0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Наталия

Въпрос към Перла
« -: Юни 11, 2005, 20:32:50 pm »
Здрасти, Перла
Много се чудих дали да те връщам към трагичния ти първи опит ин витро, защото прочетох колко тежко го преживя. За което приеми моите дълбоки и искрени съчувствия. Но реших, че е минало много време, което както всички знаем - лекува.
Та, явно и двете сме имали един и същи проблем ... Направи ми впечатление, че ти си кървяла цели 10 дена преди теста за бременност. Аз вече писах /към друга тема/, че също кървях, и то считано от началото на шестия ден след трансфера на бластоцист. При мен лекарите настояха да прилагам задържаща терапия с прегнил, естрогени и прогестерон. Тъй като днес, вече пети ден кървене, то се засили и премина към ясна кръв, преустанових всичко. Но един въпрос ме измъчва - дали е било нужно, при положение, че е налице кървене след трансфер, въобще да се стопира така изкуствено прииждащата закономерно менструация.
Моля те, кажи твоето кървете от кой ден след трансфера започна? Ти пита ли твоите доктори на какво може да се дължи? След трансфера приемаше ли прегнил, превнтивно ? Въобще казаха ли ти дали кървенето може да е ранен прогностичен "сигнал" за бъдещата несполука?    
Задавам всички тези въпроси, защото много, ама много съм бясна, че заради тази "задържаща" терапия си позволихме с мъжа ми "лукса" да умираме по малко всеки ден.
*
Въпрос към Перла
« Отговор #1 -: Юни 12, 2005, 10:51:36 am »
3дравей Наталия.Искренно ти сь4увствам и ра3бирам,но място 3а от4аяние няма.Просто това вси4ко е вьпрос на кьсмет и трябва да го приемем накакси и пак напред.4етох те в4ера,4етох те и преди в Дира(там бях Ивана)не мога да се регистрирам :oops: не 3нам 3ащо и сега само 4ета :? То4но така проте4е моето инвито.3апо4нах да кьрвя то4но на датата на която трябваше да ми дойде ако нямаше пункция и трансфер 3на4и на 28 ден от на4алото на менструацията,тьмно 4ервено до 4ерно и много леко.4етох 3а това в немските форуми и вси4ки пишеха 4е е нормално и вьпреки това може да има бременност,на което и се надявах.След като отидох на 14  ден след трансфера докторьт ме прегледа,в3е ми крьв и 4ак тогава като се установи 4е няма бременност спрях утрогеста.Нямах други лекарства.Ка3ват никакво спиране на лекарствата преди преглед. Ти ходи ли на лекар?Сега като правих крио трансфера,напомних на лекаря 3а предния пьт,3а крьвоте4ението и мь4ителните мигренни атаки(които винаги ми сигнали3ират 4е няма бременност)но лекарства не смея да в3имам.Тоя пьт ми предписа и Прогинова21(мисля 4е е вид противо3а4ать4но)3аедно с утрогеста и не ми дойде.Бремонност нямаше,лекарят сьщо беше у4уден,но наистина с всеки следващ пьт се преживява по лесно :evil: Приеми го просто 4е така е трябвало да стане и се успокой,3ащото а3 мисля 4е е на кьсмет.Не се от4айвай,рядко става от пьрвия пьт,ако можеш(финансово) направи пак,3ная 4е е скьпо.Стискам палци мила и не се от4айвай,не се предавай.Бори се :)
*
Въпрос към Перла
« Отговор #2 -: Юни 12, 2005, 11:10:03 am »
Между другото процентьт да ти дойде след приемането на лекарства е много мальк или никакьв и ние двете сме тия кьсметлийки :evil: При мен проти4а много леко самата процедура.Хубави яйцеклетки,бе3 страни4ни действия,малко лекарства и вси4ко това ме кара да опитвам пак и пак...На какво се дьлжи несполуката се питам и а3?Има ли 3на4ение и 3аболяването което имам(3апушени трьби)като си мисля 4е това е най лекото 3аболяване.Има жени с много по сложни 3аболявания и 3абременяват?Вьпроси,вьпроси....Лекарят ми има толкова много пациентки и отделя малко време 3а всяка и ми отговаря само с положителни отговори  и дава голяма надежда...Добьр е в сверата на и3куственното оплождане,много е тьрсен и това ме кара да му вярвам.
*
Въпрос към Перла
« Отговор #3 -: Юни 12, 2005, 13:15:03 pm »
Въпроса не е към мен ам ще си позволя и аз да се намеся надявам се да не се сърдите.Та така на 30 април ми беше трансфера (на 5 ден от пункцията) на 7 ден след трансфера получих кафеникаво зацапване обадих се на доктора и той каза че няма нищо притеснително в това ,даже е нормално защото при имплантация така се получавало при повечето жени и си продължих с утрогестана 3*2.На следващия ден обаче установявам че вече не е кафеникаво а си е чиста кръв не тече силно обаче си е кръв пак въртя тел. и вече казват че работата не е на добре.Но не спират утрогестана а го увеличават по 3*3 и казват само лежане.И така лежане ама туй кървене не спира 3 дена слабо ама тече.Правя кръвен тест положителен след два дена го повтарям положителен обаче ЧХГ е паднало доста уринен тест правя с много бледа втора черта на следващия ден ама вече и бледата черта я няма и така сега септември пак наново всичко надявам се този път да е запоследно.На вас също ви стискам палци момичета това да ви е последния опит и от догодина да сменим клуба.
А имам въпросче кога след това ви дойде?Че на мене още не ми е дощло а ми казаха че като спра утрогестана ще ми дойде а вече мина месец а не ми е дошло
*
Въпрос към Перла
« Отговор #4 -: Юни 12, 2005, 19:25:39 pm »
Тигра сьжалявам много 3а това което и ти си и3живяла :( При пьрвия пьт с това леко кафеникавото кьрвене до 14 след трахсфера си дойде 4иста силна крьв и така след това на 28 ден пак нормално.Сега сьс 3амра3ените,след спирането на лекарствата до 3 ден си дойде сьвсем нормално.Лекарят ми ка3а ако до 10 ден не дойде да отида,а ако дойде да отида на контролен след 3 седмици да ме види 3а кисти.Отиди на лекар.И ти стискам палци 3а септември.Успех :!:
въпрос към Перла
« Отговор #5 -: Юни 12, 2005, 20:27:37 pm »
Здравей Перла,съжелявам за неуспеха.Искам да те попитам къде в Германия прави инитрото?И аз преди няколко дни ми дойде след трансфер на замразени в Берлин.
*

    Наталия

Въпрос към Перла
« Отговор #6 -: Юни 13, 2005, 00:01:57 am »
Момичета, благодаря, че се отзовахте.
Днес бях на преглед. Установи се, че лигавицата е "висока" и не изглежда "менструираща". Тъкмо се бяхма даврандисали ... и пак нови еуфории..офф. Та, направих тест - уринен - и излезе положителен. Почудихме се дали да се радваме и решихме просто да спим, да спим. Събудих се в 21.00 часа и както очаквах - лигавицата беше започнала да пада на немалки парченца. Тоест дори да е имало бременност, вече ситуацията е неспасяема.
Чудим се обаче дали е имало въобще имплантация; това е важно като прогноза за бъдещо поведение във връзка с поддръжката на лутеалната фаза. Приех прегнил, който е известно, че може да позитивира теста, но във вторник, а теста направих в неделния следобяд, след изпито порядъчно количество вода през деня и многократно уриниране... Вие какво мислите ???
Мъжът ми, пък и докторът, настояват и за кръвен тест утре ситрунта, пак във връзка с анализ на случилото се - имало ли е захващане на ембриона. Но, ако някой от вас е правил такъв "диагностичен" тест след солидно изкървяване, придружено с парчета лигавица, знае колко е тъжно... много е тежко и тъжно, мамка му.
Е, не че не го бяхме отписали този опит икси, ама нали се сещате...след като видиш втората чертичка, започваш да се, да се...и т.н.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Въпрос към Перла
« Отговор #7 -: Юни 13, 2005, 08:52:00 am »
Наталия, според скромните ми познания, мисля, че е имало имплантация. направи и кръвния тест, за който настоява докторът! много ми допадна това, че той търси да направи анализ на развитието на случая от трансфера нататък - от разказите на момичетата оставам с впечатление, че повечето "инвитраджии" някак загубват интерес към пациентките си след тая фаза.. би ли споделила при кой доктор ходиш сега?
ти правиш впечатление на много интелигентна, образована, стегната и силна жена и аз съм напълно сигурна, че ще успееш, при това с минимални загуби на психично равновесие :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Въпрос към Перла
« Отговор #8 -: Юни 13, 2005, 08:54:04 am »
Наталия, колко единици беше прегнила? За 5 дни трябваше да се е отмил и едва ли би могъл да позитивира уринен тест - според мен е изключено. От имплантация е според мен. Направи кръвен тест. Гледаха ли те на УЗ?
*

    Наталия

Въпрос към Перла
« Отговор #9 -: Юни 13, 2005, 15:03:59 pm »
Мила Джам, действително докторът е много загрижен за пациентктите си, но причината при мен толкова да се държи на пост...анализ, е друга. Ако си спомняш, аз съм тази със супер неизяснения стерилитет - репродуктивната част на организма ми работи без грешка, но кво от това - направила съм няколко стимулирани ИКСИ/ИН ВИТРО + естествени ИКСИ + около 10 ИНСЕ и не става и не става...вече три години нон стоп съм във вихъра на някаква такава процедура.  Впрочем, както и при Сигнус, д-р Табакова видя ембрион в 5-6-та г.с.  на ехограф при първото ми ИКСИ, кръвните тестове категорично доказаха бременност, но последва "спонтанен аборт" ли да го река или просто изхвърляне на недобра генетична комбинация, не знам. Същото се получи и при едно от десетте инсе-та. На базата на анализ, който ще се направи, след като днес видим и кръвния тест /в 16.00 часа/, ще се реши дали да се прави преимплантационна диагностика /не съм много сигурна в термина/ в чужбина...на цената на едно ИКСИ. Целта била да се узнае дали мога да имплантирам. Но аз май не съм навитак, защото процедурата не е някак си ....позитивна, не внам дали можете да ме разберете,...имам предвид, че ако отговорът не е "НЕ", само дето сме хвърляли пари на вятъра. Пък и докторът много се чуди дали да настоява за това - от една страна лутеалната ми фаза е с нормалната продължителност 13-14 дена, от друга страна вече съм имплантирала два пъти, от трета страна направихме с мъжа ми всички възможни генетични и имунологични изследвания, дори някои от тестовете се вършиха в Германия, защото като по - екзотични не се правят в България заради липса на инстументариум.
Някак си интуитивно чувтствам, че май изходът е ИНСЕ-та до дупка...например още 10-20-50, докато "работят матка, яйцници и тръби". Извинявайте за цинизма, ама май със съпруга ми сме толкова притръпнали, че ходим на имсеменациите "като на козметичка".
*
Въпрос към Перла
« Отговор #10 -: Юни 13, 2005, 15:15:49 pm »
Цитат на: Наталия
дори някои от тестовете се вършиха в Германия, защото като по - екзотични не се правят в България заради липса на инстументариум.

Наталия, какви изследвания правихте в Германия и в кой град и коя клиника. И каква им е цената?
 Предварително ти благодаря за отговора.
*

    Наталия

Въпрос към Перла
« Отговор #11 -: Юни 13, 2005, 15:26:33 pm »
Сигнус, ние не ходихме в Германия. Дадохме кръв в българска лаборатория, която работи чрез сътрудничество с Германия, там се изпраща кръвта. Не мога да ти кажа името на лаб., както и изследванията веднага, защото мъжа ми сортира всичко в едни папки, а сега не мога да ги намеря.
По-късно пак ще се обадя.
*
Въпрос към Перла
« Отговор #12 -: Юни 13, 2005, 16:39:19 pm »
Благодаря ти Нат. Пиши и какво показва кръвния тест за ЧХГ днес!
*
Въпрос към Перла
« Отговор #13 -: Юни 13, 2005, 19:16:31 pm »
Наталия,не мога да се вклю4а с мнение по тия вьпроси,просто не сьм 3апо3ната а и не сьм правила такива и3следвания.И3следванията на крьв и хормони и вси4ко там каквото и3следват по време на самата процедура е в клиниката.Дори не сьм ги видяла :oops: Оставила сьм се в рьцете на доктора.Сьжалявам 3а невежеството и не3нанието ми.А ти пиши моля те какви са ре3ултатите от крьвния тест.Дано имаш кьсмет.
*

    Наталия

Въпрос към Перла
« Отговор #14 -: Юни 13, 2005, 20:19:18 pm »
Сигнус, в Германия направихме : циркулиращи ембриотоксини и лупусен антикуагулант. В България правихме :  антифосфолипидни антитела - кардиолипин-антитела, NК-клетки,  антиспермални, антиовариални, ТАТ и МАТ и антинуклеарни антитела.
Перла, тестът отчете 2.86 едининици при реф.стойности за небременност 0-5. Извод : при тази стойност на БетаЧеХаГе на 7-ми ден след инжекция от 5000 единици прегнил и на 11-ти ден от ЕТ на бластоцист, е имало имплантиране, но на втори - трети ден по неизвестна причина ембриончето е спряло развитие...по дяволите.
На УЗИ се видяха чисти яйчници и тръби, така че ако ни стиска, още следващия цикъл може една инсе без стимулация.
*
Въпрос към Перла
« Отговор #15 -: Юни 13, 2005, 22:45:35 pm »
Благодаря ти Наталия, една част от тези изследвания ги направихме в Плевен при д-р Конова, но някои май наистина не се правят в България.
Ако не те затруднява би ли ми казала как точно е редът - към кого да се обърнем за тези изследвания, как става изпращането на кръв, колко струва всичко с транспортните разходи и след колко време излизат резултатите?
Освен това има едно изследване за хроматина на сперматозоидите, който трябва да е над 30% на стабилните ( % на сперматозоиди със стабилна хроматинова структура от всички сперматозоиди с добра подвижност и морфология). Досега не се е правило в България. В Плевен още чакат апаратурата, а тия дни ще пиша до МЦ "Репродуктивно здраве" дали вече го правят - чакаха реактиви.
Мисля и него да направим - то дава оценка за ДНК на сперматозоидите. Лошото при това изследване е, че конкретната проба еякулат се унищожава от реактива. Изследването се казва SCSA- Sperm Chroma Structure Assay.
Благодаря ти и ти желая много късмет. Няма да се отчайваме - просто при някои се оказа, че ще ни е по-трудно, но това ще ни направи по-силни хора и по-добри майки :)
*

    Наталия

Въпрос към Перла
« Отговор #16 -: Юни 14, 2005, 00:21:23 am »
Сигнус, тези изследвания ние с мъжа ми решихме да направим, без конкретна препоръка. Четохме в няколко статии и преписахме от там наименованията. После отидохме в лабораторията Биомед и казахме, че искаме да ги направим. Попаднахме на много некомпетентни хора, които не ги бяха чували, дори ни се присмяха. Тогава мъжът ми поиска справочникът-списък на изследвания, които се правят, намерихме ги там записани и им ги показахме. Те казаха, че ще изпратят факс до Германия да питат дали се правят. Получи се потвърждение. Взеха кръв, която те си поемат ангажимента да транспортират, резултатите се връщат във факс-копие. Едното изследване се върна от Германия за една седмица. Другото за 2 месеца. Третото беше нещо изпортено /не трябвало да се вземе кръв, както те я вземат, а по друг начин/, та го правихме пак, безплатно разбира се.  Впрочем, сега си спомних, че дори антиспермалните и антиовариалните ги правиха в Германия. Цените бяха умерени..примерно 35-45 лева за всяко.
Непременно направи в България изследване за тези NK-клетки. Четох на няколко места /включително в една от статиите в "Зачатие"/, че при някои случаи на неуспешно ин витро, били извън норма. Моите NK-клетки бяха ПОД нормата. Позвъних на д-р Конова. Тя е наистина чудесен човек. С много топло отношение по телефона ми обясни, че това нямало никакво значение, проблемът бил ако са повишени нивата, а не понижени.
Така както съм ги описала изследванията, виждаш ли дали нещо сме пропуснали.
*
Въпрос към Перла
« Отговор #17 -: Юни 14, 2005, 00:36:45 am »
Натали, мерси за подробното описание.
Сигурна ли си, че тези NK-клетки се правят в България, защото по последни разговори с момичетата разбирам, че май за САЩ се говори - освен да сме се разминали с обясненията и да става въпрос за друго изследване? Какво ти каза д-р Конова - прави ли се тук или да й напиша едно писмо аз? Най-вероятно това изследване ще трябва да го направя.
Къде се намира тази лаборатория Биомед? Някакви координати, сайт?
Сега гледам в списъка май не съм направила и антинуклеарни антитела (ANA). Почва да ме боли глава вече като се замисля само, още и за кариотип не съм си пуснала кръв а то е едно чакане там.
Ох, дано всичко това да приключи скоро. Наистина започнах да се уморявам. Какви са тези циркулиращи ембриотоксини? Ето тук намерих един материал, но нещо ми е много високо нивото му
http://haveababy.com/infert/ivffailgqe.asp Да не би да са тези описани в точка 3 непосредствено след NK (Natural Killer cells)?
*

    Наталия

Въпрос към Перла
« Отговор #18 -: Юни 14, 2005, 01:15:40 am »
Сигнус, точното име е NK(CD 56+) клетки и информация за тях има в статията "Имунодиагностична оценка на репродуктивната недостатъчност". Статията е в "Зачатие", не мога да ти я прехвърля тук, защото съм малко неука компютърно. Отиди на търсачката в Портала, кликни "NK-клетки" и ще ти излезе статията. Лабораторията е "БИОМЕД" - София, ул."Позитано" № 24, телефони : 02/986 66 76, 02/986-38-64,02/988-17-36. Има и няколко провинциални клона. Питай в Централата къде са. И един съвет : на лаборантките не казвай какво изследване искаш, а им го показвай в техния си справочник КАК ТОЧНО Е НАПИСАНО, защото може да стане объркване.
И друг съвет : не се хвърляй да правиш изследвания на своя глава. Доколкото аз схванах от всичко прочетено по репрод.имунологичния въпрос, ако еди какво си ти е в норма, другото не може да е извън. Нещата са взаимносвързани. Така че питай Конова при наличните резултати, нужно ли е въобще да правиш и нови изследвания, при положение, че изходът е ясен.
*
Въпрос към Перла
« Отговор #19 -: Юни 14, 2005, 01:23:07 am »
Здрасти пак Натали  :) Мерси :)
Понеже ме хвана параноята и се разрових из нета и междувременно написах и запитването до д-р Конова, сега ще почакам докато ми отговори. Нат, аз всички останали съм ги направила - ТАТ, МАТ, антифосфолипидни, Фактор Лайден и т. н. - целия пакет в Плевен. Антиовариални и антиспермални няма смисъл, защото правим ИКСИ.
Тези NK-клетки ли ги има в списъка на Биомед? А имаш ли на файл този списък от изследвания в Германия, който сте занесли в лабораторията?
Другото, което ме притеснява е, че вече се записах за процедура след няколко месеца и може да не стигне времето да направя всичко  :?
Поздрави и Лека нощ  :)  До утре