0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Сурогатна майка
« Отговор #100 -: Февруари 16, 2012, 19:14:39 pm »
Не Гери, разбира се че не се разчита на такова нещо. Самите вносители са напълно наясно, че безвъзмездно СМ няма, не е имало няма и да има (изкл. вероятността между сестри например). Работата е там, че ако в прав текст се каже, че това ще е възмездна услуга, огромна част от поддръжниците на СМ ще дадат заден ход и ще оттеглят подкрепата си. То се вижда и в тази тема - хора, които по принцип подкрепят СМ не подкрепят заплащането.
Затова се внася термина "разумни разходи" за да може да изчисти евентуални проблеми и нападки.

Проблемът е, че като оставиш такава дупка в закона, създаваш възможности за бъдещи проблеми на всички страни, но това е бЕл кахър за вносителите. Въпроса е да дадем правна уредба - колкото по-лоша, толкова по-добре, за да може всеки да си прави каквото си иска.
В очакване ....
Re: Сурогатна майка
« Отговор #101 -: Февруари 16, 2012, 19:17:22 pm »
Вижте какво е казала самата Калина Крумова в едно свое интервю:
Цитат
Една от основните критики на закона беше, че няма как да се избегне плащането под масата?

Комерсиализирането на закона е престъпление почти във всички страни, където има заместващо майчинство. Няма как да регулираме с нормативен акт това, което става под масата. Опитваме се да уредим това, което е над масата. В закона пише, че при желание семейството може да заплати на заместващата майка разходите при износването и раждането на бебето, тъй като тя няма да бъде работоспособна известно време. Ще има разходи и при раждането, както и след това – при възстановяването.
И още:
Цитат
Има ли таван на разходите?

В закона няма такъв, защото всяка бременност е различна – при една жена може да няма нито един проблем, но при друга да се наложат твърде много разходи при износването заради усложнения.
Все още има ли някой,който си мисли,че всичко ще е безвъзмездно?Аз дълбоко се съмнявам,че това ще е така.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Сурогатна майка
« Отговор #102 -: Февруари 16, 2012, 21:53:10 pm »
Често се случва напоследък да наблюдавам четене без разбиране.....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Сурогатна майка
« Отговор #103 -: Февруари 17, 2012, 15:48:50 pm »
Аз мисля, че в закона е предвидено да се заплати някаква сума, обезщетяваща сурогатната майка за това, че през време на бременността евентуално ще претърпи финансови загуби. Освен това все пак трябва да ходи и на лекар, за да се следи, да пие витамини/примерно/ или други лекарства. Тези й разходи е нормално да бъдат поети от биологичните родители. Но да се плаща някаква крупна сума, за мен е все едно да си купиш бебето. Може и да не съм права. От друга страна, безвъзмездността дава възможност значително да се отсеят кандидатките и да се сведат до разумни и отговорни хора, които наистина биха помогнали. Защото това е помощ, ако е платено - е работа. А и за пари всякакви хора са готови на всичко. Куцо и сакато ще тръгне да си продава утробата за едните пари. Пък дали ще се пази себе си и бебето /пушене, пиене, наркотици/, по време на бременността, Божа работа. Няма как да бъде следена, освен ако не живее у биологичните родители. Разбира се и при безвъзмездния вариант няма гаранция, но се предполага, че за без пари, жените, които биха се наели на това, ще са най-малкото отговорни и свестни. Не знам, може и да греша, това са моите разсъждения по темата. И тук говорим единствено и само за сурогация по медицински показания. Виж, ако някоя селебрити гърла реши да ползва сурогат, за да не си развали фигурата - да, бива да си плати за целта.
Колкото до благодарността - според мен, за жена, която би направила подобно нещо, радостта да помогне и да направи едно семейство щастливо е достатъчна награда, носеща удовлетворение. Сега, ако реципиента иска да плати някаква сума, просто така, защото е решил - това е друго. Но да се задължава със закон...не знам. Каква да е тая сума? Колко би поискал човек, за да роди дете? Колко струва едно бебе?
Удивена съм колко еднакво мислим. "Но да се плаща някаква крупна сума, за мен е все едно да си купиш бебето" - напълно подкрепям.
Жената, която говореше само за пари, не става за сурогатна майка според мен. Няма да се впускам в емоционални обяснения по темата, всичко вече беше казано. Смятам, че освен всички разходи по процедурата и самата бременност,които със сигурност ще се платят (наивно е да се допуска друго, даже смешно ми стана, като четох) заплащането омърсява този акт на доброволност. Който брои парите, които ще  изкара, за мен не е достоен да бъде сурогат. Може да съм крайна, но се наслушах достатъчно на лицемерни изказвания по всички телевизии на загрижените, чиито биологични деца спят в другата стая, а си позволяват да съдят останалите!
*
Re: Сурогатна майка
« Отговор #104 -: Февруари 25, 2012, 17:09:02 pm »
Колко да се плати? Хубаво е че законът не го е упоменал. Защото както знаем за едната страна дадена сума може да се види много висока а за другата прекалено ниска.
Ако е наистина прекалено висока ,няма да има търсене на СМ ,защото все пак всичко си има граница. Ако пък е ниска няма да има желаещи да станат СМ./ Изключвам близки и роднини./ За това е по добре страните да си се договорят . Така мисля аз. А разходите за издръжка те също не могат да се фиксират. Но ще се плаща според нуждите.
Re: Сурогатна майка
« Отговор #105 -: Февруари 27, 2012, 15:16:25 pm »
ИСКАМ ДА СТАНА СУРОГАТНА МАЙКА.ИСКАМ ДА ЗАРАДВАМ НЯКОЕ СЕМЕЙСТВО С ДЕТЕНЦЕ,КОЕТО ДА ОТГЛЕДАТ СЪС СЪЩАТА ЛЮБОВ С КАКВАТО АЗ ОТГЛЕДАХ МОИТЕ ДВЕ ПРЕКРАСНИ ДЕЦА.НА 38 ГОДИНИ СЪМ,ФИЗИЧЕСКИ И ПСИХИЧЕСКИ ЗДРАВА,С ДВЕ НОРМАЛНО ПРОТЕКЛИ БРЕМЕННОСТИ И ЕСТЕСТВЕНО РАЖДАНЕ.ДЕЦАТА МИ СА НА 17ГОД.И НА 6 ГОД.
АКО НЯКОЙ ПРОЯВИ ИНТЕРЕС,МОЛЯ ДА МИ ПИШЕ НА ЛИЧНИ.
*
Re: Сурогатна майка
« Отговор #106 -: Март 23, 2012, 13:10:26 pm »
това, че съпругът ви не е български гражданин не е пречка за осиновяване. Можете да осиновите съвсем спокойно тук в БГ, стига да искате разбира се.
В очакване ....
Re: Сурогатна майка
« Отговор #107 -: Март 23, 2012, 14:28:13 pm »
Da Fussii, mojem no triabva do go napravim po procedurata za mejdunarodno osinoviavane, koeto e neshto savsem razlichno ot osinoviavane kato balg.grajdanin.Nas balgarite, koito jiveem I b chujbina, po zakona za osinoviavane ni smiatat za chujdenci.

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Март 23, 2012, 14:52:01 pm от Елфи »
*
Re: Сурогатна майка
« Отговор #108 -: Март 23, 2012, 15:50:00 pm »
Танита имам претенциите да познавам доста добре процедурата по осиновяване. Ако имате обичайно местожителство в бг , осиновявате по националното законодателство.
В очакване ....
Re: Сурогатна майка
« Отговор #109 -: Март 23, 2012, 19:09:03 pm »
Triabvashe da bada po-tochna, no ne iskah da da vi zanimavam s podrobnosti.Da,v po-goliamata chast ot vremeto si jiveem v chujbina.No tova pak ne me pravi avtomatichno  chujdenka,nali.Vse oshte sme bulg. grajdani s bulg pasporti...no tova e druga tema na razgovor.Eto zatova ne mojem da si osinovim detence i eto zatova tarsim jena koiato jelae da ni pomogne ni stane surogatna maika.
Izviniavaite za latinicata. no mi e izkluchitelno trudno da pisha na kirilica, zashtoto bukvichkite gi niama na klaviaturata i az triabva da gi tarsia edna po edna.
*
Re: Сурогатна майка
« Отговор #110 -: Март 23, 2012, 20:56:00 pm »
Към момента СМ не е разрешено в БГ. Категорично не ви съветвам да ползвате услугите на СМ докато законодателно не бъде уреден този въпрос. Рискувате много!
В очакване ....
Re: Сурогатна майка
« Отговор #111 -: Март 23, 2012, 22:07:23 pm »
Blagodaria vi Fussii za savetite, trognata sam ot vnimanieto vi.Vie ste absolutno prava, nie izchakvame zakona, koito po neoficialni danni triabva da se razgleda na 2ro chetene do 2 meseca.Celta vsashnost e da stane deistvasht na 1vi uni-deniat na deteto.Povtariam neoficialni danni.Eto zatova reshihme che sega e momentat da potarsim podhodiashta jena.
*
Re: Сурогатна майка
« Отговор #112 -: Март 24, 2012, 12:01:16 pm »
Пиша последно по темата  :D
Танита, не си причинявайте подобно нещо, да се надявате за първи юни и да сте готови със СМ от сега. Това е народно събрание, не е празненство на "Бг мама". Законопроектите не са минали на второ четене още през комисия. Може и да стане разбира се, но никой не може да ви го гарантира
 С подобни постове във форумите съм сигурна, че ще завалят оферти на лични. Също съм убедена, че ще започнат да ви кандърдисват да не чакате, ами направо да почвате. Казвам го защото  два случая познавам подобни. Поръчителки ми пишат за да ме питат има ли правни рискове да започват процедури. На едната СМ и беше поискала предплата за да я "запази", щото не можела да чака до приемането на закона без пари  :? Красота и благородство отсЕкъде
Вие сте възрастен, зрял човек, имате глава на раменете - вие ще си прецените.Искрен и последен съвет нищо не предприемайте преди закона да е приет.

ПС
Страхотен "подарък" за децата за първи юни, няма що  :(
« Последна редакция: Март 24, 2012, 12:20:34 pm от Fussii »
В очакване ....
*
Re: Сурогатна майка
« Отговор #113 -: Март 25, 2012, 14:39:45 pm »
танита355, горе вляво има Кредор.

Re: Сурогатна майка
« Отговор #114 -: Март 27, 2012, 16:11:12 pm »
Здравейте! Аз скоро реших, че ще стана сурогатна майка и една от причините беше - заплащане. Дилемата беше голяма. От една страна имам нужда от пари за да гледам детето си, второ - бременната жена е с 1 крак в гроба т.е. дъщеря ми може да остане без майка... Така, че не критикувайте тези жени - решени да рискуват живота и здравето си, за да се направите взаимно щастливи и удовлетворени. Можете да ми пишете на kype - venera.dimitrova6
*
Re: Сурогатна майка
« Отговор #115 -: Март 28, 2012, 10:57:40 am »
Аз не мисля, че някой ги критикува. Чест и почитания за искреността - за мен това е адекватното поведение. Никой няма нужда от лъжи за красиви и благородни постъпки. Това е пазар, бизнес - който го приема, приема го.
В очакване ....
Re: Сурогатна майка
« Отговор #116 -: Март 28, 2012, 17:57:22 pm »
второ - бременната жена е с 1 крак в гроба т.е. дъщеря ми може да остане без майка...
Е,недей така, звучи доста преувеличено и точно в този форум едва ли някой споделя това мнение... Аз правя опит за второ дете и не мисля, че с това рискувам дъщеря ми да остане без майка. Без значение какви са причините да вземеш решението да станеш сурогатна майка, не изкарвай бремеността като страшна болест (все пак не сме в XIX век).




My first, my last, my everything!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Сурогатна майка
« Отговор #117 -: Март 29, 2012, 00:19:18 am »
второ - бременната жена е с 1 крак в гроба т.е. дъщеря ми може да остане без майка...
Е,недей така, звучи доста преувеличено и точно в този форум едва ли някой споделя това мнение...

така е било преди около век и половина. преди да измислят стерилизацията.
тези поговорки са морално остарели. но хората си ги повтарят и им вярват.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Сурогатна майка
« Отговор #118 -: Март 29, 2012, 13:50:59 pm »
Подкрепям Фусил. За каквото и да си говорим ,става въпрос за пари. Няма безвъзмездни дарения, може би само между роднини ,но и това е доста спорно.
Re: Сурогатна майка
« Отговор #119 -: Март 29, 2012, 20:16:17 pm »
А аз не мисля, че може да се нарече искреност да убеждаваш жени,на голяма част от които им предстои да родят децата си, че бременната жена е с единия крак в гроба и за този "огромен" риск видиш ли е редно да получиш съответното възнаграждение. Ами, просто си го кажи, че искаш заплащане, но не го обяснявай по този драматичен начин. Иначе всеки има нужда от пари,за да гледа детето си или поради друга причина.




My first, my last, my everything!