0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #20 -: Март 21, 2007, 13:46:10 pm »
Не познавам този лекар и разбирам, че някои от вас го защитават след като са доволни от него, но е добре да се поставите на мястото на разочарования пациент. Вярно е, че всеки сам си избира лекаря при когото да ходи, но за съжаление не са много тези, които наистина си разбират от работата, още повече когато не става дума за София. Разбираемо е да проявявате толерантност към натоварения му график, но професионализмът се изразява и в това, да имаш адекватно поведение спрямо служебното си положение-независимо от личното настроение! Представете си зъболекарят да ви извади здрав зъб, само защото е бил невнимателе поради лични проблеми, например.
Че няма да се женят за въпросния Александров е ясно, но кажете ми как да се довериш на някого, който не предизвиква усещане за сигурност и не дава надежда!
*
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #21 -: Март 21, 2007, 14:23:45 pm »
Не познавам този лекар и разбирам,..... Вярно е, че всеки сам си избира лекаря при когото да ходи, но за съжаление не са много тези, които наистина си разбират от работата, още повече когато не става дума за София.
Аз много искам когато става дума за лекар, при когото ти не ходиш, още повече , да изказваш мнение, защото ей така стават недоразуменията между потребителите в този форум.
Много се радвам, че си от София и имате много добри лекари, няма да кажа нищо за тях, защото не съм им пациентка :D
Александров си разбира от работата и затова ще заставам зад него, след всяко такова изказване.

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
*
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #22 -: Март 21, 2007, 16:49:51 pm »
За да не спамим темата само ще кажа съвсем на кратко, че никъде не съм дала мнение за въпросния лекар, а за принципното отношение на лекарит към пациентите. Това се отнася и за софийските ;)
*
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #23 -: Март 21, 2007, 17:40:19 pm »
Здравейте момичета,
Послушах ви и изпратих мъжа си при Александров - всъщност ходихме заедно. Това е най-лошата консултация, която някога съм получавала. Започвам да се чудя дали не му е било ден или просто винаги е толкова ужасен. Когато влязохме в кабинета само сумтеше, дъвчеше дъвка, като приживно животно, беше седнал, крастосал крака и ни гледаше клатейки се на стола а ние го гледахме отгоре, като наказани с изпълнени с надежда очи. И знаете ли, единственото което ни каза е да отидем в клиниката на АГ и да търсим него за да си направим спермограмата там, защото другите места не били сигурни. Гледаше ни адски гадно и с такава насмешка - Идеше ми да му фрасна един. :balk_149: Тоя човек вместо да ни обясни как трябва да постъпим - какво да изследваме той ни каза, 4е след като направим спермограмата и ако тя е лоша нищо не може да се направи. Аз му казах че съм чела форумите и доста мъже се лекуват и той като взе да плюе по всички тук - че били псевдо лечителки - много компетентни и.т.н и че ако вярваме на всички глупости които се пишат  в този форум значи сме мнго зле. Та така мина. такова отношение никога не съм срещала от страна на лекар. А само като си помисля вие колко го хвалите....
Като излязахме от кабинета и мъжа ми каза "Аз ще отида до София, но при този шарлатанин и грубиян спермограма няма да си направя"
Е момичета, искате ли да знаете моето мнение - За да лекуваш, трябва да си съпричастен с проблемите на хората и да ги уважаваш - не да им се присмиваш и обезкуражаваш, както Александров направи с нас".
Благодаря че ме изслушахте!

  Байче, можеш да имаш доверие на Александров. Той изглежда несериозен и странен, погледът му е насмешлив, но тй просто е такъв.Преценява нещата от половин дума. Спермограмите, които прави, са достоверни.Мъжът ми при първия преглед беше много разочарован, аз бях скептична. Но всичко, което каза, се оказа вярно. Професор Нанов ни лекува с провирон- влоши се резултатът / Александров каза веднага да го спираме, но не му повярвахме/. Кацаров ни предписа прегнил- стана още по-лошо.Спермограмите са правени в софийски клиники по стерилитет, така че са също достоверни. Пием разни добавки, бърканици, но подобрение няма. Само дето бяхме за инсеминация, а сега съм в процедура за ИКСИ. Наистина при някои мъже има известно подобрение, но общо взето мъжкият фактор е много труден и съжалявам че загубихме толкова време/а и пари/ да се опитваме да го лекуваме.Четох, че след лечение на мъжки фактор се наблюдава известно подобрение на показателите, но за съжаление процентно увеличение на забременяванията не се наблюдава. Не знам доколко е вярна тази статистика.Но ако наистина не можеш да му се довериш, отиди при друг. Желая ти мъжлето ти бързо да се повлияе от лечението, което ще предприемете!Успех!
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #24 -: Март 23, 2007, 14:19:07 pm »
Благодаря Ви момичета,
Аз изказах лични впечатления. Може наистина лекаря да е добър, но всички вие сте се сблъсквали с подобни проблеми и когато човек за когото сте слушали толкова много хубави неща ви говори по този начин без никаква тактичност е направо убийство за пациента. Може би аз съм очаквала да чуя просто нещо добро, а не, че едва ли не никой не може да ни помогне". Та ние сме толкова млади и с толкова любов се опитваме да създадем едно човече... Наистина е тежко. Може да дойде момента, в който отново ще ми се наложа да отида при Александров с молба за помощ, но не бих искала никой да ми отнема и последната капка останала в мен надежда, защото много боли.
Зная, че е по добре истината да се казва, но да се казва по начин, който да бъде по тактичен и поне пациента да бъде предразположен. Не зная. Бях много афектирана от случката и много плаках после. Може би ще се допитаме до поне още 2- 3 мнения от специалисти. Но аз няма да се откажа да се боря, защото вярвам че има надежда. Желая на Всички ви Успех и радост!!! :wave:
*

    Жужка

  • ****
  • 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #25 -: Март 23, 2007, 14:47:18 pm »
Може би ще се допитаме до поне още 2- 3 мнения от специалисти. Но аз няма да се откажа да се боря, защото вярвам че има надежда. Желая на Всички ви Успех и радост!!! :wave:

Задължително търсете още още мнения, байче! Преди да се доверим изцяло на Александров пообиколихме половин България.
Няма да се отчайвате!!! Забрянавам :D!
Успех!
Мога, стига да искам.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #26 -: Март 23, 2007, 15:10:08 pm »
Lilit, не съм съгласна с теб- има голям процент семейства при които след ПОДХОДЯЩОТО лечение се постига забременяване- дали чрез АРТ или нормално, в зависимост от изходното състояние. Това, че при вас не се е получило, не означава че няма да се получи при други- просто не сте намерили вашето адекватно лечение. Много харесах едни думи на Кацаров, когато имахме консултация при  него- не е важна статистиката /разбирай стойности на спермограмата/, успеха от дадено лечение е успешна бременност със здраво дете. Пожелавам на всички вас не да се оправят резултатите, а да постигнете това за което се борите- детенце. И мислете позитивно- това също е фактор.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #27 -: Март 23, 2007, 15:27:27 pm »
Абе тук за Кателия Александров ли говорите - да не е някой друг Александров?

Аз не съм се срещал с него в кабинета му, но на ДРЗ се видяхме и ми се стори доста благ и отзивчив човек? :balk_160:
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #28 -: Март 23, 2007, 16:28:21 pm »
Да за същия доктор говорим.  Всички казват, че е добър - аз не твърдя, че е лош специалист, тъй като не съм била на лечение при него... и не мога да коментирам неговия професионализъм. Споделих личните си впечатления и чувството, което изпитах при срещата си с него, а също така как протече нашата среща. Това е !!! Всеки има право на избор, както казаха момичетата.
*
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #29 -: Март 23, 2007, 17:25:07 pm »
Наясно ли си с вичко което пишеш тук?
Все пак всеки си избира доктора при когото да ходи и да вярва!!!
Не мисля, че трябва да си крайна след само едно единствено посещение.
Това е мое мнение.
Успех.


Не можете да говорите така на момичето! Възможно е наистина на док. да не му е било ден и аз имам добри впечатления от него, но може държанието му наистина да е било неприемливо. Всеки има такива дни, но в тогава той би трябвало да си остане в къщи, а не да разстройва хората и да пренася отрицателната си енергия върху тях. Да, вярно е че усмивката му е малко сякаш иронична, но той просто така се усмихва. В този форум има една тенденция да се прехвалват много дадени доктори и нико и дума не може да каже за тях, а има други заклеймени и ако ще и на половин България бебета да са направили, пак ще са лоши. Щом съпругът ти обаче не се е почувствал добре, да отиде на друго място, щом като не се чувства сигурен, не настоявай. После винаги ние излизаме виновни, мъжете са малко глезанчовци. И дерзайте! Слушайте сърцето си и Бог ще ви покаже правилният доктор и верният път за вас.


*

    Жужка

  • ****
  • 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #30 -: Март 24, 2007, 06:50:15 am »
Абе тук за Кателия Александров ли говорите - да не е някой друг Александров?

Аз не съм се срещал с него в кабинета му, но на ДРЗ се видяхме и ми се стори доста благ и отзивчив човек? :balk_160:
В повечето време си е точно такъв. Пък в крайна сметка хора сме - на едни е симпатичен (като на мен) пък други се дразнят понякога от него.
Мога, стига да искам.
*
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #31 -: Март 24, 2007, 09:39:13 am »
zina_z всеки има мнение!!!
Това е моето и никой не може да го промени,ни най-малко ти!
Във Варна по-достоверни спермограми от на д-р Александров незнам да има.
И пак казвам това е мое мнение и то от опит!
Желая на всички успех!

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #32 -: Март 24, 2007, 11:45:18 am »
Доктор АЛЕКСАНДРОВ  е човек на който може да се има доверие.И на мен ми каза неща за, които след като се прибрах вкъщи плаках.Просто търсих обяснения на въпроси, на които   предния доктор когото посещавах не можеше да ми ги даде.Получих при доктор АЛЕКСАНДРОВ ТЕЗИ ОТГОВОРИ с един преглед за което само мога да му благадаря.Просто казва истината в очите.На някой ако не му изнася просто да не го посещава.
Мое ангелче винаги ще те обичам!
embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=eva&year=2010&month=7&day=14&babycount=1"
*
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #33 -: Март 24, 2007, 15:30:57 pm »
Alkata, така както ти си имаш мнение, така и другите си имат свое. И защо твоето трябва да е меродавно? Аз нямам намерение да ти променям мнението, ни най-малко съм имала такова намерение, за разлика от много други хора тук. Това е форум, всеки има право да изложи впечатления, това че те не съвпадата с твоите - ами такъв е живота. Руснакът е казал " На вкус и на цвет, товарищи нет".


*
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #34 -: Март 25, 2007, 21:40:19 pm »
той ни каза, 4е след ка
то направим спермограмата и ако тя е лоша нищо не може да се направи.
Момичето с право е недоволна,стига сте я нападали.Един съвет от мен-бягай далеч от него.Все едно да отидеш за операция от херния и д-ра да ти каже че не е способен да направи операцията но вие да настоявате той да ви оперира. /Във Варна по-достоверни спермограми от на д-р Александров незнам да има/-извинявайте,но това не го прави специалист в лечението на мъжкия фактор нали ? Нека всеки да си гледа негова специалност а не да се пище специалист по всичко и да плюе колегите си,защото от това само може да си направите извода що за стока е дори без да сте го виждали.Или и той както повечето 'специалисти'иска да ви вземе парите за арт,без да се положат усилия за лечение на мъжкия фактор.Какво значи  'по-достоверни спермограми от на д-р Александров'-откъда сте сигурни наясно ли сте че в една и съща клиника може и 5 спермограми през 5 дни да направите и 5-те да са различни и нима не са достоверни? В страната на много места правят достоверни спермограми.Ето защо той може да е специалист в арт,но не и в лечение на мъжкия фактор,поради което не обвинявайте момичето то много добре го е преценила.Пък и какъв е този д-р с такова отношение към пациентите си? Що за човечност?Една от точките в Хипократовата клетва гласи,че ако не можеш да помогнеш,недей да вредиш т.е.не да ти казва,че е нелечимо и да те срине психически,а да си признае,че не е от неговата компетентност.Така,че бягай далеч от него.
*
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #35 -: Март 26, 2007, 10:16:31 am »
Все едно да отидеш за операция от херния и д-ра да ти каже че не е способен да направи операцията но вие да настоявате той да ви оперира.

Изобщо сравнението ти не е удачно!
Момичето с право е недоволна,стига сте я нападали.Един съвет от мен-бягай далеч от него.
От постинга ти става ясно, че нито си виждала този лекар, нито го познаваш като такъв. И давайки подобен съвет, на базата на горното, че не познаваш този лекар, е меко казано несериозно.
Нека всеки да си гледа негова специалност а не да се пище специалист по всичко и да плюе колегите си,защото от това само може да си направите извода що за стока е дори без да сте го виждали.
Не, Не можеш да си направиш, заради горното, извода "що за стока е без дори да сте го виждали"
Звучи тъпо и глупаво това, че само заради думите на един човек и то написани във виртуалното пространство, ти ще си направиш ИЗВОД за трети.
Или и той както повечето 'специалисти'иска да ви вземе парите за арт,без да се положат усилия за лечение на мъжкия фактор.
И това не е истина, от личен опит знам!!!
Пък и какъв е този д-р с такова отношение към пациентите си? Що за човечност?Една от точките в Хипократовата клетва гласи,че ако не можеш да помогнеш,недей да вредиш т.е.не да ти казва,че е нелечимо и да те срине психически,а да си признае,че не е от неговата компетентност.Така,че бягай далеч от него.
Да заявиш своята позиция без да събуждаш защитите на другия човек, да кажеш как ти възприемаш нещата, а не какво другите трябва или не трябва да правят е нещо много ценно и е едно от уменията, към които трябва да се стремим, умение за отстояване на собствената личност, без да нараняваме другите. И аз мисля, че то е много конструктивно в общуването ни с другите!
*
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #36 -: Март 26, 2007, 16:58:51 pm »
И в крайна сметка как помогнахте на момичето?! Не виждам смисъл от нападки и язвителен тон. Имам чувството, че някои хора влизат във форума, само за да си изкарват гнева от живота върху другите. Каква полза като някой се вкопчи със зъби и нокти в правотата на своето мнение, след като така или иначе всички сме различни, възприемаме живота различно и е нормално това да се отнася и за мненията ни... Дотук виждам повече спорове, отколкото подкрепа.От която всички тук имаме нужда!
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #37 -: Април 01, 2007, 11:20:35 am »
Ще се включа и аз. Прави сте всички. Д-ра го познавам лично и мисля, че е добър лекар. Има ужасно много пациенти и понякога може и да е по-рязък от нормалното.Правих 2 опита във Варна. Оправдавам го, защото е под страхотно напрежение и направо се чудя как издържа...Другото, което си мисля, че на вас не ви харесва-отношението е вследствие на силната преумора и вероятно е доста изнервен. Наистина е много неприятно да ти отнемат и последната надежда, но въпреки всичко нещата се случват, така че потърсете и други специалисти. Мъжкия стерилитет донякъде е лечим. Ние също сме с мъжки фактор и в началото нормокинетичните бяха 20%, слабо подвижни 10% и неподвижни 70%. Сега нещата са доста подобрени, въпреки че има проблеми още, но с такава процедура има вероятност да стане. Аз вярвам, че ще успеем, освен ако не изникне още нещо, защото при моя съпруг преживяемастта е 3% при норма 50%. Имало някакво изследване още-днк изседване на самите сперматозоиди, което не сме направили. Незнам ще видя дали да го правим, но всичко е свързано и с пари, а те всичките ни заминават за изследвания и процедури..
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #38 -: Април 01, 2007, 11:40:57 am »
След срещата с добрия лекар пациентът трябва да се чувства по-добре отколкото в началото на разговора. Нека се абстрахираме от конкретния лекар и неговия подход и да се концентрираме върху основната тема - а тя е при такава спермограма какво може да се направи.

Мъжкият стерилитет е лечим в много голям процент. Поддържането на обратното становище означава или неграмотност, или комерсиалност. За да се премине към лечение, трябва да се направи първо добра диагноза, т.е. да се проведат прегледи и изследвания, за да се открие причината за влошената сперматогенеза. Има причини, които не подлежат на лечение, примерно микроделеции на У хромозомата. Има други, които подлежат на оперативно лечение, примерно варикоцеле, или на консервативно лечение, примерно пролактином. Само от спермограмите не могат да се направят генерални изводи има ли смисъл от лечение или не. Гинеколозите не са подходящите специалисти за мъжки стерилитет.

Колкото до форума, можеш да прочетеш дневниците на няколко двойки, които са били с мъжки фактор  и след адекватно лечение са постигнали естествено забременяване и раждане на здраво дете. Не се отчайвай, чети и се образовай, в това е истината. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Моля за помощ - Що за спермограма е това?
« Отговор #39 -: Април 01, 2007, 11:42:28 am »
Абсолютно съм съгласна с написаното от Tutto. Д-р Александров безспорно е от НАЙ-ДОБРИТЕ специалисти по асистирана репродукция. Иска ми се някоя от вас да се опита само за една седмица да работи работа еквивалентна на неговата като отговорност, прецизност, непрекъснат стрес, без почивен ден и смея да твърдя, че приема всеки пациент индивидуално, съпреживява всичко и дава всичко от себе си. Като се започне от диагностика, ендоскопска хирургия, асистирана репродукция и всичко, свързано с лечението на стерилитета. Е, не знам има ли жив човек, който при тези условия да намери време и сили да се усмихва на всички да раздува излишни приказки. Човекът си казва всичко, перфекционист е и не дава излишни надежди в общия случай. Макар, че аз с ушите си съм чувала няколко пъти да ми казва, че безнадежден случай няма - има ли сперматозоиди  е възможно и спонтанно забременяване дори без АРТ. Вече друг въпрос е каква е вероятността това да се случи.
Аз съвет не искам да давам, защото тук сме големи и интелигентни хора. Не знам как говори с мъжете ви, но моят мъж се срещна с него няколко месеца преди мен дори и беше изключително доволен от разговора си с доктора - каза - ето това е стабилен доктор, няма излишни раздувки и празни приказки, казва всичко директно, точно и ясно. Аз бих потърсила второ и трето мнение и пак бих се върнала при него, при аналогична ситуация. По принцип не очаквам от лекарите повече от това, за което отивам при тях, но при Мели и д-р Александров съм получила повече информация от всички лекари, които съм посетила в БГ взети заедно, а уверявам те, не е малък броя им.
Успокой се, размисли, имате големи шансове и не се отчайвай!
Успех ти пожелавам от сърце!
« Последна редакция: Април 01, 2007, 11:46:01 am от cygnus »