги вдигам на всисоко, но ефекта е почти никакъв...Вече ми остава много малко до финала, но имам чувството, че след седмица вече няма да мога да се движа...
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #525 -: Юни 15, 2014, 11:15:03 am »
slanceto87,

Мериш ли си кръвното? Не е хубаво такова издуване :(
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #526 -: Юни 15, 2014, 11:36:14 am »
За подуването на краката: мерене на кръвно, тест за белтък и албумин. Също проверка за проблем с бъбреците (често срещан при бременност, аз в момента май съм се обзавела с такъв).

А преди няколко дни намерих следното, но още не съм го пробвала защото положението при мен е все още приемливо:

'бързам да споделя за задържането на вода. Разчетох се във ФР сайтовете и явно краля в елиминирането на излишни течности са дръжките от череши. Една щипка дръжки от череши се вари 10 минути в 1 литър вода. Пие се 3 пъти на ден СЛЕД хранене'

Намерих го в тема за бременни и вярвам, че няма противопоказания за бременност. Също пиене на много вода и студени душове на краката.
« Последна редакция: Юни 15, 2014, 11:38:43 am от lili2011 »
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #527 -: Юни 15, 2014, 11:50:30 am »
slanceto87,за подутите глезени тук препоръчват ходене , облибливане ,киснене с добавена едра сол,разхождане в студена вода ,лонфодренантни масажи ,спиране или почти минимално консумяне на сол и пиене на много вода. Кремове на база на див кестен, миши чемшир, червено грозде -има на Абока .  Дано съм полезна .
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #528 -: Юни 15, 2014, 11:58:37 am »
Кисна в студена вода и вдигам на високо,ама вертикално направо.доколкото мога.Трябва да се легне на пода или ако има легло до стена и краката да се подпрат на нея.Следенето на нещата,които е писала Лили е задължително.Май и магнезият помагс,той и леко понижавал кръвното.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #529 -: Юни 15, 2014, 12:24:12 pm »
Кременка, нямам представа на какво се дължи изтръпването...струва ми се много дълго времето до теста, дали вече няма да отчете. Иначе не търси симптоми...много е рано за тях и не са показателни.
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #530 -: Юни 15, 2014, 13:00:32 pm »
Много благодаря момичета!Отивам да се кисна в студена вода :wink: А иначе по отмношение на кръвното винаги съм била с ниско кръвно и сега съм си така.
Лили албумин и общ белтък изследвах и малко ми бяха в долна граница, но като казах на АГ-то тя каза да не се притеснявам.Иначе след около седмица трябва да ходя да си пускам пак ПКК, урина, ФТ4 и ТСХ и си мисля тогава ще взема пак да си изследвам белтъка и албумина, макар, че то вече при мен малко време остана.А относно бъбреците, аз винаги съм си имала проблеми с тях, но до сега да чукна на дърво не са ми създавали проблеми през бременността.
А за капак на всичко от 2 дни се обзаведох пак със зверските кисели (а тъкмо ги бях позабравила)...
hope-love аз си вдигам краката, ама не чак толко високо, защото ако застана в тази поза се опасявам че ще започне повръщането пак от киселините.
И не стига че напоследък се храня направо насила, защото нямам никакъв апетит, ама пък и каквото и да хапна започват киселините...Иначе си пия Магне В6, а от онзи ден започват да се появяват и контракции от време на време и се притеснявам вече.Само още 10-тина дни да устискам да вляза в 9-тия месец и после вече ще съм си по-спокойна, а пък ако устискаме до насроченото секцио ще е супер, но каквото такова...ще гледам да си почивам и да се пазя и това е...Стига съм се оплаквала :oops: То вече съм на финала ще потърпя още малко няма как :oops:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #531 -: Юни 15, 2014, 13:31:31 pm »
Лили албумин и общ белтък изследвах и..
Хич даже не съм забравила  8) . Но е хубаво да се проследят отново, за всеки случай. Кръвното също.
На мен преди дни ми излязоха новите изследвания (кръв, урина, тсх) и за пръв път имам драми в тях (кръв и най-вече урина), но това е заради цистит или проблем с бъбреците. Усетих го още преди две-три седмици, но много рехаво вземах мерки и сега малко ми е притеснено утре на ЖК-то да не ми изпишат антибиотик  :?  Днес много старателно пия количества вода + малко Неоренал и сушена червена боровинка. Вчера просто нямаше как, че се изкачвах по една планина, а вече не ми се носи нито багаж, нито вода, абе голям мързел ме е хванал и едва си нося бебка  8) Ако можеше, и нея бих оставила... или май не бих. Всъщност не бих!  :heartbeat:
Вечерта ходихме до Южния парк, и въпреки ммммм... ужасната музика и **** ти цените (порция пуканки 5 лв?!?!?!?  8O) си изкарахме готино.
Пожелавам прекрасна неделя на всички бъдещи (и настоящи) мами!  :bighug:
*

    kremenka

  • **
  • 89
  • НЕ СПИРАЙ ДА СЕ НАДЯВАШ....
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #532 -: Юни 15, 2014, 18:38:36 pm »
Кременка, нямам представа на какво се дължи изтръпването...струва ми се много дълго времето до теста, дали вече няма да отчете. Иначе не търси симптоми...много е рано за тях и не са показателни.
  Благодаря за успокоението,мила...Тестът е на 17.06,така че да даде Господ всичко да е наред...
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #533 -: Юни 15, 2014, 22:02:13 pm »
Здравейте момичета!
Дави попитам имали ли сте в началото на бременността някакво зацапване, което не прилича на кръв?
От няколко дни ми се появи в началото жълтееше, а после постепенно стана по-тъмно и в петък направо ми изкара акъла, защото имаше кръвенисто... Веднага са занесох в спешното АГ отделение най-близо. Гледаха ме на ултразвук, казаха ми че плодния сак не е засегнат. По сондата нямаше кръв като ме преглеждаха, а само кафеникав секрет. Ние още нямаме пулс, затова не ме оставиха в отделението и ме изпратиха да си мътя в къщи. Назначиха ми папаверин таблетки 3 пъти по 2,  и да си продължавам с утрогестана - 2 пъти по 2 ииии другите неща от съпътстващата терапия. Освен това все се притеснявам като ми примокрее... а пък то си изтича от утрогестана... но този кафеникав цвят направо ме тормози. Лекарката не каза от какво е, достатъчно ми беше, че не е кръв, явно е било едократно...
Шашкам се, че още нямаме пулс. По календар съм 8 г.с. + няколко дни. Сега всички ще ми кажете, че е мисед. Ама щом ме пратиха вкъщи да си мътя.. пък какво... Тя ми каза, че ако плода погине окончателно, тялото съвсем няма да си го държи там, а ще го изхвърли своевременно. Предположи, че съм имала късна овулация и късна имплантация.
Ами човек и за сламка се хваща... А страховете са си страхове, вече 4 пъти в различни варианти ми се случва да губя бебето в ранни седмици. Направих какви ли не изследвания, назначиха ми най-адекватана терапия... пък да се надяваме....
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #534 -: Юни 15, 2014, 23:23:00 pm »
Момичета, с вас сме! Дано след това ви записване в темата да останете дъъълги месеци!  :bighug:
kremenka, ти не направи ли втори кръвен тест в петък?
*

    kremenka

  • **
  • 89
  • НЕ СПИРАЙ ДА СЕ НАДЯВАШ....
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #535 -: Юни 16, 2014, 08:59:15 am »
Момичета, с вас сме! Дано след това ви записване в темата да останете дъъълги месеци!  :bighug:
kremenka, ти не направи ли втори кръвен тест в петък?
не,мила..Играя си с уринните тестове още хиххихи... Тази сутрин правих пак,появи се 2 бледа черта след около 20 минути,
не знам да и вярвам ли???? Утре сутрин съм на кръвен тест... Честно да ти кажа вече съм настроена отрицателно..
но сърцето пак мрънка"Недей така!!!!!"Утре ще правя и тест ,и съм на лекар в 11:30ч. после ще се отчета..Целувки от мен..
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #536 -: Юни 16, 2014, 11:48:46 am »
healthy, не се притеснявай и си почивай. Всичко ще бъде наред щом докторката е казала, че не е засегнат плодния сак.
Kremenka, как издържаш изобщо да не си пуснеш днес тест? Всеки ден те следя да кажеш добри новини. Аз си мисля, че и ден по- рано не е проблем за кръвния тест. Успех утре :)
На мен днес така ми е лошо, повръщах за първи път.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #537 -: Юни 16, 2014, 12:02:17 pm »
Здравейте момичета,

Чудя се нещо, надявам се да ми помогнете на дилемата. От 10-ина дни имам воднисто течение. Няма цвят, мирис, нищо. Все едно чиста водичка, и аз също нямам никакви други оплаквания. Първоначално си мислех, че заради топлото време утрогестана изтича по-учестено (защото слагам три пъти дневно и то постоянно си тече от него). Последните 2-3 дни обаче сякаш е малко по-силно - усещам го като изтича на превръзката и тя си е доста напоена след това... Имам правена МБ преди месец и беше чиста и имам час при лекарката ми другата седмица към края та мислех тогава да я питам. Сега обаче като се позасили и се чудя дали да изчакам или какво да правя :ask:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #538 -: Юни 16, 2014, 12:10:56 pm »
Mousyt, аз имам същото от самото начало и докторката ми каза, че не е притеснително щом МБ е чиста. Но е неприятно все да ти е мокро. Аз отначало изтръпвах като усетя мокро, но свикнах вече.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #539 -: Юни 16, 2014, 12:17:07 pm »
Някой знае ли изследването за общ белтък в урината дали се прави сутрин на гладно или може по всяко време.