0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #740 -: Юли 01, 2014, 21:45:04 pm »
Шийка 3,1 е перфектна в тези седмици, не е за серклаж. А и според повечето специалисти е късно за такъв. С лежането също се прекалява като метод за справяне с подобни ситуации. Ако е наистина за лежане - ще я хоспитализират, но рядко се стига чак дотам. Пък като се стигне - и лежането не помага, за да бъдем честни докрай. А като се залежат жени бременни в 5-а ГС, че да не изпаднело бебето е просто нелепа работа, ама....

Но по споделеното от  Mousyt - реално не се вижда повод за тревога за момента. Дано все така да е.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #741 -: Юли 01, 2014, 22:10:52 pm »
Честно казано не разбирам много и се надявам всичко да е наред.  :bighug:
Все пак това ми напомня, че подарявам 12 таблетки Гинипрал, срок на годност 06.2017 и два цели блистера Неофолик Мета, срок на годност 12.2014.
Иначе от лежане аз лошо не съм видяла, само половинката се оплаква  8)

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #742 -: Юли 01, 2014, 23:07:29 pm »
Моусит,този преглед след 3 седмици хич не ми прилича на следене изкъсо...според мен би трябвало всяка седмица,а бе явно не си толкоз зле което е радостно,а инак 24 г.с. е средата на шести календарен месец,почивай повече,пази се,че не е шега работата и стискаме палци да устискаш до края  :bighug:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #743 -: Юли 02, 2014, 11:25:05 am »
момичета, а на вас как точно ви мерят дължината на шийката?
на мен докторът от жк ми я премери с някакво пластмасово вътре и след това пипна да види дали имам разкритие.
при д-р Михова на 12 седмица не ме е бъркала въобще - предполагам, че с доплер я е мерила...
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #744 -: Юли 02, 2014, 13:14:14 pm »
Здравейте момичета :)
Благодаря на всички за подкрепата. И на мен не ми е много ясно, но ще се опитам да дам яснота....

Рафаила, шийката ми я мерят на УЗИ. Става и на коремен и на вагинален, но според всичките лекари досега дето са ме гледали по-точно е на вагинален. Иначе преглед с пръст за това дали е мека или твърда.

За и против лежането вкъщи: Ами не знам наистина какви са показанията за хоспитализация, ама всичките лекари казват да си седя вкъщи. Доколкото разбирам те виждат риск в това, че като не лежа много и започва да ми се скъсява шийката, но нямам разкритие, нямам конракции и реално съм за следене. Ако правилно ги разбирам аз също съм за да си седя вкъщи. Не вярвам, че в болницата на провисналото легло ще ми е по-добре на тумбака, вкъщи си имам удобства все пак...а и режимът ми не е строг а препоръчителен, имам разрешение да ставам, да се разхождам леко, без да се товаря :) По-скоро ограничението е да не ходя на работа, защото седя свита цял ден на стола и се товаря със стрес...

Jbrul, абсолютно и аз съм на твоето мнение. Затова и досега на всички съвети да се пазя много внимавах, но не бях спряла да ходя на работа и т.н. Шийката така ако ми я бяха премерили миналата седмица сигурно нямаше и да правя тестове и да се тревожа. Но тогава ми я мериха 10 пъти и максималната дължина дето извадиха беше 2,7. Освен това май доста ги тревожи и това, че отвътре е като фуния - все едно мехурът е тръгнал да навлиза в канала. Затова смятам, че казаха да си седя вкъщи и да почивам - като превантивна мярка :)

Иначе за прегледите - и на мен много би ми се искало да е поне всяка седмица прегледа, че да съм спокойна. Моята лекарка сигурно щеше да ме гледа по-често (тя ми уидисва на всички тревоги), но тя е отпуска до края на месеца. През това време и тя ми каза ако има нещо да се консултирам с докторката ми от ЖК, т.к. тя е специалист по патологични бременности а и двете си работят заедно явно. Вчера точно при нея бях, беше много внимателна и провери всичко в детайли. Нейни бяха и думите да се следим по-изкъсо и предложи да отида на преглед пак след три седмици 8O Не знам - може би ние си представяме нещо повече, а те знаят кое е изкъсо, а може би пък просто на думи едно на действие...и аз не знам. Иначе имам огромно доверие и на двете, т.ч. може би е по-добре пък да се запази спокойствие и така. То реално промяна в ситуацията, което да доведе до различни действия би било само ако получа контракции (а дано никога!), но пък тогава при всички случаи ще съм се обадила на всички и непланирано или ще съм се занесла в спешното...

lili2011, за профилактичен серклаж ми е минало времето, а при тази шийка не съм и за "горещ". Казват, че точно вагиналното приложение на Утрогестан било за такива случаи и действало като "химически серклаж" или нещо подобно... Та явно ще си карам докрай с него :?

Момичета, знам че стана дълго и знам и че го знаете толкова добре колкото и аз, но настина искам да измрънкам на някого, който ще ме разбере. Съвсем не съм си въобразявала, че ще е лесно и не съм очаквала държавата да ми плати каквото и да било, но на моменти ми става адски криво какви хиляди се налага да наливам за да задържа това така желано бебе, след хилядите дето налях за да забременея...че те ако не подпомагат бременните и не направят всичко безплатно за тях, особенно за рисковите, къде ни е демографската политика? В социалните помощи ли.... :x :?
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #745 -: Юли 02, 2014, 14:16:42 pm »
За малки бани може да ползвате това  :D
Сгъваема вана за бебета

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #746 -: Юли 02, 2014, 14:39:37 pm »
http://dama.bg/article/18-neshta-koito-sa-absurdni-za-vseki-dokato-ne-mu-se-rodi-dete/1666/ Мятам ви това с намигване, за да се посмеете. Ще го оцените и сега, но когато родите - по 100  :lol:

Аз отивам да лъскам пода с четка за зъби, за да заблести по-силно....
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #747 -: Юли 02, 2014, 15:11:02 pm »
Хехе Jbrul, добро намигване ;)
Иначе по темата с коритото - наистина според мен е голям проблем мястото. Наскоро една приятелка която роди ми каза какви цени има корито от тези със стойките и леко ми се видя откачено 8O За щастие на мен ми дадоха именно такова хубаво, т.ч. въобще не се вълнувам. И въпреки, че нашата баня е доста голяма и ще има спокойно място и за това без да създава неудобство, пак го мисля, защото не обичам много неща да ми се пречкат - обичам свободното пространство :) Идеята с мивката я знам от приятелки и тя е практична не само заради мястото, а и като време и организация май...а и защо трябва допълнително да се усложнява нещо като може да е просто ;) За нещастие нашата мивка е с един смесител дето аз едвам си напъхвам ръцете отдолу (кой луд ги прави тези не знам 8O), а в кухненската не знам колко ще е приложимо....най-вече, защото не знам как точно ще възпитам голямото дете вкъщи да не оставя постоянно нещо в нея, а да ги пъха направо в миялната :lol:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #748 -: Юли 02, 2014, 15:24:57 pm »
Ех, че хубави съвети напоследък в темата  :)
Ние сме с душ-кабина, овална при това, и не си представях как вкарвам в нея ваничка и бебе. Банята също не е от големите, така че мисията става съвсем невъзможна. А къпане в стаята ми се вижда голяма занимавка ... Идеята за чешмата ми идва съвсем на място. Благодаря!

Mousyt, почивай и си мисли, че всичко ще е наред. Не знам дали положителните мисли помагат, но едва ли пречат. Правиш каквото трябва - ходила си на лекар, вземаш лекарствата чинно. И да се притесняваш постоянно, нищо няма да се промени. Подозирам как се чувстваш, и аз съм голяма паника и все ги мисля нещата, но от време на време трябва да мислим положително. Не винаги се случват лоши неща  :wink:.

Успех на всички и по-малко неразположения, особено за по-напредналите!
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #749 -: Юли 02, 2014, 15:29:21 pm »
Лесно става с "голямото дете" Mousyt по тази тема точно. Само веднъж стига да го накараш да напълни и източи коритото, ама не в банята - избираш най-неудобното място у вас за целта, изпличкваш водица и по пода (защото е неизбежно ;)) и го оставяш да се справи сам с почистването. Ти все пак си заета с подсушаване на бебето и други неотложни задачи. После небрежно вмяташ, че "ако кухненската мивка беше свободна и чиста..."  И тя ще бъде оттук насетне, гарантирам ти. То и ние не обичаме да си отваряме излишна хамалогия, но мъжете в това отношение са мноооого "по-напред" от нас.  Пак къпете заедно т.е. таткото участва активно с: "Подай ми душ-гела, намали водата, направи я по-топла, подай ми хавлията..." Не е нужно да го светнеш веднага, че и без него го можеш това. ;) А и си съвсем права, че като време за хигиенизация на отрочето - на мивката е поне двойно по-бързо.

Моите мивки в баните, майка ми ги наричаше "купите за салата"  :lol: и то с пълно право, та имам идея за какво говориш. А и мен ме дразнеше коритото в банята, въпреки, че имах удобно място да го държа - дразнеше ме и това си е. Ако имам някога второ дете - не бих купила корито аз лично. Проиграла съм алтернативите и всички са ми далеч по-удобни, че и по-бързи. Ако е до това да направя кеф на детето просто да се пличка във вода - има надуваеми басейнчета за терасата, има джакузита, басейни и пр. по хотелите...това да е дерта.

http://www.bebe-best.com/babymoov-naduvaema-vana-podlojka-sinja-p-48949.html  Ей това нещо може да се ползва за корито, или за басейнче за новородени бебета (т.е. които още не сядат). Родители, които къпят непременно в корито го ползват при пътуване. Лично аз го ползвах като басейнче, за да не се налага да си моря ръцете поддържайки бебето, а само го наблюдавах как си полежава и се пличка. ;) Мързелива съм - факт.
« Последна редакция: Юли 02, 2014, 15:38:04 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #750 -: Юли 02, 2014, 15:57:12 pm »
То и ние не обичаме да си отваряме излишна хамалогия, но мъжете в това отношение са мноооого "по-напред" от нас.

Не позна в нашия случай ;)
Дотук имам няколко опита по този метод - е измива цялата баня (имаме и ужасна за търкане вана) и просто не му остава спомен следващия път да не си го причинява :lol:

А относно плацикането таткото ще е най-щастлив, защото ще му разреша да оправи сифона на ваната, че да може да се напълва, а на него това му е мечта като на малко дете  :lol:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #751 -: Юли 02, 2014, 17:34:21 pm »
Moust и на мен ми се виждат много след 3 седмици да те видят .Както сама си разбрала проблема е във вклиняването . Пази леглото не е за подценяване и ако има вариянт върни се за преглед след седмица .Не искам да вкарвам паника и да те притеснявам просто аз съм за превенцията в тези случаи.Стискам ти  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: !
 За банята мисля че е един от най - приятните моменти ,поне аз не виждам защо трябва да бързам , а и бебета които не обичат водата са рядкост , а и явно има някакъв друг проблем ,примерно Т° на водата , въздуx...
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #752 -: Юли 02, 2014, 18:54:56 pm »
alemariya, благодаря ти :)
А случайно знаеш ли повече за това вклиняване? Те освен да ми го кажат не казаха много, но меренето го правят по реално затворената част след това вклиняване, т.е. сигурно не е много навътре :ask:
А за прегледа сега се опитвам да не го мисля, но имам няколко идеи и ми се струва, че няма да дочакам :lol:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #753 -: Юли 02, 2014, 19:54:48 pm »
Бъди спокойна ,напрежението също вреди ,пази до колкото ти е възможно хоризонтално положение .Погледни в гугъл за funneling  има доста обяснения и доста мнения ,но мое лично е да не се поценявя ,не помня дали ползваш прогестеронов препарарт но е хубаво да го слагаш .Желая ти успех и огромно спокойствие не се вкарвай във филми и не чети много а само информативно за да знаеш какво се случва.
 P.P. Всяка бременност е различна .Успех !
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #754 -: Юли 02, 2014, 20:01:55 pm »
Благодаря Mousyt, за насочването.
Момичета имам питанка от сериозно за мен естество.Първо,това ми е втора бременност,вчера си получих резултатите  :oops.Проблема обаче е ,че като всяка бременност няма нищо общо с предната.Когато бях бременна със сина ми,най-голямата ми болка беше от къде да си намеря ягоди Април месец.Сега обаче си е страшно.Някъде 4/5 г.с. съм,утре ще разбера точно,но се притеснявам от две болчици.Първата е при стоене права,само след 20  минути ми се налага да седна,иначе започва да боли ниско долу,чак до задъхване.А втората,по-притеснителната,е ниско в корема.На моменти е и често е режеща,поносима е,но не е като при ПМС.Според вас да се тревожа ли или е нормално в този период да ги чувствам тези болки?
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #755 -: Юли 02, 2014, 20:17:42 pm »
Бъди спокойна ,напрежението също вреди ,пази до колкото ти е възможно хоризонтално положение .Погледни в гугъл за funneling  има доста обяснения и доста мнения ,но мое лично е да не се поценявя ,не помня дали ползваш прогестеронов препарарт но е хубаво да го слагаш .Желая ти успех и огромно спокойствие не се вкарвай във филми и не чети много а само информативно за да знаеш какво се случва.
 P.P. Всяка бременност е различна .Успех !

Мерси много, особено за термина на английски ;) Обичам да чета из чуждите сайтове за разнообразие  :lol: Иначе да слагам прогестерон (Утрогестан) вагинално на максимална доза, също и Магнезии и Но-шпа превантивно :)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #756 -: Юли 02, 2014, 21:41:17 pm »
Моля за съвет, от няколко дни се боря с кожен обрив по сгъвката между крака и пубиса.
 Обрив със ситни пъпки с бели връхчета.
Мазах  с Б  очко, крем здраве, промих с тетра, нищо не помогна. Не мога да се избръсна, а в понеделник съм на преглед при АГ. Някакви идеи?
Може да е от жегата, много се потя и вечно съм мокра, особено там.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #757 -: Юли 02, 2014, 22:15:55 pm »
Момичета, знаете ли за това:    http://m.rozali.com/semeistvo/bebe/banka-za-kurma-kupuvane-prodavane-daryavane.html
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #758 -: Юли 02, 2014, 23:48:01 pm »
Благодаря Mousyt, за насочването.
Момичета имам питанка от сериозно за мен естество.Първо,това ми е втора бременност,вчера си получих резултатите  :oops.Проблема обаче е ,че като всяка бременност няма нищо общо с предната.Когато бях бременна със сина ми,най-голямата ми болка беше от къде да си намеря ягоди Април месец.Сега обаче си е страшно.Някъде 4/5 г.с. съм,утре ще разбера точно,но се притеснявам от две болчици.Първата е при стоене права,само след 20  минути ми се налага да седна,иначе започва да боли ниско долу,чак до задъхване.А втората,по-притеснителната,е ниско в корема.На моменти е и често е режеща,поносима е,но не е като при ПМС.Според вас да се тревожа ли или е нормално в този период да ги чувствам тези болки?
Здравей Дани ! Добре дошла в темата, тук момичетата са много мили и дават чудесни съвети :) За тази болка, аз в 5 г.с. имах силна болка в кръста като постоя или повървя  малко и след това ми се случи да имам болки подобни на тези преди цикъл. И момичетата така ми казаха и аз така правех - пиех но-шпа и си почивах много. Щом утре си на лекар ще разбереш повече за тези болки. Стискам палци всичко да е наред :)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #759 -: Юли 02, 2014, 23:48:24 pm »
Може да е от жегата, много се потя и вечно съм мокра, особено там.

stoeka, за да е сухо мястото, слагай редовно пудра - сигурно бебешка ще намериш най-лесно.
За обрива бих препоръчала да не мажеш с нищо.