0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #760 -: Юли 03, 2014, 06:00:49 am »
Подкрепям за пудрата.Но защо да не маже с нищо?Добър кожен лекар може да препоръча подходящо мазило и да отшуми по-бързо проблема.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #761 -: Юли 03, 2014, 06:48:33 am »
Благодаря Cat-Cat,
и аз се радвам че най-после мога да се присъединя към вас след толкова години опити  :oops:
Предполагам,че може и да е нормално да имам такива болки,но първата ми бременност беше толкова лека,че не усетих кога минаха месеците.Днес доки ще погледне,дано видим нещо де  :wink: и се надявам всичко да е наред  :bighug:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #762 -: Юли 03, 2014, 07:01:30 am »
Писах и лично съобщение, но и тук да си кажа - при мен вчера лекарят от жк каза че са гъбички. Тъй като почти никога не съм имала гъби съм безкрайно изненадана и много се срамувам  :? . Само отвън са уж, но ми изписаха и Макмирор за всеки случай до раждането. Мислех, че е подсичане от обилното потене, но мостричките които имам не свършиха нищо полезно, също и пудренето. Честно казано чудя се дори дали не влошиха положението.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #763 -: Юли 03, 2014, 07:35:07 am »
lili2011, не виждам от какво те е срам :) Радвай се, че досега не си имала, ама гъбичките са нещо естествено в дадени ситуации... аз не знаех какво е това до преди 2г, когато ме подредиха с един антибиотик...
Аз също от както съм бременна адски се потя именно на триъгълника и се дразня много, но сега като съм вкъщи и съм с памучни дрешки и ми е по-добре ;) Дано не се стига чак до обривите които пишете...
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #764 -: Юли 03, 2014, 10:04:57 am »
Добро утро коремчета :) Как сте днес?Надявам се всички да сте добре и без притеснения...Аз да попитам - нормално ли е от няколко дни хормоните така ми играят явно, че постоянно ми се плаче и се разплаквам от най-малката глупост...Мъжът ми вече откача от мен...Дали пък не съм напрегната защото ми наближава момента на раждането... :? Аз днес съм на тонове последно (надявам се ) и другата седмица вече влизам в болница и очакваме да се появи малкия човек :oops: Стискайте палци всичко да мине добре и да сме добре с малката  :P А как май ще ми липсват ритниците в коремчето в началото след като родя...
lili2011 това с гъбичките май е често срещано явление при бременните така че не се притеснявай...Слагай лекарствата и да се оправиш до раждането, защото тези гадини май са опасни за бебчето при нормално раждане до колкото знам...Амам всичко ще е наред щом си започнала лечение...Лек и успешен ден :)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #765 -: Юли 03, 2014, 11:12:35 am »
Благодаря за съветите момичета!
Днес ще ходя до личната лекарка, макар че снощи след промивката с тетра се намазах с една от мострите за подсичане на Нивеа. Не бях се сещала за тях и днес пъпките са като завяхнали, не е зачервено, ами по-кафяво, като пред оправяне. Аз все си мисля, че е от потта, понеже и по корема се появиха една две. Както каза и Mousyt точно в тригълника и свивката на крака се потя и то обилно. А преди не съм имала проблем, да не казвам колко пъти на ден сменям бельото заради това, че все е мокро  :oops:.

lili2011, лекувай се и дано скоро всичко това отшуми, гаднично е с гъби, но няма нищо срамно. То и при мен може да е така. Ще видим...Важното е, че знаеш от какво е и се лекуваш. И това ще мине, от теб се уча на оптимизъм и спокойствие :P

slanceto87, ако ще те успокои и аз от няколко дена за най-малкото нещо плача и се сърдя. Майка ми и мъжът ми, вече се видяха в чудо и аз самата не мога да се позная. Страхувам се от раждането, как ще се справя след това, че моите годинки не са малко :D и само да се размисля на тази тема и рев  :lol: Луда работа, играя хормоните. Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане, с тоновете всичко да е наред и съвсем скоро да гушнеш малкото съкровище.

Хубав и лек ден на всички, изпълнен с по-малко тревоги.



*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #766 -: Юли 03, 2014, 11:39:53 am »
Ех, днес май е по-ведро настроението :)
Мен нещо май ме бяха хванали някакви нерви тази нощ, защото почти не съм спала - просто се въртях и не ми беше удобно. Върхът бе тази сутрин в 6ч, когато вече ме сърбеше всичко - все едно ме бе нападнало ято въшки :? Е представете си физиономията на сънения ми мъж като се напъхах под душа :lol: После дремнах час и половина на дивана и сега съм доста по-спокойна и отпусната. Мъжът ми ме скастри за закуска, че ако продължавам да се чудя дали нямам контракции ще си ги докарам сама и май е прав. Та опитвам по-положително :lol:
Исках да ви попитам за токсоплазмозата. Изследвах се когато започнахме процедурата през януари и ми бяха отрицателни и lgG и lgM. Чудя се дали и кога е удачно да се изследвам повторно според вас? Мислех да питам докторката онзи ден, ама нали се бях поошакала та забравих :oops: Да уточня, че живея с котка вече 5 години ;) 

Абе нещо ми липсва mih, дано всичко е наред :goodluck:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #767 -: Юли 03, 2014, 12:17:55 pm »
Здравейте момичета  :)
Дани,добре дошла чакаме да кажеш какво е казал док днес,всичко ще е наред,ще видиш :)
Лили,нищо срамно няма,лекувай се и ще отшуми
Слънцето,Стоека,колкото повече наближава,толкоз повече ви е страх,нормално е,ох,отстрани е лесно да ви кажа,че не е страшно,но това едва ли ще ви помогне,ще се справите с всичко ще видите,това си е инстинкт,с вас сме да мине леко и безпроблемно раждането и да сте здрави и вие и бебчетата с останалото ще се оправите всякак  :lol:
Моусит,и аз нещо не спах снощи и се мятах като риба на сухо :lol:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #768 -: Юли 03, 2014, 12:43:48 pm »
Mousyt,тук съм ,миличка :bighug:

Два дена беше кошмарно  8Oособено вечерта от болки и контракции и пъкане и къркорене на корема ама яко :?Щяхме да ходим до спешното но не можех да мръдна от болки.И към кръста тоя път само от цялата лява страна.На сутринта рано рано събудих Док каза бъбречна може или апандесит да отивам в спешното АГ.После ме пита дали различавам болките от контракциии с тия които имах в момента.Та каза ако искам малко да изчакам.Поизчаках понамаляха абе всичко от тия черва и те предизвикват контракции.Аз съм с гастрит и откакто пия и желязо ми е зле и с разтройство.Спрях всички лекарства ,предния ден сео бадих н ЖК  казах й ,че боли много и ,че имам разтройство и стомаха ми е зле бая,но каза да го пия.Спрях всичко само се мажа с магнезиево олио.Днес ме боли само при движение  и е като преди.Абе поревах си ,колкото и да се стисках,че наистина ми идва в повече всичко от самото начало.Бременни били приятелки край мене ми се чудят как издържам чак хем и те са били бременни.Моя мъж и той така се притесни хем не показва ,но..........много се уплаши и той.и не сме спали много часове.

Та така отново с мойте преживявания.
 
Виждам,че и вие си имате притеснения.Mousyt,знам колко е трудно ,но спокойно заедно сме :D
Слънцето,Стоека стискам палци всичко да е наред .Лили и на тебе ти си ни оптимизма в темичката :D
Дани,добре дошла :)
Алексче,как си расте ли коремчето тежи ли ти.На мене ми тежи ,но си мисля,че и от контракциите така се получава опъва тежи.

Лен ден :)
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #769 -: Юли 03, 2014, 13:47:02 pm »
Ех,Михче,понякога се чудя как издържаш с всичките си тревоги,не че имаш избор де,ама много ти дойде и не можеш да се отпуснеш и порадваш на бремеността си,дано всичко отшуми по-бързо при теб  :) инак,аз съм добре от два дни съм в Кърджали с детето при майка ми и баща ми,доскуча ми в София,мъжа ми по цял ден на работа,приятелите по почивки та сега се разнообразявам тук,много се разхождам има много паркове и като стане по-топло ми дотежава и се запъхтявам,абе още не ми тежи толкоз,то аз само на корем съм пораснала,но си ми личи де,щом тук като ме видят и ме гледат странно :lol: като им кажа,о,ми то ти личи,но не смеем да те питаме :lol:
А,по повод мазилата за стрии тук си купих български на "дева" много приятно мирише от DM  :)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #770 -: Юли 03, 2014, 13:55:03 pm »
Mousyt, аз без котка не съм живяла никога, вкл. и като бременна и след като родих. И много ме беше яд да си призная, че не съм изкарала токсоплазмозата някога си, че като бременна да не го мисля това. Изследвах веднъж преди да забременея, рутинно - отрицателен резултат. Някъде към 23-а ГС бях, когато маца падна от терасата и се изгуби за 10-ина дни. След като я издирихме и си я прибрахме, изчаках някакво време (не помня точно колко) и пак пуснах за токсоплазмоза изследвания. В случай, че като е била навън я е лепнала тя от улични котки и после аз от нея. Пак отрицателен тест. За протокола - над 80% от заразените с токсоплазмоза я прихващат от недобре измити зеленчуци и недопечени меса, а не от котка. А и риск има с улични (дворни) животни предимно, с гледани у дома - е почти прецедент. Та, ако досега котката ти не е била носител и не те е заразила, няма как оттук насетне да те зарази.

stoeka71, а и другите. Този тип обриви се появяват и при бебета, ако са претоплени, най-често в зоната на памперса. Третират се точно с цинковите кремчета (бебешките за дупе) и отшумяват бързо. Важно е да не навличате децата, особено тези, които ще раждате скоро. Най-често има претоплени бебета, не изстудени (по такива въпроси - не слушайте бабите)  ;) В комбинацията от постоянна влага и топло - понякога им гъбичасват дупетата, също не е болка за умирачка, ако ви се случи, мажете с "имазол" (клотримазол) и за няколко дни всичко приключва. При бременни жени, особено лятото, по гънките и при обилно потене - стават същите неща и се решават със същите средства. Неприятно е, но не е нищо страшно.  :D

lili2011, вагиналните гъбички нито са повод за срам, нито са нещо необичайно за бременна жена. Всъщност - по-скоро е обичайното да се появят по някое време. Първо има общ спад в имунитета, второ има сериозни промени във влагалищното РН, добави жегата, постоянното потене и влага и ей ги кандидите (обичайно са такива). При бременните се лекуват локално, както са ти казали на теб. Ако след раждането още ги има - ще ти изпишат и нещо орално (ако не кърмиш де), но едва ли ще се наложи.

mih, оправи стомаха и другото ще се нареди. Само спокойно.


Леко ви бременеене и хубав ден на всички!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #771 -: Юли 03, 2014, 14:45:45 pm »
Ама на мен гъбичките са ми баш на сгъвките - то да бяха вагинални, да си реша че е нормално... А така се чувствам пълна мизерница  :? . Изписан ми е точно Клотримазол крем + подмиване с лайка или смрадлика. Но за всеки случай пазим и 'вътре' с Макмирор през ден.
И аз сменям бельо по няколко пъти дневно + душ в жегите... Освен 'там' се потя и около гърдите, които още в трети месец дооооста пораснаха  :oops:
Иначе за постоянно изтръпналите ми ръце в нета открих, че е липса на витамините от В комплекс групата и като прегледах кои храни ги съдържат вече не ми е чудно че ми липсват. Ако съм права до два дни ще съм пушка  :D

Иначе и на мен вчера ми се понасълзиха очичките, а днес още повече. 'Бебе' ми е вълшебна думичка от самото забременяване, като я чуя и ми се насълзяват очите. И въобще голямо разчувстване пада. Телевизия не гледам от забременяването с изключение на комедийния сериал 'Кухня' - е там пък що хълцане съм изхълцалаааа  :D
Половинката от средата на бременността се научи - ако каже нещо непремерено веднага да се извини... Ако не го направи сигурно ще стане страшно, но и двамата не смеем да проверяваме  8)

Стоека, и аз доскоро се притеснявах как ще се справя (и дали изобщо) след раждането - ами засега ми мина. За моето бебче знам, че ще бъда най-добрата майка! През бременността все си представях как най-много да си улесня живота и засега смятам, че без повечето хамалогии мога да мина и на детенце не само няма да му е зле, ама ще му е още по-добре!
За кърменето гледах да се подготвя доколкото може и съм се заредила с телефони на консултанти. Надявам се да не стигам до другите варианти, защото съм голям мързел и обичам да ми е лесно. Възрастта изобщо не ща да я споменавам. Ще се справим, ще видиш!

Момичета, как само ми се ходи на морееееее!!! Не мога да ви опиша!!! От седмица-две едва се удържам да не си организирам малко бягство... Само аз и спалния чувал! Е, и бебка де - няма да си оставя детенцето в София, я! Толкова много исках да я кръстя Свидна, но половинката не успя да се влюби в това име както мен. Но тя винаги ще е моята свидна рожбичка и едва ли някой ще ме спре да си я наричам така миличко! Иначе имаме консенсус отдавна за друго име и мисля че бебка си свикна с него. Но това ще го проверим отново като се роди.

Дани, чакаме хубавите новини с нетърпение!  :bighug:
« Последна редакция: Юли 03, 2014, 14:53:07 pm от lili2011 »
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #772 -: Юли 03, 2014, 15:02:36 pm »
Ех, забравих да изкажа компетенции относно токсоплазмозата! Хубаво е да се направи тест в началото. Доколкоо знам токсото влияе доста зле на плода в начална бременност (включително бебчето може да спре развитие). После ако беб се развива добре няма никакво място за притеснение. Разбира се, ако ще се притесняваш и ще го мислиш по-добре пусни тест, ама коте дето ти живее толкова време в къщата няма да те зарази тепърва. По-скоро бъди внимателна към миенето на плодове и зеленчуци и особено термичната обработка на меса да е на ниво. Също на яйца и други такива, но по други параграфи.

Михче, на ръце трябва да те носят у вас!  :bighug:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #773 -: Юли 03, 2014, 15:23:31 pm »
Хахахаха, момичета, може би трябваше да уточня, че споменавам живеенето с котка именно, защото ако досега тя не ме е заразила, то значи че не я броя за фактор ;) Освен това нашата от 3г не е напускала апартамента освен до ветеринаря в личната си транспортна клетка и яде само и единствено гранулирана храна от най-високия клас! (Абе котка да си у нас  :lol:)
По-скоро се тревожа за храната. Сега като съм си само вкъщи и ям само домашна храна и си мия сама плодовете и зеленчуците няма проблем. Но все пак съм се хранила доста и навън по разни заведения и въпреки, че съм внимавала, а и са от тези дето уж по-така, все пак....та затова се чудех да го мисля ли да се претествам или не :ask:

lili2011, ако знаеш как те разбирам с морето :? 8) Така се бях наточила преди последния преглед че ще отскочим за 3-4 дни поне, но докторите тотално ме отрязаха :? Но догодина тамън с бебока поотраснал и аз още в майчинство мисля да си наваксаме  8)

mih, много неприятно, че продължават да те мъчат тези болки :( Направо не знам... Радвам се, че си по-добре и че писа  :bighug:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #774 -: Юли 03, 2014, 15:23:40 pm »
lili2011, аз не съм схванала правилно, съжалявам. Но така, или иначе е същото, което ви разправям за бебешките дупета и правилно процедираш. Когато на Дани му гъбичаса дупето, викам кожната у нас, тя спокойно ми казва: "Аааа нищо особено бе, малко гъбички е завъдил" и аз тогава се смръзнах. Защото първата ми мисъл беше (както и при теб), как едва ли не излиза, че съм егати мърлата, че детето ми да има гъбички и хукнах да обяснявам колко стриктна хигиена има малкия.... И жената се смя много. Уведоми ми, че така реагирала всяка майка, която за първи път е в такава ситуация, защото свързва гъбичките с лоша хигиена.  :lol: А те имат връзка предимно с топло и влажно. И е права. Очевидно не само при бебета. Просто аз бях зимна бременна и нямаше мегдн да ми се случи такова нещо.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #775 -: Юли 03, 2014, 16:08:39 pm »
Jbrul, няма за какво, да не говорим че си супер информирана  :bighug:  аз довчера бях убедена, че гъбичките са само влагалищни или крачни.

Мousyt, значи ако тръгна да бягам ще ти пусна едно лично да бягаме заедно  :D. Я колко морски мадами имаме тук - все някой ще те приюти, а аз си имам няколко няколко прекрасни тайни местенца на открито, на които да опъна чувалчето... ъъъъъ, дано още влизам в него, де  8). Гърция също не бих отказала, но ако се случи да родя ненадейно бебка нали няма да е гъркинче? Че не съм готова да я кръстя Елефтерия или Димитра.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #776 -: Юли 03, 2014, 16:43:41 pm »
 Съвпаденията се увеличават - и аз мечтая за море и като някои други не спах тази нощ. Е, спах до 3.30 ч. След което два часа се въртях, докато се схвана и всичко ме заболи. Та станах, стряскайки мъжа ми, и пуснах една пералня. После пак лежах, прострях дрехите, къпах се и пуснах втора пералня, закусих, приготвих се и отидох на работа. Както се досещате, вече бях тотално изтощена. Но после живнах и отметнах малко задачи. На обяд релаксирах в приятна градина на ресторант и ядох ципура на скара с варени картофки. Надявала да съм "нахранила бебетата" добре, както се шегуват с мен някои от колегите: "Тя сега ще храни бебетата", ""С какво ще ги храниш днес?" - демек какво ще си поръчвам на обяд. "Я ги почерпи едно кафенце, че да се размърдат малко" и т. н. и т.н. Забавлява се покрай мен народа много. Повечето ми колеги, дори на мойта възраст или малко по-големи имат вече доста поотраснали деца и сега аз съм голямата атракция. К,во да правиш,  аз нека се чувствам добре и всичко да приключи успешно, пък те нека се забавляват.
А, забравих да споделя, че и аз като някои в 30 и някоя седмица вече започвам да изпитвам малко страх от раждането, ама ще трябва да поработя върху психиката си.
Аз сред прегледите в понеделник /д-р Даскалов/ и вторник /ЖК/ ще кажа дали и аз имам гъбички. За сега го предполагам на базата на някои свои усещания.
Приятна вечер и после - спокойна нощ на всички!
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #777 -: Юли 03, 2014, 16:55:55 pm »
Хей hope-love, теб не ти ли беше последна седмица на работа :) Утре и после се отдаваш на бебетата :lol:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #778 -: Юли 03, 2014, 17:24:35 pm »
Който иска на море, да идва! Ще си плачем и будуваме заедно  :P. Къщата ни е почти готова, е вода няма всеоще, но имаме сонда. А за красивата гледка към Несебър и Слънчев бряг.. ох идвайте. 
Сега по същество, личната лекарка каза, че е от потта и претопляне, да се мажа с бебешкият крем, промивки с тетра и лайка и пудра.  В понеделник ще ме види и АГ и ако има нужда кожен лекар. Препоръча да не нося бельо в къщи,  а да обличам долнище на пижама, да не търка от ластици или шевове. Определено е по-добре, да видим......
Иначе цял ден  имам тежест в корема, бълбукане като се обръщам, боли ме левият хълбок. Спирам да се оплаквам, норюално е да имаме болежки.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #779 -: Юли 03, 2014, 18:33:46 pm »
Здравейте мили момичета,
Бях решила да не пиша само оплаквания, но уви  :?
Втори ден ме болят яйчниците като пред цикъл  8O Много е неприятно. Пия Магнезий и Но-шпа, но си ме понаболва... Имам час чак след 10 дни при моята си лекарка, но ако продължава така май ще отида на преглед другаде.  :(  :(  :( При вас случвало ли се е подобно нещо?