0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Сурогатна майка
« Отговор #80 -: Октомври 28, 2011, 16:39:09 pm »
Е жалко,значи минаваме на стария вариант.
Re: Сурогатна майка
« Отговор #81 -: Октомври 31, 2011, 12:03:57 pm »
Искам да бъда сурогатна майка, но не зная как да го направя!
*
Re: Сурогатна майка
« Отговор #82 -: Ноември 01, 2011, 23:31:24 pm »
Искам да бъда сурогатна майка, но не зная как да го направя!

На твое място бих изчакала нещата да се узаконят.

Re: Сурогатна майка
« Отговор #83 -: Януари 09, 2012, 17:09:29 pm »
Здравейте!
От около две седмици следя форума,т.е. съвсем нова съм,но досега отлагах намесата ми с лично мнение. Прочетох всички коментари в темата за сурогатното майчинство.
 Желая да стана СМ,стига двойката,чието дете ще нося, да са приятни и разбрани хора.
 Ако има някой,който търси жена за СМ, нека ми пише на ЛС. След това вече ще разменим ел.пощи,телефонни номера и други координати за връзка. Наистина искам да помогна на някое семейство.
 Поздрави!
Re: Сурогатна майка
« Отговор #84 -: Януари 31, 2012, 09:59:59 am »
Смятате ли , че този закон ще е реално действащ при положение, че в него е заложена безвъзмездното заместващо майчинство?
Re: Сурогатна майка
« Отговор #85 -: Февруари 13, 2012, 01:33:21 am »
Здравейте, търся сурогатна майка, това е единствения начин да имаме дете.
Моля пишете ми на lemina@abv.bg или на лични.
Re: Сурогатна майка
« Отговор #86 -: Февруари 13, 2012, 10:11:50 am »
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
Re: Сурогатна майка
« Отговор #87 -: Февруари 13, 2012, 10:56:23 am »
Сурогатството е незаконно.Много ми се иска да знам Вашето мнение ако този закон се прие с така заложеното безвъзмездно сурогатство , според Вас ще има ли желаещи да станат сурогтани майки?
Re: Сурогатна майка
« Отговор #88 -: Февруари 14, 2012, 10:22:44 am »
Да, ще има желаещи да станат сурогатни майки. Вярвам, че ще се намерят жени с благородно сърце, които ще се съгласят на тази хуманна постъпка, без да изнудват изпадналите в беда за пари, каквито те може и да нямат. Силно вярвам, че ще се намерят жени, които биха дали мечтан живот на някоя изстрадала душа, ДА вярвам го!
Вярвам, че това, както и много други неща в този живот не трябва да се правят с користни цели!
Дано и ти повярваш.........
*
Re: Сурогатна майка
« Отговор #89 -: Февруари 15, 2012, 10:26:55 am »
Безвъзмездно сурогатство . Това може да го предостави само ваша близка роднина или много близка приятелка. Иначе е глупаво да си мислим че непозната жена ей така 9,10 месеца ще се лиши от нормалния живот за да помогне на друга жена .Дори и да има благородното желание да помогне ,сурогатната майка също трябва да живее с нещо и от нещо и би било неблагородно ако сурогатната майка остане невъзнаградена. Тя ще направи възможна една мечта ,която иначе е невъзможна.
Моето мнение е че е редно да и се заплати. Колко .Въпрос на споразумение между двете страни.
Лично аз бих предложила срещу заплащане ,дори и това да е моя сестра ,братовчедка или много близка друга жена,дори и тя да не го иска . Та без това, аз няма да имам очи и сърце да я помоля за това. По какъв друг начин бих могла да изразя своята благодарност . Просто така, да и кажа "Благодаря " да си взема бебето и да си отида...
Това е моето мнение .Съжалявам ако не съвпада с другото.
Re: Сурогатна майка
« Отговор #90 -: Февруари 15, 2012, 11:16:55 am »
Мисля, че сурогатството е високохуманен акт, който нито може да се остойности, нито да се възнагради. Абсолютно съм убедена за себе си, че ако имам свое дете, ще даря яйцеклетки - безвъзмездно. Ако стана сурогатна майка (в интерес на истината до този момент не съм мислила сериозно по въпроса както за донорството) единственото, което мисля, че имам право да поискам от биологичните родители е да стана кръстница на бебето.
Освен това, когато не е имало домове и не е било толкова лесно да се изостави дете, за да може да се осинови много често се е случвало сестра или брат да даде едно от собствените си деца хранениче на бездетният си близък. И в това не е имало нищо ненормално, дори напротив.
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
Re: Сурогатна майка
« Отговор #91 -: Февруари 15, 2012, 16:30:35 pm »
Права си ,Да това е високохуманен акт. Но защо този акт да не бъде възнаграден със пари.Защото няма друго аналогично на него. Аз все пак искам по някакъв начин също да помогна на тази жена която е решила да извърши това нещо за мен. Намирам че, Благодарност в паричен израз е най-правилното. Все пак без тях не можем да живеем.
И какво аз мога да направя за нея толкова високохуманно ,какво да и дам .....така че и тя да се почувства щастлива и удовлетворена ,колкото аз.
Парите не са порочни и мръсни вещи те най-точно отговарят на равностойността на това което искаме да получим .
Живеем днес не вчера и не можем да се подчиняваме на отминали традиции ,по причина че с времето и нашето съзнание е променено според обстоятелствата на днешния ден.

Мисленето ми като Дарител е че и аз бих помогнала на друга жена безвъзмездно .
но мисленето ми като Реципиент е че искам да възнаградя Дарителя по нячин който той го прави за мен.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Сурогатна майка
« Отговор #92 -: Февруари 15, 2012, 19:48:51 pm »
Аз мисля, че в закона е предвидено да се заплати някаква сума, обезщетяваща сурогатната майка за това, че през време на бременността евентуално ще претърпи финансови загуби. Освен това все пак трябва да ходи и на лекар, за да се следи, да пие витамини/примерно/ или други лекарства. Тези й разходи е нормално да бъдат поети от биологичните родители. Но да се плаща някаква крупна сума, за мен е все едно да си купиш бебето. Може и да не съм права. От друга страна, безвъзмездността дава възможност значително да се отсеят кандидатките и да се сведат до разумни и отговорни хора, които наистина биха помогнали. Защото това е помощ, ако е платено - е работа. А и за пари всякакви хора са готови на всичко. Куцо и сакато ще тръгне да си продава утробата за едните пари. Пък дали ще се пази себе си и бебето /пушене, пиене, наркотици/, по време на бременността, Божа работа. Няма как да бъде следена, освен ако не живее у биологичните родители. Разбира се и при безвъзмездния вариант няма гаранция, но се предполага, че за без пари, жените, които биха се наели на това, ще са най-малкото отговорни и свестни. Не знам, може и да греша, това са моите разсъждения по темата. И тук говорим единствено и само за сурогация по медицински показания. Виж, ако някоя селебрити гърла реши да ползва сурогат, за да не си развали фигурата - да, бива да си плати за целта.
Колкото до благодарността - според мен, за жена, която би направила подобно нещо, радостта да помогне и да направи едно семейство щастливо е достатъчна награда, носеща удовлетворение. Сега, ако реципиента иска да плати някаква сума, просто така, защото е решил - това е друго. Но да се задължава със закон...не знам. Каква да е тая сума? Колко би поискал човек, за да роди дете? Колко струва едно бебе?
« Последна редакция: Февруари 15, 2012, 19:51:56 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Сурогатна майка
« Отговор #93 -: Февруари 16, 2012, 13:05:30 pm »
Защото това е помощ, ако е платено - е работа. А и за пари всякакви хора са готови на всичко. Куцо и сакато ще тръгне да си продава утробата за едните пари. Пък дали ще се пази себе си и бебето /пушене, пиене, наркотици/, по време на бременността, Божа работа. Няма как да бъде следена, освен ако не живее у биологичните родители.  Каква да е тая сума?
....
 Колко би поискал човек, за да роди дете? Колко струва едно бебе?

Наистина ли някой вярва, че ще се прави безвъзмездно, ако е извън семейството ... не ставайте смешни.

В законопроекта се предвижда, че всички решения, свързани с износването на бременността, ще се вземат от поръчителите. И хич не е ясно, какво ще се случи ако СМ откаже да изпълнява всичко. Тогава при всички случаи ще се получи неточно изпълнение на договора и какво тогава ще се оспори договора пред съд? Ще има отказ от изпълнение?

По втория въпрос незнам? Да кажат поддръжниците на СМ
В очакване ....
Re: Сурогатна майка
« Отговор #94 -: Февруари 16, 2012, 13:45:46 pm »
Това, че много малко жени извън семейството биха се наели безвъзмездно да износят бебе, не означава, че трябва със закон да се регламентира заплащането на СМ. Никой не може да спре реципиента, ако той реши, да се отблагодари по какъвто начин, но не може износването на бебе да се превърне в бизнес и да се регламентира цена за извършената услуга. Според мен разумно е да се покриват разходите. Оттам нататък всичко е на добра воля.




My first, my last, my everything!
*
Re: Сурогатна майка
« Отговор #95 -: Февруари 16, 2012, 14:42:49 pm »
съвсем кротко го казвам  :lol: не ми се кара с никой.

СМ означава зачеването, износването и предаването на детето да става по силата на договор. СМ означава детето да стане предмет на облигационно правоотношение. НЯМА НИКАКЪВ НАЧИН това да не се превърне в бизнес, защото то си Е бизнес по самата си правна природа. Х прави услуга на У срещу което У покрива разноските - това какво е?

Според мен защитниците на СМ трябва да излагат аргументите си в тази посока. Да си застанат твърдо зад това, което предлагат и да не се опитват да шикалкавят и да маскират това нещо като "благородна безвъзмездна постъпка". Бизнес не е мръсна дума, не е нещо лошо. Щом като обществото е приело, че деца могат да се зачеват и износват по поръчка - ОК, ама защо трябва да го наричаме благородство. Нека се регламентира като бизнас услуга, каквато е -  регламентирането на СМ само ще спечели
« Последна редакция: Февруари 16, 2012, 14:46:50 pm от Fussii »
В очакване ....
*
Re: Сурогатна майка
« Отговор #96 -: Февруари 16, 2012, 15:23:12 pm »
Ин витро също е предмет на облигационни отношения. Също се създава дете и се плаща за това. Нещо не мога да ти схвана идеята.
Аз не виждам някъде в закона да е регламентирано като благородно. Кой как го нарича - бизнес, услуга или благородство си е негово виждане.


Re: Сурогатна майка
« Отговор #97 -: Февруари 16, 2012, 15:43:18 pm »
Аз също не искам да се карам. Просто изразявам мнение. В никакъв случай не искам да кажа, че трябва да маскираме СМ само в красиви думи, но не е редно законово да се урежда възнаграждение за това. Все едно да се регламентира възнаграждание за даряване на кръв, на яйцеклетки и т.н...  Не мисля, че е бизнес по правната си природа всяко облигационно отношение. За да говорим за бизнес, следва да има някаква полза (печалба), а не възстановяване на направен разход. Пак казвам, ясно е, че ще има подобни уговорки и ще се заплащат определени суми,но не съм съгласна, че е редно да се регламентира уговарянето на цена за износване на бебе.




My first, my last, my everything!
*
Re: Сурогатна майка
« Отговор #98 -: Февруари 16, 2012, 16:01:36 pm »
ако това е желанието на законодателя - да го каже изрично - да се възстановят единствено направените разходи за медицински изследвания във връзка с износването на бременността.
Използвания термин "разумни разходи" е възможно най-разтегливия и разбира се, че позволява уговарянето на цена за износване.

В очакване ....
Re: Сурогатна майка
« Отговор #99 -: Февруари 16, 2012, 18:52:02 pm »
В цял свят тази услуга се заплаща.Съгласете се , че десет месеца от живота на една жена не са хич малко.Имам една позната , която живее в Германия.Казва , че нейни колежки са пътували в Украйна и са си дошли с бебенца , но се заплаща.На какво се разчита тук , че някой ще даде плод носен в утробата си срещу....усмивка.Дори навремето , когато сестра на сестра е раждала , са давали кръвнина.Иначе има така наречената шуробаджинащина , която не води до добро!!!