0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #100 -: Януари 22, 2010, 15:26:40 pm »
... Colitis ulcerosa)
Моля те дай повече информация с какво заболяване точно си,

Това, дето съм го подчертала в синьо, Улзерозен Колит на прост български :D За книгата и аз не знам какво да ти кажа, аз пък не знам немски и нямам представа на немски има ли хубава информация, може би мацките в Германия могат да помогнат нещо? На бг не съм срещала нищо преведено. Ако искаш, мога да ти помогна за някакви пасажи в превода.

Теодор, как стигнахме до АИ - ами като години наред се скъсах да се изследвах и отхвърлихме всякакви други причини за неизяснения стерилитет и след като други терапии за предполагаем имунологичен стерилитет (преднизолон, имуновенин), не дадоха резултат.

Peaches, и аз все това казвам, че трябват тия изследвания. Ние с мъжа ми пък се оказахме хаплоидентични, 50% съвпадение точно :lol: То даже по теорията на американците по-подходяща би била имунизацията с материал от донор, но д-р Райхел ни каза, че смята, че и така ще постигнем резултат, имала такива двойки и при тях се получило, ето че се получи и при нас. Ако се ползва донор е доста по-сложно.
« Последна редакция: Януари 22, 2010, 15:30:07 pm от FreshBreeze »
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #101 -: Януари 22, 2010, 19:31:57 pm »
Цитат
Това, дето съм го подчертала в синьо, Улзерозен Колит на прост български :D За книгата и аз не знам какво да ти кажа, аз пък не знам немски и нямам представа на немски има ли хубава информация, може би мацките в Германия могат да помогнат нещо? На бг не съм срещала нищо преведено. Ако искаш, мога да ти помогна за някакви пасажи в превода
FreshBreeze, извинявай, проспала съм синьото оцветяване явно :oops: Колкто до книгата, няма немски превод, но в амазон я има за около 15 евро на английски и мисля да си я купя, пък ако видя зор ще сканирам пасажи с молба за превод.  :book:
« Последна редакция: Януари 22, 2010, 19:34:26 pm от di-ch »
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #102 -: Януари 22, 2010, 20:03:12 pm »
FreshBreeze, точно за това питам. И ние вече 8 години се мъкнем по лекари и какви ле ни изследвания не са ми правили. До сега нямам поставена диагноза. Вливали са ми и интралипид. Имам три положителни теста. Но нищо не стана. Никой доктор не ми е предлагал до сега активна имунизация. И затова искам да разбера повече, защото доколкото виждам трябва да се направят доста скъпи изследвания, но те май не са достатъчен критерий. Необходимо ли е да се съветвам с имунолог предварително?
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #103 -: Януари 27, 2010, 20:26:13 pm »
Колкто до книгата, няма немски превод, но в амазон я има за около 15 евро на английски и мисля да си я купя, пък ако видя зор ще сканирам пасажи с молба за превод.  :book:

Абсолютно, насреща съм. Аз по принцип я имам книгата, но снимана, така че може направо да не сканираш, а да кажеш кой пасаж на коя страница и ще помагам :D

Теодор, разбирам те. Аз съм писала тук как се случи при мен, всъщност ми се обади Албена от форума, която живее в Германия и тъкмо беше бременна след АИ след още по-дълъг стерилитет и повече опити от нас, да сподели своя опит и така се запалих. В бг не виждам кой лекар ще ти го препоръча.
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #104 -: Февруари 06, 2010, 15:55:13 pm »
FreshBreeze, писах на Албена в Гърция, получих отговор и сега се разколебах. Пак ме обхвана паника. Дай съвет.
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #105 -: Февруари 15, 2010, 23:47:01 pm »
FreshBreeze, писах на Албена в Гърция, получих отговор и сега се разколебах. Пак ме обхвана паника. Дай съвет.


Ехоооо, Албена в Германия, не в Гърция :D, така ти е писала Фреши,
Аз съм въпросната Албена. Не е едно магаре Марко :D Шегувам се.

Потърси моята невероятна история, от 2007, ще ти стане по ясно, а и може да се намери доста инфо из нета за АИ, мисля.
Ако мога да помогна - насреща съм.
Поздрави

*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #106 -: Февруари 16, 2010, 10:38:12 am »
Да уточня, става въпрос за Албена, която работи в клиниката в Гърция. Просто имената съвпадат. Много бих се радвала и от теб да имам информация. Мисля че би била полезна за всички. Прочетох доста за АИ. На мен ми се струва, че информацията на български е малко. Може би в чуждите сайтове има повече. Прочетох и твоята история. Вчера бях в София за кросмач тест. До края на седмицата ще получа резултата. Разбрах, че независимо от него е хубаво да се направи АИ.
Сигурно като излезнат резултатите ще имам въпроси и ще се радвам да помагаш.
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #107 -: Април 07, 2010, 15:16:04 pm »
Аз също мисля да пробвам АИ.
 Имам два ранни спонтанни аборта, правих генетични и имунонлогични изследвания. От там излязоха НК клетките - 21% . Забременяване нямам от година и два месеца. Правих също три инсеминации - неуспешни. Затова се насочих към АИ.

Писахме имейл на Др. Райхел (клиниката  в Хайделберг).
Искам само да питам, тъй като живеем в Холандия и тук няма частни клиники, които могат да ни направят Хла- типизиране и кросмач  някой знае ли дали можем тези изследвания да направим в Германия и колко ще струват?
 Може би Албенчето ще се включи.  :)
Другият вариант е да ги направим в Александровска болница в София.
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #108 -: Април 08, 2010, 20:40:32 pm »
Аз също се занимавам с АИ. И доколкото разбрах в Германия доктор Райхел прави всичко възможни изследвания. Даже на сайта им е написано, че трябва да се остане до 6 седмици, ако правиш при тях изследванията. Не знам колко струват в Германия изследванията. Тук в България са доста скъпи. Но първо чакай да ти отговори Райхел, защото тя решава дали ставаш за активна имунизация или не.
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #109 -: Април 09, 2010, 21:06:27 pm »
 Момичета, а до колко време получавате отговор по мейла от д-р Райхел ? Аз също смятам да й пиша и искам да се ориентирам в какъв срок приблизително да очаквам отговор. Моля пишете ми дали при посещение на клиниката в Германия и наличие на ХЛА тестове направени в България, е необходим по-продължителен престой в Германия ? А също и дали цената на АИ в Германия (520 Евро) е само за еднократно АИ или е и за второто, което се прави 4 седмици след първото ?

 Също бих искала да дадете контакти и на Албена от Солун, за да имам алтернатива и повече информация.

 От всичко изчетено оставам с впечатление, че е най-добре АИ да се направи в Германия, но пък по-евтино ще излезе в Солун, а най-достъпно в клиниката на братя Тодорови. Сериозна дилема.
 Моите НК клетки са в норма и са правени 8 дена след трансфер, а както прочетох по-горе, Фрешчето е писала, че при опит за имплантация НК се повишават най-много. Това също ми стана интересно. Не зная дали съм подходяща за АИ, нямала съм аборти, нямам и завишени НК клетки, но се чудя с какво да си помогна при положение, че никаква причина не се установява.
 Поздрави и успех на всички !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #110 -: Април 09, 2010, 21:23:21 pm »
Кроуче, непременно ще пиша веднага щом получа отговор от др. Райхел.
Ние още миналата година й писахме и тя ни прати един въпросник. Попълнихме го но така и не го изпратихме, разколебахме се нещо.
Сега обаче  няма отказване ще действаме по плана. :D
Преди три дни открих въпросника в компютъра ми, попълнихме го и го изпратихме. Сега чакаме отговор.
Помня че предния път когато й писахме за първи път отговора са забави около две седмици .Може би и сега ще е така.
Иначе четох че активната имунизация в Германия я правят два пъти - поставят две подкожни инжекции в рамките на две до четири седмици между тях.
Като после мисля че след четири седмици (не съм сигурна за времето) вземат кръв от съпругата за да видят дали са изработени антителата.
А пък за цената на процедурата мисля че е 520 евро и за двете инжекции.
Аз сега обаче се чудя  къде можем да правим Хла- типизиране и кросмач.  Четох  че май само в София ги правят в Александровска болница.
Мисля си дали няма да ги правят в Терапията във Варна (там правят бъбречни трансплантации). При тези операции задължително се изисква Хла- типизиране и кросмач.
Може би ще може да ги направим във Варна (аз съм от Варна).Възможно е също да взимат кръв за тези изследвания във Варна и да я пращат до Александровска в София. Това няма значение, важното е да спестим време и пари.
Ако някой има инф-ия ще съм му много признателна ако сподели.
« Последна редакция: Април 09, 2010, 21:25:08 pm от Melody01 »
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #111 -: Април 10, 2010, 09:31:26 am »
 Мелъди, аз пусках НК, АФА и тромбофилия в Терапията (Варна) при д-р Константинова. Тя изпрати кръвта за изследване в Плевен и София. Сега в понеделник съм на консултация при нея и съм намислила да я питам за АИ, ХЛА типизиране и крос мач. Непременно ще я попитам дали има начин да ги направя тук (последните две), а ако не правят тук, дали може да изпратим отново кръвта по куриер. Ще разпита и за цени. После ще пиша.
 Този въпросник, за който казваш предполагам е пак на немски :( Аз не зная немски. За какви въпроси долу горе става въпрос ? С медицински термини или просто от сорта на години, брой бременности, аборти и подобни ?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #112 -: Април 10, 2010, 19:25:06 pm »
Оу, мила много ще се радвам ако питаш за цената на Хла- типизирането и кросмача.
Ще е много хубаво ако ги правят там. :D
 Така ще спестим време и пари.
Относно въпросника не се притеснявай на английски е. Аз също не разбирам немски.
С нея можем да комуникираме на английски.
Мога да ти пратя въпросника на имейл ако ми го пратиш.
Също ще се опитам на лични да го пратя, но не гарантирам че ще стане.
Въпросника представлява нещо такова : години, брой забременявания, брой ин-витро, икси процедури, инсеминации също.
 Има въпроси и относно това дали в твоето или на съпруга ти сем-во има диабетици, тромбози, емболии.
 Дали имате алергии, преливане на кръв, също дали имате автоимунни заболявания (множествена склероза, ревматизъм, лупус).
Дали имаш напpавена лапароскопия, хистероскопия, дали пушите, пиете (ако да какво кол-во). Това е в общи линии.
« Последна редакция: Април 10, 2010, 21:21:28 pm от Melody01 »
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #113 -: Април 10, 2010, 19:37:09 pm »
Гардже, и аз ще очаквам да споделиш за мнението на д-р Константинова.
Моите изследвания вече "остаряха" и не се очертава да ги подновявам, а и преди 1-2 год. д-р Константинова нищо не ми спомена за АИ.
Интересно какво ли мисли доц.Конова за АИ?Някой да е бил скоро при нея?


Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #114 -: Април 10, 2010, 23:41:21 pm »
Момичета:
1. АИ при Рейхел се прави двукратно. През 4 седмици.
Ние отидохме сутринта, източика значително количество кръв на мъжа ми :D, казаха ни след около 2 - 2,5 часа да се върнем, поставиха ми вече пеработените и извлечени лимфоцити в ръката и си тръгнахме. т. е. цялото удоволствие трае ок. 4 часа.
След 4 седмици повторихме същата процедура.
След ок. 3 седмици изпратихме кръв за да се установи резултата от АИ.
2. 520 евро струват двете процедури.
2. До преди 3 год. д-р Конова не се знимаваше с АИ. Сега - не знам.
3. До преди 2 год. ХЛА тип. и крос мач можеше да се направи само в имунологията на Александровска болница.
Поздрави и успех

*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #115 -: Април 11, 2010, 00:53:51 am »
 :D Албенче златна си !
Благодарим ти много за полезната и изчерпателна информация . :hug2:
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #116 -: Април 11, 2010, 03:28:21 am »

След ок. 3 седмици изпратихме кръв за да се установи резултата от АИ.


Какво точно изследват в този случай (за резултата)?

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #117 -: Април 11, 2010, 07:16:17 am »

След ок. 3 седмици изпратихме кръв за да се установи резултата от АИ.


Какво точно изследват в този случай (за резултата)?
И можем ли да изследваме "това" в БГ, за да не изпращаме кръв до Германия ?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #118 -: Април 11, 2010, 13:18:41 pm »
Предполагам, че става въпрос за крос мач теста. Обикновено след АИ се прави крос мач тест, за да се види дали жената е изградила антитела, тоест дали е положителен.
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #119 -: Април 11, 2010, 13:34:34 pm »
Предполагам, че става въпрос за крос мач теста. Обикновено след АИ се прави крос мач тест, за да се види дали жената е изградила антитела, тоест дали е положителен.
Да разбирам ли, че ако по начало крос мач теста е положителен, не се налага АИ ?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.