0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Въпрос към Перла
« Отговор #20 -: Юни 14, 2005, 11:36:37 am »
Цитат на: Наталия
Лабораторията е "БИОМЕД" - София, ул."Позитано" № 24, телефони : 02/986 66 76, 02/986-38-64,02/988-17-36. Има и няколко провинциални клона.


само да коригирам - лабораторията е БОДИМЕД, не БИОМЕД.
www.bodimed.com
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Наталия

Въпрос към Перла
« Отговор #21 -: Юни 15, 2005, 11:39:51 am »
Да, БОДИМЕД е името.
Сигнус, пиши какво ти каза д-р Конова.
Но от друга страна, спри да се притесняваш за имунологичните изследвания. Надали при теб е такъв проблемът, все пак само два пъти не си успяла при ин витро. В действителността съществуват милиарди генетични комбинации, от тях половината, тоест също милиарди са неперспективни; вашите яйцеклетки и сперматозиоди просто не са "сглобили" нужния генетичен код, като ембиончетата са попаднали в злополучната половина.Гаден късмет !!...или пък закономерност - та нали почти няма фертилна двойка, която да стигне до забременяване от първия - до шестия път. Аз така разсъждавам. Номерът е да се опитва и опитва и в крайна сметка все някога ще се нацели вярната комбинация.
Не разбрах какви процедури след няколко месеца сте планирали?
*
Въпрос към Перла
« Отговор #22 -: Юни 15, 2005, 12:50:53 pm »
Здравей Натали,
Благодаря ти, че ми напомни да си отворя пощата, д-р Конова ми е отговорила на въпросите от онзи ден - изследват в Плевен NK-клетки, така че ме чака още едно пътуване до там (Missy, мисли за кръчма  :wink: ). Не са ми пуснали антинуклеарни антитела, защото от проведения разговор не са ми открили показания за тяхното изследване.
Натали, дано просто е така, както го обясняваш - лош късмет просто и в поне един от следващите пъти да провърви. Но последните дни чета сайта на Шер институт по Репродуктивна медицина (САЩ), където работи д-р Румен Русев и има огромен материал в няколко части, в който се обясняват причините за неуспешните ин витро /ИКСИ процедури. В момента сме се заели с jam, wa_wa, StefiZ и Meli да го превеждаме и се надявам до месец да го публикуваме целия в сайта на български език. Причините може да са толкова много, че колкото повече чета, все повече си мисля, че никога няма да забременея.
Това са причини свързани с качеството на гаметите, възрастта на партньорите,  на тяхното ДНК и виталност, жизненост на ембрионите, на рецептивността на маточната лигавица, контура на маточната кухина, дебелината на ендометриума, имунологични причини,  - антифосфолипидни антитела, NK-клетки, ТАТ, МАТ, хормонално състояние, вида на стимулацията, други фактори и ... ще го публикуваме като се преведе.
И аз се успокоявам с това, че шанса в природата е 25 % за нормално зачеване на цикъл и дори при тези всички безкрайни условности ми се струва, че дори е много голям (леле а аз си мислех че хоп спираш да се пазиш и то ще стане). Обаче при АРТ броя на стимулациите на яйчниците е ограничен и няма гаранция дали те ще дават всеки път адекватен отговор, отделно финансовите разходи и времеви ресурс не са неограничени.
Дано уцелим вярната комбинация, Натали!  Процедурата, която ще правя след месеци е 3-то ИКСИ. Няма да казвам, че се надявам, че ще е успешно, защото на нищо не се надявам вече.
Като преведем материалите мисля да направим един подробен списък с изследвания, които се правят след неуспешни ин витро процедури, както и къде в БГ се правят и ако не в коя държава. Обнадеждаващо е, че вече почти всичко се прави или ще се прави и тук.