0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Polikistoza-Помощ
« Отговор #60 -: Декември 04, 2008, 18:59:54 pm »
Доста от вас и в тази тема и на други места в интернет слагат под един общ знаменател
"ПКЯС" и ехографската "находка поликистозни яйчници".
Като каже някой: "Аз имам ПКЯС, обаче нямам високи андрогени, пък и окосмяване нямам"
Се чудя как ли си е поставил тази дагноза?


Едно от другите наименования на ПКЯС е "хронична хиперандрогенна ановулация".
Двете наименования означават едно и също нещо. Тоест основния симптом на ПКЯС са високите андрогени.  Жена която няма високи андрогени и никога не е имала високи андрогени е доста съмнително да има ПКЯС.

Някой ще зададе въпроса - А какво тогава имат жените които нямат високи андрогени и никога не са имали. И имат инцидентен или хроничен поликистозен вид на яйчниците и вероятно от време на време и овулация нямат.
Тези жени имат хронична или инцидентна ановулация която няма хиперандрогенен произход. Причините са други.   И тези жени НЕ трябва да се идентифицират със проблема ПКЯС, те нямат този проблем.

От тук идва и разминаването при твърденията на различните потребители. Едни казват че поликистозата има лечение, други казват че няма лечение.
ПКЯС/хронична хиперандрогенна ановулация/ - няма лечение.
Хроничната или инцидентна ановулация която няма хиперандрогенен произход - в повечето случаи има лечение.
« Последна редакция: Декември 04, 2008, 19:44:48 pm от Ивет »
polikistoza
« Отговор #61 -: Януари 09, 2009, 16:03:49 pm »
zdraveite,az sum na 19 i na men su6to mi otkriha polikistoza,v momenta su6to piq dufaston no po 1 tabletka dnevno.Postepenno menstruaciata mi e po redovna,no ot 7 meseca ne moga da zabremeneq.Molq da mi kajete dali tova 6te se promeni?

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Февруари 09, 2009, 13:27:49 pm от Zlatulka »
*
Re: polikistoza
« Отговор #62 -: Януари 09, 2009, 21:54:17 pm »
zdraveite,az sum na 19 i na men su6to mi otkriha polikistoza,v momenta su6to piq dufaston no po 1 tabletka dnevno.Postepenno menstruaciata mi e po redovna,no ot 7 meseca ne moga da zabremeneq.Molq da mi kajete dali tova 6te se promeni?

да,ще се промени.Прекалено си малка още  :wink:
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

Re: Polikistoza-Помощ
« Отговор #63 -: Февруари 08, 2009, 10:58:04 am »
Аз сьм на 28 години откриха ми поли кистоза преди 10 години и се боря с нея но до никаде не сьм стигнала.Проведох лечение с хормони (дуфастон клостилбегиш.......)след като срях хормоните проблемите почнаха цикал нередовен но вече 20кг потежка.Доиде време за поредния АГ преглед каэаха лапароскопия направихя преди 2г.всичко вьрвеше добре 6месеца след това цикал нямаше доктора каза Диане пих го 2пьти по 6месеца и ми се появи киста на десния яичник .Искат да ми направят нова лапро.казват че медикаментозно лечение няма.Незная дали това ще ми помогне защото пьрвата нямаше кои знае какьв ефект.Моля помогнете ми с вашето мнение
Re: Polikistoza-Помощ
« Отговор #64 -: Януари 03, 2010, 00:18:56 am »
здравеите аз съм нова и искам да споделя проблема си.имам поликистоза и на 2 яйчника и се лекувах пържо с хормони хлое 6 месеца после отидох при друг доктор и пих дуфастон и клотесбедигт и след това доктора ми каза да спра хапчетата и да изчакам цикъла сам да ми доиде и така вече 4 месеца и много се притеснявам кажете ми какво да правя
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Polikistoza-Помощ
« Отговор #65 -: Януари 03, 2010, 15:17:39 pm »
От кой град си че да ти препоръчаме лекар който ще ти предложи адекватно лечение?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Polikistoza-Помощ
« Отговор #66 -: Януари 04, 2010, 19:11:47 pm »
Здравейте, момичета!
Аз съм нова във форума и все още се ориентирам, но тази тема ми е особено актуална.
На 20 години съм и преди 3 месеца ми поставиха диагноза СПКЯ. Имам си окосмяване и проблемна кожа по гърба (не знам дали това е характерно), а цикълит ми беше през 2 месеца. Оказа се, че имам 7-8 кисти само на единия яйчник. Лечението ми го започна една докторка от 14 поликлиника в София с 5 дни Дуфастон и после каза 12 месеца да пия Дияне 35. Вече съм на третата опаковка и ми идва точно на 28 - мия ден. На своя глава обаче смених доктора, защото ми се искаше да бъде и ендокринолог и вече съм ходила веднъж при д-р Коларов от Майчин дом, утре ми е втория преглед за да ми изпише кои хормони да си пусна между третата и четвъртата опаковка на Диането. Има ли други момичета, които посещават този доктор? Помогнал ли ви е той?
Благодаря!