0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мили момичета здравейте.
От доста време не съм влизала във форума, тъй като бях малко много заета :), но ето че пак съм тук и все още си нямам бебче :(.
Е, уви при мен нещата съвсем не вървят на добре и искрено се надявам, че няма да предизвикам подигравки и смях с проблема който искам да споделя с вас. Много ми е неудобно тъй като смятам,че не е нормално за млада жена да има такива проблеми, но... не знам към кого да се обърна и с кого да се посъветвам.
Много обичам приятеля си, много ми е хубаво с него и всичко е прекрасно, но... нямам никакво желание да правя секс. Това ми се е случвало и с предишния ми партньор, но си мислех че вината е в него - че не е дотатъчно добър. Да ама не - новия ми приятел е много добър и първите 2-3 пъти ми беше много хубаво. Не мога да си обясния какво става с мен и защо нищо не ме впечатлява.
Започнах да се питам дали има начин да повиша желанието си за секс - не знам билки, медикаменти или гимнастика..... Моля ви, ако някой знае нещо добро - споделете го с мен.
Много ви благодаря.
« Последна редакция: Декември 09, 2006, 10:07:12 am от Мели »
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #1 -: Ноември 30, 2006, 15:15:04 pm »
Според мен ти тежи психологическия натиск, че секса се прави за бебе.
Пробвай с лек спорт, някакви танци. Ако искаш и йога. Пробвай всяко нещо ,което би те тонизирало и разсеяло. Купувай се по-честичко пикантно и закачливо бельо и изгаряй от нетърпение да му го покажеш:-)))
Преди всичко се отърси от мисълта секс заради бебе.
*
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #2 -: Ноември 30, 2006, 15:53:23 pm »
 :D Препоръчвам горещо теорията на маркиз дьо Сад. Жените имаме една ерогенна зона - мозъка. Накратко, мисли за всичко, което те възбужда, винаги, когато имаш време и на всяко място. Представяй си неща, които ти действат възбуждащо - било то хубаво бельо, прегръдки, целувки или откровени сексуални изживявания. Никой не може да сложи цензура на мислите ти, никой не може да разбере какво си мислиш.  :DВажното е да не се прекалява (например в работно време), но докато си в тоалетната например, нищо не пречи.
Освен това - шоколад, мастика, канела (само ако ги харесваш на вкус), хубаво бельо, масаж, релаксираща гимнастика.
*

    victorita

  • ****
  • 531
  • Моето малко слънце КРИСТИАН се роди на 21/01/2010
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #3 -: Ноември 30, 2006, 16:04:08 pm »
либидото зависи от хормоналните нива-имаш ли някакви установени проблеми....
*
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #4 -: Ноември 30, 2006, 17:17:47 pm »
victorita, и аз си го помислих това, но реших не знам защо, че хормоните са в норма.
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #5 -: Ноември 30, 2006, 18:00:50 pm »
Често това говори за наличие на хормонален проблем, но поне е поправимо - трябва да идеш на лекар.


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #6 -: Ноември 30, 2006, 19:39:17 pm »
Изследвай си хормоните.
« Последна редакция: Ноември 30, 2006, 19:43:03 pm от Lali »
*
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #7 -: Ноември 30, 2006, 19:42:05 pm »
Щом е "Проблем", а не "проблем", значи наистина те тормози. Потърси психолог. След като само 2-3 пъти в началото е било добре, а от там насетне не е същото, едва ли ще можеш сама да се измъкнеш от фиксирането си. Потърси квалифициран лекар за помощ.
Alexandra
*
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #8 -: Декември 01, 2006, 13:16:00 pm »
:) здравейте
Ох, да ви кажа точно тези неща си мисля и аз - първо за хормоните и после за психо проблем - именно за това ми е доста трудно да реша какво и как да го направя. С тези малки женски трикове - бельо, танци, а сега тръгнах и на йога - опитвам, но ...... май трябва да пробвам и с хормоните. Не знам защо обаче бях решила, че ако вземам някъкви хапчета или нещо което да повишава желанието ми за секс - ще си мисля повече за него ... и може би нещата ще си дойдат на място.
А мога ли да ви помоля да ме посъветвате къде ще е най- добре да се изследва? Хормони по здравната каса ли се изследват или се заплащат?
*

    victorita

  • ****
  • 531
  • Моето малко слънце КРИСТИАН се роди на 21/01/2010
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #9 -: Декември 01, 2006, 14:29:25 pm »
най-добре иди на гинеколог-той ще те насочи
*
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #10 -: Декември 04, 2006, 17:20:22 pm »
Благодаря ти Вики :)
Аз бях на генеколог преди 2 седмици и се опитах да споделя с лекарката за проблема си, но... нещо тя май не се заинтересува от  него. Това ми се случи и като ходих в клиника Малинов тази пролет. За това така разпитвам :), но една приятелка ме насочи към Медицинска академия мисля да проверя там. Ако обаче някой знае добър лекар който да подходи с внимание към моите притеснения много ще съм благодарна да ги сподели с мен :)
10Х
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #11 -: Декември 04, 2006, 17:26:30 pm »
Странно как в клиника Малинов не са те разбрали, освен да не си им обяснила съвсем ясно какъв ти е проблема, обикновено Стаменов отговаря на всички зададени към него въпроси и ти разяснява всичко най-подробно.


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #12 -: Декември 09, 2006, 01:00:00 am »
Да и аз останах много изненадана. Както и де е, вече си записах час при една генеколожка - д-р Тодорова - казаха ми много хубави неща за нея. Прегледа ми е във вторник и се надявам след това да имам малко повече яснота.
До скоро :)
*
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #13 -: Декември 10, 2006, 15:32:22 pm »
Желая ти успех и хапвай повечко сладко!(освен всички необходими изследвания,разбира се)
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #14 -: Януари 01, 2007, 12:45:15 pm »
Важен е партньорът, но има и други неща. Ако движението Ви е недостатъчно, заделете време за някаква форма на раздвижване. Примерно 1 час ходене на открито. Дневната светлин е изключително важна за правилното функциониране на епифизвната жлеза. Недостиг на дневна светлина= депресии (в това число може да се включи и намаленото либидо като частен симптом, недостиг на мотивация). Вижте днешната публикация за бабини зъби във форума.

Още- пчелно млечице, пчелен прашец (това са фитохормони, безвредни, но често с добър ефект). Нали знаете, че антибебе и естрогени, които често се прилагат за лечение на безплодие увеличават риска от карциноми на млечната жлеза до 30%, често понижават либидото. Четете внимателно индикации и контраиндикации в опаковките.

Прибавете и малко адптогени. Примерно два пъти дневно жен шен с пчелно млечице.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #15 -: Януари 01, 2007, 13:45:52 pm »
Нали знаете, че антибебе и естрогени, които често се прилагат за лечение на безплодие увеличават риска от карциноми на млечната жлеза до 30%

Няма такова нещо. Антибебе и естрогени се прилагат в изключително редки случаи за лечение на безплодие, и то за кратко време. Напротив, много по-често се прилагат антиестрогенови препарати, например кломифен цитрат.
И рискът от рак на млечната жлеза се повишава малко, но в никакъв случай с 30%. За сметка на това пък се намалява рискът от рак на яйчника.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    desi_valensiq

  • *
  • 10
  • готино е да си важен но по-важно е да си готин
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #16 -: Февруари 19, 2007, 16:33:22 pm »
ако питаш мен тоа с бельото върши работа но не винаги е достатъчно
,идете някъде само двамата например някъде където не ви познават,
направете си щур купон с всичко останало и мисля нещата ще се
променят
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #17 -: Април 25, 2007, 17:38:08 pm »
На мен един догтор от Мед. академия ми каза, че е хубаво да има любовна игра, различни стойки, промяна на място, на стойка, на каквото се сетите.
Не го мисли, не лягай с него с мисълта, че не ти се прави сеь, защото отгава ще е по-мъчутелно. Свещи, масаж с ароматни масла и т.н. ще ви помогнат.
Успех...
И не мислиа, че секс=бебе.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #18 -: Април 30, 2007, 08:43:40 am »
По отношение на хормоните явно съм някакво изключение.2 години бях с висок пролактин и 4 години с много нисък прогестерон.Но това въобще не е повлиявало на либидото ми(винаги съм го имала в по-голямо количество). :oops:
А преди 2 години ми казаха един виц(не знам как точно да го нарека,щото според английската култура си е виц,ама за нас не точно :wink:).Та действието се развива в 19ти век.Някакъв лорд се оженил и след 3 години съвместен живот,бебе все още не се получавало.Отишли на лекар и той им дал следните съвети.На всеки 3-4 месеца жената да променя обстановката в някоя от стаите ползвайки същите мебели.И да си вземат някакво коте,куче,хамстер(каквото тя обича най-много)и да се грижи ежедневно за него.Семейството напуснало скептично настроено.Но за тяхна изненада ,4 месеца след посещението при този доктор,жената забременяла.Изводът?Намери си някакво хоби,сменяйте места,позиции,ползвай еротично бельо,но не заради него,а заради себе си-с такъв цвят и такъв модел какъвто на теб най-добре ти седи.Въобще заангажирай мозъка си с други неща и изхвърли темата за либидото и бебеправенето извън главата си.Опитай се да се отпуснеш и да се наслаждаваш на моментите прекарани с любимият човек.При днешните условия на живот,много малко от нас могат да си позволят някакви други удоволствия,затова се отдай поне на последното и ще видиш как всичко поетапно ще си дойде на място.Успех!!!
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #19 -: Юли 25, 2007, 17:49:58 pm »
Хормоните да изключително важни!
Преди години - доказана ендометриоза, а тя е свързана с хипер продукция на естрогени - голямо желание за секс, сега - естрадиол под нормата - и никакво желание за секс..... :D

Но ми хареса страшно много това, което Лан е казала - мозъка на жената е единствената ерогенна зона.Браво